Овдека е различно братчеА ти ко ќе купваш нешто, првен плаќаш па очекуваш нешто добро или прво го забележуваш тоа доброто па го плаќаш ?
Кој тоа вика дека мора да има национален сервис,замисли си 10 милиони евра собрале од претлата +5 милиони од владата од буџетот им дале и плус за реклами колку зеле.Значи од претплата и од буџетот земаат пари епа чекај малку за буџетот од кај се собират парите од даноците така ли за иста работа двапати ни зимаат пари и пак се SHIT телевизија,а приватните со колку пари квалитетна програма вадатНеможе да се продаде МТВ..од проста причина што една држава мора да има национален сервис..државно радио и телевизија.. зошто така не навлегувам..а впрочем еден од условите,една точка од условите за влез у ЕУ е да се подобри јавниот сервис,да исполни некои европски критериуми..значи за продавање неможе ни да стане збор.
Потполно е исто, но кога можеш да плаќаш кабелски оператор зошто да не и радиодифузна такса нели ?Овдека е различно братче
Епа затоа викам има пари ама се крадат,ние плаќаме а не гледаме квалитетна програмаПотполно е исто, но кога можеш да плаќаш кабелски оператор зошто да не и радиодифузна такса нели ?
Уште да не се крадеа парите што одат во МТВ и се би било супер.
Брате,сигурно знам дека МОРА. Европа тоа го бара,ЕУ,еден од главните критериуми и бенчмарк за влез у ЕУ е тоа..па што мислиш ти да не мораше,досега МТВ 100 пати ќе пропаднеше..ќе ја земеше некој таа огромна зграда и ќе шиткаше станови..толку фирми пропаднаа,та за МТВ ли беше проблем..Кој тоа вика дека мора да има национален сервис,замисли си 10 милиони евра собрале од претлата +5 милиони од владата од буџетот им дале и плус за реклами колку зеле.Значи од претплата и од буџетот земаат пари епа чекај малку за буџетот од кај се собират парите од даноците така ли за иста работа двапати ни зимаат пари и пак се SHIT телевизија,а приватните со колку пари квалитетна програма вадат
И бев тогаш во ујп поднесов пријава со информации дека имам празен плац, дека не живее никој, нека дојдат нека проверат. Сето тоа со 3 последни платени сметки за струја пратив до мрт, и еве пак си пуштиле сега сметка за мај? Сигурно не прифаќаат жалби па удри пак.Не знаев каде да пишам, па ќе објаснам овде: Веќе 2-3 години има како имам приклучено струја на плац се уредно и ми стига сметка само за улично нели. Од денеска гледам ми опнале и рдт за април? Па се прашувам зошто на гол плац да плаќам рдт, па немам тв на плацот ?? Дали некој знае каде би можел да пријавам жалба/тужба или сл., ова е луда работа, снемаа пари па лупаат секакви давачки.
Друже повторно оди до МТВ таму однеси ги сметките за струја од домашната адреса и таа од плацот ако се водат под исто име ке ти дадат решение дека не си подлежен за радио дифузна такса мене истото ми се случи и ми ја уважија жалбата но ако се на различно име е тогаш ке си плакаш радиодифузна такса за двете место.Има ли крај на пљачкањето во државава? Веќе одамна пишав:
И бев тогаш во ујп поднесов пријава со информации дека имам празен плац, дека не живее никој, нека дојдат нека проверат. Сето тоа со 3 последни платени сметки за струја пратив до мрт, и еве пак си пуштиле сега сметка за мај? Сигурно не прифаќаат жалби па удри пак.
Пак ли да се заебавам да праќам пријава и информација дека никој не живее таму? Што да правам, ова е реално грабање пари, друго не е.
Има и во право тема, се збори истото, не е само кај тебе, лопужана тешка!!!хаха не се нормални , ни стигнаа 4 сметки за едно исто домаќинство за секој член посебно да си плати .
бог да чува !!!