Рамна Земја?

Член од
28 февруари 2017
Мислења
2.770
Поени од реакции
2.682
Che59,

кај се виде повикан на муабет? И кај се учи математика ако не у школо?...
И што велиш, Земјава е „рамна„ или „топчеста„?
А што па тебе со карта и со вино те повикаа на муабет?
Тука за наука или за земјата збориме?
Нема што да велам јас каква е, знам каква е ама не ти кажувам!

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
А што па тебе со карта и со вино те повикаа на муабет?
Тука за наука или за земјата збориме?
Нема што да велам јас каква е, знам каква е ама не ти кажувам!
Не, си муабетиме за човековите права на Тринидад и Тобаго...ебаго.

За Земјава црна муабетиме, дали била рамна, орапавена, зарамнета, топчеста, четвртаста и томе слично.

И ш‘о корист имаш ако не ми кажеш?...

Член од
28 февруари 2017
Мислења
2.770
Поени од реакции
2.682
Не, си муабетиме за човековите права на Тринидад и Тобаго...ебаго.

За Земјава црна муабетиме, дали била рамна, орапавена, зарамнета, топчеста, четвртаста и томе слично.

И ш‘о корист имаш ако не ми кажеш?...
Не ти кажувам, само јас ќе си знам и ќе си бидам умен. Ако ти кажам и ти ќе станеш таков. Јас пак конкуренција не трпам.
Него прашајнето ми е: Што и ако знаете каква е? Ќе ви смени нешто тоа?
Кој треба да знае, си знае! Кој не треба и госпо ете не им дава да знаат.

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Не ти кажувам, само јас ќе си знам и ќе си бидам умен. Ако ти кажам и ти ќе станеш таков. Јас пак конкуренција не трпам.
Него прашајнето ми е: Што и ако знаете каква е? Ќе ви смени нешто тоа?
Кој треба да знае, си знае! Кој не треба и госпо ете не им дава да знаат.
Ааааа...ти благодарам на исцрпниот одговор.
Значи, Земјава е „...Таква каква што треба да биде!...„.

Член од
28 февруари 2017
Мислења
2.770
Поени од реакции
2.682
Ааааа...ти благодарам на исцрпниот одговор.
Значи, Земјава е „...Таква каква што треба да биде!...„.
Не каква што треба да биде, туку каква што е.
Бидена е одамна.

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Не каква што треба да биде, туку каква што е.
Бидена е одамна.
Хмм, океј. Нека биде „...каква што е....„.
Ќе ти верувам „на збор„. Сега ми е појасно...:confused:

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.198
Поени од реакции
23.729
prodolziv.
go gledam slednovo:
"Everything science bases itself on are evidences. And evidences are not proof."
Dokazite ne se dokazi.
:bravobe:
Abe i mene ponekogas mi e dosadno ama ......
Patem receno Miki so svoeto superiorno setilo za vid vo kombinacija so negoviot razum zaklucil deka sonceto se vrti okolu zemjata :toe:

Член од
19 март 2012
Мислења
386
Поени од реакции
212
Миќи, џабе видеото коа веќе иаме снимки од наса на кои јасно се гледа обликот на земјата.

Член од
21 мај 2008
Мислења
11.002
Поени од реакции
11.645
Морам да признаам, ова ми е една од најјаките теми. :D Добро се иам изнасмеено повеќе пати. :D

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Abe i mene ponekogas mi e dosadno ama ......
Patem receno Miki so svoeto superiorno setilo za vid vo kombinacija so negoviot razum zaklucil deka sonceto se vrti okolu zemjata :toe:
мкд владе,

јас сум сигурен во твојот гениј, имам потполна доверба во тебе па дури и знам дека според твоето сетило за вид, комбинирано со твојот супериорен разум, Сонцето се „врти „околу Плутон, најмалку 3697 пути за 24 саати.[DOUBLEPOST=1523664355][/DOUBLEPOST]
Миќи, џабе видеото коа веќе иаме снимки од наса на кои јасно се гледа обликот на земјата.
qqq_,

не ми кажа од која орбита го имаш видено топчестиот облик од Земјава?[DOUBLEPOST=1523664457][/DOUBLEPOST]
Морам да признаам, ова ми е една од најјаките теми. :D Добро се иам изнасмеено повеќе пати. :D
Види случајност...и ја‘ се смеам, прилично често. Се надевам дека се смееме на исти нешта. Или не?...

