Работа во Дубаи преку НАХИЛДОО.

kelaviot

Prime Сasual Dating - Genuine Damsels
Член од
10 мај 2010
Мислења
545
Поени од реакции
328
така е друже,еве сеа шурата потпиша договор(пишував погоре за него),треба да лета као демек на 30 со уште 300 работници.е сеа тоа е броблемот,зградите шо треба да ги праат усте не се почнати темелите ,а он е пријавен како гипсар.шо праиме сеа,го прашувам он вика демек газдата имал помали проекти па ке ги распоредел.не знам шо ке биде со работава.чекам да отиде ,ако отиде,после ке видиме со плата како ке биде,многу сумливо.го имам договорот кај мене дома шо он го потпиша ,неам скенер да го пукнам тука на форум да го видите па да подискутираме.ке се потрудам деновиве да го средам да го видите.дај боже да биде како шо треба.позззззззз

--- надополнето ---

ова е супер ,само шо бев на официјалната страна,не бараат работници од мој профил ,штета.а нема искуство со хотелиерство.кој е заинтересиран може утре да иде Коузон ке има во 11 часот презентација за дубаи за работни места и слично ,па повелете.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Јас од чиста љубопитност сум била во оваа фирма.Испратив апликација за финансиски менаџер.Одприлика ја знам платата во Абу Даби за оваа позиција со искуство се движи над 8000 евра месечно,сакав да видам овие што ќе понудат за таква позиција.Влегов внатре,две маси,пет папки,два компјутера и една црвена гарнитура за седење.На прв поглед помислив дека се шалат кога разговараа со градежниците.Плата од 2000 долари месечно,со недела слободен ден е супер за нив.Неможев да прекинам да се смеам со колешката,од проста причина што се работат 10 часа на температура над 40степени,градежништво.Неможев да издржам и им се приклучив во дискусијата за да ги убедам дека и во Македонија ако се добри градежници ќе извадат толку пари,без да спијат надвор од Дубаи по милион души во соба.Дојде за мојата позиција редот и типката мртва ладна вели платата ти е 600 долари мессечно:) Е тоа беше валкање од смеа,беше спремна да не фрли од прозор.
Да скратам,суштината на оваа компанија е легална продажба на луѓе за ефтина работна сила во Дубаи.Како агенција за посредување,која обезбедува кадар за кој они земаат високи пари,а оние што работат умираат без пари.Мој совет,бегајте од вакви продажби,некој на ваш грб заработува милионски суми,а ја искористува нашата положба во Македонија.

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Доколку градежните работи не ги изведува македонска градежна фирма или странската фирма за која работите, со добиен конкретен тендер во Дубаи на пример тогаш не очекувајте дека ќе заработите 2.000 долари ниту организирано сместување и храна.

fenomen

Сезнајко
Член од
17 јули 2008
Мислења
387
Поени од реакции
51
ВНИМАНИЕ , ВНИМАНИЕ!!!! Во Прилеп на радио Холидеј нон стоп се рекламира некоја фирма која посредува за вработување. И тоа не за еден или 2-3 работни места, ТУКУ ЗА ЦЕЛ АРСЕНАЛ ОД РАБОТНИ МЕСТА, Ха,Ха, Ха. :pos2:ГАРАНТ Е НЕКОЈА ПРЕВАРА, Ќе Ви земат 1000денари за административни трошоци и ЗБОГУМ. Се прашувам: ДАЛИ Е МОЖНО ЕДНА ФИРМА ДА НУДИ РАБОТНИ МЕСТА ОД КЕЛНЕРИ/ки ПА СЕ ДО ЗАВАРУВАЧИ и незнам што сеуште не, (освен ако не е некој приватен ЗЗЗ). ДА имам време би ги проверил баш, ако некој го знае ова или се НАЛЕПИЛ, го молам нека пиши за 100% да знаеме дека е превара.

kelaviot

Член од
10 мај 2010
Мислења
545
Поени од реакции
328
ВНИМАНИЕ , ВНИМАНИЕ!!!! Во Прилеп на радио Холидеј нон стоп се рекламира некоја фирма која посредува за вработување. И тоа не за еден или 2-3 работни места, ТУКУ ЗА ЦЕЛ АРСЕНАЛ ОД РАБОТНИ МЕСТА, Ха,Ха, Ха. :pos2:ГАРАНТ Е НЕКОЈА ПРЕВАРА, Ќе Ви земат 1000денари за административни трошоци и ЗБОГУМ. Се прашувам: ДАЛИ Е МОЖНО ЕДНА ФИРМА ДА НУДИ РАБОТНИ МЕСТА ОД КЕЛНЕРИ/ки ПА СЕ ДО ЗАВАРУВАЧИ и незнам што сеуште не, (освен ако не е некој приватен ЗЗЗ). ДА имам време би ги проверил баш, ако некој го знае ова или се НАЛЕПИЛ, го молам нека пиши за 100% да знаеме дека е превара.[/Q

дај најди број,ја ке им се јавам ке ги реметам па ке кажам шо е како е .

