Радиодифузна такса

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Не дека ја оправдувам РДТ, ама за волја на вистината МРТВ се оправа на големо.

Член од
24 јуни 2012
Мислења
39
Поени од реакции
13
Неможе да се продаде МТВ..од проста причина што една држава мора да има национален сервис..државно радио и телевизија.. зошто така не навлегувам..а впрочем еден од условите,една точка од условите за влез у ЕУ е да се подобри јавниот сервис,да исполни некои европски критериуми..значи за продавање неможе ни да стане збор.
Кој тоа вика дека мора да има национален сервис,замисли си 10 милиони евра собрале од претлата +5 милиони од владата од буџетот им дале и плус за реклами колку зеле.Значи од претплата и од буџетот земаат пари епа чекај малку за буџетот од кај се собират парите од даноците така ли за иста работа двапати ни зимаат пари и пак се SHIT телевизија,а приватните со колку пари квалитетна програма вадат

В

влијателен

Гостин
ЕУ бара национален сервис кој е економски и политички независен. Овој нашиот не е ни првото, ни второто. Подобро е да го нема.
Само архивата вреди од тоа дувло, нека ја дигитализираат и нека ја стават на интернет за да може да ја користи соопственикот, народот.

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Како може приватниве телевизии ......... ем се приватни и никој не ги плаќа(со РД-такси), ем имаат по неколку десетици вработени лица, ем работат во помали објекти/студија и пак имаат далеку поквалитетна програма од националниот сервис МТВ/МРТВ ........ кој се храни и со буџетски пари, но и на овој начин(со РД-такси) ....... плус имаат 1000 вработени лица, ако не и повеќе од 1000 и пак програмата им е со еден збор кажано тапа ......... а што се однесува до директното мешање на политиката во медиумите, тоа го има и кај МТВ, но и кај скоро сите други приватни ТВ-куќи ........ да не ги набројувам .......

Mark Renton

I live by the tune, I die by the book
Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.374
Поени од реакции
4.918
Овдека е различно братче :D
Потполно е исто, но кога можеш да плаќаш кабелски оператор зошто да не и радиодифузна такса нели ?
Уште да не се крадеа парите што одат во МТВ и се би било супер.

Член од
8 март 2012
Мислења
3.058
Поени од реакции
1.250
Потполно е исто, но кога можеш да плаќаш кабелски оператор зошто да не и радиодифузна такса нели ?
Уште да не се крадеа парите што одат во МТВ и се би било супер.
Епа затоа викам има пари ама се крадат,ние плаќаме а не гледаме квалитетна програма :)

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.773
Поени од реакции
9.896
Кој тоа вика дека мора да има национален сервис,замисли си 10 милиони евра собрале од претлата +5 милиони од владата од буџетот им дале и плус за реклами колку зеле.Значи од претплата и од буџетот земаат пари епа чекај малку за буџетот од кај се собират парите од даноците така ли за иста работа двапати ни зимаат пари и пак се SHIT телевизија,а приватните со колку пари квалитетна програма вадат
Брате,сигурно знам дека МОРА. Европа тоа го бара,ЕУ,еден од главните критериуми и бенчмарк за влез у ЕУ е тоа..па што мислиш ти да не мораше,досега МТВ 100 пати ќе пропаднеше..ќе ја земеше некој таа огромна зграда и ќе шиткаше станови..толку фирми пропаднаа,та за МТВ ли беше проблем..

Член од
31 мај 2011
Мислења
2.746
Поени од реакции
1.289
таксава е уште еден лош пример на функционирање на државата и нејзините институции.....што сум крив јас дека не можат да скројат нормален менаџмент кој успешно ќе раководи со МТВ и ќе прави профит од неа а не да влечи дополнителни средства од нас !

не сум добро запознаен,мислам дека имаат вишок на вработени и тоа партиски кадри,луѓе кои ги плаќаме а не мрдаат со прст :facepalm:

Член од
15 ноември 2011
Мислења
1.427
Поени од реакции
751
Има ли крај на пљачкањето во државава? Веќе одамна пишав:
Не знаев каде да пишам, па ќе објаснам овде: Веќе 2-3 години има како имам приклучено струја на плац се уредно и ми стига сметка само за улично нели. Од денеска гледам ми опнале и рдт за април? Па се прашувам зошто на гол плац да плаќам рдт, па немам тв на плацот:mad: ?? Дали некој знае каде би можел да пријавам жалба/тужба или сл., ова е луда работа, снемаа пари па лупаат секакви давачки.
И бев тогаш во ујп поднесов пријава со информации дека имам празен плац, дека не живее никој, нека дојдат нека проверат. Сето тоа со 3 последни платени сметки за струја пратив до мрт, и еве пак си пуштиле сега сметка за мај? Сигурно не прифаќаат жалби па удри пак.
Пак ли да се заебавам да праќам пријава и информација дека никој не живее таму? Што да правам, ова е реално грабање пари, друго не е.

Член од
27 декември 2008
Мислења
1.634
Поени од реакции
785
Има ли крај на пљачкањето во државава? Веќе одамна пишав:

И бев тогаш во ујп поднесов пријава со информации дека имам празен плац, дека не живее никој, нека дојдат нека проверат. Сето тоа со 3 последни платени сметки за струја пратив до мрт, и еве пак си пуштиле сега сметка за мај? Сигурно не прифаќаат жалби па удри пак.
Пак ли да се заебавам да праќам пријава и информација дека никој не живее таму? Што да правам, ова е реално грабање пари, друго не е.
Друже повторно оди до МТВ таму однеси ги сметките за струја од домашната адреса и таа од плацот ако се водат под исто име ке ти дадат решение дека не си подлежен за радио дифузна такса мене истото ми се случи и ми ја уважија жалбата но ако се на различно име е тогаш ке си плакаш радиодифузна такса за двете место.

Член од
15 ноември 2011
Мислења
1.427
Поени од реакции
751
Поентата е што од еднаш им текна да пуштаат рдт и оди сопри ги сега. А како што кажав 3 години како имам струја само доведена во празен плац. Им пратив првпат пријава преку пошта со препорачано писмо, ако ме одбиле требало да напишат зошто и да пратат нова сметка, а они само пратиле нова, а старата од април ја нема и подобро што ја нема. Поефтино ќе ми е да ја платам отколку да се млатам по скопје.

Член од
2 ноември 2008
Мислења
146
Поени од реакции
15
Најголемото срање што постои. Се гадам од државава и нејзините начини за присилно земање на пари. Значи ниту квалитетна програма, еден чисто албански канал (МТВ 2), ниту пратам Собраниски канал со политички срања и препукувања на едните и другите кој бил крив за смртта на Гоце Делчев. Македонската телевизија е најголемото срање кое постои во оваа држава и не заслужува пари од граѓаните. За 24/7 владини реклами пари не ми се даваат, ама што да се прави и тоа им е измислено ако не си плаќаш поштено ќе си дојдат од УЈП ќе ти издигаат се од дома па после сликај си се слободно.

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.756
Поени од реакции
21.441
хаха не се нормални , ни стигнаа 4 сметки за едно исто домаќинство за секој член посебно да си плати .

бог да чува :tapp: !!!

честа

Спор
Член од
25 септември 2008
Мислења
1.317
Поени од реакции
1.033
хаха не се нормални , ни стигнаа 4 сметки за едно исто домаќинство за секој член посебно да си плати .

бог да чува :tapp: !!!
Има и во право тема, се збори истото, не е само кај тебе, лопужана тешка!!!

Kajgana Shop

На врв Bottom