Последно уредено:
Член од
23 април 2014
Мислења
99
Поени од реакции
178
Какви ретардирани фаци имало на форумов да не му се верува на човек. Бтв, повели @MIKI1, за тоа со "писмените": https://www.youtube.com/watch?v=5pKec78VXEk.[DOUBLEPOST=1523669976][/DOUBLEPOST]Еве еден рендом одговор на едно прашање на quora до рамноземјашите:

The flat earth theory depends heavily on a massive worldwide conspiracy. A conspiracy that says almost all the evidence is faked. All space travel. Commercial airplane travel logs are modified to hide the truth. Someone keeps making massive amounts of fake evidence.

The requirement would minimally be:

• Most the people at NASA
  • Most the people in the dozen other space agencies around the world
  • All world leaders know about it
  • All world leaders willingness to hide it.
  • Most the world leaders working together to protect this secret.
  • Most large companies would have staff that knew this secret. Including the CEOs.
  • Most the employees at companies like Space X, Boing etc.
  • Most physics professions and other physics professionals would also have to be in on it.
  • Most of the math professors and other mathematical professionals (otherwise one of them would notice that the mah doesn't work)
  • Any space research, the SETI team, the list goes on.
  • Most airplane pilots and many of the airport staff.
  • Most map makers, including all the programmers related to map projects (there are hundreds, like road trippers, Apple maps, bing maps, open maps. etc)
  • A lot of other people in other travel industries.
Thats what? 300–500 million people?

Plus you'd need

• Millions of people constantly making evidence.
  • Millions of programmers to write all this software needed to fake all satellite communications, GPS, commercial shipping and travel, etc.
  • Thousands of military constantly guarding Antarctica constantly.
That means about 1/14 people know about the “truth” and yet no one is spilling the beans? No counter photos? No one on the inside making videos?

How many people do you know personally? Do you think some of them are in on it?

Somehow all the terrorist are willing to work with the countries they are bombing on this one issue?

The ONLY information I can find on this “theory” is YouTube videos and a few forums and PDFs but they don’t even agree with each other and none provide evidence.

Most of the videos I've seen talk about things like not feeling the world turn. Only feeling accelerate and not speed is something you can test yourself. (Ever been in a car on the highway??) This alone shows how unqualified these people are. You gotta have some evidence!

Anyway if you are reading this and truly believe in the grand conspiracy and want to tell the people that the earth is flat then create a new science that is testable and produces useful predictions. That would get everyone to pay attention. That's it. That's all it would take to make the truth known.

Последно уредено:
Член од
3 септември 2010
Мислења
6.497
Поени од реакции
9.179
Какви ретардирани фаци имало на форумов да не му се верува на човек. Бтв, повели @MIKI1, за тоа со "писмените": https://www.youtube.com/watch?v=5pKec78VXEk.[DOUBLEPOST=1523669976][/DOUBLEPOST]Еве еден рендом одговор на едно прашање на quora до рамноземјашите:

The flat earth theory depends heavily on a massive worldwide conspiracy. A conspiracy that says almost all the evidence is faked. All space travel. Commercial airplane travel logs are modified to hide the truth. Someone keeps making massive amounts of fake evidence.

The requirement would minimally be:

• Most the people at NASA
  • Most the people in the dozen other space agencies around the world
  • All world leaders know about it
  • All world leaders willingness to hide it.
  • Most the world leaders working together to protect this secret.
  • Most large companies would have staff that knew this secret. Including the CEOs.
  • Most the employees at companies like Space X, Boing etc.
  • Most physics professions and other physics professionals would also have to be in on it.
  • Most of the math professors and other mathematical professionals (otherwise one of them would notice that the mah doesn't work)
  • Any space research, the SETI team, the list goes on.
  • Most airplane pilots and many of the airport staff.
  • Most map makers, including all the programmers related to map projects (there are hundreds, like road trippers, Apple maps, bing maps, open maps. etc)
  • A lot of other people in other travel industries.
Thats what? 300–500 million people?

Plus you'd need

• Millions of people constantly making evidence.
  • Millions of programmers to write all this software needed to fake all satellite communications, GPS, commercial shipping and travel, etc.
  • Thousands of military constantly guarding Antarctica constantly.
That means about 1/14 people know about the “truth” and yet no one is spilling the beans? No counter photos? No one on the inside making videos?

How many people do you know personally? Do you think some of them are in on it?

Somehow all the terrorist are willing to work with the countries they are bombing on this one issue?

The ONLY information I can find on this “theory” is YouTube videos and a few forums and PDFs but they don’t even agree with each other and none provide evidence.

Most of the videos I've seen talk about things like not feeling the world turn. Only feeling accelerate and not speed is something you can test yourself. (Ever been in a car on the highway??) This alone shows how unqualified these people are. You gotta have some evidence!

