Пушењето - зависност или навика?

Lolita

Butterfly Kiss
Член од
16 јануари 2006
Мислења
230
Поени од реакции
10
Aceva,
jas pusev 10 godini, moze i poveke neznam. Sega mesec dena ne pusam.
Se osekam super, ozbilno. Ke vidis promeni posle nekolku dena. Koga ke vidis oti ubavo si dises, zabite pobele, tenot se iscistil, i red drugi ubavi raboti... Koga pusev, ne se pravam pametna, ama sabajlinata mi bea grozni, i prvo nesto na pamet mi bese cigarata. A sega uzivam u krevet toa vreme i prvo nesto so pomisluvam mi e kafe!
Ne popuvam ama poubavo e da si nepusac.

Член од
21 јули 2005
Мислења
87
Поени од реакции
1
Lolita напиша:
Si ja proveriv informacijata, otidov na google i vidov deka sum vo pravo, treba okolu 72 casa da se iscisti teloto od nikotinot, ako pies djus od portokali ili od sipki, isto pomaga nikotinot pobrzo da se iscisti od teloto.
Ama vikat deka treba da pominat dve do tri nedeli teloto da se navikne bez nikotin.

Јој теорије :))) ма и ултра ултра, мега ултра да пушиш ТНКО дека за 2-3 дена ќе ти помине....па не сме од кутре направени :)

Член од
21 јули 2005
Мислења
87
Поени од реакции
1
Lolita напиша:
Aceva,
jas pusev 10 godini, moze i poveke neznam. Sega mesec dena ne pusam.
Se osekam super, ozbilno. Ke vidis promeni posle nekolku dena. Koga ke vidis oti ubavo si dises, zabite pobele, tenot se iscistil, i red drugi ubavi raboti... Koga pusev, ne se pravam pametna, ama sabajlinata mi bea grozni, i prvo nesto na pamet mi bese cigarata. A sega uzivam u krevet toa vreme i prvo nesto so pomisluvam mi e kafe!
Ne popuvam ama poubavo e da si nepusac.
Се ти е state of mind..Лолита
се додека броиш колку време не пушиш , грицкаш семки у замена, јадеш бонбони и куп други лаж-варашки ништо не праиме......МОЗОКОТ ПОПАРА ГО ПРАВИШ И ГО МАЛТРЕТИРАШ со да не питалице и статистика и се повеќе и повеќе мислиш на цигара :) се до судњег дана кад упаљач бачи искру :)

Lolita

Butterfly Kiss
Член од
16 јануари 2006
Мислења
230
Поени од реакции
10
Ivana напиша:
Јој теорије :))) ма и ултра ултра, мега ултра да пушиш ТНКО дека за 2-3 дена ќе ти помине....па не сме од кутре направени :)
Debre luge ne mesajte nikotin so katran.
Vo cigarata ima uste mnogu drugi stetni sostojki, zboruvam za nikotinot.
Sekoj si e gospodar na svoeto telo, znam mnogu luge sto uspesno prestanale da pusat, pa se nadevam oti ke sum edna od niv.
Btw se ubeduvam.

Член од
21 јули 2005
Мислења
87
Поени од реакции
1
Lolita напиша:
Debre luge ne mesajte nikotin so katran.
Vo cigarata ima uste mnogu drugi stetni sostojki, zboruvam za nikotinot.
Sekoj si e gospodar na svoeto telo, znam mnogu luge sto uspesno prestanale da pusat, pa se nadevam oti ke sum edna od niv.
Btw se ubeduvam.
мене ми успеа :)

ама јас не се замарам со СТРОГА граница....знам да запалам
од еднаш педер не се станува :)

Член од
26 мај 2005
Мислења
288
Поени од реакции
4
pearl напиша:
Точно, се сложувам, ама тоа важи за секоја друга утакмица, освен оваа, каде противниците се pearl white & pearl black. Нема друг, сам против себе играш.
И не излегуваш на терен додека не си опремен со 200 литра сок од боровинки......тој беше чинам ;-)
Ах, што ми текна сега, ми се оди на Шара да берам боровинки, па после сок да цедам, ммммм, да дишам чист воздух и лијам Т'га....
Пак на некој терен ќе се најдат белиот и црниот бисер. Ама веќе ќе се познаваат , ќе си ги знаат јаките и слабите точки. Мое мислење. Уживам во цигарите, треба да престанам само да палам од навика, односно да палам само кога навистина ќе осеќам (чувствувам ) задоволство.
Исто ти е со носталгијата, јадењето „нездрави„ јадења, пиењето Тга во поголеми количини, губење време на „глупости„ кои за Вас не се глупости и сл. Тогаш се сретннуваат белиот и црниот бисер, само не секогаш белиот е бел или црниот црн. Ај да не забегувам. Поздрав

^Capo^

Креативец во движење:)
Член од
18 февруари 2006
Мислења
2.752
Поени од реакции
285
Пушење - недостаток на карактер или зависност?

Epa tutunari povelete navalete kako muvi na gomno i pucajte.
Jas(nepusac) pusenjeto go smetam za slab karakter i nemanje na muda koga e najpotrebno. Toa e samo baranje na pricina za da se nafurame deka nesto opasno sme napravile .. bla bla bla

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.208
Поени од реакции
34.448
За што немање муда? Сум бил непушач, значи сум имал муда.

Ти имаш муда да бидеш пушач?

Бај д веј, пушам затоа што ми е убаво. Уживам во пушењето.

^Capo^

Креативец во движење:)
Член од
18 февруари 2006
Мислења
2.752
Поени од реакции
285
Acid напиша:
За што немање муда? Сум бил непушач, значи сум имал муда.

Ти имаш муда да бидеш пушач?

Бај д веј, пушам затоа што ми е убаво. Уживам во пушењето.
Abe super sto ti e ubavo toa ti e pravo na licen izbor ama dali si zadovolen so toa sto gleas kako umiras pobrzo a ne probuvash da napravis nesto ili kako i site ke mi ja kazes frazata:
'Pa utre na ulica moze kola da me udri pa da umram'.

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.208
Поени од реакции
34.448
Искрено, не гледам дека умирам побрзо. Пу, пу, пу - одличен сум.

Арно ама, имам видено како пушачи (ама закоравени, по 2 кутии на ден) живеат повеќе од 95 години, а луѓе што цел живот го поминале со Фанта (Шоката) во рака си починале на некои 40 години.

Така да, не знам зошто воопшто правиме муабет... Ако не ти се пуши, не го прави тоа. Не мораш на другите да им го солиш памет. И пушачите имаат разум и свесни се за своите одлуки. Побогу, јас никого не сум натерал со пушка да запали (или да не запали) цигара.

ВМРО

Loved By Few, Hated By Many, Respected By All
Член од
12 септември 2005
Мислења
1.863
Поени од реакции
26
Jas sum za...mozam da gi otkazam ama ne sakam...uzivam vo cigarata...keif mi e koga pusam...ne e poradi calam...samo treba da gi namalam zatoa sto mi idat po 2 ipol kutii...ne za drugo...poradi finansiite:)

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.208
Поени од реакции
34.448
Така е брачкоООоОО! Сега идам да пашнам една :)

Овие мислат дека на нас пушачите ни е којзнае колку лошо... Што ти прават рекламните кампањи значи! :)

Kajgana Shop

На врв Bottom