Работа на брод

Член од
30 јули 2011
Мислења
589
Поени од реакции
246
Zdravo moze li nekoj da mi kaze kade se naoga Majomi agencijata za rabota na brod ve molam jas gi koristev na Kouzon uslugite ama ne sum zadovolna
--- надополнето: 13 мај 2013 во 14:18 ---
Zdravo Godness vidov deka si bila preku Majomi na brod te molam da mi odgovoris za nivna lokacija ili za nekakov kontakt
Pozdrav Dani
еве кај е https://maps.google.com/maps?saddr=Unknown road&daddr=Unknown road&hl=en&sll=41.987661,21.432272&sspn=0.001629,0.003484&geocode=FVyugAIdugdHAQ;FVqugAIdwAdHAQ&t=h&mra=mift&mrsp=0&sz=19&z=19 во зградата кај што пишува хрома инжинеринг,прашај тука у зградите ако неможеш да најдеш дека нема табла за мајоми

Македонеро

Домаќин
Член од
15 декември 2008
Мислења
3.488
Поени од реакции
1.863
Добро, мислете кој што сака, јас само сакав од лично искуство да кажам што сум слушнал и видел, и онака исто ми се фаќа дали некој ќе струга даски и вециња, и ова што го кажава не е плукање по Коузон пошто јас кога заминав на брод Коузон и да не постоеше, за ваша информација ако го интересира некој јас заминав на брод прв пат преку хрватска агенција тогашен главен застапник за екс ЈУ, за да потоа дознаам за една словенска агенција која е сеуште главен застапник за Југоисточна Европа за "Stainer" (Spa and Beauty salons) и "Starboard Cruise Services" (Tax and Duty Free Shops) и таа агенција има претсавник во Македонија и стално се организираат интервјуа, ама разликата е во тоа што тие агенции не се ко Коузон да се фалат и рекламираат на сите страни, повеќето и да не знаат дека тие агенции постојат а целата работа Коузон и слични ко нив пак ја завршуваат преку нив, па сега зошто да идам у Коузон да ми продаваат муда за бубрези кога можам да аплицирам директно без приказни за мали деца, аплицираш, те пријавуваат на интервју, одиш на интервју и ако го поминеш плаќаш провизија ако не ни лук јал ни лук мирисал, ако сакаш одиш друг пат на интервју пак без никакви филмови и презентации, просто и едноставно. Е сега нели дека се повеќе луѓе има заинтересирани за на брод и Коузон го користи тоа, лови во матно. Уште нешто, ај вие што го фалите толку Коузон прашајте го Зоран Татето зошто не примаат веќе македонци на Princess Cruises и не организираат веќе интервјуа во Македонија, прашајте го да видеме што ќе ви каже па може и нова тема ќе отвориме.
Ако може името на словенечката компанија и тел. и адреса на истата од претставништвото кај нас.

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.182
Поени од реакции
8.260

Македонеро

Домаќин
Член од
15 декември 2008
Мислења
3.488
Поени од реакции
1.863
http://www.cclcareers.com/how-to-apply/our-recruitment-partners.aspx

има 2 хрватски и 1 словенска, а Мајоми и Коузон зашто ги нема тука?
Гледам нема Карнивал претставништва овде на нејзиниот сајт. Дали директно преку хрватските или словенечката преку меил може да се среди работа.

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.182
Поени од реакции
8.260
Гледам нема Карнивал претставништва овде на нејзиниот сајт. Дали директно преку хрватските или словенечката преку меил може да се среди работа.

Јас им пишав на 2 хрватски агенции ,едниот ми врати, другиот не, али години ми врват и неможам да аплицарам за карнивал јебига, до 30 години можело да се аплицира.

Македонеро

Домаќин
Член од
15 декември 2008
Мислења
3.488
Поени од реакции
1.863
Јас им пишав на 2 хрватски агенции ,едниот ми врати, другиот не, али години ми врват и неможам да аплицарам за карнивал јебига, до 30 години можело да се аплицира.
А таа ли агенција што ти даде одговор ти кажа дека до 30 год. вработувале, оти некои формумџии кажаа дека работеле наброд и многу постари и можеш да ги тужиш за дискриминација.

П.С Да не имаш инфо за други агенции како Ројал Карибиан така нешто???

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.182
Поени од реакции
8.260
А таа ли агенција што ти даде одговор ти кажа дека до 30 год. вработувале, оти некои формумџии кажаа дека работеле наброд и многу постари и можеш да ги тужиш за дискриминација.

