Работа на брод

Член од
1 ноември 2014
Мислења
72
Поени од реакции
120
Искрено @alek trendo делува како анти-реклама на Коузон, замисли ваков човек да пречекува потенцијални клиенти од прв ден...oh wait
Значи презентацијата е право срање и @Dexter26 и @warmaster се апсолутно во право за се што напишаа претходно.
И не само тоа, туку самиот однос од вработените на Коузон е катастрофален. Како намерно да не сакаат да добиваат нови клиенти. :toe: Имаат многу лош и аматерски однос кон луѓето. Треба да одат сите вработени на магичната 4 и пол часовна презентација за после да прават банана смајл со новите клиенти :icon_lol:
Ако не ми верувате, одете во нивните простории или во тоа малото станче и ќе се уверите.
Јас секако до некаде ја разбирам причината до некој степен, дека секакви луѓе одат да бараат работа... неписмени, што не знаат 5 збора на англиски (ама што си веруваат дека царуваат со англискиот) ...но сепак СЕПАК мора општо да се подобри односот према новите клиенти. Бидејќи треба со сите да имаат коректен однос и разбирање.
Ете чист пример е Алек тука на форумот. Се гледа веднаш тоа по неговото пишување нели?
И секако дека не е за чудење кога убавите(високо платени) позиции ги добиваат нивни блиски луѓе/или луѓе со врски секако - ФАКТ. Така всушност функционира во секој поглед оваа наша мала прекраснотија наречена Македонија.
А Зоран кловнот е баш типичен селски македонски газда. Што има бре да се фалиш пред луѓето како си направил голема фирма тука кога од најсиромашните и најочајните ги земаш можеби последните пари и ја земаш нивната последна надеж. Го вадиш лебот од нас, а односот ти е срање према нас. Срамота.

Член од
30 јули 2008
Мислења
4.319
Поени од реакции
2.846
Тоа ми е поентата од 200 кандидати 50 се такви кои незнаат 2 реда англиски незначи дека и другите 150 се такви и дека треба да се третираат како такви. Па и тие 50 нетреба да се третираат на тој начин. Знае алек како е на брод дека секој е еднаков и дека несмееше тамо да потцениш ниту еден гостин. А он тука тоа го прави.

П.С. број не добив за кафе

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.476
Поени од реакции
24.717
Уште една тема која беше интересна за читање и пред се корисна за многу луге што сакаат да работат или авантура отиде во неповрат ради 2-3 ца... Ако не ви чинат агенциите кажете што и како и барајте си чарето на друго место, оставете ги експертите што се дел од струката, што работат или работеле да одговараат на прашањата и со тоа да помогнат на некој... Секоја компанија има структура и начин на работа, ако не ти се свига презентацијата или некој друг дел едноставно не ги користи и продолжи сам да си аплицираш.

