Zaptija Stojkov
Комунист
- Член од
- 23 февруари 2010
- Мислења
- 3.178
- Поени од реакции
- 2.857
бато само сто постотен, кај овој 96 сепак има шанса да пројде нешто.Jaс после миење рацете ги дезинфицирам со овој 96 постотен алкохол...
Прегледај го приврзокот 287939
Мислам дека тоа е најефикасното средство за дезинфекција...
E каде имат по аптеките сто постотен? Досега не сум видел таков да има по аптеките.бато само сто постотен, кај овој 96 сепак има шанса да пројде нешто.
над 60% е сеедноE каде имат по аптеките сто постотен? Досега не сум видел таков да има по аптеките.
...кај да е ќе си ја оштетиш кожата на рацете, треба дезинфекција со разблажен алкохол (етанол, спирт) 70% како антисептик, па покрај другото се применува за медицински цели за дезинфекција,Jaс после миење рацете ги дезинфицирам со овој 96 постотен алкохол...
Прегледај го приврзокот 287939
Мислам дека тоа е најефикасното средство за дезинфекција...
...100% алкохол и апсолутен алкохол се применува во хемиски реакции каде не е дозволено присуство на вода во индустрија ли, медицински цели за изработка микробиолшки препарати, така да постојат стандарди и дозвола кој може да го применува и да го има тој 100% апсолутниот алкохол, а најмалку во допир треба да биде обичниот граѓанин!E каде имат по аптеките сто постотен? Досега не сум видел таков да има по аптеките.
Ако после употреба на чистиот алкохол рацете одма ги намачкаш со крем за раце па тогаш мислам дека нема никаква штета... Ама и употребата на чистиот алкохол да биде 2 пати дневно. Да не се употребува нон стоп... Како што ги има некои луѓе што го употребуваат после допир со било каков предмет...Или после секое ракување поздравување со секого......кај да е ќе си ја оштетиш кожата на рацете, треба дезинфекција со разблажен алкохол (етанол, спирт) 70% како антисептик, па покрај другото се применува за медицински цели за дезинфекција,
...100% алкохол и апсолутен алкохол се применува во хемиски реакции каде не е дозволено присуство на вода во индустрија ли, медицински цели за изработка микробиолшки препарати, така да постојат стандарди и дозвола кој може да го применува и да го има тој 100% апсолутниот алкохол, а најмалку во допир треба да биде обичниот граѓанин!
....знаеш како пишуваш, „ќе ги изгорам“ рацете па потоа ќе намачкам крем нема да има штета!Ако после употреба на чистиот алкохол рацете одма ги намачкаш со крем за раце па тогаш мислам дека нема никаква штета... Ама и употребата на чистиот алкохол да биде 2 пати дневно. Да не се употребува нон стоп... Како што ги има некои луѓе што го употребуваат после допир со било каков предмет...Или после секое ракување поздравување со секого...
Е вака да се надеваме дека за неколку месеци нема да има потреба ниту од алкохоли, ни од антибактериски гелови и од разно разни средства за дезинфекција за рацете... Да се надеваме дека за неколку месеци короната можеме да го прогласиме за умрено.......знаеш како пишуваш, „ќе ги изгорам“ рацете па потоа ќе намачкам крем нема да има штета!
- нема потреба од 96% ниту од 100% алкохол, туку доволно е 70% како дилуиран алкохол да изврши дезинфекција, па ти сега како сакаш, штета има на кожата ама не ја гледаш моментално,
... е вака, хигиената е неопходна без разлика од коронавирусот,Е вака да се надеваме дека за неколку месеци нема да има потреба ниту од алкохоли, ни од антибактериски гелови и од разно разни средства за дезинфекција за рацете... Да се надеваме дека за неколку месеци короната можеме да го прогласиме за умрено...
Индивидуализмот кај нас е тотално изгубен и големите играчи сакаат да го потиснатИначе јас научив дека сум опкружен со индивидуалисти, граждани на светот кои не трпат диктатура и нешто едноставно како еден пелц. И сфатив дека не заслужуваат ништо повеќе од диктатура, пошто очигледно слободата не е за нив.