Член од
18 август 2007
Мислења
25
Поени од реакции
0
Дајте бе луѓе кажете нешто на сигурно што е,агенција,постапки,трошок,заработка..И јас му ја мислам да кинисам..

kelaviot

Член од
10 мај 2010
Мислења
545
Поени од реакции
328
Дајте бе луѓе кажете нешто на сигурно што е,агенција,постапки,трошок,заработка..И јас му ја мислам да кинисам..

druze procitaj pogore so pisuva za ovaa kompanija.inaku najnovite vesti gi primiv vcera i kazuvaat deka letot za okolu 300 dusi so bese dogovoren za 30 ovoj mesec se odlozuva za septemvri radi ramazan.cejkaj malku pa oni kao da ne znaele deka ima praznici za dubai.site ovie platile po 200,po 400 evra koj kako,nekoj ke zeme 60-70iljadi evra.treba da im se otide sea i u kurac se niz prozor da leta,bezobrazni idioti.

Jordan Rudess

Tonight's the night.
Член од
3 декември 2008
Мислења
412
Поени од реакции
53
Јас од чиста љубопитност сум била во оваа фирма.Испратив апликација за финансиски менаџер.Одприлика ја знам платата во Абу Даби за оваа позиција со искуство се движи над 8000 евра месечно,сакав да видам овие што ќе понудат за таква позиција.Влегов внатре,две маси,пет папки,два компјутера и една црвена гарнитура за седење.На прв поглед помислив дека се шалат кога разговараа со градежниците.Плата од 2000 долари месечно,со недела слободен ден е супер за нив.Неможев да прекинам да се смеам со колешката,од проста причина што се работат 10 часа на температура над 40степени,градежништво.Неможев да издржам и им се приклучив во дискусијата за да ги убедам дека и во Македонија ако се добри градежници ќе извадат толку пари,без да спијат надвор од Дубаи по милион души во соба.Дојде за мојата позиција редот и типката мртва ладна вели платата ти е 600 долари мессечно:) Е тоа беше валкање од смеа,беше спремна да не фрли од прозор.
Да скратам,суштината на оваа компанија е легална продажба на луѓе за ефтина работна сила во Дубаи.Како агенција за посредување,која обезбедува кадар за кој они земаат високи пари,а оние што работат умираат без пари.Мој совет,бегајте од вакви продажби,некој на ваш грб заработува милионски суми,а ја искористува нашата положба во Македонија.
Женска врати се у реалност. Како прво може само да сонуваш над 8 000 долари плата. Што мислиш ако си финансиски менаџер веднаш ќе ти дадат да водиш фирма. 2 000 евра месечно е сосема солидна плата. Велиш во Македонија може да се заработи исто толку. Погледни малку околу себе па тогаш дели совети. Сигурно си мислиш дека тие градежни работници немаат врска шро се случува во светот и по колку се заработува. Грешиш. Причината е најверојатно што тато и мама се НЕКОЈ, па на нивен грб можеш да се бутнеш во некоја фирма со солидна плата. Познавам Х финансиски менаџери, и ретко кој зарабтува колку што заслужува, уште поретко и кој е вработен воопшто. Само гази се од смеање ти и уживај. Животот не е мед и млеко, кога би погледнала низ очите на тие луѓе многу работи би ти станале појасни.

Смеам да прашам дали си вработена? Каде? Колкава плата?

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Женска врати се у реалност. Како прво може само да сонуваш над 8 000 долари плата. Што мислиш ако си финансиски менаџер веднаш ќе ти дадат да водиш фирма. 2 000 евра месечно е сосема солидна плата. Велиш во Македонија може да се заработи исто толку. Погледни малку околу себе па тогаш дели совети. Сигурно си мислиш дека тие градежни работници немаат врска шро се случува во светот и по колку се заработува. Грешиш. Причината е најверојатно што тато и мама се НЕКОЈ, па на нивен грб можеш да се бутнеш во некоја фирма со солидна плата. Познавам Х финансиски менаџери, и ретко кој зарабтува колку што заслужува, уште поретко и кој е вработен воопшто. Само гази се од смеање ти и уживај. Животот не е мед и млеко, кога би погледнала низ очите на тие луѓе многу работи би ти станале појасни.

