Ракометната репрезентација на Македонија (мажи)

Riken

the power of imagination makes us infinite
Член од
9 декември 2008
Мислења
12.871
Поени од реакции
30.786
Пошо ќе не бушеа у дупката у одбрана.
Поарно една дупка која ти ќе ја оставиш одколку дупка од која не знаеш каде ќе се појави.

Член од
12 јануари 2015
Мислења
2.440
Поени од реакции
4.538
Кузмановски 6/9 пенали и тој го шутира решавачкиот. Необјасниво.
После Кире Лазаров, немаме ни еден асален шутер, еве вие што сте тренирале ракомет, толку ли е тешко да се даде пенал?

Серафимов со стапови би го тепал

Член од
7 февруари 2021
Мислења
282
Поени од реакции
815
Промашениот пенал од Кузмановски и една акција во првото полувреме кога имаше слободни играчи и лево и десно ама тргна сам да реализира, не чинеше победа.

Македонеро

Домаќин
Член од
15 декември 2008
Мислења
3.500
Поени од реакции
1.893
Кога Мартин факинг Велковски е играчот што покажа највише муда на првенствово, нека не ве чуди исходот.
Од друга страна го имаш Серафимов кој е најголем коркач во репрезентацијата на светсково, а во домашно првенство дава 10+ гола на натпревар мислиш Гидсел е.

Член од
25 декември 2019
Мислења
1.896
Поени од реакции
2.917
Во второто полувреме не РАЗМОНТИРАА со игра 7 на 6, мислам дека не промашија ниту еднаш, гол или пенал стандардно секој напад.
Хутечек имаше решение за секој напад, искина на оваа средба, му ебам дибекот.
Тоа е, ние сме тие кои се радуваат на нерешено, бевме поразени, ама Кузмановски постигна ЕПСКИ гол.
Мораше да ги браниме овие 4 разлика во првото полувреме, како што Австријците стандардно водеа со 1 разлика во второто полувреме и не дозволија серија од наша страна. :)
Замерка што не доби шанса Павле Атанасијевиќ, МОРА да го играат детето нека не се заебаваат, а во вториот дел не играше ниту Петар, премногу фалеше неговата агресивност во одбраната, нивниот десен Кофлер не мрдна во првиот дел, го стави во џеб, а во вториот имаше клучни голови. :)

Член од
23 октомври 2012
Мислења
41
Поени од реакции
103
Не знам која е фора со близнаците, коа има многу ракомет во нив, посебно во Павле, а и не се безкичмени пички ко пола репрезентација

Член од
19 август 2010
Мислења
4.065
Поени од реакции
9.994
Pavle Atanasijevič ne go stavi u igra, a igraše Gjorgiev. Onoj Serafimov kao da mora da ima minuti vo repkata, a ne zaslužuva niedna. Celo vtoro ne bušat so edna dve isti akcii i nišo ne se prevzema. Kire e dobar za odreni stvari, ali ne znae da promeni ritam na protivnik, ne znae da odgovori so taktika koja ke go preseče protivnikot. Za žal toa e. Za so Katar se plašam deka ja gubime. Koga ovie pacijenti vaka ni se šetaa, ne znam kako ke bide so poiskusnite vo Katar, iako oni se vo godini. Vo sekoj slučaj podobro e od porano. Mora itno da se najde saglam desen bek, se što može da pomogne
Не знам која е фора со близнаците, коа има многу ракомет во нив, посебно во Павле, а и не се безкичмени пички ко пола репрезентација
Igraat vo pogrešna apoteka :D

Пеце

Пелистер-Битола
Член од
16 септември 2009
Мислења
4.355
Поени од реакции
5.424
Оваа Австрија ќе ја победеше Алкалоид, штета, на крај и бодот можи да е доволен за тоа 4 место во групата....
Ама со здрави Никуч и Фитиљ ќе ги здробевме сигурно.....сега мора победа со Катар.

Член од
1 јули 2012
Мислења
2.413
Поени од реакции
7.098
Нерешено рамно на пораз. Едини кривец е Кире. 40 минути без престан ни играа 7 на 6. И за толку време ништо не се промени во дефанзива. И тие шанси кога ги ќе погрешеа не ги казнувавме со брз гол.
Иначе овој Серафимов е само за македонска лига добар изгледа. Веќе неколку првенства игра и на секое е катастрофа.

Член од
12 јануари 2015
Мислења
2.440
Поени од реакции
4.538
Оваа Австрија ќе ја победеше Алкалоид, штета, на крај и бодот можи да е доволен за тоа 4 место во групата....
Ама со здрави Никуч и Фитиљ ќе ги здробевме сигурно.....сега мора победа со Катар.
Што да ги здробиме, Австрија играа без тројца најдобри играчи, што требаше повеќе?

Лазаров да останеше во Скопје, пак ќе немаше изговор да ги победиме овие.

Не ми е јасно тоа, овој фалел, оној бил повреден, глупости во боја. Еднаш не сме тепале кога се очекувало од нас.

Член од
24 октомври 2023
Мислења
61
Поени од реакции
183
Пак истата песна форсирање на мазите од Алкалоид (читај Ѓорѓиев и Серафимов) кои продадоа доволно топки со шутеви ко ЖРК Куманово

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.133
Поени од реакции
46.137
Se znae koj moze da glorificira vakvi uspesi ko denesniov

1737477320148.png

Tuka mozebi e i glavnata pricina zasto ne gi dobivme Avstrija i Ungarija, mentalitet e vo prasanje. Ne mi se sviga ova, posle ova denes treba da si nervozen i da vries, ne da slavis, najiskreno.

Член од
5 март 2018
Мислења
16.888
Поени од реакции
19.232
Каков ли делириум ќе имаше во студио голот на Кузмановски да беше за победа :D
До Вараждин ќе се слушнеа :ROFLMAO:

Член од
24 мај 2022
Мислења
124
Поени од реакции
521
Se znae koj moze da glorificira vakvi uspesi ko denesniov

Прегледај го приврзокот 440925

Tuka mozebi e i glavnata pricina zasto ne gi dobivme Avstrija i Ungarija, mentalitet e vo prasanje. Ne mi se sviga ova, posle ova denes treba da si nervozen i da vries, ne da slavis, najiskreno.
За што славите бе ??? Ќе ја усеревте за малце и оваа утакмица. Навистина не гледам потреба од правење селфија како да сме тепале.

Пеце

Пелистер-Битола
Член од
16 септември 2009
Мислења
4.355
Поени од реакции
5.424
@KaWa па ако гледаш така и јас нас со 20% играа Митревски и Фитиљ, на Кизиќ уште фрижидеро од дома под нозе шо не му помина...
И тие очекуваа победа над нас да беа комплетни иако и вака имаа блага фаворитска улога.
Желбите се едно, реалностите друго.

Kajgana Shop

На врв Bottom