Ракометната репрезентација на Македонија (мажи)

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.225
Поени од реакции
34.518
Ние од на Кире Лазаров родното место сме веќе спремни, картите се распродадени, организацијата тече одлично, се чека само Јануари :D
--- надополнето: Sep 22, 2011 7:49 PM ---

Кај нас се 25 евра за сите три наптревари, на 15-ти, 17-ти и 19-ти Јануари :D
Каде кај вас бе? Кажуј, сакам да купам :)

Гробар Мкд

Не дамо Титулу !!!
Член од
19 ноември 2008
Мислења
5.335
Поени од реакции
1.442
Каде кај вас бе? Кажуј, сакам да купам :)
Друже, јас сум од Свети Николе, тука во нашиот крај се набавија некаде околу 50-тина карти, ама сите се шитнаа како алва... Ќе прашам пак, ако има некое залутано картиче у случај ќе ти кажам, ке те исконтактирам :)... А, можеш исто така да си прашаш и во Туристичката Агенција Феријал Кашиков, со седиште во Штип, но има и просторија во Козле во Скопје, имаш и веб страна, контакт телефон, ако сакаш и од таму прашај си, да не се и таму шитнати :D... Толку можам да ти помогнам, јас се снабдив со пакет карти за на 15-ти, 17-ти и 19-ти :)

Tomasino

За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Член од
19 март 2009
Мислења
9.252
Поени од реакции
19.549
Ете имало уште некоја карта во агенцијата ОСКАР во Скопје .
110 евра за трите меча...
Во цената е вклучено-карта за секоја утакмица,дрес,труба,знаме....и превоз за секој меч...
Значи без ноќевање само превоз од Скопје до Ниш и одма назад....
Агенцијата е на Таки Бошковски,добро познат ракометен судија...

Член од
19 август 2010
Мислења
4.108
Поени од реакции
10.147
Ova e najgolemata sansa za Makedonskiot rakomet da go ostvari najdobriot plasman na nekoe prvenstvo.... Mnogu raboti ni se poklopija kako sto treba, samo nie ne bi bile Makedonci ako ne ja zasereme na nekoe pole.... Igrame vo Nis, a toa e ednakvo kako da igrame u nasata Boris Trajkovski( a zname deka tamo sme skoro nepobedlivi) vo sala koja sobira 4000 dusi a 3500 ke bidat Makedonci...Ni se padna relativno polesna grupa od toa sto mozese da ni se padne.... Od taa strana kockite se namestija u nasa korist... E sea rabotata e, namesto da ja iskoristime ovaa moznost kako treba, odnosno da otideme so najak sostav, kako sto gledam nie pak eksperimentirame. Pak se pravi istata greska so toj lev bek.... Pa vo Hrvatska bese mucno da se gleda kako se macime na taa pozicija, kako stalno morase Mojso da igra na lev bek.... Rade Stojanovic sedese do mene na tribina i ne znaete kako na glas go pcuese Ilija Temelkovski i kolku samo mu bese tesko sto ne igra.... Rade Stojanovic mora da igra.... Toa e dolgo prvenstvo, mora da se imaat poveke kvalitetni bekovi ako se saka uspeh... Go gledav Lazarov na natprevarot Vardar-Bosna i nemam komentar... On moze vredi samo da se stavi kako igrac koj ke zameni nekoj bek od prva postava na kratko vreme i tolku... Za drugo ne go biva...I vtorata i po mene najgolema greska.... Go imame Lino Cervar vo nasata zemja, trener e na Metalurg( edna uspesna rakometna prica vo Makedonija, koja dava pogolem del od reprezentativci). Morase, ednostavno morase da se postigne dogovor so toj covek da bide selektor na Makedonija pa makar toa bilo samo na ova prvenstvo. Morase da se pomine preku site sueti( posto znam deka parite ne se problem), za interesot na reprezentacijata. Ali toa e sto e.... Morame da odime taka kako sto nekoj drug saka, osven ako ne se smeni nesto vo narednive 3 meseci... Bez razlika na se nie ke bideme vo Nis da ja bodrime nasata reprezentacija, zasto oni prvenstveno ja pretstavuvaat nasata zemja i nema nisto po sveto od toa!

Pelister 2008

Ветеран
Член од
28 ноември 2010
Мислења
1.047
Поени од реакции
554
Како шо изгледа за 1 месец картите ќе достигнат астрономски цени..Ако има за втор круг подобро да си се снабдиме ..

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.445
Поени од реакции
8.573
Само да се пофалам дака си купив карта :vozbud:
Што се однесува за играта наша и резултатите ништо спектакуларно не очекувам така да задоволен ќе бидам со една победа и играње во следната фаза :P

Член од
26 јули 2008
Мислења
214
Поени од реакции
19
Само да се пофалам дака си купив карта :vozbud:
Што се однесува за играта наша и резултатите ништо спектакуларно не очекувам така да задоволен ќе бидам со една победа и играње во следната фаза :P
Од каде ги зема картите? Комплет или ?

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.445
Поени од реакции
8.573
Од каде ги зема картите? Комплет или ?
Од сојузот преку сто луѓе фатив врски и што ти знам на некој си таму швалерката итн... инаку во Битола имаше кај една личност ама тој ги дал сите и поќе немаше касно разбрав не ми кажаа ,што се однесува за картите да блок карти се за сите три утакмици и еве деновиве ќе средиме и за смештај и само ќе се чека 15 јануари :cool:

ps.ако има некој карти ан продажа било агенција или било што нека ме цитира оти ми требаат уште две ... ако не ќе бараме од Ниш :P

Bibo

Модератор
Член од
9 април 2006
Мислења
4.150
Поени од реакции
4.036
Јас не сум у тек со ракометов у последно време така да не ми замеравајте што ќе прашав вакво глупо прашање али чисто ме интересира колку да знам: кога е првенствово во Србија и кои се поканети од нашиве (кои ќе играат за репрезентација)?

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.622
Поени од реакции
14.523
Јас не сум у тек со ракометов у последно време така да не ми замеравајте што ќе прашав вакво глупо прашање али чисто ме интересира колку да знам: кога е првенствово во Србија и кои се поканети од нашиве (кои ќе играат за репрезентација)?
15-29 јануари, а не се знае уште кои играчи ќе играат.

Tomasino

Член од
19 март 2009
Мислења
9.252
Поени од реакции
19.549
Се знаат и играчите,нема тука енигми...:)
Тој е списокот,ЕДЕН И ЕДИНСТВЕН:D
Единствено останува отворено прашањето дали ќе се викни Бранче Ангеловски,и ако се викни дали ќе добие некоја минутажа...
Можно е и Мајнов да го викнат на десен бек,барем во тие првични подготовки..
И толку....Другите играчи се веќе ПОВИКАНИ(ги знаете сите)

Pelister 2008

Ветеран
Член од
28 ноември 2010
Мислења
1.047
Поени од реакции
554
И од Пелистер ќе викнат сега некој на поширок список тоа е сигурно.

Tomasino

Член од
19 март 2009
Мислења
9.252
Поени од реакции
19.549
И од Пелистер ќе викнат сега некој на поширок список тоа е сигурно.
Хехе ;)
Кој ќе викнат од Пелистер?
Мисовски веќе не е во комбинација....
Кој друг Папата?Иве?:D
Единствено во поширок список можи да влета Петровски,и порано го викаа на припреми....ако задоцнат Лазаров и Митков на подготовките..
И ко ќе дојдат тие ќе му ги манат клоците....
Можи и Караиванов да го викнат,барем од Филипче е за нијанса подобар...:pos:

Kajgana Shop

На врв Bottom