Ракометната репрезентација на Македонија (мажи)

Член од
7 јануари 2012
Мислења
816
Поени од реакции
1.208
"Тоа е единственото нешто што ја засега репрезентацијата во моментов."

Ако е така а се надевам дека не е,нека излезе капитенот на прес нека каже,ќе собере народот пари ќе им ги даде,и после нека се гонат од репрезентацијава и нека си ги пикнат парите у гз заедно со тоа 5 место,и срамот во квалификациите за О.И. !

Во еден неврзан муабет ни беше ветено :facepalm: .......абе добро дали се нормални бе.
Ahahahahahahh:pos:Eve ako kazhat deka e taka odma se zatrchuvam i ostavam prilog za toa da se isplati.
Kako danochen obvrznik ovde po zakon plakjam sredstva koi ponatamu se raspredeluvaat soodvetno, megjudrugoto i za sport. Poshto ni e na site jasno kolku od niv stignale do sportistite, a ovoj sluchaj toa i go potvrduv,a izrazuvam iskrena podrshka do nashite rakometari vo ostvaruvanjeto na nivnite baranja na site instanci. Mnogu raboti se plakjaat, a ovaa definitivno ne e iskluchok, normalno ako ne ste licemerni.

Osobena podrshka do kapitenot....

Malku za natprevarot. Vtoroto poluvreme osobeno poslednite 20 minuti gi odigravme ochajno, na pamet, bez nikakva uigrana akcija i so soliranje shto izgledashe kao da se sobrale ekipi od selska liga. Golmanite na Svajcarija so samo 3 odbrani ja bi gi pratil pravo apsaana. SHundovski za neigranjeto na Ojleski isto taka. Alushovski IMAJ MALCE USUL, ako sakash se nudam da ti platam ekskurzija vo Shpanija samo ne igraj za reprezentacija, NEZGODNO IM E DA TI KAZAT. Vo Portugal kje bide mnogu tehsko ali se nadevam deka kje uspeeme da pobedime i da se plasirame.

AAA I da... "ama RADE STOJANIVIK da igrashe" , neznam dali usopshte kje se odigrashe mechot. Pretpostavuvam site sluzhbeno kje ni gi predadea.

Рунчев

Esi mi dobaaar
Член од
29 мај 2007
Мислења
1.263
Поени од реакции
191
Леле овој Борко како ме нервира леле ејј !
Па ти бе свињо една неспособна што идеш од медиум до медиум да јадеш гомна,да не играше во тим од светски калибар ? Ај нека ти текне кај играше,ти ебам тоа фацата ко патлиџан.

"Тоа е единственото нешто што ја засега репрезентацијата во моментов."

Ако е така а се надевам дека не е,нека излезе капитенот на прес нека каже,ќе собере народот пари ќе им ги даде,и после нека се гонат од репрезентацијава и нека си ги пикнат парите у гз заедно со тоа 5 место,и срамот во квалификациите за О.И. !

Во еден неврзан муабет ни беше ветено :facepalm: .......абе добро дали се нормални бе.
Детенце(ти си онај истиот Питу Гули, мислам) значи од кгоа те следам во ракометниве теми, кај тебе едноставно нема муабет за ракомет. Без навреди ама ти си како коњ, само право гледаш(право во Металург), и пишуваш коментари што се во најмала рака смешни.

Он топик
Стварно не е убаво да се расипе една ваква репрезентација(најдобра репрезентација на сите времиња, во сите спортови) поради парите, ама добро е да им се ставе до знаења на народот од РФМ на чело со најголемиот штетник на македонскиот ракомет дека играчите не се најдени на улица. Кога освоија 5 место во Србија пуни усти на РФМ обеќеаа и што треба и што не треба, сега кога дојде ред да исполнат.. пу пу не важи ракометаите треба со срце да играт репрезентацијата :гомце: е вака не иде.
Борко јест да е најголем лугуш у репрезентација но реално е така како што кажува, колку и да се противеме.

P

PewDiePie

Гостин
Детенце(ти си онај истиот Питу Гули, мислам) значи од кгоа те следам во ракометниве теми, кај тебе едноставно нема муабет за ракомет. Без навреди ама ти си како коњ, само право гледаш(право во Металург), и пишуваш коментари што се во најмала рака смешни.
Детенце да ОНАЈ сум,браво Шерлок(писменост на ниво:facepalm:) ај немој да требеш од тоа кочанскиот ориз и да јадеш многу и што треба и што не треба ок?

