MIKI1
Поставувач на неодговорени прашања.
- Член од
- 10 јануари 2008
- Мислења
- 20.396
- Поени од реакции
- 3.398
Almeida,М'ќи,
Перо, комшијата од приземје, он ги има видено диносаурусите бе...јас Перо одма ќе ти го донесам, ти каде ќе ги најдеш твоиве "писатели" чии прикаски за мали деца дополнително биле извртувани околу 2000 години (не е точно инаку дека живееле во исто време, има селективни прикаски пред раѓањето и само за смртта, ништо измеѓу).
Кога да се договориме да ти го пратам Перо да ти потврди?
Фала што ме потсети на детство какви наивни муабети сме праеле.
Мајндсетот ти е инфантилен, ако разбираш што уопште значи тоа.
моралу атеистички, возвишен и непостоечки, со тоа комшијата твој делите исто брашно или различно?...
Велиш, инфантилен? А кај се виде себе си за пораснат, кога не можеш да составиш една проста реченица?...[DOUBLEPOST=1524943682][/DOUBLEPOST]
Стефус,Само те зезам за тоа твое сведоство и заклучување од гледање. Некоја благо ретардирана методика. А за закани од космичкиот вагабонд дека ќе горам вечно и дека ќе ме варат во казани не ми е страв само пред да умрам ќе се попишманам и ќе завршам кај 99те девици. Да не отварам тема за Бог и Моралот зошто има друга тема. Не е за овде.
кон болдот.
Што е за тебе точно; она кое го гледаш или она кое некој ти го кажал а ти не можеш да го видиш?...
Односно, дали ти е поубедлива очигледноста од некој феномен или математичката формула со која некој, за тебе непознат лик, те убедил дека очигледноста не е точна, ама формулата е апсолутно точна?
Ајде стај прст на чело и провери ја тоа „ретардираната„ логика...[DOUBLEPOST=1524943847][/DOUBLEPOST]
Bodhidharma,
ова е, колку знам, раноренесансна претстава за Вселената, во чија позадина стои механизам (часовник), кој управува со небесните феномени.
Последно уредено: