Психоанализи на форумџии, аватари, потписи...

G

GoddessOfRock

Гостин
Mikiyo San(Мики-ЈОУ Сан) завани Мики(Михаил), дефинитивно тоа Мики му одговара повеќе од Михаил. Мики е љубител на зборување, и тоа некои ’бош’ муабети. Кога зборува сака се да каже од еднаш( без престан збори), па ти мораш да го чекаш да се доискаже.
Негова најважна карактеристика му е позитивноста. Тој секогаш е расположен за шегување и за реметење на други личности. Па така кога зборуваш со него и ти се расположуваш на некој начин). Знае лесно да те насмее, но нема некоја многу добра смисла за хумор. Но е многу флексибилен, во поглед на дружењето и забавата. Сака да се дружи и да запознава нови луѓе и со нив се однесува како да се знаел цел живот, т.е. е многу опуштен. Во поглед на музиката која што ја слуша тој е исто така многу променил. Менува стилови како што менува и чорапи, моментално може да слуша Тех Најн(точно ли напишав?), но после ке слуша и Грин Деј или пак Архангел. Сака да спортува и тоа му оди добро. Никогаш не се задржува на некој конкретен спорт (понекогаш заради виши сили, а понекога дека кем муздосади). Но тој одсекогаш сакал боречки вештини(сите врсти), и сака да стане нинџа! Ја сака Азиската култура (изгледа заради боречки вештини).
Инаку во поглед на училиштето , Мики, не се издвојува многу од другите осмоодделенци. Не го сака премногу, онекогаш ке му текне и ке избега на некој час(најчесто џермански:bilokojfdzbor:, кој му е секогаш прв час..), неговите оцени му се доста солидни со оглед на тоа какви се можат да бидат. Тоа негово понекогаш не сериозно сфаќање на школото е резултат на големата мрза(што понекогаш си е)и на друарите му(ако они бегат, и он ке избега). Женските во школото го сакат(но како другар :baeh:), и затоа сеушта не одлучил која ке му биде партнерка за полуматура!!!!! Во љубов план тој се држи резервирано, затоа што не сака да има озбилна врска се додека не наполни 18 години(но мување не би му пречело).
Мики понекогаш запага во емоционални кризи, и тоа резултира со ’незнаењештозбори’, намалено замопочитување и остри навреди кон неговото битие! за среќа тиа кризи кај него ен траат многу(најчесто еден ден), па така другите ден има заборавено се и е пак позитивно детулеее!
Мики ај доста ти е!:helou:

Член од
27 март 2009
Мислења
1.051
Поени од реакции
112
Mikiyo San(Мики-ЈОУ Сан) завани Мики(Михаил), дефинитивно тоа Мики му одговара повеќе од Михаил. Мики е љубител на зборување, и тоа некои ’бош’ муабети. Кога зборува сака се да каже од еднаш( без престан збори), па ти мораш да го чекаш да се доискаже.
Негова најважна карактеристика му е позитивноста. Тој секогаш е расположен за шегување и за реметење на други личности. Па така кога зборуваш со него и ти се расположуваш на некој начин). Знае лесно да те насмее, но нема некоја многу добра смисла за хумор. Но е многу флексибилен, во поглед на дружењето и забавата. Сака да се дружи и да запознава нови луѓе и со нив се однесува како да се знаел цел живот, т.е. е многу опуштен. Во поглед на музиката која што ја слуша тој е исто така многу променил. Менува стилови како што менува и чорапи, моментално може да слуша Тех Најн(точно ли напишав?), но после ке слуша и Грин Деј или пак Архангел. Сака да спортува и тоа му оди добро. Никогаш не се задржува на некој конкретен спорт (понекогаш заради виши сили, а понекога дека кем муздосади). Но тој одсекогаш сакал боречки вештини(сите врсти), и сака да стане нинџа! Ја сака Азиската култура (изгледа заради боречки вештини).
Инаку во поглед на училиштето , Мики, не се издвојува многу од другите осмоодделенци. Не го сака премногу, онекогаш ке му текне и ке избега на некој час(најчесто џермански:bilokojfdzbor:, кој му е секогаш прв час..), неговите оцени му се доста солидни со оглед на тоа какви се можат да бидат. Тоа негово понекогаш не сериозно сфаќање на школото е резултат на големата мрза(што понекогаш си е)и на друарите му(ако они бегат, и он ке избега). Женските во школото го сакат(но како другар :baeh:), и затоа сеушта не одлучил која ке му биде партнерка за полуматура!!!!! Во љубов план тој се држи резервирано, затоа што не сака да има озбилна врска се додека не наполни 18 години(но мување не би му пречело).
Мики понекогаш запага во емоционални кризи, и тоа резултира со ’незнаењештозбори’, намалено замопочитување и остри навреди кон неговото битие! за среќа тиа кризи кај него ен траат многу(најчесто еден ден), па така другите ден има заборавено се и е пак позитивно детулеее!
Мики ај доста ти е!:helou:
Фала ти мноогу :back::back::back:јас ..нинџа?ноуу..хах .. иам една забелешка ..стилови не менувам,си останувам на хип хоп ..само не сум едностран т.е да слушам само хип хоп ..туку знам и да слушам рок,панк,РЕГЕ и остали работи..
Фала Фроси...кисс.мисс.и.остали.други.300.финти:е.нее:
ииии Џермански дека ми е увек 1..на тој се закаснувам ..не бегам ..бегам на оние..како да речам ..т.е да не должам ептен ако иам 7 часа јас си одам со 5 или слично..ама не секогаш..

