Малку сум закаснил на темава , но на мој "терен" сум.
Животов интересна работа
Пред неколку години бев еден ГРЕВ , без самодоверба , без сигурност..(не бев до толку , ама за разлика од сега..
)
Секогаш во мене постоеше чувство дека сум "нешто" дека јас можам и ќе "успеам".. но најчесто завршував плачејќи во креветот со мислата дека "животот не е фер" .
Сум преживеал многу невкусни и несакани работи..
но по природа сум упорен , и тоа што го сакам ГО ДОБИВАМ!
Така се случи една другарка ми ја даде "играта на животот и како се игра" не бев по книгите но (откако ја прочитав цела библиотека од книги имам дома), како прво ме фати страв,но тоаш бев лесен ,верував ,бидејќи ми даде надеж.
Многу работи кои ги посакував и верував во нив ми се остварија!
сега мислам дека ми нема конкуренција!
))(sala)
ми се допадна во предходните постови некој пиша "јас ја контролирам подсвеста" мислам дека ја сфатил книгата , иако тој не ја контролира , со самото тоа што вели така тој ја контролира.И работите му стануваат полесни.
Играта на животот и како се игра, многу малку луѓе ја сфаќаат како што треба . Сковел не го кажува директно туку преку текстовите и примерите те тера сам да го сфатиш ..
Ако јас во главата (поточно потсвестаж) имам "изрежано" (но не сум сфесен за тоа) пример, ако убивам ќе ми се случува се НАЈДОБРО ,ТАКА И ЌЕ биде.
Значи се е до ОГРАНИЧУВАЊАТА ,
ако ВЕРУВАМ И МИСЛАМ ДЕКА СО ПОВТОРУВАЊЕ НА НЕШТО И НЕГОВО ПОСАКУВАЊЕ ЌЕ ГО ДОБИЈАМ ТОА , така и ќе биде! НО АКО НЕ ВЕРУВАМ ВО ТОА , НИШТО.
незнам колку ме сфаќате но важно И ГЕТ ИТ!
(тој тоа го опишал со "добри гестови -- добро ти се враќа", за да ја подигне свеста на луѓето и so самото тоа тој сам ве ограничува и на некој начин верувате во тоа, a so toa sto veruvate taka I E ! , (нема сигурно да пише убивај и ќе те сакаат сите
)