П.С Да не имаш инфо за други агенции како Ројал Карибиан така нешто???

Мајоми соработува со едната агенција од ХР некој си Синиша, и тој ми пиша дека до 30 години примале, знам другарми е на Карнивал веке 8 година, и вика многу постари доагаат од Индонезија и без проблем работеле, само Балканциве незнам што к.р им е.

За Ројал незнам ништо.

Македонеро

Домаќин
Член од
15 декември 2008
Мислења
3.488
Поени од реакции
1.863
Мајоми соработува со едната агенција од ХР некој си Синиша, и тој ми пиша дека до 30 години примале, знам другарми е на Карнивал веке 8 година, и вика многу постари доагаат од Индонезија и без проблем работеле, само Балканциве незнам што к.р им е.

За Ројал незнам ништо.
Значи од Мајоми така ти рекле, а од другиве двеве хрватски и словенечката на линкот што ми го постираше ги праша ?

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.182
Поени од реакции
8.260
Значи од Мајоми така ти рекле, а од другиве двеве хрватски и словенечката на линкот што ми го постираше ги праша ?

mployment Power

Tkalciceva 27
10000 Zagreb, Hrvatska, Croatia
Tel/Fax: (385) - 1 – 3708-616 or (385) – 1 – 3708-615
Emails: info@employment-power.com

Мене на овој маил ми пратија и дека можело до 30 години, овој Хрватот се вика Синиша и соработува со Мајоми, по се излгеда Мајоми нема никакви контакти со Карнивал, инаку би ги пишувало на веб сајтотот дека се партнери со нив. а еве ти и на Мајоми ФБ страната и има поставено прашање за годините они пишале до 31

https://www.facebook.com/pages/Rabota-na-brod/135663383142234?ref=ts&fref=ts

Како што гледам пејачов Угро отишол сеа како сликар на брод, како што знам он сигурно нема 30, има 100% повеке ако не и 34-35.

Член од
5 февруари 2013
Мислења
13
Поени од реакции
1
до сите форумџии и сите морнари што работат по бродови :доколку сте работеле или работите на брод сте се повредиле или сте биле повредени,сте биле малтретирани од страна на претпоставените,работите повеќе од 6 часови без да земите пауза и слични работи кои што мислите дека се нарушиле вашите човечки права слободно во инбох бесплатни правни консултации,доколку имате добар случај милионски суми се во прашајње.

Член од
28 февруари 2013
Мислења
58
Поени од реакции
90
Za Karnival da ne znaete intervju koga ke ima za Restoran?

Член од
11 март 2013
Мислења
9
Поени од реакции
1
Прочитав назад за работа фотограф и ме интересира дали мора да имаш апарат свој или даваат. Доколку мора да имаш кој е минималниот стандард?
Колку е веројатно да те примаат доколку аплицираш само преку Image страната? И дали побрзо би идело доколку е преку некоја агенција.
И колку време е првиот договор за фотографи, дали може година дена или мора помалку?
Прашањето е повеќе насочено за Tonchie, пошто гледам дека тој го работи тоа.

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.479
Поени од реакции
7.949
Прочитав назад за работа фотограф и ме интересира дали мора да имаш апарат свој или даваат. Доколку мора да имаш кој е минималниот стандард?
Колку е веројатно да те примаат доколку аплицираш само преку Image страната? И дали побрзо би идело доколку е преку некоја агенција.
И колку време е првиот договор за фотографи, дали може година дена или мора помалку?
Прашањето е повеќе насочено за Tonchie, пошто гледам дека тој го работи тоа.
Здраво Бојан,

Вработените на Имиџ мораат со себе да понесат, или купат Nikon D90, D7000 или подобри. Објективи и блицеви добиваш на брод. За аплицирање не знам дали има разлика од аплицирање преку нивниот сајт или ако идеш преку Мајоми. Првиот договор е 7-8 месеци.

Толку сеа за сеа на кратко, поздрав од Вилафранш (пристаниште блиску до Ница, Франција).

Член од
22 јуни 2013
Мислења
4
Поени од реакции
1
здраво
Ме интересира нешто повеќе за оваа позиција BAR UTILITY па ако можи некој што веќе бил на брод да ми каже што и како е оваа позиција дали да е прифатам или не??? Благодарам однапред

Kajgana Shop

На врв Bottom