TpH_Bo_OkO
Трноризец
- Член од
- 18 мај 2005
- Мислења
- 11.537
- Поени од реакции
- 879
If you can't beat them, join them.
Epa mojot muabet veke po stoti pat e deka ne sme nie lugjeto koi sto stavame granici, tuku toa vekje nekoj go storil, koga ne stvoril nas... prirodata, Gospod, marsovcite...whatever..-.-
Се осеќам ко од Марс падната.
Не мислев буквално да ми каеш кој кажал и што напраив у Рим и у четрстурска. Муабетот ми беше дека ние самите(луѓето) си ставаме граници и си одредуваме норми.
Пак за Фројд, расипана ми е живеачката со него .Те поздрави цитатов:
А да речеме дека ќе имаш син хомо (не ти посакувам у никој случај ама ете пример) шо тогаш?
Порадо би живеел со фактот дека твојот син е женет а му се дига на мажи и секако не е среќен, отколку да каже на сите дека е геј и да биде среќен?
Да, има природна поделба на нештата.Epa mojot muabet veke po stoti pat e deka ne sme nie lugjeto koi sto stavame granici, tuku toa vekje nekoj go storil, koga ne stvoril nas... prirodata, Gospod, marsovcite...whatever..
Jas imam penis, ti imas vagina, jas i ti treba da se onadime, a ne jas so nekoj drug so patlak.
Toa e priroda, toa e prirodno. :helou:
Oj kuku none be....Да, има природна поделба на нештата.
Машки-женски е типичен пример.
Секако дека има и овде отстапувања или „грешки на природата’’
Двополовост.
Има и вештачка поделба.
Пример: добро е да се биде стрејт, лошо е да се биде геј.
Кој ја ствара таа поделба?
Ние.
Moderni sme si nie be src.... bez mnogu zaobikoluvanja i od korner prefrluvanja... hoces-neces... na rabota.... ileriiii baba...:helou:И хеј, не сме отишле ни на еден состанок, а ти ми викаш дека треба да се онадиме?
:nenene: не брзај толку
Поента?Oj kuku none be....
Al sfakjas ti deka samoto postoenje na dva razlicni polovi organi i voopsto pola ja inducira taa podelba, al ne sfakjas?
Epa poentata e deka tie takvite otisle jabana na mladi godini, go izele zelen bostanot....Поента?
И покрај тоа шо има два полово органи кои ни се дадени од природата/господ, сепак има луѓе шо се палат на ист пол и нив тоа им делува природно.
Муабетот ми е дека за нив да имаш односи со различен пол не им е океј, не им е природно.
Исто како шо мене и тебе ни е природно и океј да имаме односи со различен пол, а не ни е нормално да имаме со ист.
Задоволство.Вагината и пенисот при однос продуцираат дете, потомство, продолжување на човековиот род. Спојот на пенис и анален отвор продуцира... што?
дали секој однос се користи за репродукција......Вагината и пенисот при однос продуцираат дете, потомство, продолжување на човековиот род. Спојот на пенис и анален отвор продуцира... што?
Мастурбирање не се користи за репродукција. Дали мастурбирањето е болест?дали секој однос се користи за репродукција......
дали секој однос се користи за репродукција......
На самиот линк има еден куп предупредувања WARNING ....пред да ги разгледаш болните ствариИнаку линкот на stefan_tm има прилично лоши работи, стајте варнинг.
Природа=репродукција?Нормално дека не, ама кога ќе планираш семејство знаеш дека таа е равенката (освен онаму каде што има трајна неплодност). Дали во другиот случај ќе кажеш дека тој е патот за дете? Кога веќе зборуваме за природата...
Да.Природа=репродукција?