Ракометната репрезентација на Македонија (мажи)

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Реално да сум на место на Георгиевски ке си го прашам да играм. Како навивач би сакал да игра бидејки е две класи над Мојсовски З., но да сум на негово место не играм. Што е тоа кога ке му дојде јајцето на газот на овој дибекот тогаш го вика, а Златко кој му е резерва во Металург го вика уште на првата прозивка. Па ради тие батини и татини синови неможеме квалитетот да го прикажеме во ниеден спорт. Срамота.

Инаку за турнирот имаме шанси доколку дојде Георгиевски, а со Златко покрај и во одбрана и во напад ке имаме дупка т.е. ке играме цел меч со играч помалку или ако му се даде топка обавезно престап. Незнам како се останатите но оние од Металург се доста паднати во форма. Посебно Мојсовски и Миркуловски кој ни се играчи за кој немаме замена. На Мојсовски му удри изгледа славата во главата па во Металург многу шутираше од неизградени позиции, а Миркуловски прави многу ( во последниот дуел со Загреб посебно ) технички грешки. Срека што во репрезентацијата главен е Кирче па може да ги плесне по една пред утакмица доколку не слушаат. И сакам на пивот да го видам Марковски и висок и крупен и мислам дека заедно со Стојанче ке бидат убиствени за противниците. Но сепак ке видиме што ке измисли Шундовски она Лазаров де...
Шундовски ризикува: повреденото крило Темелков ќе го заменува со пикер?!

03 апр 2012 14:46

Никола Марковски, третиот пикер на македонската ракометна репрезентација ќе биде замената за повредениот Владимир Темелков,
http://www.mkd.mk/23539/sport/sundovski-rizikuva-povredeniot-temelkov-ke-go-zamenuva-so-piker/

Член од
2 март 2007
Мислења
4.576
Поени од реакции
3.773
Реално да сум на место на Георгиевски ке си го прашам да играм. Како навивач би сакал да игра бидејки е две класи над Мојсовски З., но да сум на негово место не играм. Што е тоа кога ке му дојде јајцето на газот на овој дибекот тогаш го вика, а Златко кој му е резерва во Металург го вика уште на првата прозивка. Па ради тие батини и татини синови неможеме квалитетот да го прикажеме во ниеден спорт. Срамота.
Глупости! Значи право на селекторот е кој сака да го повика за репрезентацијата и нема лутење, а он ако го повикаат и ако одбие ваква шанса тогаш е глупак најголем кој не сака да оди напред во кариерата.

Член од
30 септември 2011
Мислења
2.714
Поени од реакции
2.599

Инаку за турнирот имаме шанси доколку дојде Георгиевски, а со Златко покрај и во одбрана и во напад ке имаме дупка т.е. ке играме цел меч со играч помалку или ако му се даде топка обавезно престап. Незнам како се останатите но оние од Металург се доста паднати во форма. Посебно Мојсовски и Миркуловски кој ни се играчи за кој немаме замена. На Мојсовски му удри изгледа славата во главата па во Металург многу шутираше од неизградени позиции, а Миркуловски прави многу ( во последниот дуел со Загреб посебно ) технички грешки. Срека што во репрезентацијата главен е Кирче па може да ги плесне по една пред утакмица доколку не слушаат. И сакам на пивот да го видам Марковски и висок и крупен и мислам дека заедно со Стојанче ке бидат убиствени за противниците. Но сепак ке видиме што ке измисли Шундовски она Лазаров де...
Se soglasuvam za toa deka treba da mu se dade shansa na desnoto krilo Georgievski da nastapuva za reprezentacijata, ima talent, potencijal, brzina i uspeshen vo kontranapadite...isto taka sakam da dodadam i za pozicijata levo krilo i da mu se dade moznost na Goce Ojleski vo bliska idnina da nastapuva, koj bi trebalo da go zameni Alushevski koj najverojatno ova leto ke stavi kraj na karierata..iskreno mu posakuvam na Stevce da ja zaokruzi profesionalnata kariera so nastap na Olimpiskite igri vo London 2012..:)

Tiveriopol

Струмичанец
Член од
23 декември 2007
Мислења
1.212
Поени од реакции
996
Глупости! Значи право на селекторот е кој сака да го повика за репрезентацијата и нема лутење, а он ако го повикаат и ако одбие ваква шанса тогаш е глупак најголем кој не сака да оди напред во кариерата.
Баче право на селектор е ама да избира меѓу два да кажеме слични по квалитет играчи, ама овде нема ништо слично по квалитет според мене
Шундовски ризикува: повреденото крило Темелков ќе го заменува со пикер?!