Член од
22 јули 2016
Мислења
26
Поени од реакции
7
Искрено @alek trendo делува како анти-реклама на Коузон, замисли ваков човек да пречекува потенцијални клиенти од прв ден...oh wait
Значи презентацијата е право срање и @Dexter26 и @warmaster се апсолутно во право за се што напишаа претходно.
И не само тоа, туку самиот однос од вработените на Коузон е катастрофален. Како намерно да не сакаат да добиваат нови клиенти. :toe: Имаат многу лош и аматерски однос кон луѓето. Треба да одат сите вработени на магичната 4 и пол часовна презентација за после да прават банана смајл со новите клиенти :icon_lol:
Ако не ми верувате, одете во нивните простории или во тоа малото станче и ќе се уверите.
Јас секако до некаде ја разбирам причината до некој степен, дека секакви луѓе одат да бараат работа... неписмени, што не знаат 5 збора на англиски (ама што си веруваат дека царуваат со англискиот) ...но сепак СЕПАК мора општо да се подобри односот према новите клиенти. Бидејќи треба со сите да имаат коректен однос и разбирање.
Ете чист пример е Алек тука на форумот. Се гледа веднаш тоа по неговото пишување нели?
И секако дека не е за чудење кога убавите(високо платени) позиции ги добиваат нивни блиски луѓе/или луѓе со врски секако - ФАКТ. Така всушност функционира во секој поглед оваа наша мала прекраснотија наречена Македонија.
А Зоран кловнот е баш типичен селски македонски газда. Што има бре да се фалиш пред луѓето како си направил голема фирма тука кога од најсиромашните и најочајните ги земаш можеби последните пари и ја земаш нивната последна надеж. Го вадиш лебот од нас, а односот ти е срање према нас. Срамота.
A ti kao go znaes Alek ?
Ako mojot odnos e sranje , e pa sestro zatoa sum tuka na forumov ,da spodelam sranje I toaletna ako treba . oti I jas ne sum hepi so opstata sostojba za makedonija I rabota na brod. Bilo koja kompanija , bilo koja agencija bilo koj kandidat- sekogas treba adaptiranje I IMA ton razliki sto treba da Se premostat za da Se dobie toj dogovor za odenje. I pak ke kazam deka sum ovde i komentiram kako alek koj znae da bide drzok. I daj prestanete da grakate I za kouzon I za majomi I za site ostanati .... A ako bev vo odbrana na firma ke Ti postiram deka kouzon nekolku godini e super brend , znaci Od nekoj sto vazi I e ceneto mislenjeto vo biznis sverata I e relevanten faktor e dodelena taa potvrda i sertifikat, so koj sto ne mozat da we pofalat nekoi firmi vo mkd i na balkanov.
A za vrabotenite vo kouzon prifakam sekakva kritika i tolku ne mora da znaci deka se soglasuvam . imam super kolegi i super rabotna atmosfera . i poveli i poseti me na rabota pa kazi dali sum bil drzok ili sum bil na nivo na moite zadaci. a ko so gleam I tvojov odnos e skoro na nivoto na dama is Londona :)
Ps- lajk za visokoplateni . sakas izvestaj od banka za moite primanja? Mislis deka Se nadevam na ista cifra ili slicna ili polovicna Od onaa sto ja imam na brod ? Ubavo zvuci ama da si kazime - greska si. Plus ona So prijateli vrabotuvanje , hahhahaha , da mile janakieski mi e drugarce pa mi sredi , hahhaha posto nemase mesto za na patarina da sobiram pari Od siromastijava- ko sto velis Ti . hahahah[DOUBLEPOST=1469615293][/DOUBLEPOST]
Тоа ми е поентата од 200 кандидати 50 се такви кои незнаат 2 реда англиски незначи дека и другите 150 се такви и дека треба да се третираат како такви. Па и тие 50 нетреба да се третираат на тој начин. Знае алек како е на брод дека секој е еднаков и дека несмееше тамо да потцениш ниту еден гостин. А он тука тоа го прави.

П.С. број не добив за кафе
078 258 208 - ne e tajna .[DOUBLEPOST=1469617297][/DOUBLEPOST]
Уште една тема која беше интересна за читање и пред се корисна за многу луге што сакаат да работат или авантура отиде во неповрат ради 2-3 ца... Ако не ви чинат агенциите кажете што и како и барајте си чарето на друго место, оставете ги експертите што се дел од струката, што работат или работеле да одговараат на прашањата и со тоа да помогнат на некој... Секоја компанија има структура и начин на работа, ако не ти се свига презентацијата или некој друг дел едноставно не ги користи и продолжи сам да си аплицираш.[/quotse slozuvam . na mesto komentar ,realen bez pristrasnost . vaka treba da Se odviva diskusijava ponatamu . I bas ke mi bidi Milo da zboruvame za zaminuvanje , zivot na brod , plati , profesii.... Od iskustvo Sakam da spodelam mnogu. I da daam nekoj heads up.