Смеам да прашам дали си вработена? Каде? Колкава плата?
Плата во Абу Даби за финансиски менаџер со искуство е над 8000 евра месечно.Во зависност од искуството има позиции кои се платени инад 12 000 евра месечно.За позиција финансиски менаџер во Дубаи оваа агенција нуди 600 долари.600 долари е 30 000 денари.Во Македонија овие позиции во добри фирми се над 30 000 денари.Плата на шалтерски работник во банка достигнува до 22 000 денари.Просечна плата во Скопје на позиција финансии и во крш фирма се движи 18 000 денари.Без да се понашаш како малолетник кој рипа во базент,размисли какви услови има во овие земји за живот и кај нас.Во договорот има ставки дека не смееш да носиш телефон на работа,дека спиеш заедно со неколку души надвод од Дубаи и секој ден патуваш на местото.Не смееш да пиеш,да внесеш свинско,ниту на милион степени да се облечеш како ти одговара.Тоа е земја со тешки услови за нас балканците и за тие пари не вреди таа тортура.Но ако немаш излез и тоа го гледаш како опција.Јас и во Македонија можам да живеам од својата плата,колку за информација твоја работам од 18 години и незнам што се немам работено да се финансирам сама.Денес имам своја фирма,која ја отворив со своја глава и без ничија помош.
Кога сме кај градежниците за 10 саати на ден,изложени на температура на 50 степени,со слободен ден недела незнам дали вреди да загинат на скеле од срцев удар за некој кој ги продава како стока во Дубаи.Друго е да работиш кај нас градежник,во Црна Гора или Хрватска,друго е на она пеколно сонце секојдневно.Секој си се вреднува,јас мислам дека за тие пари не вреди да се оди.А ако немаш избор или незнаеш да си создадеш избор,тогаш можеш да ја помислиш како опција.Бујрум куферчето и заминувај.

Jordan Rudess

Tonight's the night.
Член од
3 декември 2008
Мислења
412
Поени од реакции
53
Фала на совет, гледам уживаш да ги даваш, иако сам далеко од тој да заминуем у Дубаи. Едноставно ме нервират понашањата на такви како тебе. Можда си успеала да дојдеш до солидна позиција, и како и многу други откако дојдат на таква позиција заборават каков е патот да се стигне до таму, или пак и воопшто не знаат како е да се стигне до таму. Не, не викам дека си лош финансиски менаџер, само ме нервира твојто ниско понашање - “Валкање од смеа“, па уште и совети, како некој да не знае каков е финансискиот статус во тие земји.
Велиш и во македонија може да се заработува по 2000 долари месечно како градежен работник, а потоа велиш дека финансиски менаџер како тебе заработува просечно 30 000 ден месечно. Градежен работник повеќе заработува од финансиски менаџер. Точно е дека може некој да заработува и по 2 000 долари месечно, ама таков е 1 меѓу 1 000.
Не ме сваќај погрешно, воопшто не ги бранам НАХИЛДОО. Едноставно аргументирам на твојте претходни постови, зошто мн е ниско да се смееш на некој што има понизок статус и помалку зараборува без да се ставиш на негово место и да се запрашаш зошто е тоа така.

Да не ја труеме темата офф топик, ако има потреба модераторот нека ги избрише мислењата.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Освен што давам совети и добро пишувам на македонски јазик кој очигледно лошо го разбираш.Смеењето е за условите и дрскоста да се понуди такво нешто без ни малку срам и жал за својот народ.Затоа оваа агенција вработува само од Македонија и Босна.А не на некој што нема избор и се нафатил да оди таму и да работи.
Ако треба да земам хамер и да нацртам.

Член од
6 август 2008
Мислења
646
Поени од реакции
17
Leandra, ме интересира, сумата што ја споменуваш се однесува на дипломиран финансиски менаџер или за некој со дополнителни квалификации како на пример пост-дипломски студии по финансии ? Меѓудругото, да не знаеш од прилика колку изнесува во просек платата за финансиски менаџер во Англија, чисто ме интересира зошто налетав пред некој ден на информација дека mba студентите на LSE во просек по завршувањето земаат не повеќе од 2500 фунти, што е многу помалку од просекот на студентите на ivy league факултетите во САД...