Металург нема врска со репрезентација,кој збори за Металург тука ?

Да точно луѓето од федерација се гниди и треба под итно да бидат избркани,ама ова што го прават играчите,тоест Борко кој неверојатно дрско почна да се однесува е крајно непрофесионално.

Само пак ќе кажам колку имаат валкан веш тие,толку имаат и одредени играчи,знаеме кои и знаеме зошто. Затоа треба да си седнат на маса,да си се договорат и да си расчистат дали ветувале,што ветувале и дали планираат да го исполнат. Тука ракометарите добија признание од претседателот,некоја диплома од фон,и незнам дали добија некакваа парична награда,само знам дека ветувања од НЕСВРЗАНИ МУАБЕТИ не држат вода и не треба да се земаат во обзир како сериозни.

Ај лепи бркај работа.

Tomasino

За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Член од
19 март 2009
Мислења
9.251
Поени од реакции
19.536
Металург нема врска :icon_lol: со репрезентација,кој збори за Металург тука ?:facepalm:

Да точно луѓето од федерација се гниди и треба под итно да бидат избркани,ама ова што го прават играчите,тоест Борко кој неверојатно дрско почна да се однесува е крајно непрофесионално.
.
Питу,бато ама изгледа ти не ги разбираш работите а?:cautious:
Како бе нема врска Металург со репрезентацијата?:tapp:
Кој ја финансира?Не е чика Минчо?
Да не дава случајно чичко Грујо пари за репката,или Начевците....:eek:
Дај не се бламирај овде...не туку се расправај со луѓето.....кога апсолутно не си во право.....
Дали бил врзан,неврзан муабет кога фраерите од РФМ ветиле парична награда нема врска....ветување,договор си е договор.....така е во правото,така е и во секојдневниот живот,секој си го бара ветеното,без разлика дали има или не писмен договор....а кој е во право ќе суди судот,друг надлежен орган,а во случајот со ракометарите ќе суди народот кој е во право......не е ова детска градинка па ај ќе се заебаваме,пу,пу не важи....
Изборот е очигледен,од едната страна стојат хоштаплери од калибарот на Начевците,заедно со сите нивни потрчковци,сите нивни судии кои си ги влечат за нос,и му го дудлаат на секој тајкун шо ќе има кеш да ги покрие нивните услуги..
На времето беа со чика Михајло,сега се со чика Минчо.....дрн,дрн...:гомце:зошто?Зошто му требаат на секој тајкун кој сака да се задржи на врвот......
Од другата страна стојат ракометарите,вакви такви освоија 5то место,и моментално се најдобра наша репрезентација во било кој спорт....За кој би гласал народот?шо викаш ти?:cautious:
Викаш треба да бидат избркани.и јас викам треба,време е....еднаш засекогаш ваквите фаци да се истребат(како тој ориз шо го спомнуваш).....:гомце:
Ама да се истребат и клубските фигури,луѓето кои седат на две фотељи,како потрковците на чика Минчо,директорчињата.....:D ...ме боли мене за Металург,Вардар...за Михајло и Минчо.....репрезенативниот ракомет не смее да трпи заради некои вакви фаци,ако не можат да обезбедат услови,сиктер во своите клубови,и таму шо сакаат нека прават.....ама со Македонија да не си играат курташак....
Еднаш засекогаш треба да се разграничи-Македонија како национална репрезенатција на една страна,независна од било кој(освен од народот)...,и клубовите....тука не смее никој да со осмели да се меша,ама баш никој...
Се додека е вака,овие бунтови,незадоволства пред секој репрезентативен собир ќе бидат секојдение како и досега...:mad:

P

PewDiePie

Гостин
ме боли мене за Металург,Вардар...за Михајло и Минчо.....
Да де знам што те боли тебе,јасна ти е болката.

А да имаше некој од Пелистер во федерација подобро ќе беше нели ?
Ма ај ти се молам,не ми глуми нешто и ти,како демек да не се мешале газдите на клубовите едно е репрезентација др е тим. ДА така е,ама знаеш каде ? Во другите земји,во Македонија не.
И сеа што ќе правиме ? Оди ти ако не дај им предлог,објасни им и на начевци и на трајковци и на мијалковци како си гледал ракомет во 97 може ќе ги фатиш на емоции ќе се сожалат и ќе си заминат.

