Ova e najgolemata sansa za Makedonskiot rakomet da go ostvari najdobriot plasman na nekoe prvenstvo.... Mnogu raboti ni se poklopija kako sto treba, samo nie ne bi bile Makedonci ako ne ja zasereme na nekoe pole.... Igrame vo Nis, a toa e ednakvo kako da igrame u nasata Boris Trajkovski( a zname deka tamo sme skoro nepobedlivi) vo sala koja sobira 4000 dusi a 3500 ke bidat Makedonci...Ni se padna relativno polesna grupa od toa sto mozese da ni se padne.... Od taa strana kockite se namestija u nasa korist... E sea rabotata e, namesto da ja iskoristime ovaa moznost kako treba, odnosno da otideme so najak sostav, kako sto gledam nie pak eksperimentirame. Pak se pravi istata greska so toj lev bek.... Pa vo Hrvatska bese mucno da se gleda kako se macime na taa pozicija, kako stalno morase Mojso da igra na lev bek.... Rade Stojanovic sedese do mene na tribina i ne znaete kako na glas go pcuese Ilija Temelkovski i kolku samo mu bese tesko sto ne igra.... Rade Stojanovic mora da igra.... Toa e dolgo prvenstvo, mora da se imaat poveke kvalitetni bekovi ako se saka uspeh... Go gledav Lazarov na natprevarot Vardar-Bosna i nemam komentar... On moze vredi samo da se stavi kako igrac koj ke zameni nekoj bek od prva postava na kratko vreme i tolku... Za drugo ne go biva...I vtorata i po mene najgolema greska.... Go imame Lino Cervar vo nasata zemja, trener e na Metalurg( edna uspesna rakometna prica vo Makedonija, koja dava pogolem del od reprezentativci). Morase, ednostavno morase da se postigne dogovor so toj covek da bide selektor na Makedonija pa makar toa bilo samo na ova prvenstvo. Morase da se pomine preku site sueti( posto znam deka parite ne se problem), za interesot na reprezentacijata. Ali toa e sto e.... Morame da odime taka kako sto nekoj drug saka, osven ako ne se smeni nesto vo narednive 3 meseci... Bez razlika na se nie ke bideme vo Nis da ja bodrime nasata reprezentacija, zasto oni prvenstveno ja pretstavuvaat nasata zemja i nema nisto po sveto od toa!