03 апр 2012 14:46

Никола Марковски, третиот пикер на македонската ракометна репрезентација ќе биде замената за повредениот Владимир Темелков,
http://www.mkd.mk/23539/sport/sundovski-rizikuva-povredeniot-temelkov-ke-go-zamenuva-so-piker/
еве и овде гледаш јас сега не би одел да сум на место на Георгиевски. Тоа е играње к*р т*шак со момчето, јас бев за Никола Марковски но на место на Димовски, но вака тоа е смешно што се прави... Е сега на Олимпијада со Златко Мојсовски како единствено десно крило според мене тешко да не кажам научна фантастика

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.059
Поени од реакции
74.687
И тоа Козла :pos:
Па ја незнам што ги има земено крилава уопште, и така никој не ги игра :icon_lol:
Нека земе уште некој пикер, па ќе играме со 3 бека и 3 пикери во напад :D

Tiveriopol

Струмичанец
Член од
23 декември 2007
Мислења
1.212
Поени од реакции
996
овој Шундо е ненормален бе...ќе игра со едно десно крило :eek:
Ако е Шундо тој што повикува арно ке е, но сега како што гледам се користи секоја можност да се внесе ,,бате,,. Да не ме свати некој погрешно, јас и претходно кажав дека би сакал да го видам Никола Марковски но на местото на Димовски. Но овде мораше, мораше да се повика Гоце Георгиевски...Се поочигледно е дека за да играш во репрезентација мора претходно брат ти да се покажал...

Член од
29 март 2012
Мислења
1.370
Поени од реакции
1.235
Не се секирајте бе сигурно некоја стратегија има :)
А кога ќе го пушти голгетерот Филип Лазаров има партали да ги направи :pos:

Гоце нема постар брат во репрезентација.....Во репрезентацијата кога јас би бил тренер одма би летнале Филип Лазаров и Козла, ако реагираат Киро и Наумче би свикал новинари и јавно ке проговорам дека уценуваат, а после би дал оставка. Бар наредниот тренер ќе ги нема тоа проблеми и еднаш засекогаш да се спаси ракометот од уцени!

M

MrzaRules

Гостин
Не се секирајте бе сигурно некоја стратегија има :)
А кога ќе го пушти голгетерот Филип Лазаров има партали да ги направи :pos:

Гоце нема постар брат во репрезентација.....Во репрезентацијата кога јас би бил тренер одма би летнале Филип Лазаров и Козла, ако реагираат Киро и Наумче би свикал новинари и јавно ке проговорам дека уценуваат, а после би дал оставка. Бар наредниот тренер ќе ги нема тоа проблеми и еднаш засекогаш да се спаси ракометот од уцени!
не е тоа решение да викнеш новинари и да проговориш,тоа и онака се знае дека така функционира...во тој случај само репрезентацијата може да загуби со заминување на Кире и Мојсо...ништо друго

Член од
29 март 2012
Мислења
1.370
Поени од реакции
1.235
не е тоа решение да викнеш новинари и да проговориш,тоа и онака се знае дека така функционира...во тој случај само репрезентацијата може да загуби со заминување на Кире и Мојсо...ништо друго

Епа ако заминат од репрезентација нема да бидат херои него кукавици и предвници! Само рекетари се служат со уцени, а не херои, така да ќе размислат двапати дали ке напуштат. Или кога наредниот пат ке се појави Мојсо во Металург наместо овации ке добие свирежи.

