Рамна Земја?

Т

Триптико

Гостин
Ни авион што лета 1000 на саат не поминува 1000 за саат. Дека полетува и слетува со помали брзини. Не сум мерел за колку се стига до сонце, али знам дека е брзо
Како да не, ти ќе ми кажеш
Јас верувам во Зоте. Има докази, слики, видеа... Ти само со цифри се расфрлаш.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Темава е интересна, би било запрепастувачки да дознаете дека земјата е рамна, не топка како што сме научени. Но можеби ќе помине уште време, јас истражив нешто и многу нешта во науката се крајно контрадикторни. Иако дадов еднаш мислење дека сме на топка, за тоа можеби дури и да нема веродостојни докази.
ЦИА приателе, тие упропастија пола свет

Член од
19 април 2013
Мислења
2.004
Поени од реакции
2.100
Темава е интересна, би било запрепастувачки да дознаете дека земјата е рамна, не топка како што сме научени. Но можеби ќе помине уште време, јас истражив нешто и многу нешта во науката се крајно контрадикторни. Иако дадов еднаш мислење дека сме на топка, за тоа можеби дури и да нема веродостојни докази.
ако испадне дека стварно земјата е рамна, тогаш нема да има повеќе смисла да се живее. ќе одиме сите на крај на светот и ќе се фрлиме во мракот.

Член од
19 април 2013
Мислења
2.004
Поени од реакции
2.100
@ZOTE

стигна новиот чек од наса. редовно не плаќаат за да лажеме дека земјата е топка. ако сакаш може и ти да се придружиш на paylist, не е проблем, имат пари американците.

SampleCheck.jpg

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
ако испадне дека стварно земјата е рамна, тогаш нема да има повеќе смисла да се живее. ќе одиме сите на крај на светот и ќе се фрлиме во мракот.
Нема да можеш, го заборави фирмаментот[DOUBLEPOST=1456557845][/DOUBLEPOST]
Па пишува и дека 4.5 милијарди години е стар. Како тоа го одредија? така да не се замарајте со цифрите. Битно е дека материјалот на тоа е ист како што го пишува во библијата. Тоа е факт.
Дури и моделов за рамна земја е сумлив, еве сонцето на земјата преспива, а знаев цел живот дека Колозов е масон, таков бел во глата беше уште од 45, а можи и да бил пратеник на Госпо :eek:

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646

Куршумот од пиштол кога излегува од цевка има брзина од 1550 km/h Од 20 метра буши бандера. И сега НАСА ми кажува дека ние всушност сме побрзи и од метак :icon_lol:

Т

Триптико

Гостин

Куршумот од пиштол кога излегува од цевка има брзина од 1550 km/h Од 20 метра буши бандера. И сега НАСА ми кажува дека ние всушност сме побрзи и од метак :icon_lol:
Кој е тој пиштол што испалува куршум со ваква брзина?

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Член од
19 август 2007
Мислења
941
Поени од реакции
302
Зависи од референтниот систем.
Кога се возиш во брз воз си брз како метак, ама баш ништо не чувствуваш.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Ce возиш во воз кој оди 160 километри на час. И тргнуваш полека од последен вагон и си шеташ до локомотивата, (по пат си пијуцкаш пивце и пулиш низ џамои) и ја стигнуваш локомотивата која шиба 160 на сат. Со колку километри на сат си се движел низ воз да ја стигнеш локомотивата?
Дали ти си се движел исто 160 на сат?
А замисли у јапански воз кој оди и над 400 на сат ??

Зоте и ти и пиштолот и бандерата се движите на земјата со миљон километри на сат. И зато сте еден до друг никој не оди ни напред ни назат во однос еден на друг, и ко ќе пукнеш е тогаш куршумо оди со миљон + 1500 километри на сат.
Ете виде дека нема госпот

Член од
16 декември 2012
Мислења
2.744
Поени од реакции
7.259
И сега НАСА ми кажува дека ние всушност сме побрзи и од метак :icon_lol:
Наса тебе ќе ти кажува! Море мамичето нивно! И мене така пробуваа да ми наметнат мишљење, ама ги одјебав

Член од
19 април 2013
Мислења
2.004
Поени од реакции
2.100
@ZOTE
се е релативно.
ние заедно со земјата во однос на сонцето и другите планети се движиме, но ние во однос на земјата моментално мируваме (седиме пред пц)
а и што треба да осеќаме, земјата се движи со голема, но константна брзина, ти си на земјата, тебе ти е исто како во кола да си.
ќе осетиш само ако ја промени брзината, забрза или забави, или ако промени насока, нешто што не може да се деси.

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
@ZOTE
се е релативно.
.
marambo,

откако славниот Алберт ги смисли општата и специјалната теорија на релативитетот, поимот „релативно„ стана ептен експлоатиран поим, кој се користи за све и свашта, со цел да се „релативизираат„ нештата и вистините.

Ако сметаш дека се‘ е релативно, од кај си сигурен дека Земјава е топка? Е топка или е релативна топка? Е плоча или е релативна плоча? Или, Земјава е плоча т.е. топка релативно, зависно од позицијата од која ја гледаш Земјава?...

Јас ја гледам Земјава од нејзината површина и мене, Земјава уопште не ми личи на „топка„, а веројатно Земјава е доволно голема, за да не можам да ја видам како „плоча„.

Член од
16 декември 2012
Мислења
2.744
Поени од реакции
7.259
marambo,

откако славниот Алберт ги смисли општата и специјалната теорија на релативитетот, поимот „релативно„ стана ептен експлоатиран поим, кој се користи за све и свашта, со цел да се „релативизираат„ нештата и вистините.

Ако сметаш дека се‘ е релативно, од кај си сигурен дека Земјава е топка? Е топка или е релативна топка? Е плоча или е релативна плоча? Или, Земјава е плоча т.е. топка релативно, зависно од позицијата од која ја гледаш Земјава?...

Јас ја гледам Земјава од нејзината површина и мене, Земјава уопште не ми личи на „топка„, а веројатно Земјава е доволно голема, за да не можам да ја видам како „плоча„.
Е, како ја гледаш бе Мики?

Kajgana Shop

На врв Bottom