Револтот на Ламбе Алабаковски, Je suis Lambe Alabakovski

Член од
18 јуни 2021
Мислења
285
Поени од реакции
618
Појќе е од очигледно дека неспособноста да дадеш баран одговор ја компензираш со навреди кон секој што не ти е истомисленик.

Ја‘ на пример, уопште не сум криво-лево ниту северно-десно ориентиран...

Во секој случај, ти благодарам за неодговарањето. Имај повеќе среќа со нечие полесно поставено прашање до тебе...моето ти е претешко.
Во тој случај извини, искрено веќе ги читам репликите провизорно низ прсти оти повеќето се некој селски курназлук врска што нема со тоа што се трудам да кажам.

Во случајов да, "Македонски Македонец" би било лице кое е родено и живее во Р.С. Македонија, зборува на македонски јазик, и се чувствува етнички како Македонец, за разлика од Македонски Бугарин пример кој е исто така роден и живее во Р.С. Македонија но етнички се осеќа како Бугарин и смета дека зборува на бугарски јазик.

Член од
30 април 2022
Мислења
248
Поени од реакции
347
Сакав да напишам "Македонските... Македонци" како шала, но анти-фашистичко-фашистичките плачипизди овде ќе го сватеја тоа за навреда и ќе почнеја де бугар де грк де влав да ме викаат оти незнат што да вратат толку им делиле.

Го оставив само да илустрирам дека ние што во модерно време се сметаме за Македонци сме само една од многуте етнички групи кои национално се Македонци но етнички се нешто друго, колку имаме ние право на Македонија толку имаат и другите етникуми чија родина е Македонија.

Се разбира вие идеолошки криво-левите имате најверјатно криво-лево некое Сталинско разбирање на разликата меѓу националност и етничка припадност но што да ви правам такви ве родиле.
Вие не можете да ја разберете болката на Македонецот, маката, црнината на душа што му застана, предавствата и разочарувањата.
Ламбе тоа го разбира.
Вие, никогаш.

Член од
18 јуни 2021
Мислења
285
Поени од реакции
618
Вие не можете да ја разберете болката на Македонецот, маката, црнината на душа што му застана, предавствата и разочарувањата.
Ламбе тоа го разбира.
Вие, никогаш.
Брат дај не ме ебај со мелодрамата жити се, многу добро сум запознат со историјата на Македонците, токму затоа ме фасцинира ироничноста и комичноста во делото на Ламбе Чакмакот.

Ајде и да ги тргнеме настрана сите историски и идеолошки контрадикторности, и да речеме дека Ламбе Пламенот е македонист (Македонски националист), и го смета било кое постоење и посочување на бугарштината во Македонија како егзистенцијална криза за македонизмот, тогаш од политички аспект потегов е просто ретардиран.

Ламбе Бензинот единствено што постигна е да им даде дипломатска муниција на Бугарите, значи стратешки е автогол актот. Јас кога би бил македонист, во позицијата во која е Македонија, најдобра стратегија е игнорирање и минимизирање на Бугарштината во Македонија, зошто секое публицирање на Македонските Бугари го контрадиктира фундаментално македонзимот со што македонистите ризикуваат повеќе Македонци да ги земат гледиштата на Македонските Бугари, исто би го тепал фалшивиот партизански наратив дека Ванче е фашист, во смисла нека си прават клубови ама нека ги крстат нешто друго.

Ама премногу се тупи македонистите да знаат суптилност.

Веќе главата ме боли од темава а и ми помина фасцинацијата со Ламбе Терористот, неколку од вас беа разумни, но од повеќето мигрена ми се појави, единствено што знаат е како папагали бугар/грк/татар/влав/педер просто неандрдалци.

Prime

Оптимус
Член од
4 јули 2010
Мислења
6.138
Поени од реакции
8.098
makedonskite bugari ko ke prochitam odma zatvoram tema pocnuva da mi se loshi da mi se vrtat crevata

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.237
Поени од реакции
23.801
Брат дај не ме ебај со мелодрамата жити се, многу добро сум запознат со историјата на Македонците, токму затоа ме фасцинира ироничноста и комичноста во делото на Ламбе Чакмакот.

Ајде и да ги тргнеме настрана сите историски и идеолошки контрадикторности, и да речеме дека Ламбе Пламенот е македонист (Македонски националист), и го смета било кое постоење и посочување на бугарштината во Македонија како егзистенцијална криза за македонизмот, тогаш од политички аспект потегов е просто ретардиран.

Ламбе Бензинот единствено што постигна е да им даде дипломатска муниција на Бугарите, значи стратешки е автогол актот. Јас кога би бил македонист, во позицијата во која е Македонија, најдобра стратегија е игнорирање и минимизирање на Бугарштината во Македонија, зошто секое публицирање на Македонските Бугари го контрадиктира фундаментално македонзимот со што македонистите ризикуваат повеќе Македонци да ги земат гледиштата на Македонските Бугари, исто би го тепал фалшивиот партизански наратив дека Ванче е фашист, во смисла нека си прават клубови ама нека ги крстат нешто друго.

