Работи кои нѐ научи пандемијата (досега)

Don Huan

Alter Ego
Член од
12 јануари 2020
Мислења
256
Поени од реакции
333
Дека со минималец од 14500 ден.не можело да се преживее.И тоа кажано од истите оние кои тврдеа дека и 12000 минималец се сосем доволно,за економијата да ни била стабилна!Значи научив дека во вукојебинава опстојуваат едни од најлицемерните суштества на планетава.
Zarem spiese do sega cel zivot vo zimski son? :eek:
 
Член од
9 февруари 2016
Мислења
1.240
Поени од реакции
3.137
Ќе се зачудиш колку претходно миеле раце само после голема нужда. Мислам дека ова треба да е број еден. 2000 и кусур години после христа, научивме дека раце се мијат детално, и пред сѐ, почесто!
Изненаден сум од тебе ова да го прочитам. ;)
 
Член од
13 јули 2010
Мислења
2.793
Поени од реакции
6.206
Тешко дека нешто научивме. Повеќе би рекол дека состојбата ги извади на површина сите грешки, сите заткулисни игри и на многу луѓе им ги симна маските.
1. Вечерните часови можат (треба) да бидат мирни без чкрипење на гуми и привлекување внимание со модифициран ауспух (компензација за нереализиран сексуален живот).
2. Дека Цивилна Заштита треба да постои и граѓаните да бидат обучени за реакција во случај на природна катастрофа, војна или епидемија како и дома да имаат личен сет за цивилна заштита.
3. На одговорни места се поставуваат стручни лица, а не заслужни партиски потрчковци.
4. Слободата на говор не значи и дозвола за ширење лажни вести и создавање паника ( посебно кога се во игра медиумите за масовна комуникација)
5. Кога ќе го извадиш од конфорна зона човекот го покажува вистинскиот карактер
6. Професорите (чест на исклучоци) имаа можност да ја покажат целата своја мизерност
7. Полицијата може да воведе ред и мир и да апси прекршители ако и се дадат инструкции
8. Колективното ДОБРО е поважно од индивидуалното ДОБРО
9. Себичноста е главниот мотивирачки фактор
10. ....
 
D

Deleted member 50555

Гостин
Дека се што е потребно за тоталитарно владеење да постои е да се дозволи на новинарите да кренат општа паника и да се направат еден куп сајтови кои бројат жртви. После тоа сите експерти стануваат на темата и сами си ја предаваат слободата.
 

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
17.697
Поени од реакции
20.954
Raboti koi gi naucivme so pandemijata:

1. deka covek kako poedinec mozi i da bidi pameten no grupa na ljuge vo osnova e mnogu paranoicna, plasliva i glupa kolku i da se smetame za napredni i civilizirani.
2. deka mnogu malce treba da se javi ona zivotinskoto vo nas, primal instinct ili kako bese.
.
.
.
.
.
.
.
.
100. deka liljakot treba dobro termicki da se obraboti pred da se jade.
 
Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.909
Поени од реакции
41.872
Научив дека и без гледање спорт на тв се може. :Д

Требаше да дојде нешто вакво за да се научи нешто и дека се може и така. Тешко им е на оние што не се научени дома и цел ден се во движење колку да не се дома. Тие допрва ќе дознаваат некои работи.

Можам да седам дома со месеци, само до маркет пазарување 1-2 месечно и некоја прошетка некаде на планина.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk
 
Член од
10 септември 2016
Мислења
8.793
Поени од реакции
17.154
Уште еднаш се докажа дека Македонецот е мува без глава, тотално изгубен во просторот и времето, склон на поделби а не на единство.

Покажа исто така колку уствари луѓето се злобни, колку само секој мисли за себе и не го боли кур за некој надвор од потесното семејство, не дај Боже некогаш да дојде до воена состојба, ќе се изолираме толку еден од друг што нема да има потреба некој да пука некој по нас, од старт ќе сме поразени.

Имам уште да пишувам на темава ама немам време, а и подобро ае џабе ќе пишувам кога нема поправка за нас, такви сме биле и ќе останеме, ова со вирусов само го докажа тоа уште еднаш.
Како никогаш досега ни треба една диктатура ама оноа ептен real, можеби и ќе не стави во ред.
 
Член од
20 април 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
9.689
Дека многу ми фали минатото,сега сваќам дека сме мрчеле за многу едноставни работи.Дури партиските митинзи почнаа да ми фалат,шо посебно ме загрижува!:eek:
 

Serpico

Сковинистратор / I'm Batman
Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691
Не е добро да се јадат лилјаци, точно!!!
 
Член од
10 август 2013
Мислења
541
Поени од реакции
928
Нѐ научи дека треба малку и нашите да ги видиме како се по дома, што прават, нѐ научи да ја видиме и домашната мир и тишината затворени по дома, нѐ научи дека редовно треба да се миеме, бањаме и да држиме поголема хигиена за самите себе, од прилика тоа по мене, ама највеќе ме нервира што со вирусов ни ги отекоа главиве по социјалниве мрежи и ТВ, аманте веќе! Како тој единствен проблем да е во државава.
 
Член од
10 септември 2009
Мислења
155
Поени од реакции
48
Me nauci deka edvaj izdrzuvam da ja vidam mesecinata nadvor!!!! Ova vishe e too much...
 

kalimero456

Имам 100 проблеми а 1 ми е пари а пари немам 1312
Член од
7 ноември 2019
Мислења
3.504
Поени од реакции
3.727
nekoj go nauci a nekoj go potseti ,fali grad cuvaj selo ,deka koga ke zagusti nema bogatstvo skola diplomi ,bolesta nebira deka toj sto sedi na p.c i zarabotuva na cuzdi grb ke odi da moli kaj onoj sto cel zivot so spot zarabotuva toni hrana za drugi sekogas ke ima za sebe ,deka cesmite i bunarite netreba da se nistat ,deka prirodata ne sozdala ,prirodata ke ne hrani i lekuva ,site sme isti od majka rodeni ,vo pustina poveke vredi kapka voda otkolku 10 kg zlato, deka leb se mesi i doma deka i bez kafiki ima druzba ,deka nekoj misli deka nemoze da se vratime 1,2 veka nazad i deka najizlozenite vo ovoj moment pak koga ke zavrsi nema da bidat ceneti
 
Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom