Раскинување, пауза и пак смирување

Член од
5 април 2007
Мислења
252
Поени од реакции
4
Ne eproblem,ponekogas vrskite znaat da se zadusat mnogu pa ne e na odmet da se odmorime malku eden od drug pa da razbereme kolku si nedostasuvame,samo da ne bila so nekoj drug vo pauzata.
 

PSYtisfaction

Царевата ќерка
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.922
Поени од реакции
527
Во принцип, не е паметно да се враќаш на нешто што во минатото завршило како „неуспешен обид“.:) Ако првиот пат не функционирало, зошто би функционирало сега, нели...
Ама од друга страна, ако чувствата се вратат кај двајцата и ако посакаат пак да бидат заедно... Секако дека би им било полесно на двајцата ако се вратат заедно пак, отколку ако се измачуваат и залудно да пробуваат да бидат со други.
 

Ashley

بين الحياة والموت
Член од
26 јануари 2007
Мислења
1.043
Поени од реакции
35
Мое мислење е дека после раскинување нема потреба од помирување. Да било така се убаво не би ни раскинале. Е сега постојат и некои случаи каде после раскинување обострано сватат каде им биле грешките и дека се сакаат многу и после смирување им иде многу подобро него ли пред тоа. Само овие случаи се поретки.
 
Член од
27 февруари 2006
Мислења
1.356
Поени од реакции
9
кога еднаш ке се скрши грнето, па пак да се залепи, секогаш ке останат траги на тоа, не знам дали има некој кој може да го залепи без да се познава трага на него, така е и во љубовта, ако еднаш се скараме, па повторно да се смируваме секогаш ке има траги и сеќавања за тоа што се случило
 

Buterfly

*Just Fabulous*
Член од
4 јули 2006
Мислења
4.616
Поени од реакции
114
Ostanuvaat tragi, ama jas imav takov slucaj, so segasniot decko. Idevme 2 god i raskinavme i posle 2 meseci se pomirivme, ama pred toa si gi voocivme greskite koj zosto napravil i taka i sega ni e najubavo na svet!:back:
 
Член од
10 април 2007
Мислења
166
Поени од реакции
0
Mislam deka toa ne bi funkcioniralo, barem ne kako sto bilo pred raskinuvanjeto....i samo prasanje na vreme e koga ke se pojavi povtorno istata pricina poradi koja ednas doslo do raskinuvanje i povtorno da se sluci istoto....
Znaci, sepak na taa vrska i dosol krajot i badijala e da se izmacuvas povtorno so istata licnost i povtoprno da minuvas niz istite raboti koi te povreduvale... I po smiruvanjeto ne bi imalo idnina, barem ne dolga i srekna! Licno mi se nema sluceno takvo nesto zatoa sto jas ne sum dozvolila bas poradi ova mislenje sto go imam
 

Necrophilia

Find Beautiful Womans from your city for night
Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
asterix_m напиша:
Дали ви се има случено ова!!

Сте оделе со дечко/девојка подолго време и од некоја причина доаѓа до раскинување на врската. Вие сте скршени, го/ја сакате највеке на цел свет, кога ќе се сетите на неја/го ве пече стомакот, кога ке ја/го видите ви се кратат нозете. Неможете да поднесувате никој друг во ваша близина, односно неможете да влезете во друга врска.
Аман бре, кај ги наогате темиве? баш оваа недела ми се случуваат слични работи за прв пат во животот.

asterix_m напиша:
И по некое време се смирувате ама осеќате дека не исто како порано, се убедувате дека сега ви е супер ама некко врската не ви оди, едноставно не го/ја сакате повеќе!
од ова највеке се плашам!
 

ragazza

Adorable
Член од
3 јуни 2005
Мислења
2.870
Поени од реакции
29
Necrophilia напиша:
Аман бре, кај ги наогате темиве? баш оваа недела ми се случуваат слични работи за прв пат во животот.



од ова највеке се плашам!
Не земај здраво за готово , дај си време можи поинаку ќе ги гледаш работите потаму , тешко е знам но минливо е , едно време се диши на команда после оди само од себе . Можи после ти нема да сакаш мирење.
А иначе на темава , верувам во паузи , не се секогаш негативни.
 
Член од
18 декември 2005
Мислења
1.356
Поени од реакции
165
ne znam sto da kazam...
sum bila vo situacija da bideme raskinati maksimum nedela dena i posle toa da se smirime, zasto takva ni bese vrskata so karanje za nekoi glupi, banalni raboti, sto ne vredat covek da se kara... no ete iako sekogas sme se smiruvale, posle nekoe vreme ispadna da ne dojde do toa... raskinavme tri godisna vrska, eve veke mesec dena sme raskinati, no sepak znam deka ne mozam bez nego, znam deka se mi e za gjabe bez nego... mnogu e tesko koga ke sfatis deka si izgubil, deka toj sto sekogas si go imal pokraj sebe sega ednostavno go nema, toa e najtesko da se prifati... no znam i deka ako prodolzam so nego ke bide isto, ke bide po staro so karanje, zasto tesko e covek da se smeni... navistina ne znam sto bi bilo pametno vo vakvi slucaevi... zavisi od mnogu pricini sto ke ispadne na kraj...
 

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.344
Не бива..на сила убавина не бидува..а и да ја биде, не ја личи.
 

PiNkGiRl

Queen of rain
Член од
14 јули 2006
Мислења
2.717
Поени од реакции
8
Не сум била во таква врска, но мислам дека нема ништо лошо ако некој од партнерите не е сигурен во своите чувства или сл па направат мала пауза. За тоа време ќе си ги средат мислите и ќе сфатат дали им недостига тоа што го имале или пак не.
 

Fluffy

Hellraiser
Член од
6 мај 2007
Мислења
1.373
Поени од реакции
16
Струмикс напиша:
Не бива..на сила убавина не бидува..а и да ја биде, не ја личи.
Потполно се согласувам.Ако било добро,ќе траело,нема да имало потреба од паузи и смирувања.
 
Член од
8 мај 2007
Мислења
175
Поени од реакции
0
Ми се има случено со сегашниот дечко. Одевме некое време па му раскинав, и потоа пак се смиривме сфатив дека го сакам. и сега веќе одиме месец... и супер е. првиот пат заради мене не ни одеше врската.. сега овој пат изгледа оди на добро... :) :smir:
 
N

n/a

Гостин
Раскинување, пауза и пак смирување = belja!
I gubenje vreme.
I karanje.
Dont get back in anger,I heard you say!
Zagubite vo ovoj zivot moze da gi prifatis,ili da go odolgovlekuvas cinot na priznavanje na zagubata!
So toa sto vo vtoriov slucaj...ke platis emocionalno 100 pati povekje.
Nema potreba od takvi `gluposti` i spanski serii!
Produzi dalje....:back:
 

Jukka

chili
Член од
16 мај 2007
Мислења
537
Поени од реакции
2
hmm ..... nekogas uspeva, no nekogas ne... ja ne go praktikuvam toa, taa mi e veke citana kniga, se znam za nea.....daj nesto novo
 

Kajgana Shop

На врв Bottom