Не е исто верувај од претпоставка или јавно да ги кажеш како стојат работите.

M

MrzaRules

Гостин
Епа ако заминат од репрезентација нема да бидат херои него кукавици и предвници! Само рекетари се служат со уцени, а не херои, така да ќе размислат двапати дали ке напуштат. Или кога наредниот пат ке се појави Мојсо во Металург наместо овации ке добие свирежи.
погрешно ги толкуваш работите во репрезентацијата....они секогаш ќе имаат предност пред Шундо тоа да ти е јасно,Шундо е само фигура таму и ништо повеќе,впрочем тоа и сам го увиде во Србија,кога за време на тајм аут наместо Шундо Кире зборуваше...шо значи Кире и Мојсо ќе бидат заштитени а виновникот ќе го најдат во Шундо...

Член од
29 март 2012
Мислења
1.370
Поени од реакции
1.235
погрешно ги толкуваш работите во репрезентацијата....они секогаш ќе имаат предност пред Шундо тоа да ти е јасно,Шундо е само фигура таму и ништо повеќе,впрочем тоа и сам го увиде во Србија,кога за време на тајм аут наместо Шундо Кире зборуваше...шо значи Кире и Мојсо ќе бидат заштитени а виновникот ќе го најдат во Шундо...

Па нема да е баш така. Сум видел милион тајмаути каде ракометарите зборат, а тренерот молчи и врска нема со тоа дека играчите се главни.

Tiveriopol

Струмичанец
Член од
23 декември 2007
Мислења
1.212
Поени од реакции
996
Ало селектор ли е што ли е? Зошто зема тој плата? За да седи и да слуша некој друг? Секоја чест на Кире, но треба да свати дека репрезентацијата не е негова сопственост. Ако сака да игра со брат му нека изврши притисок во Атлетико Мадрид да го видам. Тоа е срам за него како спортист, професионалец и патриот. Еве како пример нека му послужи Пандев. Зема 5 пати повеке пари од Кире, но никогаш нема извршено притисок на селекторот да биде повикан брат му да игра. Туку целосна слобода во изборот има селекторот во моментов Тошак. Дури во една пригода Катанец на новинарско прашање Дали Пандев врши притисок да игра брат му (кој тогаш играше во Динамо Загреб) одговори Не дај боже! и се насмеа.Значи овде и на новинарите во Македонија им е јасно дека во глобала најдобрите играчи на еден начин ја рекетираат репрезентацијата...

M

MrzaRules

Гостин
е ај така нека биде...Кире ако реши да ја напушти репрезентацијата,ќе испадне пред новинари и ќе каже него шо му одговара,за да не испадне он виновник..а бидејќи има поголем рејтинг од Шундовски ќе му веруваат него и пак нема да испадне он предавник или слично...

Член од
29 март 2012
Мислења
1.370
Поени од реакции
1.235
е ај така нека биде...Кире ако реши да ја напушти репрезентацијата,ќе испадне пред новинари и ќе каже него шо му одговара,за да не испадне он виновник..а бидејќи има поголем рејтинг од Шундовски ќе му веруваат него и пак нема да испадне он предавник или слично...
Нема да е така затоа што убаво кажуваш дека и ти знаеш и сите знаеме како е. Само треба потврда од Шундо во случајов. И во нашиов случај се двајца ракометари. Се секаваш на случајот со Темелковски и Раде ? Темелковски индиректно му ја уништи и кариерата со изјавата дека го удрил.
--- надополнето: 3 април 2012 во 17:29 ---
Јас само едно се надевам дека ќе одиграат како треба и дека ќе се пласираат на Олимпијада.

А покасно дали на Олимпијада ќе им биде цел да се прошетаат со овој состав со кој се или ќе седнат и ќе направат репрезентација за освојување на медал, на тоа прашање сами ке си одговорат. Но едно треба да знаат дека никој нема да се радува на 5то место веќе. Сите знаеме дека Европското Првенство е појако и од самата Олимпијада ако знаеме дека најквалитетен ракомет се игра во Европа.

Kajgana Shop

На врв Bottom