Пубертет...

Lost Angel

Машко сум, конечно.
Член од
28 јуни 2007
Мислења
417
Поени од реакции
21
Пред две години, многу се бунтував, и бев бесна, и правев глупости, ама кога сето тоа е зад мене, сега пубертетот си го поминувам полека, смирено, иако имам свои падови, ги решавам, сепак ова се најубавите години нели?...

mc dc

I hate this bitch
Член од
20 август 2007
Мислења
508
Поени од реакции
0
Abe pubertetot e zakon i e sigurno eden od najdobrite periodi vo zivotot. Sekako deka ne sakam da izlezam od nego i spored mnogu srednoskolskite godini se najdobri godini.

Љупка

CLAW
Член од
30 јули 2008
Мислења
69
Поени од реакции
5
pa i ne bev taka losa vo pubertetot , osven vo nekoi situacii :pos2:
za zal , a mozi i za sreka pomina i toa :) sega ke go cekam klimaksot :pos2:

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Како го преживувате или како сте го преживеале овој период вие.... што мислите според вас што помага најповеќе во смирувањето на таа "пубертетска страст"?
Па, најискрено немало некоја голема потреба за смирување на пубертетска страст, затоа што секогаш сум била во рамки на нормала, дури и премногу мирна бев во тој период. Сега повеќе бубачки знаат да ме фатат од тогаш. Сум си била посериозна отсекогаш, не знам зашто, така што и пубертетот го поминав поглатко, иако ги имав оние карактеристични проблеми - ниска самодоверба, тешко прифаќање на одредени промени.

Јас лично мислам дека пријателите/ките се многу важен фактор во сето ова пребродување и градење на карактер.... пубертетлија дефинитивно не може сам да "живее" :raz:
Со ова се согласувам, иако сметам дека пријателите постојано се важен фактор во сите сегменти од животот, иако можеби највеќе влијание имаат во пубертетот.

M

marsovka

Гостин
пубертет ах тој ебан пубертет

Па како човек уф тешко преживував едноставно реев во воздухот со надеж дека ќе дојде подобро утре

Член од
13 декември 2008
Мислења
449
Поени од реакции
16
Уште сум во пубертет (најверојатно) ама никогаш не сум бил типичен пубертетлија во стилот сите да ми се криви туку баш ми е топ. Пубертетот за мене е години на експериментирање и перод на транзиција, тоа е времето кога за прв пат искусуваш многу работи и почнуваш да размислуваш како воздрасен, почнуваш да се дефинираш како личност и да градиш свои ставови базирани на нешто што си го искусил, а не на нешто што си научил

Член од
2 април 2009
Мислења
1.405
Поени од реакции
177
Ужас период сега за сега.Нервозна сум до даска,се карам со сите дома [фала богу што ме разбираат до некаде] праам ствари кои што порано ни на крај на памет не ми доаѓале.Ај ваљда нема увек да биде вака,а и да биде веќе почнувам да се навикнувам и јас и тие околу мене.:toe:

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Ужас период сега за сега.Нервозна сум до даска,се карам со сите дома [фала богу што ме разбираат до некаде] праам ствари кои што порано ни на крај на памет не ми доаѓале.Ај ваљда нема увек да биде вака,а и да биде веќе почнувам да се навикнувам и јас и тие околу мене.:toe:
до 17 години пази се од бељи

.:TINA:.PINK

.:oksimoronka:.
Член од
17 август 2008
Мислења
354
Поени од реакции
16
Go poinav pbertetot..ne bese mnogu loso i togas, ama sega mi e podobro..

Член од
15 ноември 2008
Мислења
253
Поени од реакции
12
Уште сум во пубертет и не се жалам. Не сум толку ”проблематична”, баги време се неам скарано со мојте, не се мразам себе и цел свет, поеднипати сите ми се криви и урлам, али се то е пролазно. :)
Исто и јас..Има и некои критични денови..ама брзо проаѓаат.. Така да..супер ми е :pipi: :)

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
16 години иам, и жими се иам чуство ко да сум излезен од пубертет.
У 8 одд ме пукаше страшно, сеа у прва и у втора сум си ладич младич, не се замарам со никој и со нишо..чил..неам проблеми со школо, учам од кејф и за себе, обрнувам внимание на тоа шо ме интересира а не за шо ми треба оценка..
За разлика о 8мо -.-

~DaRko

Поштен лопов
Член од
29 март 2009
Мислења
5.888
Поени од реакции
2.481
уште сум во пубертетот и стварно добро ми е. правам што сакам. малку сум нервозен ок е тоа знам, малку од повеќе урлам и тоа е во ред знам, малку помалку учам и тоа е во ред знам. е сега во некои ситуации се понашам како возрасен на пр. кога треба да фатам некоја поубава оценка или да ќарам некоја девојка:vozbud: абе се ја си знам. а со сестра ми дома втората светска војна, реприза правиме :duel:. после ја кога ќе излезам од пубертет таа ќе влезе и кога ќе видиш цел живот војни. исто ти се фаќа....

Член од
7 јануари 2009
Мислења
391
Поени од реакции
20
Vo pubertetot gi maltretirav do bezsvest roditelite a tie pustite ne bea za nisto krivi.I zatoa moe ponasanje mnogu zalam den denes.Koga ke pomislam kolku sum bila losa mi se place:kesa:

Член од
27 ноември 2008
Мислења
1.433
Поени од реакции
341
пубертет - лудвање.
си го користам секој момент да излезам и да се забавува оти знам нема секогаш да ги имам овие години . никогаш не сум имал проблем со оценките.
Ај ем ловин` ит . :vozbud:
п.с. криви ми се сите :pos: :pos:
п.п.с “Puberty is the sickest joke God plays on us. So you're just noticing members of the sex: "Girls girls, ooo". Naturally you want to look your best, and God says "No! You will look the worst you've ever looked in your life!"” :pos:

Kajgana Shop

На врв Bottom