Рамна Земја?

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.351
Поени од реакции
30.717
И јас не ги убедувам дека е рамна, а не го убедувам ниту дека е топчеста.[DOUBLEPOST=1523645033][/DOUBLEPOST]

Доказите се јавно достапни, во неизвитоперена форма....Се чини дека само до тебе ништо не доаѓа, не?...
miki prati gi be. eve kako strucen kvalifikuvan astrofizicar prati mi videa so eksperimenti kade se dokazuva jasno deka zemjata e ramna.
eve tie strasnite sili mi gi skrile tie informacii ne mozam sama da dojam do niv.

Член од
19 март 2012
Мислења
386
Поени од реакции
212
Миќи,
што велат твоите истражувања, каков облик има земјата?

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
miki prati gi be. eve kako strucen kvalifikuvan astrofizicar prati mi videa so eksperimenti kade se dokazuva jasno deka zemjata e ramna.
eve tie strasnite sili mi gi skrile tie informacii ne mozam sama da dojam do niv.
Darling,

ти посочив две нешта:
- сомнеж дека доказите можеш да ги разбереш и
- начин на кој можеш самата да дојдеш до доказите, оти се лесно и јавно достапни.

Доволно ти е или пак ќе бараш докази за кои ни самата не знаеш како треба да „изгледаат„?...[DOUBLEPOST=1523645324][/DOUBLEPOST]
Миќи,
што велат твоите истражувања, каков облик има земјата?
Правилен.

Член од
19 март 2012
Мислења
386
Поени од реакции
212
Миќи, на ваков неук човек како мене со по прости зборови, каков е тој правилен облик ?

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Миќи, на ваков неук човек како мене со по прости зборови, каков е тој правилен облик ?
Геометриски правилен...
У ствари...кај најдов да едуцирам неуки....:facepalm:

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.862
Поени од реакции
4.814
„Рамноземјаните„ ми се интересни од проста причина; тие не се повикуваат на „докази од 16-та рука„, по начелото „...Така ни кажа Нил Тајсон на „Јутјуб„, а Тајсон така слушнал од НАСА...„, туку самите превземаат активности, со излегување на терен, со користење мерни уреди, со користење пресметки и изведување докази и заклучоци „од прва рака„.

Интересно е тоа што „рамноземјаните„ се се‘ повеќе на број и во најлош случај, барем изразуваат сомнеж кон „доказите„ од официјалната наука, а кои (докази) се сведуваат на „Жими мајка, вака е!„.
Miki problemot so niv e sto nivnoto licno mislenje go prezentiaat kako fakt. Uste po apusrdno koga zaglupavenata internet masa gi prifaka "faktite" vrz osnova na koj ima pogolema popularnost nasiot ili vasiot.(kolku popularen tolku potocni faktite) I tuka imas razvoj na teska idiokracija primer: koga raper so sredno skolo B.o.B ke pocne da "pobiva" dokumenriani naodi od Nasa ili Astofizicari.Uste postrasno e so negovata armija od obozavateli naivno ke go podrzi nego posto neli se od negova bez tronka somnez i common sense! Normalno deka tebe ti se interesni posto i verata tvoja gore dole raboti na ovoj koncept.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.351
Поени од реакции
30.717
Darling,

ти посочив две нешта:
- сомнеж дека доказите можеш да ги разбереш и
- начин на кој можеш самата да дојдеш до доказите, оти се лесно и јавно достапни.

Доволно ти е или пак ќе бараш докази за кои ни самата не знаеш како треба да „изгледаат„?...[DOUBLEPOST=1523645324][/DOUBLEPOST]

Правилен.
te zamoliv tebe kako poupaten da mi pratis. tvoeto konstantno odbivanje me dovedua da veruvam deka ne postojat takvi vdea.

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Миќи, каков е тој геометриски правилен облик ?
qqq_,

такви рабојќе не се учат на „Кајгана„ туку у „основно„, на часојте по аритметика и геометрија...разбираш.[DOUBLEPOST=1523649255][/DOUBLEPOST]
te zamoliv tebe kako poupaten da mi pratis. tvoeto konstantno odbivanje me dovedua da veruvam deka ne postojat takvi vdea.
Darling,

не е (само) до твојата потрешна вера, туку до твојата мрза...