Последно уредено:
Член од
24 април 2008
Мислења
10.966
Поени од реакции
12.384
Уште една тема која беше интересна за читање и пред се корисна за многу луге што сакаат да работат или авантура отиде во неповрат ради 2-3 ца... Ако не ви чинат агенциите кажете што и како и барајте си чарето на друго место, оставете ги експертите што се дел од струката, што работат или работеле да одговараат на прашањата и со тоа да помогнат на некој... Секоја компанија има структура и начин на работа, ако не ти се свига презентацијата или некој друг дел едноставно не ги користи и продолжи сам да си аплицираш.
Експертите не поставуваат детинести прашања на интервјуа и не одржуваат презентации со прашања.

А ако на тебе не ти се чита темава, па едноставно не ја читај.

Xibalba

Corona Australis
Член од
24 јануари 2012
Мислења
6.091
Поени од реакции
11.496
Гледам скоро сите сте ми пишале во ПП, порадни работни обврски не успеав на сите да одговорам, затоа еве овде ќе пишам предлог како би требал муабетот да продолжи на оваа тема (слободно дополнувајте):

- Совети од луѓе како @Tonchie и @alek trendo за тоа што треба некој потенцијален кандидат да очекува на интервју за различни позиции, процедури за апликации, можеби tips&tricks и слично

- Искуства од луѓе кои веќе биле на брод (веќе и има такви постови)

- Разни прашања од заинтересирани форумџии за одење на работа на брод (и одговори од поискусните) итн

Би замолил за реклами и промоции да бидете посуптилни, а за муабети која агенција е подобра или полоша може да си отворите тема во општи муабети, да не ја оптеретуваме тековнава.

Дали се согласувате на ваков начин да се продолжи?

Член од
22 јули 2016
Мислења
26
Поени од реакции
7
Гледам скоро сите сте ми пишале во ПП, порадни работни обврски не успеав на сите да одговорам, затоа еве овде ќе пишам предлог како би требал муабетот да продолжи на оваа тема (слободно дополнувајте):

- Совети од луѓе како @Tonchie и @alek trendo за тоа што треба некој потенцијален кандидат да очекува на интервју за различни позиции, процедури за апликации, можеби tips&tricks и слично

- Разни прашања од заинтересирани форумџии за одење на работа на брод (и одговори од поискусните) итн

Би замолил за реклами и промоции да бидете посуптилни, а за муабети која агенција е подобра или полоша може да си отворите тема во општи муабети, да не ја оптеретуваме тековнава.

Da , sekako. Da bide suptilno , realno , so fakti . jas sum in . dokolku ovaa diskusija Dade poveke odgovori nego glavobolki - jas sum all in. Pozdrav .

Член од
24 април 2008
Мислења
10.966
Поени од реакции
12.384

Паметно и прагматично решение. (y)

kazanski

чилакс
Член од
3 октомври 2011
Мислења
493
Поени од реакции
533
ќе ме снема на недела дена и општ 'аос

