Револтот на Ламбе Алабаковски, Je suis Lambe Alabakovski

Член од
10 јуни 2022
Мислења
24
Поени од реакции
44
Добар потег Ламбе... за ова бе терминов шо е ударен со пожаров. Сеа треба да го поддррржжимммееее на улица за да иде у затвор дечкото. Ама пошто македонците се пички у душа по природа (80%) .. жена, деца, сметки....праат празен муабет.. муабет празен..? муааа-бет?

Член од
30 април 2022
Мислења
248
Поени од реакции
347
Ламбе Војвода ослободен од домашен притвор. Господ здравје да му даде на судијата и неговата фамилија.

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.859
Поени од реакции
8.250
Го ослободија ама му го одземале пасошот. Кој пасош бидејќи имал и американски нели?

Е сега ќе има дупло посетеност на негови настапи и од тие што не го слушале а сега го подржаа.

Јас како пејач го сакам има преубави песни но пак ќе пишам не му требало палење иако повеќето позитивно реагираат за тоа и сега додека е актуелно ќе му донесе повеќе посетеност на настапи, слушаност на песни и ќе има често интервјуа во Македонија.

Щипянецъ

македонски Бугарин
Член од
21 декември 2011
Мислења
1.661
Поени од реакции
736
Ламбе Војвода ослободен од домашен притвор. Господ здравје да му даде на судијата и неговата фамилија.
Многу е интересно како во земја која тврди дека е антифашистичка, ваквите фашистички дела со палење згради на расистичка и ксенофобна основа се сметаат за херојски. Многу ме потсетува на Kristallnacht и на реакцијата на луѓето од нацистичка Германија.

Член од
16 ноември 2020
Мислења
868
Поени од реакции
2.014
Одлична одлука на битолскиот суд!

Можам да jа замислам реакциjата на оноj татарот што ќењаше цело време во оваа тема.

Оо, еве уште еден:

Многу е интересно како во земја која тврди дека е антифашистичка, ваквите фашистички дела со палење згради на расистичка, ксенофобна и хомофобна основа се сметаат за херојски. Многу ме потсетува на Kristallnacht и на реакцијата на луѓето од нацистичка Германија.
Ти е криво, татарче, криво ти е...ако, нека.

Член од
12 декември 2007
Мислења
4.836
Поени од реакции
10.269
Многу е интересно како во земја која тврди дека е антифашистичка, ваквите фашистички дела со палење згради на расистичка, ксенофобна и хомофобна основа се сметаат за херојски. Многу ме потсетува на Kristallnacht и на реакцијата на луѓето од нацистичка Германија.
Да да, една врата изгорена ептен потсеќа на кристалната ноќ. Да пошол до Софија шамар да удри некому одма на Холокаустот ќе ме потсетеше. Ќе има нешто Пајнер продакшн песна за овие трагични настани?

Щипянецъ

македонски Бугарин
Член од
21 декември 2011
Мислења
1.661
Поени од реакции
736
Одлична одлука на битолскиот суд!

Можам да jа замислам реакциjата на оноj татарот што ќењаше цело време во оваа тема.

Оо, еве уште еден:

Ти е криво, татарче, криво ти е...ако, нека.
Татарче е расистичка навреда, г-н антифашист. Јас сум македонски Бугарин. Татари дури не сум видел во живо.
Автоматски споено мислење:

Да да, една врата изгорена ептен потсеќа на кристалната ноќ. Да пошол до Софија шамар да удри некому одма на Холокаустот ќе ме потсетеше. Ќе има нешто Пајнер продакшн песна за овие трагични настани?
Споредувам "Подметнување пожар" ср Кристалната ноќ
Ти споредуваш "Шамар" со Холокост???

Дали е полошо да му удриш шамар на некого отколку да запалиш културен клуб на расистичка основа, г-н антифашист?

Последно уредено:
Член од
16 ноември 2020
Мислења
868
Поени од реакции
2.014
Татарче е расистичка навреда г-н антифашист. Јас сум македонски Бугарин. Татари дури не сум видел во живо.
Татарче не е расистичка навреда за народ коjшто има предци како кан Асен, Кубрат, Кубер...немоj да ги бркаш поимите.
Со твоите корени треба да се гордееш а не да се навредуваш.

Расизам е нешто друго.

Например:

Последно уредено:

Щипянецъ

македонски Бугарин
Член од
21 декември 2011
Мислења
1.661
Поени од реакции
736
Татарче не е расистичка навреда за народ коjшто има предци како кан Асен, Кубрат, Кубер...немоj да ги бркаш поимите.