А просто е; ако почнеш самата да бараш, најденото ќе (ти) биде поубедливо отколку некој друг да го најде истото за твоја потреба, оти од други најденото може да ти наликува на нечија сугестија, до тебе упатена и така, пак ќе имаш причина да продолжиш да бараш нешта, кои, демек токму ради тебе, некој треба да ги бара и да ти ги донесе на послужавник.[DOUBLEPOST=1523649477][/DOUBLEPOST]
Miki problemot so niv e sto nivnoto licno mislenje go prezentiaat kako fakt.
Суб,

проблемот е во тоа што не читаш што ти пишуваат.

Да ти појаснам; веќе напишав дека „рамноземјаните„ кои се сомнeваат во она кое им го нуди НАСА (ЕСА, wtf etc...), а кои не и‘ веруваат на „жими мајка„, пред да изложат свој заклучок, излегуваат на терен, понесуваат мерна опрема, мерат, пресметуваат па дури отпосле изнесуваат заклучоци. Плус, самите велат дека, за да бидат убедени во точноста од нивните заклучоци, продолжуваат да истражуваат и да практикуваат нови мерења, со различни методи и средства, за да дојдат до истиот резултат.[DOUBLEPOST=1523649543][/DOUBLEPOST]
Normalno deka tebe ti se interesni posto i verata tvoja gore dole raboti na ovoj koncept.
Заклучоков ти е погрешен, исто како и сите твои претходни (заклучоци).[DOUBLEPOST=1523649928][/DOUBLEPOST]
Darling,

за да не мрчиш непотребно, еве ти едно „видео„, за почеток, кое е полно со „неписмени„ (прв дел):

https://www.youtube.com/watch?v=h6Cu_HkVUjg

Последно уредено:

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.351
Поени од реакции
30.717
veke sum 15 sekundi i prosto sum zaprepastena kako video sto pocnuva so turbo folk numerata "Ti vozis ferari" ubedilo mnogu luge deka zemjata e ramna.
Vo pravo si Miki, stvarno e polno so nepismeni.

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
veke sum 15 sekundi i prosto sum zaprepastena kako video sto pocnuva so turbo folk numerata "Ti vozis ferari" ubedilo mnogu luge deka zemjata e ramna.
Vo pravo si Miki, stvarno e polno so nepismeni.
Darling,

ај ти прво скокни па речи „Оп!„, или поинкау кажано, прво погледни ја содржината од филмуваниов материјал па врати се на почетоток, со ново барање упатено до мене, демек, да ти посочам „доказ„...

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.351
Поени од реакции
30.717
Darling,

ај ти прво скокни па речи „Оп!„, или поинкау кажано, прво погледни ја содржината од филмуваниов материјал па врати се на почетоток, со ново барање упатено до мене, демек, да ти посочам „доказ„...
prodolziv.
go gledam slednovo:
"Everything science bases itself on are evidences. And evidences are not proof."
Dokazite ne se dokazi.
:bravobe:

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
prodolziv.
go gledam slednovo:
"Everything science bases itself on are evidences. And evidences are not proof."
Dokazite ne se dokazi.
:bravobe:

Значи, добро претпоставив.

Овде:

https://forum.kajgana.com/threads/Земјата-е-рамна.76641/page-258#post-8376791

овде:

https://forum.kajgana.com/threads/Земјата-е-рамна.76641/page-257#post-8376735

и овде:

https://forum.kajgana.com/threads/Земјата-е-рамна.76641/page-257#post-8376775

Лека ноќ...

Член од
28 февруари 2017
Мислења
2.770
Поени од реакции
2.682
qqq_,

такви рабојќе не се учат на „Кајгана„ туку у „основно„, на часојте по аритметика и геометрија...разбираш.
Првиот одговор ќе беше ок ако не те понесеше желбата да бидеш силно умен.
Да, точно, правилна е!
Каква? Таква каква треба да биде! И толку бе Миќко!
Што газиш понатаму во школо и геометрија?
Оти ако ги вклучиш рабојќето од геометрија и аритметика, тогаш ќе биде правилно неправилна.

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Првиот одговор ќе беше ок ако не те понесеше желбата да бидеш силно умен.
Да, точно, правилна е!
Каква? Таква каква треба да биде! И толку бе Миќко!
Што газиш понатаму во школо и геометрија?
Оти ако ги вклучиш рабојќето од геометрија и аритметика, тогаш ќе биде правилно неправилна.
Che59,

кај се виде повикан на муабет? И кај се учи математика ако не у школо?...
И што велиш, Земјава е „рамна„ или „топчеста„?

Kajgana Shop

На врв Bottom