Пушењето - зависност или навика?

IsidoraD

Neko to od Gore vidi Sve!
Член од
18 октомври 2005
Мислења
671
Поени од реакции
29
Ne mi e jasno zasto ste se zapnale da ne ubedite nas pusacite deka netreba da pusime?????!!!!???
Ako tebe ti e ubavo sto ne pushish brkaj si rabota i ne pushi,zamisli ja tebe sea da se uturam da ti dokazam deka e ubavo da pushish.!?
Cigarite se porok,pa shto?Najbolji porok sto postoi:mist:
Se iznervirav u pm...cek da zapalam edna

Член од
1 мај 2005
Мислења
2.612
Поени од реакции
32
јас не запнав да убедувам никого да прекине, едноставно ми смета начинот на кој пропагирате тука пушењето.

+

ако си навистина трудна, тогаш подумај се малку шо прајш.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Се еби, пуши и ич не и чуе Сердаре.
Гледај ме мене, здарфф и прафф, а мајка ми пушела (цигари) додека била бремена со мене.
В ред, штетно е, ама јебига, стресот е поштетен.

deXterche

тадаммм
Член од
12 февруари 2006
Мислења
4.920
Поени од реакции
942
Јас пушев и престанав пред една година и многу ми е подобро. Незнам како пишувате такви постови па деца читаат. Кај се чуло дека пушењето е добро и воопшто не смета, пак незнам кој напиша од пушачите дека со трчање ќе се качи до крстот и назад lolzzz се се тоа глупости. Сите пушачи длабоко во себе знаат дека е тоа штетно ама то е ѕид со гла не се урива.

IsidoraD

Член од
18 октомври 2005
Мислења
671
Поени од реакции
29
Abe se citate li sto pisuvate?Nikoj od pushacite ne rece deka toa e super i ne im zapoveda na drugite da pushat,tuku obratno.
A zasto pa ne bi se custvuvala odlicno ako pusham?
Sto ne napravivte ko najgolemi narkomani da sme pred smrt.
Aj ako moze sekoj neka si gleda za sebe.
Ti ne pushish super ti e,ja pusham super mi e.

P.s.Deca aj u skolo sto barate po forumi!

Goddess of Chaos

Nixe Nox
Член од
16 август 2005
Мислења
6.250
Поени од реакции
229
Acid напиша:
Искрено, не гледам дека умирам побрзо. Пу, пу, пу - одличен сум.
А заклучоков....
Па барем тебе не мора да ти објаснуваат како на мало дете кога и како настануваат последиците.

Mandy

~Carpe florem~
Член од
26 февруари 2006
Мислења
1.578
Поени од реакции
23
Fakt sho najvekje me nervira e sho site pocinjaat da pushat samo za da se napraat "mangi" t.e koa kje ide u wc u shkolo na tipkata/tipot sho go/ja simpatisha da mu/i pobara cigara ili eventualno upaljac..nekoi pushat za da izgledaat pofraerski ili postari...a nekoi i samite ne znaat zasho pushat:lud:
Jas licno u zivot neam zapaleno cigara i ne planiram da pocnam da palam..Ednostavno ne naogjam nikakva poenta i zadovolstvo u nesho sho samo troshi pari i ti unishtuva zdravje,a nisho ne dobivash...zasho da se zamaram i da "stanuvam zavisna" od tutun zavitkan u hartivce koj samo mi umirisuva kosa i obleka ustvari se okolu mene i pritoa gi pozoltuva zabite i prstite...ok da ne zabegavam u get my point

P.S. I druga rabota sho me vadi od takt e sho ne mozam da izbegam od cadot od cigari...nasekade e..ja sum so pozae*ano zdravje od bilo koj pushac zasho go disham ona shto oni go pufkaat:mist::icon_eek:
P.P.s MOze ne sum u pravo ama mislam deka sekoj so silna volja moze da se otkaze

IsidoraD

Член од
18 октомври 2005
Мислења
671
Поени од реакции
29
Mandy напиша:
Fakt sho najvekje me nervira e sho site pocinjaat da pushat samo za da se napraat "mangi" t.e koa kje ide u wc u shkolo na tipkata/tipot sho go/ja simpatisha da mu/i pobara cigara ili eventualno upaljac..nekoi pushat za da izgledaat pofraerski ili postari...

:shok: :shok: :ija: :shok::shok::shok: zar mislis deka stvarno e taka?!!

Mandy

~Carpe florem~
Член од
26 февруари 2006
Мислења
1.578
Поени од реакции
23
Ne mislam tuku znam..iam mnogu takvi primeri(za zal):lud:

IsidoraD

Член од
18 октомври 2005
Мислења
671
Поени од реакции
29
A sto ako nekoj pocne da pushi na 25 godini ili poveke?i on pushi za da se prai postar?ili radi simpatija...?!:je:

Pa ne pocnale site da pushat na 15 godini.

Mandy

~Carpe florem~
Член од
26 февруари 2006
Мислења
1.578
Поени од реакции
23
Epa spored mene koga vekje di stignal do 25 ne bi trebalo da pocinja da pushi zasho vekje e izgradena licnost i sfakja deka toa e losha navika..ama toa e licna rabota,ne sakam da navleguvam...kako i da e za mene ne postoi niedna dovolna jaka pricnia za da otidam i da kupam kutija cigari

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.488
Поени од реакции
7.983
Не можам да пушам, алергичен сум на никотин. Морав да се навикнам на зачадени простории бидејки нема бегаше од пушачите.
Кога некој травата у џоинт ќе ја помеша со некој смрдлив тутун и тоа ми пречи, демнит. Разбирам социјала али ориентал да се ставало у џоинт :lud:
Инаку еве пример за пушењето и трчањето до водно на стари години.
Чичко ми беше офицер во Белград, и кажуваше за контролите на физичката подготвеност кои им ги правеле последните години од работниот стаж. Оние што не пушат имале подобри резултати од оние што пушеле.
Ацид тоа што ти ем пушиш ем трчаш ко луд на футбал, тоа ќе да е некоја полка брачкоооооо.... :pos:

Член од
16 февруари 2006
Мислења
2.830
Поени од реакции
21
Koj pusi neka pusi toa ti e licen izbor nemozeme da mu zabranime (osven na nekoj javni mesta), inace nemislam dena e rezultat na slab karekter a za zavisnost da zavist e :):):):)

IsidoraD

Член од
18 октомври 2005
Мислења
671
Поени од реакции
29
Tuka sum najglasna zatoa sto me nervira koga nekoj se mesha vo necii izbor.
Ja ne napadnav nikogo,neznam zasto uopste napagate vie.
Ne rekov deka ne ste u pravo,u pravo ste shtetno ama ete pushacite pushat i ostavete gi na mira.Mislam deka toa na vas ne vi smeta.
Nemozes za nekoj sto pushi da kazes deka e slab karakter,od kade takvo nesto?!

A za mojata situacija samata sum svesna i prezemam merki nema potreba da mi kaze nekoj od forum dali treba ili netreba da pusham.
Tolku od mene ne komentiram vise na ovaa tema.
pozdrav

Kajgana Shop

На врв Bottom