Расизам е нешто друго.
Остави Бугарите нека решат дали е тоа навреда или не. Вие бевте "Former Yugoslav Republic of Macedonia" и по истата логика и „фиром“ не би требвало да е навреда, а всушност е навреда, нели?

Моите корени се од Вардарска Македонија.

Член од
9 февруари 2016
Мислења
1.471
Поени од реакции
3.623
Татарче е расистичка навреда, г-н антифашист. Јас сум македонски Бугарин. Татари дури не сум видел во живо.
Автоматски споено мислење:

Споредувам "Подметнување пожар" ср Кристалната ноќ
Ти споредуваш "Шамар" со Холокост???

Дали е полошо да му удриш шамар на некого отколку да запалиш културен клуб на расистичка основа, г-н антифашист?
Дали ако во Израел запалат врата на клуб со име на Хитлер ќе ги направи фашисти?

Бугар, татар тоа биле синоними за еден ист народ кој зборувал турски јазик/дијалект. Единствено татарите може треба да се навредат, бидејќи нивното име се дава на ваков подол народ како вас.

Ingvar

MONAD
Член од
28 март 2020
Мислења
4.146
Поени од реакции
9.615
Остави Бугарите нека решат дали е тоа навреда или не. Вие бевте "Former Yugoslav Republic of Macedonia" и по истата логика и „фиром“ не би требвало да е навреда, а всушност е навреда, нели?

Моите корени се од Вардарска Македонија.
Банирајте го овој, каква вардарска Македонија у Вардар да влезе да не излезе.

Ф

Флеш

Гостин
Оти бришете мој пост :popce: :LOL: :LOL:

Друже,самиот провоцираш,после плачеш оти си гибан со навреди .Татар,нетатар,не ми е битно шо си,но не провоцирај шо сме и како сме.

Щипянецъ

македонски Бугарин
Член од
21 декември 2011
Мислења
1.661
Поени од реакции
736

Расизам е нешто друго.

Например:

1. Наоми Кембел не поднела жалба. Ми го проверија и багажот на аеродромот во Софија, иако не сум црнец.
2. Слични акции има меѓу фудбалските хулигани насекаде, па и во Северна Македонија:
https://www.independent.co.uk/sport/football/international/macedonian-fa-warns-of-fans-racist-chanting-5330437.html

Член од
16 ноември 2020
Мислења
868
Поени од реакции
2.014
Гледам дека не jа сфаќаш поентата. За моjот претходен коментар пишуваш дека била расистичка навреда, а jас ти одговорив дека не е така и ти наведов примери. Треба да научиш што е расизам.

А за твоjата национална провокациjа и тотална неадекватна аналогиjа со "кристалната ноќ" е сосема нормално да добиеш и такви одговори.
Вашата татарологиjа треба да си jа подржувате во вашите татарски форуми, а не овде во македонски форум!

Последно уредено:

Щипянецъ

македонски Бугарин
Член од
21 декември 2011
Мислења
1.661
Поени од реакции
736
Дали ако во Израел запалат врата на клуб со име на Хитлер ќе ги направи фашисти?

Бугар, татар тоа биле синоними за еден ист народ кој зборувал турски јазик/дијалект. Единствено татарите може треба да се навредат, бидејќи нивното име се дава на ваков подол народ како вас.
Културниот клуб не се вика Адолф Хитлер, туку Иван Михајлов - претседател на Внатрешната македонска револуционерна организација - Не на некоја надворешна нацистичка или фашистичка партија. Овие работи воопшто не се споредуваат.

Културниот клуб е официјално регистриран според законите на Северна Македонија.

Ванчо Михаилов не бил фашист. Никогаш не бил член на фашистичка или нацистичка партија. Нема фотографии со нацистички поздрав. Нема информации дека извршил некакви дела со Евреи. Нема информации дека ја поддржувал оваа идеологија. Разговорот со нацистите не го прави фашист.

Она што се знае е дека тој бил претседател на ВМРО, организација која е јадрото на денешната држава Северна Македонија. При пребројувањето на конгресите на вашата најголема партија (ВМРО-ДПМНЕ) се бројат и оние на кои претседател беше Михајлов.

Ако Ванчо е фашист, тогаш ВМРО е фашистичка организација. Нели е нормално тогаш нејзиниот наследник ВМРО-ДПМНЕ да се прогласи за фашистичка партија? Зошто не им ја запалите "куќата" нивна?

Бугар и татар не биле синоними никогаш, ни се денес.

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom