Пушењето - зависност или навика?

ВМРО

Loved By Few, Hated By Many, Respected By All
Член од
12 септември 2005
Мислења
1.863
Поени од реакции
26
Acid напиша:
Така е брачкоООоОО! Сега идам да пашнам една :)

Овие мислат дека на нас пушачите ни е којзнае колку лошо... Што ти прават рекламните кампањи значи! :)
Nemam gajle be...da me pustis so trcanje do krstot i nazad ke se vratam:)
jas si pafkam edna sega:) Vicotry White....mi se potrosija tie od granica, pa sega na socijala sum:)

Член од
11 февруари 2006
Мислења
1.744
Поени од реакции
0
jas pusam i ne mi smeta ... a ne mu smeta ni na nikoj od moe drustvo taka da nemam nikakvi problemi so toa .. a ako na nekoj mu smetaat cigarite neka ne pusi i kraj na muabetot

Член од
24 ноември 2005
Мислења
3.233
Поени од реакции
391
Capo Kapistec напиша:
Epa tutunari povelete navalete kako muvi na gomno i pucajte.
Jas(nepusac) pusenjeto go smetam za slab karakter i nemanje na muda koga e najpotrebno. Toa e samo baranje na pricina za da se nafurame deka nesto opasno sme napravile .. bla bla bla
Каква плиткоумност!
Јас сум пушач којзнае од кога, сум заборавил веќе кога сум почнал и како што гледам многу сум по здрав од многумина други на моја возраст кои никогаш во животот не запалиле цигара. Не е до тоа кој пуши туку кој има генетска предодреденост кон одредени видови заболувања.
И немојте воопшто да мислите дека е којзнае колку здравствено оправдана кампањата против пушењето.
Само за пример, познавав многу луѓе, мегу нив и мојот прадедо кој живееше 98 години и кој до последен здив си пушеше цигариња а во живот на лекар не отишол освен кога како војник во Првата Светска Војна се разболел од тифус:)
-Ај сега да видиме и нешто друго. Од каде потекнуваат кампањите против пушењето?
Одговорот е : Од најразвиените капиталистички земји.
А зошто?
-Затоа што им пречат пушачите на работодавците кои сметаат дека ако имаат вработени пушачи на кои не им го лимитираат правото на цигара нема да имаат добра продуктивност и квалитет заради „пуш-паузите“.
Зошто и кај нас се водат такви кампањи?
-Затоа што преку кампањи од тој тип до сега во земји како нашата се испрани едно чудо прљави пари баш од земјите од каде потекнуваат кампањите:)
Претераното и прекумерно пушење секако дека може да пречи, но такви пушачи се реткост. На удар се најмногу најголемиот дел пушачи како мене кои пушат најмногу до 25 цигари дневно и тоа само во исклучително ретки мигови. И не се работи за слаб карактер воопшто. Ако така ги гледаме нештата ќе ти кажам дека познавам многу непушачи кои се навлечени на најразновидни пороци како на пример кладењето во кладилници или коцкањето и на црно и во касино и нема шанса никогаш да се откажат од тоа, и последниот денар би го дале за „чип“ или за да уплатат ливче, без оглед на тоа што ќе бидат гладни и тие и нивните семејства, мислејќи дека „ќе ја фатат големата добивка“...ќе фатат ама од трите поголемото!:kez:
Толу од мене. Сега ќе си завиткам една онака кеифски, во хартивче како моите дедовци што правеле, си купив прекразен мек по вкус и со уште поубав мирис тутун.

Член од
1 мај 2005
Мислења
2.612
Поени од реакции
32
демагогија

ви го испиле чавките умот. истите муабети и јас ги праев, демагогии собрани лефо и десно низ животов. се додека не почнав малку подобро да се информирам за негативните страни на пушењето.

а тоа дека анти-пуш кампањите се спонзорирани со таква цел, е полошо од најлош виц...

ама ако така ви е полесно, лажете се и понатаму самите себе, само не ги лажете децата...

има многу деца на форумов, не ги заведувајте. бидете коректни, коа станува збор и за самите вас.