Член од
22 јули 2016
Мислења
26
Поени од реакции
7
значи , да почниме од А .. мое мислење и причини зошто некој би сакал СЕГА да оди на брод ?
- доларот е 54 , 55 , 56 ,57 денари овај период . знаел да биди 34 37 40 денари порано . доколку денес отидам со 1000 долари заработени на брод во менувачница би зел 900 евра . А до пред 2-3 години со истата сума заработена на брод во менувачница би добил 650 евра . Грубо кажано , ок ?
значи , платите на брод се останати непроменети , пред неколку дена на неколку компании се покачени основните плати за 3% . не е многу ,ама е за поздрав . со оглед на глобалнава економија и како зела залет , оваа индустрија не е доведена до тој момент за да крати плати или вработувања , туку напротив како парадокс градат и вадат нови и поголеми бродови . како што имаат покажано некои поголеми стручњаци од областа на економијата = во период на рецесија и криза , најдобар потег е инвестирање а не штедење и балансирање .
- следствено на првата точка , ако гледаме од финансиски ефект , во денешно време она што заработува позиција како асистент келнер , е еднаков на финансискиот бенефит кој го имал келнер пред 3 -4 години .
што е поентата , реално низ призма на парите , дека денес на секој му се исплати да замини на брод како помошник келнер или било која позиција подолу него да таргетира за поголема позиција а да не ја достигни со квалитетите и со потребите за таа позиција . подобро врапче во рака него гулаб на гранка -ама според квалитетите да се добие позиција, да се разбериме = значи да не се замине пошто зашто и обратно - да не се сонува за позиција која реално е тешко да се издејствува на самото интервју.
да резимираме - куповната моќ на парите што се заработуваат со секоја просечна позиција на брод никогаш не била појака . она што можи денес да се направи со 10 000 долари ( да речиме еден здрав договор од 7-8 месеци на брод сега ) а пред 4-5 години би требало договор и пол , а тоа значи 3 месеци плус работа и плус време и плус енергија за да се земат истите пари , или пак позиција погоре т.е. промоција за повеќе пари.
- друг момент е фактот што секој од нас си прави CV желба . си го прилагодува на сонот да замини да работи на брод . ретко кој носи препорака од работодавец , уште поретко онај кој пишал дека знае шпански - можи да кажи неколку збора на истиот . што ми е зборот , уште го имаме тој комодитет да си креираме искуство какво сакаме и некако да се држиме до него . сеуште не дошле интервјуа на кои се бара извештај од завод за вработување или санитарни книшки или ХАСАП сертификати или референци од работодавци . А ако дојде до тоа ? ха , не сакам ни да мислам ....[DOUBLEPOST=1469716474][/DOUBLEPOST] ТЕМА - Совети од луѓе за тоа што треба некој потенцијален кандидат да очекува на интервју за различни позиции, процедури за апликации, можеби tips&tricks и слично
само да ја начнеме темата , општо
- се се сведува кои сте и што можите да придонесите за компанијата која ќе ве вработи . не само на крузериве , туку насекаде низ професионални компании
- бараат персоналити , бараат ентузијазам , бараат инволвираност , младешки дух , насмевка , флексибилност ..... тие се основите на нивните потенцијални идни вработени . второстепено е кој департмент или кој оддел и слично -одраз на искуство и способности .
што треба кандидат да очекува на интервју - хммм ... обемна тема .... едно уникатно искуство .
еве еден линк до видео кое многу сакам да го споделувам со секој со кој што разговарам на темата за интервју . можеби и ќе кликни некој и ќе го види , 2 минутки е само . и е многу интересно . https://www.youtube.com/watch?v=Aq6y3RO12UQ
после ова видео се осознаваат многу апекти , се воочуваат и секој кој сака да се спреми професионално ќе си отвори нов начин за размислување и поинаку ќе гледа на самиот чин на интервју - не е толку екстремно , но сепак поучно и отвара нов поглед , ново светло . добра вест е што не се вакви интервјуата за на брод , но некои од овие параметри се најмногу евалуирани од страна на регрутерите .
останувам на располагање , за секој совет и мое мислење и мое искуство .
дајте прашања , молам .
поздрав со песната све би секе љубиле морнаре. :)

Последно уредено:

DGT

Член од
28 јули 2016
Мислења
7
Поени од реакции
4
добро кажано ...
Би сакал само да додадам за тие што имаат во предвид да одат на брод, пред да се залетаат да ги проверат сите наши компании што посредуваат за работа на брод и да размислат добро за опциите понудени. Ова го пишувам од лично искуство, не дека сум против Коузон но приметив дека позициите што ги нудат се најниските со најниски примања, сеуште за жал. За разлика од нив моето искуство со Мајоми т.е Успињача по ново, многу позитивно. Пофлексибилни, професионални и во корист на апликантот што сметам дека и така треба да биде. Уште некој месец, правам 10 години низ бродовиве, два пати бев со Коузон, два пати на најниска позиција со најниска плата. Еднаш отидов со Мајоми - денес Менаџер. Поента?
Па наместо да се залетуваат сите како и јас во 2006 дај што даш пошо гори под нозе, да си проверат убаво. Сметам дека Мајоми се попрофесионални во таа смисла што не го гушат талентот и потенцијалот на кандидатот, препознаваат кој за што е способен, за што има талент дури и охрабруваат, кратко кажано: за што те бива тоа ке добиеш (се разбира доколку има таква позиција во моментот) На крајот и све зависи од самите вас за главното интервју со компанијата.[DOUBLEPOST=1470229759][/DOUBLEPOST]

