Ракометната репрезентација на Македонија (мажи)

Член од
12 јануари 2015
Мислења
2.454
Поени од реакции
4.574
@KaWa па ако гледаш така и јас нас со 20% играа Митревски и Фитиљ, на Кизиќ уште фрижидеро од дома под нозе шо не му помина...
И тие очекуваа победа над нас да беа комплетни иако и вака имаа блага фаворитска улога.
Желбите се едно, реалностите друго.
А Кузмановски за каде се чува?

Член од
2 април 2023
Мислења
293
Поени од реакции
661
Ќе доживееме ли еднаш некоја победа, небитно дали спортска, политичка или било каква, без притоа да правиме некој компромис?
Еднаш нешто да добиеме/освоиме без притоа нешто да предаваме, да престанеме нерешени резултати да славиме...
Se znae koj moze da glorificira vakvi uspesi ko denesniov

Прегледај го приврзокот 440925

Tuka mozebi e i glavnata pricina zasto ne gi dobivme Avstrija i Ungarija, mentalitet e vo prasanje. Ne mi se sviga ova, posle ova denes treba da si nervozen i da vries, ne da slavis, najiskreno.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.794
Поени од реакции
115.767
Мечот беше решен во негативен аспект за нас во моментот кога на 3 и нешто минути до крај, +1 за нас и напад за Австрија со играч помалку, пасивен напад со дозволено едно додавање, откако шутнаа австријците одбиената топка се одби во рацете на еден австриец и имаше зицер кој го искористи нормално. Тука да одбраневме, па и да не дадевме гол во следниот напад ќе бевме во поповолна позиција за финишот.

На страна промашениот пенал на крај, Фитиљот едноставно е лош изведувач на пенали и не треба он да шутира никако.

Во второ никако не можевме да го одбраниме 7 на 6 нападот на Австрија, не знам само зошто Павле беше закопан на клупа кога ни е еден од најдобрите дефанзивци.

Штета јебига, две скоро добиени утакмици ги губиме, т.е. играме нерешено. Али нека, си треба и искуство за во иднина што се надевам овие нерешени ќе ги претвори во победи.

Пеце

Пелистер-Битола
Член од
16 септември 2009
Мислења
4.371
Поени од реакции
5.461
А Кузмановски за каде се чува?
За во ПСЖ....

Ако читаше пред време ќе видеше дека Митревски, Кузмановски, Јагуриновски и Марковски биле со температура

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.419
Поени од реакции
8.542
Kiro picka smrdena ne go igrase Fitiljot da mozi I Nikucot nikoj da ne go igra od Pelister se da mu ebam dzabe znaj rakomet ko e pore poremeten egosit saka se po negovoo i ne si priznava greska dobiena utakmica

Sent from my SM-S901B using Tapatalk

Член од
22 февруари 2024
Мислења
236
Поени од реакции
379
Каков натпревар......... Секогаш ни фали само уште малку. Мајко Македонијо

Член од
4 октомври 2010
Мислења
8.438
Поени од реакции
14.875
Ова првенство ќе се памети и поради нетрпеливоста на битолчаните кон Кире.

Ѕинго, Харалампие и Бате Ване, сите заедно не биле толку омразени во Скопје, како сега Кире во Битола.

Член од
10 мај 2022
Мислења
982
Поени од реакции
2.779
Што се палат на нерешено и новинари и портали и играчи, имавме чиста победа и ја заслуживме ама ФитиЈо што го промаши пеналот е друга песна.
Двете утакмици требаше да ги тепаме.

комшијаTи

Комшија Ти
Член од
21 ноември 2013
Мислења
6.337
Поени од реакции
5.438
Немавме решение за нивнита 7 на 6 игра, реално тука мораше подобро но лесно е да се плука и коментира од дома.
Една од ретки а можеби единствена репрезентација што игра со играчи само од домашно првенство сме.
Факт е дека имаме напредок од претходното првенство а тоа што ние знаеме да се умислиме дека сме Данска тоа е друго.

