McLovin
Politically Incorrect
- Член од
- 11 август 2016
- Мислења
- 3.831
- Поени од реакции
- 15.066
А твоите докази? Сомнителни видеа со српски превод.Смешни докази
Ја се повеќе мислам дека си трол, нема шанси да размислуваш вака.
А твоите докази? Сомнителни видеа со српски превод.Смешни докази
Токму така...теоријата за „пукотницата„ е само една од мнооогуте лаги во нашево време, запакувана во „научна фирма„, која трае, трае, трае....Teorijata za Big-Bang e najgolemata glupost opšto što čovek može vo životot da ja čue, pročita. Ušte kako malo dete vo školo koga sme učele za ovaa teorija mi deluvala nerealna i komična. Pa ušte i točno naučnicite presmetale pred kolku točno bilioni godini se slučilo toa hah vidoviti naučničinja...![]()
Точно целиот концепт на религија подобро ги поврзува физичките и природни закони. Сите тие науки се резултат на фантазија, дело на лукавиотPa zatoa i se vika teorija, isto kako i teorijata na Ch. Darwin za evolucijata t.e. za evolutivniot pat na čovekot. Teoriite se vsušnost nečii gledišta i razmisluvanja... apsolutno ne mora da znači deka se vistina !
Теориите, во најдобар случај, можат да станат само (!) научна вистина, доклку истите се потврдат преку соодветни материјални или практични наоди.Pa zatoa i se vika teorija, isto kako i teorijata na Ch. Darwin za evolucijata t.e. za evolutivniot pat na čovekot. Teoriite se vsušnost nečii gledišta i razmisluvanja... apsolutno ne mora da znači deka se vistina !
Ајдеее...Точно целиот концепт на религија подобро ги поврзува физичките и природни закони. Сите тие науки се резултат на фантазија, дело на лукавиот
Мала забелешка...Teorijata za Big-Bang e najgolemata glupost opšto što čovek može vo životot da ja čue, pročita. Ušte kako malo dete vo školo koga sme učele za ovaa teorija mi deluvala nerealna i komična. Pa ušte i točno naučnicite presmetale pred kolku točno bilioni godini se slučilo toa hah vidoviti naučničinja...
Автоматски споено мислење:
https://youtu.be/_m-EcljpQGc
https://youtu.be/QFDo75XeOL0
https://fb.watch/iszUQpHNDQ/
Јас мислам дека нашиов свет/планета е рамен, за тоа и воглавном се однесува темава, а за другите планети незнам какви се...Мала забелешка...
Не знам дали имаш забележано но третото видео што ти е постирано е исмејување на концептот за рамна земја. Никој од сериозните истражувачи не го замислува така светот и земјата со т.н. топчести "планети" како според графичкиот компјутерски приказ кај третото видео.
Постојат како обични светла но не се физички тела.и дали воопшто постојат !
Како и во сите досегашни компјутерски анимации кои симулираат џитнати сателити во Вселената-камерманот се наоѓа „од страна„ (#Кој е камерманот на Џејмс Веб ин Спејс?
На тоа и мислев. Нема никогаш реална, вистинска или природна слика. Само слики направени со компјутерски анимации и појачана компјутерска боја кои сакаат да ги протуркаат како да се работи за реални фотографии.Како и во сите досегашни компјутерски анимации кои симулираат џитнати сателити во Вселената-камерманот се наоѓа „од страна„ () на сателитот и го набљудива истото тоа кое сателитот/телескопот треба да со забележи на своето патување...
Ако веќе гледаш така на работите ни една слика не е реална. Сите се подложни на хемиски и/или електронски процеси кои ја креираат сликата како краен производ. Дури и она што го гледаме со сопствените очи е процесирана слика на објектот. Како таква, истата не е реална. И тука веќе се поставува прашањето дали реалноста е реална или само наша имагинација. Дали постоиш или не. Ептен хипи прашања од највисок филизофски степен.На тоа и мислев. Нема никогаш реална слика. Само компјутерски анимации кои сакаат да ги протуркаат како нешто реално.
Ај сега не забегувај повеќе. Земјата од топка ви стана крушковидна па сега по твое ќе излезе и дека не постои. Би било одлично алиби да се заташка целата псевдонаука на НАСА.И тука веќе се поставува прашањето дали реалноста е реална или само наша имагинација. Дали постоиш или не.