Работа како регрутер на возачи на камиони за амерички компании

Член од
26 август 2023
Мислења
6
Поени од реакции
2
Што можете да кажете за работата како регрутер во камионџискиот бизнис? Платена ли е доволно и колку е тешко да се работи оваа работа од дома? Има ли некој кој го купил курсот на MyRecruitingMastery.com ?

Член од
14 јануари 2025
Мислења
72
Поени од реакции
114
Види брат, работата е ок ако си сингл, и ако сакаш да работисх од 11:00 до 21:00 за амерички пазар грубо кажано... парите се ок, сеа види како ќе се снајдеш.
Се надевам дека ова ти помогна и ти даде малце појасна слика.

Член од
14 август 2018
Мислења
4.985
Поени од реакции
11.353
Што можете да кажете за работата како регрутер во камионџискиот бизнис? Платена ли е доволно и колку е тешко да се работи оваа работа од дома? Има ли некој кој го купил курсот на MyRecruitingMastery.com ?
Не се работи тоа од дома! (кој те излажал така?)
За курсева па ич не давај пари!
Најди по фирмиве кај бараат нови луѓе и учи ја работата у пракса!
Ем ќе видиш дали си за тоа, дали ти се свиѓа, ем дали е платено :rolleyes:

YuZe

Sic Semper Tyrannis
Член од
22 септември 2005
Мислења
2.217
Поени од реакции
2.742
Регрутер или диспечер?

Види камионџискиот бизнис во САД не е константен, на секоја 1 добра, 2-4 лоши години.

YuZe

Sic Semper Tyrannis
Член од
22 септември 2005
Мислења
2.217
Поени од реакции
2.742
Регрутер, не диспечер.
Ќе регрутираш луѓе што се веќе во Америка, или ќе регрутираш Македонци во Мк, па H1B виза во Америка?

Не би ти требало ништо друго освен добро познавање на Англискиот јазик.

Член од
4 јануари 2008
Мислења
2.442
Поени од реакции
5.492
Не би ти требало ништо друго освен добро познавање на Англискиот јазик.
Вештина што ја имаат едно добри 1.35 милјарди луѓе на планетава земја.
Несомнено, работа без конкуренција.

Член од
14 август 2018
Мислења
4.985
Поени од реакции
11.353
Регрутер, не диспечер.
Обично девојчиња зимаат за регрутерки.
Денес англиски секој знае. Ќе ти дадат лист хартија со вовед и текст што за брзо ќе го научиш напамет.. и тераш.
Ќе се јавуваш по црнци и секаква багра кои веќе биле избркани од работа поради икс причини најчесто.
И ќе ги убедуваш како Вашата "интернешнл лоџистик" е водечка компанија :rolleyes: со не знам колкју бенефиции.. :rolleyes:
А уствари е поср@на фирма кај што само балканци, латиноси и пакистанци возат, фалсификуваат саати, лажат клиенти, и кратат сегде кај што може до најтанко!
Кога ќе видиш колку плата ќе ти понудат, ќе ти стане јасно што зборувам.

Левел, индијски скам кал центар

YuZe

Sic Semper Tyrannis
Член од
22 септември 2005
Мислења
2.217
Поени од реакции
2.742
Вештина што ја имаат едно добри 1.35 милјарди луѓе на планетава земја.
Несомнено, работа без конкуренција.
Ех така да беше. Хартија све крепи.

Регрутер е middle man помеѓу компанијата и кандидатите. Треба ефикасно и јасно да комуницира помеѓу двете, за тоа не му треба курс.

Член од
27 февруари 2022
Мислења
34
Поени од реакции
13
Кога ја видов темата ми текан на еден познаник кој што нуди регрутерски услуги на фирми во америка во вид на месечна претплата или тако некако. Исто така не врши интервјуа туку само прибира кандидати и одбира најдобри. Правел 20к долари месечно, и тоа уште пред 2 години. Си думам колку само се измени светот со дигитализација и технологија

YuZe

Sic Semper Tyrannis
Член од
22 септември 2005
Мислења
2.217
Поени од реакции
2.742
Кога ја видов темата ми текан на еден познаник кој што нуди регрутерски услуги на фирми во америка во вид на месечна претплата или тако некако. Исто така не врши интервјуа туку само прибира кандидати и одбира најдобри. Правел 20к долари месечно, и тоа уште пред 2 години. Си думам колку само се измени светот со дигитализација и технологија
Таква пара за регрутер нема шанса. Можеби бил контракт агенција, што обездува возачи во компании и им зема % и на компанија и на возач.

Член од
1 јануари 2025
Мислења
133
Поени од реакции
373
Најголем проблем освен работното време е и стресот и притисокот што следува со овие работи, јас лично не би препорачал. Поаѓам од лично искуство, работев 3 години во овој сектор, факторинг и диспеч, земав просек плата над 1000е што за македонски услови е супер, некаде бев осигуран на минималец, некаде не ама генерално, не би се вратил на оваа работа само ради работното време и стресот, дури би прифатил и помалце платена работа со нормално работно време отколку ова, колку сака нека биде поплатена. 3 години ми поминаа ни јас не знам во што, секој ден од 12, 1 до 11 навечер, често и саботи, џабе е се.
Плус е седечка и стресна работа, карактерно ми е тотална спротивност на тоа што каков сум и уште се чудам како издржав 3 години пред компјутер и цел ден на телефон и мајлови.

Член од
27 февруари 2022
Мислења
34
Поени од реакции
13
Таква пара за регрутер нема шанса. Можеби бил контракт агенција, што обездува возачи во компании и им зема % и на компанија и на возач.
Колку што знам регрутерска агенција која нуди регрутерски услуги за све живо, не само за камиони. Пример 10 фирми по 2к долари месечно им зема на им наоѓа работници, незнам повеќе детали

YuZe

Sic Semper Tyrannis
Член од
22 септември 2005
Мислења
2.217
Поени од реакции
2.742
Колку што знам регрутерска агенција која нуди регрутерски услуги за све живо, не само за камиони. Пример 10 фирми по 2к долари месечно им зема на им наоѓа работници, незнам повеќе детали
Во компанијата што работам земаме контракт работници кога ќе има потреба, обично на саатница задржуваат 3-5$ во зависност од колку е сатницата на контракторот. Обично договорот трае 6 месеци, ако компанијата сака да го задржи работникот пред тие 6 месеци да завршат, им плаќаме топтан сума на регрутерската компанија. После 6 месечниот договор ако сакаш да го задржиш работникот не им плаќаш ништо на регрутерите (веќе извадоа пари од регрутот).

Kajgana Shop

На врв Bottom