Треба да им се дадат парите ако им биле ветени,тоа и прееска кажав не К. ми превртувај зборови ти,ако се луѓе од збор ќе им ги дадат,дечките ги заслужија со 5-то место,после тоа што некои добија супер моќи и им порасна јазикот едно 10цм нема да го коментирам.

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.916
хех да беше сега Лино,прво ќе викнеше тајм аут пред да ни намалат од 13 на 7,второ ќе ги зашамараше. Крајно не професионално играат последни 10-15 мин.

Ама ај пак ќе славиме победа.
Да беше Лино, 5 гола немаше да ни дадат на цела утакмица ... Ама да беше ..

Член од
16 јули 2008
Мислења
1.858
Поени од реакции
1.034
Еј дај доста ги напаѓате ракометарите.Колку за споредба на фудбалерите пред натпреварот со Хрватска им беше ветено по 3000 евра премија за победа.За една мочана победа која не ни гарантира ниту влез на СП.За разлика од токмациве кои глумат дека играат фудбал,на ракометарите им беше ветено точно по 2500 евра за 5 место на ЕП.Значи не за победа во квалификации,не за победа против Швајцарија,не за кој било натпревар на ЕП,туку за 5 место на ЕП !!!И на крај да речат абе не сме ви ветиле пари.Не не ми е проблем да нема пари и да не им дадат.Проблем е што 1000% сум сигурен дека тие пари ги имало,само отишле во туѓи џебови.

Неможам да сватам што се запнале толку по фудбалов кога сме ропаци.Место да се инвестира во тоа што не бива,тие со глава у ѕид.Додека таму кај што треба да се даде како награда за постигнатото,ќе слушаме коментари - како требало од срце да играат а не за пари. Full of :гомце:

Член од
14 март 2010
Мислења
16.935
Поени од реакции
16.227
Овие работи не се решаваат пред нов квалификациски циклус, само тоа ќе кажам, без разлика каква е состојбата во РФМ и помеѓу играчите, не смее на ден пред одигрување на натпревар тие да кенкаат, а од завршувањето на квалификациите за ОИ ги немаше никаде да изјават тоа што ги мачи.
Создаваат непотребна тензија и си прават алиби за евентуален неуспех во квалификациите, еве не успеавме да се пласираме, ни дужи РФМ мочани 2500 евра..
А реално сме за 2 класи подобри од Швајцарија и криво ми е што се задоволуваме само со неколку гола да ги совладаме, а сигурно над 10 разлика можеше да бидне, на крај ако решава не дај боже гол разлика, ќе си ја кршат главата.
Со Португалија ми се чини не би требало и таму проблем да имаме, доста беше вадење во последни секунди, па 5то место во Свет сме ебаго, ако не ги совладаме и нив, нека им дадат тие на РФМ по 2500 евра, или на чисто ќе се, нема потреба РФМ пари да им даде.:D
Заебанцијата на страна, ако си ја сфатат работата сериозно може и Шпанија да падне во Скопје, само треба да се направи атмосфера добра во тимот, а и надвор од него..

Член од
30 август 2009
Мислења
584
Поени од реакции
212
Абе а вие од федерација се мењаваат ли некогаш или цел живот таму ќе го минат, и да не знаете кој ги гласа ?

Tomasino

За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Член од
19 март 2009
Мислења
9.251
Поени од реакции
19.536
Да де знам што те боли тебе,јасна ти е болката.

А да имаше некој од Пелистер во федерација подобро ќе беше нели ?
Ма ај ти се молам,не ми глуми нешто и ти,како демек да не се мешале газдите на клубовите едно е репрезентација др е тим. ДА така е,ама знаеш каде ? Во другите земји,во Македонија не.
И сеа што ќе правиме ? Оди ти ако не дај им предлог,објасни им и на начевци и на трајковци и на мијалковци како си гледал ракомет во 97 може ќе ги фатиш на емоции ќе се сожалат и ќе си заминат.

