Ракометната репрезентација на Македонија (мажи)

DracevoTheCity

Чиста Македонија !
Член од
7 ноември 2008
Мислења
8.662
Поени од реакции
9.983
Ја имаше на МТВ бе,........тепавме иначе:vozbud:
али колку лошо игравме на крај на прво и почеток на второ полувреме,не ми се веруе......7-0 серија ни напраија,од 13 разлика доовме на 6,па и на 4 мислам едно време:kesa:........као и обично пад у игра голем кај нас.......среќа шо игравме против белгија,некоја појака репрезентација ќе не уништеше,али тоа е
мноогу среќа ќе ни треба у Исланд,а после и дома со Норвешка......многу тешко да идеме на ЕП:uvo:

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Сега ни останува да победиме во Исланд, и потоа за крај во Скопје со Норвешка што е можно поголема разлика поточно над 6 голови. Тешко е но сепак би рекол ништо не е лесно! :helou:

Член од
20 јануари 2009
Мислења
3.159
Поени од реакции
375
Незнам што и бидна на нашите едно време.
Од 13 разлика на 4.
Но сепак беше како тренинг,даваа голови исто како никој да не стое на голот:pos2:

Ако изгубиме од Исланд ке имаме ли шанси да влеземе?

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Не. Мора победа во Исланд и после во Скопје со Норвешка над 6 гола

DracevoTheCity

Чиста Македонија !
Член од
7 ноември 2008
Мислења
8.662
Поени од реакции
9.983
Не е невозможно тоа да се направи,али нз.........не ми се верува дека можат,не ми даваат никаква надеж дека можат да го тепаат исланд тамо,а потоа и Норвешка дома.........дај боже да грешам.......али ми изгледа дека ќе гледаме ЕП без МАКЕДОНИЈА да игра на него........:toe:

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Каков Исланд бе,на гости не можат ни Франција ни Хрватска да го победат.Иако и тој е ослабнат не знам што направивме со Естонија и Исланд дома,дали тогаш мислеа дека ке се најдат во ваква ситуација.Не играњето на Мојсовски,Димоски,па потоа Ѓоргоновски и МИркуловки е премногу за нас па и за која било репрезентација кога се однесува на нивните најдобри играчи.Да не го заборавиме и Темелков,без него неможеме да напраиме ниедна контра.Но невозможната мисија продолжува, и кога играме со Исланд(мислам во Среда) во Колку сат и дали ќе има пренос ?:toe:

Ako moze nekoj da ja postavi tabelata celosna so bodovi so odigrani natpravari,gol razlika...

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Останѕва можноста да не потценат и нашиве да влезат мотивирани до коска :helou:

Член од
24 декември 2007
Мислења
12.694
Поени од реакции
4.520
Честитки иако е тешко да се пласираме на ЕП сепак имам надеж и верувам во момците иако имаме многу повредени играчи.

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
И дефинитивно нашата селекција ги загуби шансите за пласман бидејќи Исланд одигра нерешено со Норвешка. Тоа значи дека во било која ситуација и со две победи и по 20 разлика Македонија останува на 3. место.

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.919
Поени од реакции
7.013
Tipicna skandinavska mestenka! :nenene: Koja e verojatnosta rakometen natprevar da zavrsi nereseno i plus toa da gi odvede dvete ekipi na evropsko.Isto kako sto bese Svedska-Danska 2-2 na evropskoto vo fudbal vo Portugalija za da ja ispadnat Italija.Samo jaz'k da mu e.Ke gi vidam na evropskoto ko ke mu padni Hrvatska ili Francija.
Kade e sega "pravednata" Evropa da go ispita ovoj slucaj.A ja kaznija Pobeda 100 godini da ne igra vo Evropa!!!

Член од
24 декември 2007
Мислења
12.694
Поени од реакции
4.520
Ама местенка значи се знаеше тоа ние не си искористивме свои шанси и тоа е.

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Значи и да е тоа што велите сепак нашите се криви. Тоа реми со Естонија на гости беше и повеќе од срамота. Дома со Исланд се кренавме во облаци после успехот на СП во Хрватска и мислам дека заслужено ќе паузираме една година.

rossonerka

too good to be true
Член од
8 октомври 2007
Мислења
6.081
Поени од реакции
889
Еј стварно ми е жал :(
Бевме релативно добри на светското првенство, ни дадоа ракометарите надеж дека сепак можеме да имаме добри пласмани.
Иако сами се виновни со лошата игра и глупи порази кои резултираа со непласирање на ЕП , сепак жал ми е што нема во јануари да ги гледаме во Малме. Но не заслуживме, се преценуваме. Македонска стандардна работа.

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Еј стварно ми е жал :(
Бевме релативно добри на светското првенство, ни дадоа ракометарите надеж дека сепак можеме да имаме добри пласмани.
Иако сами се виновни со лошата игра и глупи порази кои резултираа со непласирање на ЕП , сепак жал ми е што нема во јануари да ги гледаме во Малме. Но не заслуживме, се преценуваме. Македонска стандардна работа.
ЕП е во Австрија,но мислам дека ќе има уште неколку можности за оваа генерација која е одлична и одлично ја овди Кире за кого ми е жал што ретко учествува на големи натпреварувања.

Kajgana Shop

На врв Bottom