Веќе главата ме боли од темава а и ми помина фасцинацијата со Ламбе Терористот, неколку од вас беа разумни, но од повеќето мигрена ми се појави, единствено што знаат е како папагали бугар/грк/татар/влав/педер просто неандрдалци.
Da ne pravime krivi drini, drugo me interesira.
Kakvi se tie makedonski bugari i analogno na toa dali ima bugarski makedonci i sto e koj ustvari.
Vo kratki crti, ne mora da ja tupis do beskraj.

Член од
18 јуни 2021
Мислења
285
Поени од реакции
618
Da ne pravime krivi drini, drugo me interesira.
Kakvi se tie makedonski bugari i analogno na toa dali ima bugarski makedonci i sto e koj ustvari.
Vo kratki crti, ne mora da ja tupis do beskraj.
Македонски Бугари во РСМ = Лица кои се родени во РС. Македонија и се сметаат за етнички Бугари
Историски многу друго значење има но да не ја отвараме сега таа пандорина кутија.

Македонски Бугари во Бугарија = Лица кои се потомци од стотици илјади бегалци од историскиот регион Македонија кои се сметаат за Бугари

Бугарски Македонци би биле 1,654те лица по последниот попис во Бугарија кои се сметаат етнички за Македонци и го сметаат Македонскиот етникум за одделен од Бугарскиот.

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.902
Македонски Бугари во РСМ = Лица кои се родени во РС. Македонија и се сметаат за етнички Бугари
Такво нешто не постои.
т.е. фантазија во татарските заостанати мозоци.

Член од
30 април 2022
Мислења
248
Поени од реакции
347

Расчистивме дека не си Македонец, тоа е најбитно.

Бугарија отворено задира во темелите на Македонија. Секоја макар и минимална реакција на тоа е за поздрав.

Ти реков, не можеш да разбереш и осетиш ништо од тоа што му се случува на Македонецот. Затоа ти изгледа како мелодрама.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.237
Поени од реакции
23.801
Историски многу друго значење има но да не ја отвараме сега таа пандорина кутија.

Македонски Бугари во Бугарија = Лица кои се потомци од стотици илјади бегалци од историскиот регион Македонија кои се сметаат за Бугари

Бугарски Македонци би биле 1,654те лица по последниот попис во Бугарија кои се сметаат етнички за Македонци и го сметаат Македонскиот етникум за одделен од Бугарскиот.
A toa li bilo :).
Aj uste ova.
A tie sto prebegaa vo republikava, niv kako da gi krstime?

Kolku izlegovte drzavjani na republikata kako bugari po nacionalnost? Ne pratev bas :cautious: .
Автоматски споено мислење:

Такво нешто не постои.
т.е. фантазија во татарските заостанати мозоци.
Oti da nemozi, jas znam nekolku. Ne e toa nesto neznam sto. Znam i etnicki grci, srbi, hrvati, siptаri, vlasi.
Mozi ne znae deka toa kaj nas se veli drzavjani na republikata od bugarska ili tamu nebitno nacionalnost.
Na site popisi od 45ta pa navamu gi imalo i brojot im korespondira manje vise so prirodniot prirast na naselenieto.
Interesno e sto toj broj od drugata strana na granicata ne go sledi bas prirodniot prirast na naselenieto. Kako nekoja cuma da gi zdesi posle 50tite godini na minatiot vek.
Ete mozi @Vasileos povekje znae okolu toa pa ke ni objasni.

Последно уредено:
Член од
18 јуни 2021
Мислења
285
Поени од реакции
618
A tie sto prebegaa vo republikava, niv kako da gi krstime?
Немам информација за некоја значителна бројка на граѓани на Бугарија кои пребегале во Н. Р. Македонија, чисто се сомневам дека биле нешто повеќе од прдеж во ветер заради политичките околности во тоа време, сигурно прдеж во ветер за бројот на бегалци од регионот Македонија во Бугарија што е добро документирано.

Kolku izlegovte drzavjani na republikata kako bugari po nacionalnost? Ne pratev bas :cautious: .
Прво јас ништо не "излегов", јас се попишав како Македонец оти така и се чувствувам. Бугари во Македонија излегоја нешто незначително ако се сеќавам. Силата на Бугарите во Македонија не е во бројките, ами е историска и тековно политичка (ЕУ вето итн.)

Na site popisi od 45ta pa navamu gi imalo i brojot im korespondira manje vise so prirodniot prirast na naselenieto.
Interesno e sto toj broj od drugata strana na granicata ne go sledi bas prirodniot prirast na naselenieto. Kako nekoja cuma da gi zdesi posle 50tite godini na minatiot vek.
Ete mozi @Vasileos povekje znae okolu toa pa ke ni objasni.
Значи ајде да не се лажеме тука, калакурницата со попишаните Македонци во Бугарија во 46та е чиста комунистичко политичка фарса.

