Разлика во години помеѓу децата

Mickey_k

Прохујао са вихором...
Член од
8 август 2006
Мислења
130
Поени од реакции
4
Со сестра ми сме разлика 3 год. јас сум постар. И за многу нешта имаме заедничко, најмногу околу школо, стално и помагам, (последнава година не баш оти дома сум само по неколку дена на два месеци) ама стално добивала совети од мене дали преку мене или мајка ми важно пример сум и бил. Стално се расправаме додуша како најнормално брат и сестра ама ко ке треба да сме заено и обединети ништо неможе против нас.

Diabolical !llusion

Магец
Член од
3 август 2006
Мислења
2.238
Поени од реакции
22
brat mi e pomal od mene 7 godini..dali e do sebicnosta,so ja poseduvame dvajcata...ili do nestrplivosta..ama kolku so se sakame..tolku i se karame...t.e. nasiot razgovor se bazira na naredbi i vozvrakjanja od tipot 'koa si ti na mene da mi kazis so da pravum' :) i na kraj 'aj beeee aj odi do prodavnicta' i pak ke ode:)) znaci pak na kraj me poslusuva...ne e do nego..on me imitira a jas neam nervi da se ubeduvam so 10 godisno dete cij svet se vrti okolu igrata vo maalo...a i + brat mi e poseben slucaj..nevozmozno dete ziti se... :)

PSYtisfaction

Царевата ќерка
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.922
Поени од реакции
527
Според мене, се` е до домашното воспитување. Разлика сум со едната сестра 6, а со другата 2 години, и супер ни се односите. Имам другар, брат му е постар од него 14 години, а сестра му 12, па како другари си се, како да се врсници.
Разликата може да прави разлика само кога се помали децата(нормално дека ќе има ако едното сега проодува, а другото брка дечковци у основно:)), кога ќе пораснат, ако се воспитувани да се дружат, ќе бидат океј.

Член од
16 февруари 2007
Мислења
67
Поени од реакции
2
Ne mi se dopaga mnogu golema razlika na decata.Najmnogu 3- 4 godini.Ne mislam deka ako imaat pogolema razlika nema da se tolku bliski ili nema da se druzat tuku ke im bide potesko na roditelite so pogolema razlika.Ako prvoto dete e veke 7-8 godini i odi na skolo ,a vtoroto novorodence mislam deka roditelite ja zaboravile veke taa denonokna nemir i deka ke im bide mnogu tesko.Ne zboruvam deka na pogolemite deca im treba pomalku griza, tuku deka malite se poveke bezpomosni i im treba naseto vnimanie.

Fortune

шодаенешчо
Член од
9 мај 2005
Мислења
12.493
Поени од реакции
183
Тоа дека разликата во години меѓу децата им влијае на родителите да заборават како е да имаш мало дете, нема врска. Ако е за така, мајка ми требаше да заборави како да му смени пелени на брат ми кога се роди.

Разлика сме (речиси) 14 години и отсекогаш сум се трудела да му дадам до знаење на брат ми дека може да ми се обрати за било што (и го прави тоа, без разлика за што му е потребна), знае дека совет ако му треба тука сум. И колку повеќе расте, толку повеќе се чувствува приврзаноста, разбирањето. Најверојатно родителите допринесле и со својот однос кон нас, најверојатно гледа дека јас сум блиска со нив, па учи дека и тој е нормално да биде.
Добро, некогаш знае да ме изнервира, ама брзо ми поминува и секогаш после расправија доаѓа и ми прави муабет со кој знае да ме насмее и развесели.
И ако се случи да не ме види цел ден, утредента демек загрижено прашува што ми се случувало:icon_lol: А да не правам муабет ако сум отсутна повеќе време, знае да ми ја стопли душичката со тоа што ќе ми рече дека му недостигам и ме чека да се вратам побрзо.
Најинтересен ми е, најмногу си го сакам!

Coca-Cola1981

uzivaj vo nepovtorliviot vkus Always CocaCola
Член од
27 јануари 2007
Мислења
417
Поени од реакции
1
postara sum od sestra mi celi 24 godini.....koga se rodi bev presrekna JA SAKAM POVEKE OD SEBE!!! Koga bev otsatna od doma skoro 10 meseci i koga se vrativ se utepav od placenje samo po nea, ja ostaviv doence a koga se vrativ me preceka na aerodrom so rasireni race i se guskase so mene. Kaj i da mrdam saka so mene koga i da se vratam trca da me guska. Za nekoj mesec ke polni 2 godini JA SAKAM I KE JA SAKAM NAJMNOGU OD SE I NIKOGAS NEMA DA DOZVOLAM DA POCUVSTVUVA ILI POMISLI DEKA NE SME BLISKI!