иначе, зависност, и тоа тешка

толку од мене за сега

Скулгрл

Queen of the superficial::..
Член од
17 јануари 2006
Мислења
5.059
Поени од реакции
69
Ако пушам тоа не значи дека имам слаб карактер!Многу глупа изјава!Ако е тоа така,значи скоро сите светски лидери имале слаб карактер!?!Уствари,и не се замарам кој што мисли за пушењето воопшто.Како што е стопати напоменато,тоа е право на личен избор и не сакам никој да ми се меша во тоа и да ме тера да престанам и слично,исто ко што и јас не терам други да почнат да пушат! :mist::mist::mist:

Член од
19 февруари 2006
Мислења
1.768
Поени од реакции
31
Glasav protiv pushenjeto a pusam kako turcin.Pocnav prvo na zezanje aj vo grad so drustvo sea nemozam bez cigarite.Toa so ne se otkazuvam od niv ne e deka nemam karakter ili deka karakterot mi e slab.ednostavno se druzam so lugje koi pusat.A i ako se otkazam imam slusnato deka ke se zdebelam.

Chandler

По религија - ПОПУЛИСТ
Член од
27 август 2005
Мислења
362
Поени од реакции
11
Capo, ne vlagaj u vakvi duskusii, nie pusacite ke te namlatime ko vol u kupus... fugrurativno kazano, normalno :) Stvarno nemoj, nema svrha. Vreganje od tipot "Nemanje muda, nemanje karakter" siri gi na drugarcinjata i na tvoite doma ako pusat. :)

Chandler

По религија - ПОПУЛИСТ
Член од
27 август 2005
Мислења
362
Поени од реакции
11
BabyGirl^^^ напиша:
Glasav protiv pushenjeto a pusam kako turcin.Pocnav prvo na zezanje aj vo grad so drustvo sea nemozam bez cigarite.Toa so ne se otkazuvam od niv ne e deka nemam karakter ili deka karakterot mi e slab.ednostavno se druzam so lugje koi pusat.A i ako se otkazam imam slusnato deka ke se zdebelam.
Аха, а сум чул ја и дека ќе почнат рогови да ти растат и ќе почнеш да шеташ по улица и да им викаш "Moogh!!!" и "Blinth!!!" на луѓето ако престанеш да пушиш... :pos: :pos: :pos:

Член од
1 мај 2005
Мислења
2.612
Поени од реакции
32
аха

а ти сеа ептен кул си се наоѓаш? јас реков, ако сакате да пушите, пушете, јас не гледам некој тоа сериозно да го брани... дозволено е низ цел свет.

меѓутоа, идиотизми ко некои изјави на темава се МНОГУ ЛОША РАБОТА.

ДЕЦАТА, ГЛУПАЦИ ЕДНИ, ДЕЦАТА, добиваат погрешен впечаток.

зошто не ви е доста да кажите „јас пушам, моја работа” ????????????????????????????????????????????????????????????????

шо мора толку КУЛ да го прајте пушењето? така полесно ќе заспиете вечер?

суртуци...

Член од
1 април 2006
Мислења
147
Поени од реакции
2
Definitivno ne e do karakter tuku do zavisnosta.Site pocnuvame prvo od fraerlk a postepeno ni stanuva zavist

betogrozdanov45

мајстор за гибаници
Член од
26 октомври 2005
Мислења
1.549
Поени од реакции
6
На кутијата цигари пишува ПУШЕЊЕТО Е ШТЕТНО ПО ЗДРАВЈЕТО

И сеа, шо има тука вие пушачите да се праите ко тоа да е ОК, а воопшто не е. Да беше ОК по здравјето ќе пишуваше дека ПУШЕЊЕТО Е ДОБРО ПО ЗДРАВЈЕТО. Затоа, прифатете си порок ви е тоа и треба да се откаже...

Mia

Whisper of an angel
Член од
22 јануари 2006
Мислења
579
Поени од реакции
5
Тешка зависност,која одкако ќе ја надминеш гледаш колку цврст карактер си. :kez:

betogrozdanov45

мајстор за гибаници
Член од
26 октомври 2005
Мислења
1.549
Поени од реакции
6
TorTueR напиша:
jas pusam cigari i ne mi smeta

:nerv: ТИ ШТЕТИ НА ЗДРАВЈЕТО, А АКО НЕМАШ ЗДРАВЈЕ У ЖИВОТОТ, СЕ Е ЏАБЕ :nerv:

Kajgana Shop