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Leandra, ме интересира, сумата што ја споменуваш се однесува на дипломиран финансиски менаџер или за некој со дополнителни квалификации како на пример пост-дипломски студии по финансии ? Меѓудругото, да не знаеш од прилика колку изнесува во просек платата за финансиски менаџер во Англија, чисто ме интересира зошто налетав пред некој ден на информација дека mba студентите на LSE во просек по завршувањето земаат не повеќе од 2500 фунти, што е многу помалку од просекот на студентите на ivy league факултетите во САД...
Се зависи од искуството.Во овие земји како Абу Даби,Дубаи,Катар моментално работат најдобрите градежни инжињери,финансиери и лекари.Тоа се трите позиции кои се најплатени.Платата зависи од искуството,се што е плус во образованието е добредојдено.Имам гледано и друг оглас за Дубаи,тој беше за лекари-специјалисти платата за нив во зависност од специјализацијата се движеше од 7 000 евра до 12 000 евра плус годишни бонуси.Овој оглас исто беше во Македонија преку македонска агенција.Значи платите таму се огромни,кој ние овде неможеме цел живот да ги заработиме.Токму овие агенции кој даваат 600 долари работат на принципот продажба на ефтина работна снага.Они за тоа што ти го работиш земаат не дупло,десет пати повеќе.И самата девојка кажа дека секој отиден таму во улога на маркетинг менаџер оди да продава луѓе,со тоа агенцијата заработува по нивни стандард,а македонец работи за без пари во споредба со она што треба да го добие.Без разлика на се,секој со свој ум и свои очи.
За Англија незнам која е просечна плата за финансиер,освен за практикант во Светска банка во Лондон беше 1500 фунти.Ако практикант зема толку,би требало дупло да е плата (во Светска банка зборувам)

Член од
12 јули 2010
Мислења
2
Поени од реакции
0
Извини друже не читав што се дешава на форумов околу вработувањето во Дубаи. Да рамазан им трае до 30 септември ама по рамазан доаѓа Бајрам. Тоа значи до кај 10 октомври нема ништо околу работата во Дубаи. А за зградите хе хе хе... Али тоа е што е. Нека искористат луѓето уште некој ден ако им капне некое доларче на сметка од напатениот и намачен македонски работник. Наскоро, наскоро ќе им се чури. Ај поздрав,

Член од
11 мај 2010
Мислења
2.952
Поени од реакции
718
Фала на совет, гледам уживаш да ги даваш, иако сам далеко од тој да заминуем у Дубаи. Едноставно ме нервират понашањата на такви како тебе. Можда си успеала да дојдеш до солидна позиција, и како и многу други откако дојдат на таква позиција заборават каков е патот да се стигне до таму, или пак и воопшто не знаат како е да се стигне до таму. Не, не викам дека си лош финансиски менаџер, само ме нервира твојто ниско понашање - “Валкање од смеа“, па уште и совети, како некој да не знае каков е финансискиот статус во тие земји.
Велиш и во македонија може да се заработува по 2000 долари месечно како градежен работник, а потоа велиш дека финансиски менаџер како тебе заработува просечно 30 000 ден месечно. Градежен работник повеќе заработува од финансиски менаџер. Точно е дека може некој да заработува и по 2 000 долари месечно, ама таков е 1 меѓу 1 000.
Не ме сваќај погрешно, воопшто не ги бранам НАХИЛДОО. Едноставно аргументирам на твојте претходни постови, зошто мн е ниско да се смееш на некој што има понизок статус и помалку зараборува без да се ставиш на негово место и да се запрашаш зошто е тоа така.

Да не ја труеме темата офф топик, ако има потреба модераторот нека ги избрише мислењата.
шефе... цело време шалташ цени те во евра те во долари... ај нема везе тоа, не е толку битно...

по битно е да, пред да скокнеш и да испердашиш некого во мубаетот исчитај се убаво па после кога ке бидеш сигурен дека си ја сватил поентата дискутирај... леандра не се смееше на некој што зарабаотува малку, туку се смееше т.е. “валкашае од смеење“ на понудената плата за одредено работно место... финансиски менаџер во дубаи е платен многу повќе од колку градежник.. барем 3-4 пати повеќе изнесува платата, бидејки барем 100 пати поголема е одговорноста на менаџерот одколку на зидарот да речеме, или гипсарот...

јас во коузон им се “валкав од смеење“ кога ми дадоа понуда како електричар на брод да земам плата од 1500 долари... ни на сон бе... братучед, фамилија ми е, од велес, работи на брод како електричар и тоа како обичен електричар, значи не супервајзор, не менаџер, не бригадир или слично, туку обичен арбајтлија, платата му е 3500 долари...

терминот “се валкав од смеење“ е симболика за она што сака да се покаже како нерелна понуда... ај ти сега викни ме да ти ја поправам климата дома и да ти побарам јас 200 евра по телефон за полнење фреон, дали е тоа нормална понуда? и ти ке ми се изнасмееш по телефон и ке ме откачиш по брза постапка нели? е па тоа е тоа, обична фраза... чисто сумњам дека леандра баш се смеела кога и ја дале понудата од 600 долари за финансиски менаџер... повише би рекол дека останала со устата подзината и ококорени очи одколку да стварно се смеела... евентуално и јазикот надвор бил излезен:tapp:

Kajgana Shop

На врв Bottom