Разлика во години помеѓу децата

RealGirL

My LiFе...My ST0Ry
Член од
13 февруари 2006
Мислења
2.348
Поени од реакции
19
jas sum postara od brat mi 2 god. i sme mnoogu bliski i pokraj toa sto mnogu se razlikuvame!Ja moite deca sakam da mi bidat okolu 4 god razlika i toa maskoto da bode pogolemo(mojata neostaverna zelba da imam postar brat):)
 
Член од
10 јуни 2006
Мислења
32
Поени од реакции
0
Jas da vi kazam imam dve sestri koi se od mene postari 12 i 13 godini. So niv sum i poveke od drugarka, za se mozam da ragovaram, za se mozam da im se doveram i znam deka nema da kazat na moite (ako ne e za kazuvanje) a od druga strana pak tie go pominale toa i mi davat soveti i me nasocuvaat vo zivotot. Znaci spored mene razlikata vo godini ne znaci oddalecuvanje na decata.
 

TWEETY***

Мy life..my rules..any questions?
Член од
18 февруари 2006
Мислења
2.041
Поени од реакции
66
Nie sme tri deca.Sestra mi e pomala od mene godina ipol, a brat mi e pomal 10 godini.I spored mene bliskosta pomegi decata ne zavisi od razlikata vo godinite
 

asterix_m

Регулатор
Член од
19 април 2006
Мислења
2.765
Поени од реакции
33
Море зависи и тоа како, јас и брат ми сме разлика 8 години и комуницираме речиси строго официјално. Додека братучетми е исата година со мене и сме како другари
 

ragazza

Adorable
Член од
3 јуни 2005
Мислења
2.870
Поени од реакции
29
Se do licnostite e ,jas imam sestra 11 god postara, ja sakam poveke od se , i den denes pravime raboti zaedno i se ama taja bese dobra i iaako bef mala me praese del od nejzinito tendzerstvo .
 

Goddess of Chaos

Nixe Nox
Член од
16 август 2005
Мислења
6.250
Поени од реакции
228
брат ми е 12 год поголем од мене и си поминувам супер
 

The Mummy

The world is not enough
Член од
3 мај 2006
Мислења
5.415
Поени од реакции
181
Brat mi e pomal 2 godini od mene i se razbirame eden so drug i nemame nekoi golemi problemi.
 

ThA-BiTcH

~*~Blonde Bitch With a Brain~*~
Член од
23 септември 2005
Мислења
4.338
Поени од реакции
61
Брат ми е поголем од мене 11 години, а сестра ми 4.
Одлично се чуствувам како најмала. Ме чуваат, ме галат ме пазат - мераци. Според мене не е битна разликата - битно е ДОМАШНОТО ВОСПИТУВАЊЕ...:icon_lol:
 

CuCeNcE

perfectly imperfect
Член од
19 јуни 2006
Мислења
1.878
Поени од реакции
7
ja sakam da imam 2 deca ok koi maskoto ke bide pogolemo 2god i TOP:)
 

Тањушка

pretty mama
Член од
17 јануари 2006
Мислења
365
Поени од реакции
29
Темава ми е многу блиска и секојдневно размислувам околу ова прашање. Поголемата ќерка ми е 3,5, а малато 1,5. Сметам дека оваа разлика во годините (2) е идеална. Тешкото беше на почетокот, кога второво беше бебуле, ама откако почна да оди веќе се другарки. Како близначиња ми се.

Додека пак со брат ми сме 4 години разлика и почнавме да се дружиме дури откако пораснавме. Тогаш веќе разликата стана небитна, но кога си дете, и тоа како е важно.

Сега сум спокојна, слободна, ја немам тежината на душава дека треба да им родам друго братче или сестриче, мисијата ја завршив!:) Останува да ги воспитувам најдобро што можам и да им ја дадам целата љубов на овој свет! :wub: :wub: :wub:
 

princess

DaRe tO DrEaM
Член од
8 јуни 2006
Мислења
245
Поени од реакции
0
se slagam so ThA-BItcH deka e najbitno domasnoto vospituvanje a ne razlikata vo godinite.
jas i brat mi sme 4god razlika i ni e super:)
 
Член од
18 мај 2006
Мислења
60
Поени од реакции
0
Jas imam dve setri od koja ednata e pogolema dve godini, a drugata pomala 1 1/2. Jas sum srednata. Kako vikaat ZLATNA SREDINA :)
Mnogu sme bliski, se si kazuvame ,delime, ista obleka nosime ( no znaeme da se zakarame za toa koj da ima proritet pri izborot na oblekata), zaedno izleguvame.........
Edinstveno ja zalam majka mi kako mozela na kraj da izleze so tri deca, koe od koe pomalo ( edno place, drugo sere, treto mu ja kidnalo negde):ija:

No sepak mislam deka kolku decata se pobliski so vozrasta tolku e podobro.
 

ЃАВОЛЧЕ

PlayGIRL
Член од
13 април 2006
Мислења
983
Поени од реакции
4
Брат ми е постар од мене 7ипол години....точно е дека немаме заеднички работи, али тоа мислам дека ние сме си криви зошто така сме се поставиле....порано бевме многу блиски, он се ми кажуваше, ама јас бев мала и уште не знаев што е доверба и се и кажував на мајка ми....ама после со текот на времето сватив дека треба да ќутам, ама не беше тоа тоа.....
Како помала ги тепаше тие што ме закачаа, а сега ме носи во град или ме враќа, сега работи па знае често да ме носи на ручек, кафе, сладолед....... можеби не сме блиски, ама за тоа сме си и двајцата криви зошто нити он нити јас не сме поработиле на тоа поле, но знам дека ако некогаш побарам совет ке ми побогне многу, бидејки он веќе го има поминато тоа...
Си го сакам многу, иако на моменти ме нервира, ама поминува!:kez:
 

PuMbA

BUCENCE
Член од
22 февруари 2006
Мислења
1.064
Поени од реакции
2
Јас со брат ми сум разилка 6 год и тоа прави мн затоа што немаме што муабет јас и он да правиме он си фура свој живот јас мој зашто он е постар од мене он веќе работи а јас сепак средно школо епа тоа е тоа и што муабет да му правам за во средно школо лол а он на мене за работата негова што воопшто не ме интересира сепак мислам дека е убаво на иста возраст или една до две год разилка.А сепак мислам дека највеќе се приметува таа разлика додека сме мали а после 25 год веќе све е исто зашто и он ги има преживеано моите работи исто и јас и сепак тогаш ќе се вртата исти муабет со брат ми како на пример работа и сл ете тоа е
 

marga_k

HONEY
Член од
6 март 2006
Мислења
347
Поени од реакции
5
Moite deca se razlika 10 godini,kerkata e pomala.Taka se sluci,doma e tisina,ne se tepaat ,ne se karaat,mozebi nemaat sega mnogu zaednicki raboti...no ponatamu.Najvazno e deka mnogu se sakaat.:)
 

Kajgana Shop

На врв Bottom