Треба да им се дадат парите ако им биле ветени,тоа и прееска кажав не К. ми превртувај зборови ти,ако се луѓе од збор ќе им ги дадат,дечките ги заслужија со 5-то место,после тоа што некои добија супер моќи и им порасна јазикот едно 10цм нема да го коментирам.
Оф леле кај го однесе муабетот....:pos:
Абе дете,со тебе нема муабет...:facepalm:
Толку разбираш ти од ракомет.....
Чисто за твоја информација,дека си тресиш зелени....Пелистер на времето беше алфа и омега во репрезентацијата....80% од играчите ги даваше...;)
Имаше и луѓе во федерација...иако не беа тие кои ја диктираа политиката....
Ама НИКОГАШ НИКОЈ ВО ПЕЛИСТЕР НЕ СИ ИГРАЛ КУРТАШАК СО НАЦИОНАЛНИОТ ТИМ...како шо си играат од твоето клубче,прашај ги постарите ќе ти кажат,не туку ми го дрви овде,со сите да се расправаш,а никој не ти ги разбира постовите,си мислиш со Металург почна ракометот во Македонија.....
Никогаш играчите не биле задржувани да не одат на собир на репрезентација како шо правеа од Металург,никогаш не се мешале кој да игра кој не....секогаш во интерес на репрезентацијата.....и не требаше да се мешаат....
Во секој пост го спомнуваш Металург,Металург....тие вака,другите така...не заболе нас(мислам на сите искрени љубители на ракомет).... за Металург...па ако сака и сите играчи да се од таму...
Кога играат за Македонија има да заборават на клубот и кој ги плаќа,ова ги помина сите граници....да дојдат вистински луѓе и ова да го спроведат е тогаш ќе нема како нас...
Ниеден клуб не смее да се стави над Македонија,и ниеден бизнисмен..па макар се викал Минчо,Михајло.... и имал еден куп пари.....така нека си игра во својот клуб....
А дотогаш ќе си играме играчки....Вардар сакал вака,Металург сакал поинаку...играчите сосема трето...државата и фраерите со костумите од АМС нешто сосема различно....
Ама џабе прајме муабет,кај нас тешко одат овие работи,работи шо во една нормална ракометна земја се поставени како треба,па затоа нема вакви :гомце:..
И да ти кажам би одел да објаснам,има шо да научат од мене.....ама кај луѓе би одел,луѓе шо вистински го сакаат ракометот,шо сакаат да работат....а кај луѓе како Начевци и компанија со нив никој не се разбира...настрана цело искуство шо го имаат како судии,делегати...џабе е...кога само одмогнуваат во развојот на ракометот за сметка на своите фамилијарни интереси...а најжалосно е шо ни Михајло ни Минчо не им застанаа на пат и не ги тргнаа со време,пред да направат толку штета.....
И аман не ме цитирај.....:cenzura:

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Каква репка Швајцарија:facepalm: па голманот бе со затворени очи да бранеше ќе фатеше некоја...:confused:

Никаков тест не е ова, со Португалија на гости треба да се изигра една паметна игра како со Австрија во баражот и после со Шпанците да си го мериме...ваљда можеме, барем според мене, квалитетот е тука негде.:sneaky:

Член од
16 јули 2008
Мислења
1.858
Поени од реакции
1.034
Каква репка Швајцарија:facepalm: па голманот бе со затворени очи да бранеше ќе фатеше некоја...:confused:

Никаков тест не е ова, со Португалија на гости треба да се изигра една паметна игра како со Австрија во баражот и после со Шпанците да си го мериме...ваљда можеме, барем според мене, квалитетот е тука негде.:sneaky:
Се чудам како може да бидат 17 -ти на ранг листа на IHF,кога само еднаш се пласирале на европско и биле 12 место од 16 земји.Додека ние сме на 32 место.И секако преценетите Шваби се на 1 место.

http://en.wikipedia.org/wiki/IHF_men's_world_rankings

Член од
8 октомври 2007
Мислења
4.680
Поени од реакции
8.511
Се чудам како може да бидат 17 -ти на ранг листа на IHF,кога само еднаш се пласирале на европско и биле 12 место од 16 земји.Додека ние сме на 32 место.И секако преценетите Шваби се на 1 место.

http://en.wikipedia.org/wiki/IHF_men's_world_rankings
Хаха оваа рејтинг листата е живо срање

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504

Kajgana Shop

На врв Bottom