The`bItCh напиша:
Достате бе. Пушењето било вакво, пушењето било онакво. Кога ќе умри некој од пушење цигари ќе поверувам дека опасноста од цигарите е толку голема.
во право си перл, ашколсун и аферим за умот
од пусти страв и незнаење, ај ќе речиме „достате бе, пушењето не е штетно” и автоматски не ни можи ништо... ех...
не е проблемот шо се лажите самите себеси, проблемот е шо ги лажите (или се обидувате) и другите
пушете бе, удрете, ќе ја спасиме можи така државата, ќе има пари од цигарите
пи ес: ќе суди за нивните, и моите, и сечии дела тој шо единствено има право да суди, природата. јас не ги осудувам ниту другар ми ниту жена му, никого... едноставно, тој кажа глупост (и то арогатно...)
јас се обидов да му укажам, тој не сакаше да слуша и умре. не буквално, само во мои очи, мозок, срце...
чиста логика, не можи ад ми е другар некој со такво размислување... јеби га, штета
пи пи ес: „журката” ја напуштивме ко посрани, пошто и родителите на другар ми не гледаја ко од марс паднати...
сме биле глупи, сме вервале се шо ќе слушниме и видиме на телевизија, НЕ МОЖЕЛО пушењето да им смета на тие ДО пушачите, ТУКУ САМО на тие шо пушат...
сакав да ги прашам дали имат филтер на газот, носот, устата или умот, ама преќутев, и ко шо спомнав, ко посран си ојдов (пошо малиот остана во соба од 20/25 метри квадратни, со 5/6 пушачи...
пи пи ес:
да ви нацртам... пушев 15 и поќе години, истите муабети ко вас ги праев, и сум свесен дека тутунот е само начин на кој полека ама сигурно се убиваме, само шо некој сваќа порано, некој покасно.
и можи секс без цигара, и можи кафе без цигара, и пиво, и вино, и ракија. секој кој ќе речи дека не можи, се лажи и самиот и другите.
ме боли миле ако се лажите самите, не ги лажете другите
Мистичен напиша:
Де де...ова би му дошло онака, како џанкерите, важно они мислат дека дрогичката не е штетна, не е битно што мислат другите.
си имал прилика да разговараш со наркоман? не со некој шо пуши џоинт или зема апче еднаш во месец на журка, туку прав зависник од хемиски дроги (хероин, кокаин, спид, екстази, итн...)
точно се свесни повеќето од нив дека дрогата ги уништува, друга е причината поради која тие посегнуваат по неа. многу малку се такви наивни деца кои мислат ко твојата реченица. реченицата, ко шо би рекла Бисера треба поќе или помалце вака да биди:
Мистичен напиша:
Де де...ова би му дошло онака, како ПУШАЧИТЕ, важно они мислат дека ЦИГАРАТА не е штетна, не е битно што мислат другите.
така шефе, сеа држи вода