Ти знаеш дека стотици илјади Македонци пребегале во Бугарија, чии потомци моментално во Бугарија бројат некаде (од око) околу барем милион и пол луѓе? Ако беа етничките Македонци некој фактор во Бугарија, ќе немаше сила што ќе асимилираше и скриеше 20% од населението, вистината е таа, а ако сакаш да си баеш со глупости, тоа твоја работа.

Член од
30 април 2022
Мислења
248
Поени од реакции
347
Прво јас ништо не "излегов", јас се попишав како Македонец оти така и се чувствувам. Бугари во Македонија излегоја нешто незначително ако се сеќавам. Силата на Бугарите во Македонија не е во бројките, ами е историска и тековно политичка (ЕУ вето итн.)

Значи ајде да не се лажеме тука, калакурницата со попишаните Македонци во Бугарија во 46та е чиста комунистичко политичка фарса.

Ти знаеш дека стотици илјади Македонци пребегале во Бугарија, чии потомци моментално во Бугарија бројат некаде (од око) околу барем милион и пол луѓе? Ако беа етничките Македонци некој фактор во Бугарија, ќе немаше сила што ќе асимилираше и скриеше 20% од населението, вистината е таа, а ако сакаш да си баеш со глупости, тоа твоја работа.
Историска и тековно политичка сила(вето за еу) на бугарите во Македонија. Добро бе ти стварно не си при себе.

Бугарија нема никакво влијание во Македонија и нема да има. 3000 и кусур бугари си имаат права како и сите граѓани во државава. Наспроти она што со децении им се случува на Македонците во Бугарија перење мозок и притисоци за да се изјаснат како бугари а Македонија да ја сметаат за бугарска земја.

Мислиш дека со вето за еу ни покажуваат надмоќ? Абе 30 години живееме дно вето невето ништо не менува.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.237
Поени од реакции
23.801
Немам информација за некоја значителна бројка на граѓани на Бугарија кои пребегале во Н. Р. Македонија, чисто се сомневам дека биле нешто повеќе од прдеж во ветер заради политичките околности во тоа време, сигурно прдеж во ветер за бројот на бегалци од регионот Македонија во Бугарија што е добро документирано.
Da da, nekade e dobro evidentirano, nekade e kalakurnica.
Kako be ednoto e cista komunisticka farsa, drugoto e mnogu dobro evidentirano od istite tia komunisti. Sega daj odluci se, sto bese. Farsa ili dobra evidencija
Patem receno popisi imase i posle taa famozna 48ma. Proveri si, ne se nekoja tajna.
Tuku koga sme kaj evidencijata i kalakurnicite, kako stois so popisite vo Grcija od vojnata na vamu? Sto kazuva nivnata evidencija ili kalakurnica. Validni im se popisite ili kako bugarskite kalakurnica. Kolku ne prebegaa ?
I pazi sto ke odgovoris, odma do granica ziveam, i toa ne do grcko bugarskata. A i niv kako ke gi krstime. Sto ime niv da im izmislime, kakvi Makedonci se tie. Grcki, Bugarski, Makedonski?

Кајганеро

Немој не ме радуј!
Член од
3 јули 2010
Мислења
2.891
Поени од реакции
2.803
Бугари, фала Ви што постоите!

Немаше да знам што значи хистерија и ADHD помешано во едно. Значи буквално милина ми е од време на време да дојдам овде и на сл теми и да ви ги прочитам аргументите, никогаш не сте ме оставиле рамнодушен. :vozbud:

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.637
Поени од реакции
37.598
fnyc6ogpy21cnuiny8xp.jpg

Битола 08.06.2022/

gdr.png bitola-protest-16-696x471.jpg

... Битола 08.06.2022/18 часот пред полициската станица започнал протестот за поддршка на пејачот Ламбе Алабаковски.

ftsdsaf.png

... „Слобода за Ламбе“, и „Во градот на Стив Наумов нема место за Ванчо Михајлов“ беа дел од пораките испишани на транспарентите на граѓаните кои протесираа пред полицијата во Битола,

bitola-protest-2.jpg

по завршување на протестот пред полицијата, граѓаните се упатиле кон битолскиот затвор каде што е притворен Алабаковски за да му изразат поддршка.

lambe_protest-345725.jpg

... по жалба на адвокатот Дарко Стефановски, Судскиот совет од битолскиот Основен суд ја преиначи мерката притвор во куќен притвор, со што Ламбе го напушти притворското одделение во затворот во Битола и бил спроведен во неговиот дом.

протест-ламбе-2.jpg

Последно уредено:

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
11.078
Поени од реакции
27.563
Тетке од докторка сега стана новинарка а ?
Саше Политико на апаратима.

Kajgana Shop

На врв Bottom