Член од
8 февруари 2007
Мислења
16
Поени од реакции
1
Немаат врска годините. Имам брат кој е постар 1 година од мене, но никогаш не сме имале заеднички работи и интереси. Дури ниту сега кога и двајцата имаме семејства, ама буквално и тотално сме различни, но најбитно многу се сакаме и кога имаме некоја недај боже беља си помагаме.:back:

Член од
27 февруари 2006
Мислења
1.356
Поени од реакции
9
2-3 години е најидеална разлика во години меѓу деца, инаку би било многу тешко за комуникацијаако е голема разликата во години

BoYd

женско сум
Член од
1 февруари 2007
Мислења
707
Поени од реакции
4
Најтаман разлика 3-4 години.Јас со сестра ми сум 5 ипол и не сум којзнае колку блиска,али ќе да е до пропорцијата.

Член од
10 март 2007
Мислења
104
Поени од реакции
0
Aleee напиша:
2-3 години е најидеална разлика во години меѓу деца, инаку би било многу тешко за комуникацијаако е голема разликата во години
Како што сум јас со мојата помала сестра.

Член од
27 јануари 2007
Мислења
2.504
Поени од реакции
72
RealGirL напиша:
jas sum postara od brat mi 2 god. i sme mnoogu bliski i pokraj toa sto mnogu se razlikuvame!Ja moite deca sakam da mi bidat okolu 4 god razlika i toa maskoto da bode pogolemo(mojata neostaverna zelba da imam postar brat):)
hehe bas takov slucaj e kaj mene:) bato e 4god.postar i ne se zalam,zaso se slozuvame. A bi sakala moite deca da bidat isto ko ja i brat mi,maskoto da e pogolemo i toa najmnogu 4 godini. pozz bato:helou:

Овердрајв

Модератор
Член од
5 ноември 2005
Мислења
4.255
Поени од реакции
569
До 4 години е добро.. над тоа не.

Avoid The Void напиша:
hehe bas takov slucaj e kaj mene:) bato e 4god.postar i ne se zalam,zaso se slozuvame. A bi sakala moite deca da bidat isto ko ja i brat mi,maskoto da e pogolemo i toa najmnogu 4 godini. pozz bato:helou:
Ај, чим ти викаш така.. само уште "бато" да те научи да пишуваш кирилица, супер ќе биде. ПоздраФ мало :helou:

Billa Bong

I love Basketball
Член од
14 август 2006
Мислења
6.590
Поени од реакции
11
Добро е до 5 години колку толку нема да бидат огромна разликаto e to

Член од
9 март 2007
Мислења
483
Поени од реакции
6
Разликата во годините воопшто не е важна,така на пр.јас имам 2 сестри,од едната сум помала 3 год.,а од другата 8,па многу сум блиска и со двете и многу си ги сакам...Имаат и имам целосна поддршка,разбирање,љубов и кога сум далеку од нив многу,многу ми недостасуваат!!!

СпаЈдеР

DissentiveMoron202
Член од
1 март 2006
Мислења
3.201
Поени од реакции
52
Читам и едно можам да кажам,разликата е последното нешто на кое би пазел кога ќе имам деца...Јас и сестра ми сме две години разлика,она е поголемата...се сакаме,но никад не сме биле многу многу блиски,по нешто и кажувам,по нешто преќутувам,исто и она...затоа немојте да викате до 2-2ипол добро е погоре лошо...нема врска,еве форчн и јас сме живи примери дека можело и обратно...јас реков дека разликата е последното нешто на кое би пазел,а доколку би ме прашале многу би сакал близнаци женско и машко...така и двајцата во исто време ќе можат да си го дозволат истото,многу често сме дошле до конфликти со сестра ми како сум можел пред неа да добијам подобар телефон а она е 2 години поголема,мислам времињата се менуваат и мобилните станаа поефтини па така и полесно му беше на татко ми да го земе телефонот што го сакав јас...или пак пред 3-4 години татко ми беше за германија на саем,и ја зема сестра ми и рече за 2 години ќе дојдеш ти фактички на исти години ќе сме биле во саемот на германија и ете така бидна,единец никад не сум сакал да бидам,само одсекогаш сум сакал да бидам поблиски,и се надевам дека кога ќе имам мои деца без разлика на годините ќе можам на некој начин да ги насочам дека со другарите еден ден ќе се разделат и дека братот/сестрата секогаш останува единствениот кој ќе се грижи за тебе...инаку и татко ми има сестра која е 2 години поголема од него...скарани се,не си зборуваат и тоа е тоа :smir:

Kajgana Shop

На врв Bottom