Член од
30 мај 2019
Мислења
2.185
Поени од реакции
4.022
Велковски одигра добра партија. Асистенцијата за цепелин беше врв, а и тие негови голови од пола терен и плус од крило во добар момент паднаа. И во одбрана играше поагресивно. Мислев при 28-28 дека тој ќе ја реши при некоја одбиена или одбранета топка ама не бидна. Пеналот на Кузмановски не кошташе победа. Ко да знаев дека ќе му одбрани, ама тоа е. Во оние моменти од прво полувреме требаше брзина плус да вклучиме и да ги притиснеме уште толку, затоа што беа печени за пораз. Нерешено не е лош резултат да Австрија играше доста добро и подвижно, ама не играа. Ова некако ми беше налик утакмицата со Литванија, искрено, веројатно со некоја нијанса подобро. Митревски исто така прими некои безвезе голови, поготово една од крило од мртов агол во второ полувреме. Серафимов мора многу подобро. Не треба да чека цел терен да се расчисти да влезе да шутне. Ете му шанса против Катар да покаже дека може. Некои асистенции ги гледам го копира Кире, ама па Кире во напад имаше и прегледност и залет и шут. Не беше само асистент. Повеќе ми ја гуши играта. Не е лошо да проба со Атанасијевиќ на десен бек како пробивен бек од таа страна, може и подобро би било. Штета голема за ремиво. Со две победи веројатно ќе се доведевме до ситауција да мислиме и на можно 1/4-финале, вака ништо - евентуално пласман 13-16-то место. Се надевам Катар ќе го победиме.

Член од
17 август 2014
Мислења
3.749
Поени од реакции
6.150
Se znae koj moze da glorificira vakvi uspesi ko denesniov

Прегледај го приврзокот 440925

Tuka mozebi e i glavnata pricina zasto ne gi dobivme Avstrija i Ungarija, mentalitet e vo prasanje. Ne mi se sviga ova, posle ova denes treba da si nervozen i da vries, ne da slavis, najiskreno.
Види како смо се надали, добро смо се удали..

Ваков натпревар се добиваше само ако изигравме како шо изигравме со Унгарија, или барем 80% од тоа, но денес фалеше таа борбеност во одбрана и фајтерска контакт игра како шо имавме во прво и второ коло.

Иако беа без Билик и Божовиќ, далеку бевме од некакви фаворити, особено со таква игра во одбрана, од ни еден напад 7 на 6 не се одбранивме, имаат добар систем изработено, нападот им функционира доста добро, ретко прават технички грешки во ситуација 7 на 6, ние тешко браниме 6 на 6, камо ли 7 на 6.

Не сме репрезентација од прв ешалон за да сме сигурни фаворити во вакви натпревари.

Денес иако трчавме добро, се осеќаше недостаток на сила кај многу играчи особено кај Марковски и Лазаревски (вториов има сериозни проблеми со физичка кондиција веќе второ првенство по ред, а е во најдобри години).

Во прво полувреме на десен халф во одбрана Велковски анемичен (а ни е најдобар дефанзивец од десните бекови), Серафимов пичка во душата, играч без мадина, класична флегма, џабе техника кога нема ни 1% борбен дух од тоа што го има Митев.

Па Стево Цревото (апел до МРТ да гостува на некој натпревар) 2020та го "пензионира" Марковски зато шо бил спор, а ние 5та година веќе како никако не можиме да го замениме. Не преме муабет да го замениме Дувњак, играч еднаш што се раѓа на 30 години, туку преме муабет за просечен/подпросечен дефанзивец во светски рамки.

Кога немаме одбрана, немаме ни голмани, фалангата ја изгубивме.. наш 8ми играч, ќе фалат и со Катар и нема да е лесно ни со нив, после Холандија осеќам дека сме на 50% од нивото на кое што бевме во првите два натпервари.

Луѓе имаме сериозни проблеми за решавање околу одбраната во иднина, како на 2 и 5, така и на 3 и 4, ако сакаме да го подигнеме нивото до степен кај шо можи да сме компететивни за некакви резултати.

Се ова досега е крпење и купување на време додека не "пораснат" 2004/2006, зато шо друго чаре нема, освен Јоновски да го вратиме од пензија. :D

Последно уредено:
Член од
19 август 2010
Мислења
4.096
Поени од реакции
10.131
Od toa što go gledam do sega Katar ne se voopšto bosa repka. Ke ni bide mnooogu teško do pobeda protiv niv. Jas lično ne sum optimist za ovoj natprevar. Se nadevam ke me demantiraat. Za pobeda se znae što treba. Da igrame tečno vo napad, a Nikolče da ima izmedju 10 i 15, a može i povekje odbrani. Toa go imavme samo na prviot natprevar so Ungarija.

комшијаTи

Комшија Ти
Член од
21 ноември 2013
Мислења
6.337
Поени од реакции
5.438
Ме интересира дали опција е натурализирање на играч на одредена позиција што сме најслаби и како оди тоа во ракомет?
Треба ли да игра во наша лига подолго време, да нема настап за друга репрезентација?

Kajgana Shop

На врв Bottom