Малку закаснив со горе наведеното, искритикував на некој начин и изрекламирав :cool: Се надевам нема да ми замерите, касно прочитав за што точно се работи (y)

Последно уредено:
Член од
24 април 2008
Мислења
10.966
Поени од реакции
12.384
Малку закаснив со горе наведеното, искритикував на некој начин и изрекламирав :cool: Се надевам нема да ми замерите, касно прочитав за што точно се работи (y)
Во целост ти се на место коментарите, особено бидејќи имаш искуство и со двете компании. (y)

• Ми се допаѓа
Reactions: DGT
Член од
4 август 2016
Мислења
3
Поени од реакции
0
Zdravo
Bi sakal da postavam nekolku prasanja do poiskusnite luge na temava okolu rabota na brod.
Imam 23 godini,nemam nekoe rabotno iskustvo, govoram tecno angliski i imam osnovni poznavanja od germanski jazik(mozam da vodam ednostaven razgovor na germanski).Zainteresiran sum za nekoja staff pozicija na primer shop assistant.Dali imam sansa da dobijam nekoja vakva pozicija i kolku bi bila otprilika zarabotuvackata? Se izvinuvam dokolku e postaveno nekoe slicno prasanje gi nemam procitano site strani od temava. Fala vi odnapred.

Последно уредено:
Член од
22 јули 2016
Мислења
26
Поени од реакции
7
Zdravo
Bi sakal da postavam nekolku prasanja do poiskusnite luge na temava okolu rabota na brod.
Imam 23 godini,nemam nekoe rabotno iskustvo, govoram tecno angliski i imam osnovni poznavanja od germanski jazik(mozam da vodam ednostaven razgovor na germanski).Zainteresiran sum za nekoja staff pozicija na primer shop assistant.Dali imam sansa da dobijam nekoja vakva pozicija i kolku bi bila otprilika zarabotuvackata? Se izvinuvam dokolku e postaveno nekoe slicno prasanje gi nemam procitano site strani od temava. Fala vi odnapred.
здраво Пане .
накратко , МСЦ компанија , многу сака да регрутира вработени кои имаат познавање на германски јазик. има многу за информирање и кажување , така да ќе те замолам да се обратиш кај нас за да можам да ти објаснам се подетално , услови и потребни квалификации, кога ќе има интервјуа за шоп и што точно е потребно за да добиеш договор . Има многу наши од Балканов кои работат во шоп на МСЦ . поздрав[DOUBLEPOST=1470928138][/DOUBLEPOST]
Zdravo
здраво Пане .
накратко , МСЦ компанија , многу сака да регрутира вработени кои имаат познавање на германски јазик. има многу за информирање и кажување , така да ќе те замолам да се обратиш кај нас за да можам да ти објаснам се подетално , услови и потребни квалификации, кога ќе има интервјуа за шоп и што точно е потребно за да добиеш договор . Има многу наши од Балканов кои работат во шоп на МСЦ . поздрав

Последно уредено:
Член од
24 април 2008
Мислења
10.966
Поени од реакции
12.384
здраво Пане .
накратко , МСЦ компанија , многу сака да регрутира вработени кои имаат познавање на германски јазик. има многу за информирање и кажување , така да ќе те замолам да се обратиш кај нас за да можам да ти објаснам се подетално , услови и потребни квалификации, кога ќе има интервјуа за шоп и што точно е потребно за да добиеш договор . Има многу наши од Балканов кои работат во шоп на МСЦ .
Во шоп ?

Па нели продавницата беше наменета исклучиво за подароци (оваа информација ја имам од презентација во Коузон, чисто информативно) ?

Зарем толку се навлечени патниците на купување подароци на брод ?

Прашувам онака, бидејќи кога ќе се укотви бродот во пристаниште, вообичаено во самото пристаниште има многу повеќе продавници и трговски центри отколку што може да ги има на било кој брод.

Или шопот продава и други производи ?

Kajgana Shop

На врв Bottom