Ракометната репрезентација на Македонија (мажи)

Член од
30 мај 2019
Мислења
2.182
Поени од реакции
4.021
Да им се запре протокот на топка во напад. 5-1 формација во одбрана со играч залепен за Стеинс (тоа и успеваше пред две години, ама малку се играше на таа варијанта) мислам доста ќе им отежни плус со кратки фаули врз другите два бека или само Смитс.

Член од
30 август 2012
Мислења
3.610
Поени од реакции
6.344
За утре мислам се анализирани Холанѓаните и шансата е само многу трчање да му се умртви транзицијата и под 10 технички грешки како шо кажа и Хсарго посебно за утре оти имат многу брза транзиција и голманите околу 15 одбрани .

Исто скроз се сложвам дека утре не е меч за Пешевски , мора шо помалку измени одбрана напад да правиме , ама мислам дека не е меч ни за Н.Марковски утре и покрај фантастичната игра вчера .
Ама за разлика од вчера Холанѓаните главна опасност е Стејнс и Смитс , незнам што му е смислено за одбранбено ама мислам утре треба Павле и Карасманакис да добијат значителна улога во одбрана.
Ај да видиме Киро шо ќе смисли ама мислам една измена ќе биди Стојковиќ оут Карасманакис ИН.
Незнам јас Пешевски утре би го играл на минимум за да не правиме измени и таму напад одбрана , нека игра два правци Лазаревски/Карасманакис .
Чак зависи кога ќе се погоди одбрана би играл и измена на таа стана кога е поблиску десно крило до клупа , за назад Павле / Костески измена или Серафимов ако менува на крило некое време , кога Павле ќе биди на клупа да игра одбрана само .

Како и да е не се ни Франција ни Данска , па ни Шпанија , Шведска или Германија , да имат 2 врвни играчи од кој Смитс не е тој истиот од пред неколку години , така да ќе видиме пак зависи како нашите ќе влезат во утакмицата и секако како ќе биди денот .

Член од
17 декември 2019
Мислења
2.608
Поени од реакции
4.465
Italija ke prenese minimum 2 boda :vozbud:
Автоматски споено мислење:

Сеа да си до мене како ќе ти залепам еден шамар за ова што го пиша има 3 дена да се чудиш. Говедо едно.
Mala dupaža

Последно уредено:
Член од
12 ноември 2020
Мислења
83
Поени од реакции
291
Utre so Holandija ke bide presudno da vidime dali Ungarija bese samo dobar den ili stvarno sme spremni vekje i znaeme kako treba uste od prvenstvovo.
Gledav Avstrija-Katar, so 60% od toa so go izigravme protiv Ungarija nie lesno ke gi dobieme Avstrijcite i Katar. Ova se potromi i pospori reprezentacii, so polosa odbrana, koi ako stegneme so dobra sprema mozeme da gi imame.

Tiveriopol

Струмичанец
Член од
23 декември 2007
Мислења
1.212
Поени од реакции
996
Мое мислење е дека на овие играчи што ги имаме баш повеке ке им одговара Холандија. Прво јесте да имаат светска класа играчи како Смитс и Стеинс, но другите не се ништо посебно сигурно послаби од Унгарците, барем според мене.
Во позициона игра се класа зад Унгарците и се слагам со повеќето што кажаа дека доколку им ги запреме контурите и полуконтрите имаме многу повеке шанса за позитивен резултат.
Се на се мое мислење е дека треба да ја корегираме играта со играч плус, да го тргнеме овој застарен модел со два пикери кој не функционира, да ги намалиме техничките грешки и да не брзаме туку да играме позиционо, бидејќи доколку тргнеме во некое наттрчување со Холанѓаните не ни бега пораз од 7-8 гола. Верувам во Кире, не демантираше на сите, знае што прави, верувам дека ке најде начин да ги сопре Холанѓаните и нескромно, со помош на публиката се разбира, се надевам дека покрај сите очекувања дека ке загубиме на крај ке ги "апнеме" лалињата.

Член од
4 октомври 2010
Мислења
8.406
Поени од реакции
14.822
Од вчера како да сум во временска машина, читање за ракометот, замарање, ми фали само уште емисијата на Цревото што одеше на некоја локална битолска телевизија.

Член од
6 ноември 2024
Мислења
472
Поени од реакции
789
Од вчера како да сум во временска машина, читање за ракометот, замарање, ми фали само уште емисијата на Цревото што одеше на некоја локална битолска телевизија.
Тоа е теоријата на повторување во Универзумот. На локално ниво (нашата свест и подсвест) таквите случувања се чести. Назад во времето.

Не очекувајте премногу со Холандија. Нека влезат без притисок и да го слушаат Кире.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.754
Поени од реакции
115.599
да го тргнеме овој застарен модел со два пикери
Еј ова. Ау вчера од такт ме извадија кога бевме со играч повеќе, двајца пикери и бек помалце, комбинација смрт. Нека не се глупира Киро против снажни репрезентации да форсира такви работи, НЕ ОДИ!

Член од
30 мај 2019
Мислења
2.182
Поени од реакции
4.021
Еј ова. Ау вчера од такт ме извадија кога бевме со играч повеќе, двајца пикери и бек помалце, комбинација смрт. Нека не се глупира Киро против снажни репрезентации да форсира такви работи, НЕ ОДИ!
Раул ја фураше таа комбинација и од таму има останато таа замисла.

Член од
3 ноември 2009
Мислења
6.902
Поени од реакции
40.790

Pelister 2008

Ветеран
Член од
28 ноември 2010
Мислења
1.047
Поени од реакции
554
Австрија и Катар и то како можиме да ги победиме и имаме поголеми шанси од со Холандија , реално денес ако не ни наметнат брза игра и наметниме темпо како со Унгарија на спор напад да се игра имаме голема шанса , ако дојди да се решава на крајот утакмицата Холандија ќе има поголема предност пред се ради тоа што Стеин и Смитс и Бајенс се мн искусни играчи со многу утакмици Лига на шампиони и Бундеслигашки натпревари, само да не му дајме на брз напад да напрат разлика , на позиционен напад имаме добра одбрана . Сите можиме да збораме , селектори да се прајме , но мое мислење е да не е Киро на репрезентација ние ќе бевме селекција која само на победа против Гвинеја ќе се радуваше. Киро и нашиот менталитет го познава и точно знај како можиме против посилни репрезентации да се носиме . Можиме да збораме за ароганција за играчи кој не ги зеде , дека клубот го напрај репрезентација , но пред фактите дека имаме репрезентација која не зависи од еден играч и дека без секој можиме . Во минатото кога немаше да игра Киро ние бевме репрезентација за гол разлика билдање сега прв пат после Пепи и Кире имаме репрезентација која нема супер звезда и во тимот ни е силата. Со господ напред и навивање мн подобро од првата утакмица ние сме во втората фаза со 3 бодови .

Член од
2 август 2017
Мислења
292
Поени од реакции
442
Бод еден уште со Холандија, победа против Гвинеја и ете сме у наредна рунда.
Автоматски споено мислење:

не брат, во Лос Анџелес.
Глупа ти е шегата ропак еден, а и коментарот ти е како дете од 7а одделение.

Kajgana Shop

На врв Bottom