Психолозите се спротиставија на терапијата за хомосексуалците

Quark

brr,brr...zbrc
Член од
12 март 2008
Мислења
3.489
Поени од реакции
156
-.-
Се осеќам ко од Марс падната.
Не мислев буквално да ми каеш кој кажал и што напраив у Рим и у четрстурска. Муабетот ми беше дека ние самите(луѓето) си ставаме граници и си одредуваме норми.
Epa mojot muabet veke po stoti pat e deka ne sme nie lugjeto koi sto stavame granici, tuku toa vekje nekoj go storil, koga ne stvoril nas... prirodata, Gospod, marsovcite...whatever..

Jas imam penis, ti imas vagina, jas i ti treba da se onadime, a ne jas so nekoj drug so patlak.
Toa e priroda, toa e prirodno. :toe::helou:

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Те поздрави цитатов:

А да речеме дека ќе имаш син хомо (не ти посакувам у никој случај ама ете пример) шо тогаш?
Порадо би живеел со фактот дека твојот син е женет а му се дига на мажи и секако не е среќен, отколку да каже на сите дека е геј и да биде среќен?
Пак за Фројд, расипана ми е живеачката со него :).
Неможејќи APA да се соочи со фактот дека не можи да го реши проблемот, едноставно решија дека нема проблем, го игнорираат проблемот :toe:.
Е сега што би било кога би било, ако би било како би било, мислам сето тоа се хипотетички ситуации кои можеби никогаш нема да се остварат па јас сега џабе да трошам енергија и да размислувм за тоа.
Кога ќе се појави реален таков проблем јас ќе го решам ама тогаш за тогаш сега не :toe:.

Член од
13 септември 2007
Мислења
5.785
Поени од реакции
4.028
Epa mojot muabet veke po stoti pat e deka ne sme nie lugjeto koi sto stavame granici, tuku toa vekje nekoj go storil, koga ne stvoril nas... prirodata, Gospod, marsovcite...whatever..

Jas imam penis, ti imas vagina, jas i ti treba da se onadime, a ne jas so nekoj drug so patlak.
Toa e priroda, toa e prirodno. :toe::helou:
Да, има природна поделба на нештата.
Машки-женски е типичен пример.
Секако дека има и овде отстапувања или „грешки на природата’’
Двополовост.

Има и вештачка поделба.
Пример: добро е да се биде стрејт, лошо е да се биде геј.
Кој ја ствара таа поделба?
Ние.

И хеј, не сме отишле ни на еден состанок, а ти ми викаш дека треба да се онадиме?
:nenene: не брзај толку :icon_lol:

Bucio, АПА не може да најде доказ дека има болест.
Кога нема доказ за болест-нема болест.
Симпл ес.
И убаво одбегнат одговор.:)

Quark

brr,brr...zbrc
Член од
12 март 2008
Мислења
3.489
Поени од реакции
156
Да, има природна поделба на нештата.
Машки-женски е типичен пример.
Секако дека има и овде отстапувања или „грешки на природата’’
Двополовост.

Има и вештачка поделба.
Пример: добро е да се биде стрејт, лошо е да се биде геј.
Кој ја ствара таа поделба?
Ние
.
Oj kuku none be....
Al sfakjas ti deka samoto postoenje na dva razlicni polovi organi i voopsto pola ja inducira taa podelba, al ne sfakjas?

И хеј, не сме отишле ни на еден состанок, а ти ми викаш дека треба да се онадиме?
:nenene: не брзај толку :icon_lol:
Moderni sme si nie be src.... bez mnogu zaobikoluvanja i od korner prefrluvanja... hoces-neces... na rabota.... ileriiii baba...:helou:

Член од
13 септември 2007
Мислења
5.785
Поени од реакции
4.028
Oj kuku none be....
Al sfakjas ti deka samoto postoenje na dva razlicni polovi organi i voopsto pola ja inducira taa podelba, al ne sfakjas?
Поента?
И покрај тоа шо има два полово органи кои ни се дадени од природата/господ, сепак има луѓе шо се палат на ист пол и нив тоа им делува природно.
Муабетот ми е дека за нив да имаш односи со различен пол не им е океј, не им е природно.
Исто како шо мене и тебе ни е природно и океј да имаме односи со различен пол, а не ни е нормално да имаме со ист.

Quark

brr,brr...zbrc
Член од
12 март 2008
Мислења
3.489
Поени од реакции
156
Поента?
И покрај тоа шо има два полово органи кои ни се дадени од природата/господ, сепак има луѓе шо се палат на ист пол и нив тоа им делува природно.
Муабетот ми е дека за нив да имаш односи со различен пол не им е океј, не им е природно.
Исто како шо мене и тебе ни е природно и океј да имаме односи со различен пол, а не ни е нормално да имаме со ист.
Epa poentata e deka tie takvite otisle jabana na mladi godini, go izele zelen bostanot....
E sega dali e toa bolest, psihicka ili pak nekoe fizicko poremetuvanje, ili pak nesto sasvim drugo... ne znam.... ama znam deka ne e normalno. :toe:

B. Boop

Princ: Најозбилна...
Член од
19 мај 2006
Мислења
1.302
Поени од реакции
263
Вагината и пенисот при однос продуцираат дете, потомство, продолжување на човековиот род. Спојот на пенис и анален отвор продуцира... што?

Член од
13 септември 2007
Мислења
5.785
Поени од реакции
4.028
Вагината и пенисот при однос продуцираат дете, потомство, продолжување на човековиот род. Спојот на пенис и анален отвор продуцира... што?
Задоволство.
Исто како што пенисот често е во женската уста и анален отвор.

Blackout

An emotional retard
Член од
14 мај 2009
Мислења
1.690
Поени од реакции
451
дали секој однос се користи за репродукција......

B. Boop

Член од
19 мај 2006
Мислења
1.302
Поени од реакции
263
дали секој однос се користи за репродукција......

Нормално дека не, ама кога ќе планираш семејство знаеш дека таа е равенката (освен онаму каде што има трајна неплодност). Дали во другиот случај ќе кажеш дека тој е патот за дете? Кога веќе зборуваме за природата...

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.762
Поени од реакции
5.046
Инаку линкот на stefan_tm има прилично лоши работи, стајте варнинг.
На самиот линк има еден куп предупредувања WARNING ....пред да ги разгледаш болните ствари

Член од
3 декември 2007
Мислења
3.718
Поени од реакции
772
Нормално дека не, ама кога ќе планираш семејство знаеш дека таа е равенката (освен онаму каде што има трајна неплодност). Дали во другиот случај ќе кажеш дека тој е патот за дете? Кога веќе зборуваме за природата...
Природа=репродукција?

B. Boop

Член од
19 мај 2006
Мислења
1.302
Поени од реакции
263
Природа=репродукција?
Да.
Не зборувам за прифаќање, осудување, дали е правилно или не... тоа не ме интересира. Секој со својата определба и согласно тоа со последиците.

Kajgana Shop

На врв Bottom