Anyway if you are reading this and truly believe in the grand conspiracy and want to tell the people that the earth is flat then create a new science that is testable and produces useful predictions. That would get everyone to pay attention. That's it. That's all it would take to make the truth known.
Доколку Антарктик не постои, тогаш што бара на мапите на овој британски рамноземјаш?

http://www.flat-earther.co.uk/flat-earth-maps/

Пази сега, Поларна проекција со Антарктик и мали мапи на Источна и Западна Хемисфера:

http://www.flat-earther.co.uk/flat-earth-maps/airagemap/

Aзимутна еквидистантна проекција од Северен Пол, облик на топка и Северна Хемисферa (Полутопка) во текстот горе лево?

http://www.flat-earther.co.uk/flat-earth-maps/the-world-divided-political-alignment-map-as-of-july-7th-1941/

Пoларна мапа на светот со издвоена мапа на Антарктик, долу лево:

http://www.flat-earther.co.uk/flat-earth-maps/polar-map/

Истото:

http://www.flat-earther.co.uk/flat-earth-maps/northern-hemisphere-polar-view/

Мапа на Северна Хемисфера (Полутопка):

http://www.flat-earther.co.uk/wp-content/uploads/2015/05/national-geographic.jpg

Maла мапа на Aнтарктик и Јужен Пол, под текстот долу десно:

http://www.flat-earther.co.uk/flat-earth-maps/one-world-one-war-1944/

Мала мапа на Антaрктик и означен Јужен Пол на слика во текстот лево:

http://www.flat-earther.co.uk/wp-content/uploads/2015/05/Great-Cirle-airways1.jpg

На нивен рамноземјашки сајт приложуваат мапи на кои се прикажани Антарктик, Јужен Пол, на кои пишува Северна Хемисфера (Полутопка) и Поларна Проекција, притоа тврдејќи дека истите не постојат и дека Земјата е плоча???

Не се во состојба да прочитаат една најпроста мапа, па самостојно ќе вршеле испитувања, мерења и пресметки за обликот на Земјата? И тоа како доказ дека хоризонтот е рамен им е либела подигната во воздух или тврдењето дека е рамна е тоа што знаат дека секоја држава има своја површина, кога површина на топка, според нив, не може да се пресмета.

И тоa треба да се земат во предвид „научни" испитувања од рамноземјашите кои мислат дека:

a) или Јужниот Крст кружи околу Северница и Мала Мечка (неизбежно во нивниот модел на Рамна Земја)

б) или Јужниот Крст не постои (бидејќи никогаш не го виделе).

Последно уредено:

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Какви ретардирани фаци имало на форумов да не му се верува на човек. Бтв, повели @MIKI1, за тоа со "писмените": https://www.youtube.com/watch?v=5pKec78VXEk..
Да, и мене не ми се верува(ше) какви све ретарди има, ама почнувам да верувам и во тоа. Туку, наместо да се повикуваш на туѓи мислења, кое е твоето лично мислење и на што го засноваш, освен на самиот себе? Имаш спроведено некое детаљно истражување или само прифаќаш и веруваш во све што ќе то кажат?...

Последно уредено:
Член од
23 април 2014
Мислења
99
Поени од реакции
178
Да, и мене не ми се верува(ше) какви све ретарди има, ама почнувам да верувам и во тоа. Туку, наместо да се повикуваш на туѓи мислења, кое е твоето лично мислење и на што го засноваш, освен на самиот себе? Имаш спроведено некое детаљно истражување или само прифаќаш и веруваш во све што ќе то кажат?...
Колку треба да си ретардиран за да одиш против научен консензус.. Да мислиш дека можиш да побиеш работи што ги знаеле луѓето мнооогу одамна пред цела технологија да постои, а денес се како добар ден. Вие со едно видео на јутуб ги побивте сите доктори на науки што коските си ги имаат оставено по науката. Вие што физика и математика знаете колку Амди Бајрам ги разоткривте неверниците и злобни научници што лажат дека земјата е округла, а таа да ти била тост со кечап и мајонез. Не ми треба да правам никакви експерименти сам за да знам дека земјата не е тост. Ниту за мноогу други научни откритија за кои ни цел живот не би ми бил доволен да ги разберам. Знајш зошто? Зошто верувам во научниот консензус. Верувам во илјадниците физичари, математичари, астрономи, програмери и што уште не, што за десет секунди ги побиваат вашите "докази" на јутуб. Чоече да не ти се верува.. Завршил средно фризерско и напраел видео кај што побива доктори на науки, рамна била земјата.. Дали да се смее или да плаче човек е работава.

Kajgana Shop

На врв Bottom