Член од
28 јануари 2007
Мислења
9.850
Поени од реакции
1.559
Aj за мене една ако е некој расположен :)

ada

Модератор! ок?
Член од
21 август 2006
Мислења
5.706
Поени од реакции
566
Јас само да кажам дека многу сакам да ги анализирам wot, магде и status quo (по овој редослед) , ама вечерва ме мрзи.
Ама ќе ги...наскоро.
Во следната епизода.

M

Mario Gómez

Гостин
Ќе удри некој по мојот катастрофален карактер:back:?

Може и размена.:pipi:

Chapstick

Сам свој психолог
Член од
7 август 2009
Мислења
2.986
Поени од реакции
311
А на мене психоналализааа?Некоој?

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Smart ass....:vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:

Членот кој е вечна иритација за голем број на форумџии посебно оние од подфорумите свет и случувања и мистерии....

Никот му е јасен и гласен...изразот е американски,на македонски баш и не се доловува значењето....смарт ес ( екс рејтион-23...ова како носач на авиони од советско време...неколку пати преименуван)...на српски паметњакович...

Член кој го има скоро во сите подфоруми,вечен зачин на многу теми а и гробар на некои од нив.

Има комплетни и детални познавања од широк спектар на области,пред се од научно-техничката област.
Поминува прилично време на форумот кој има големо значење за него како вид на арена низ која може да се бори со ставови и мислења на голем број теми.А сака да крши филмови...само не сум сигурен дека прифаќа ако него му скршат филм:vozbud:

Ок малку сериозно сега...

Ако постои психолошки профил на анархист смарт ес би бил класичен пример.Алтруизам,чесност,слобода,кодекс....сите оние работи кои анархизмот како учење ги има ги има кај смарт ес,секако моделирани према начинот и местото на живеење.И остави тоа за атомската бомба во Иран...го разбирам дуализмот комплетно,помеѓу опсесијата со дефендологија и вродениот алтруизам кој го манифестираш секојдневно.Не ми кажувај прикаски за тие работи.Аман.

Знаеш и сам дека технологијата и науката доаѓаат до ултимативен израз во воената сфера и тоа комбинирано со сета комплексност и натпревар во војните ти прави интерес кон таа тема.
Ама знаеш и дека соочен со првите жртви на истата би ги убил офицерите и би им помагал на цивилите.Тоа е.

Човек со хард кор дуалистички поглед на светот.Голема е разликата меѓу твоите можности и условите тие можности да ги реализираш.Преголема.Пред се од финансиски аспект.Но тоа е променлива категорија,за среќа.

Не се залажувај дека ги контролираш емоциите.Сакаш да гледаш на себеси како на тотално рационална личност,Спок од Стар Трек (`Јас немам чувства.Само чиста логика`).Тоа е механизам кој го користиме за евентуално да се одвоиме од светот на емоциите кој ретко кога е во наша корист.
И сам знаеш зошто ја сакаш толку мисис Ганџа.И сите други супстанци кои симулираат емоции...во ова време и ова место каде што сме во моментов тоа е.Можноста за доживување на она кое ни е дадено како луѓе е премногу лимитирано.Затоа го доживуваме по некој заобиколни патишта,па макар тоа биле психоактивни супстанци или нешто друго.
И колку и да е банално....сепак.морам и ова да го кажам.Сепак и тоа е бегство од реалноста,на искинатите патики марка Титаник,на неизвесната иднина и сегашноста таква каква што е.Барањето 200 ден. од родителите и многу слични ситници кои го погаѓаат твоето его.Со право.Знам дека е со право.

Наука.Прецизност,перфекционизам,креативност.јасни одговори на конкретни прашања и проблеми.Лагана изгубеност во светот на емоциите за сметка на тоа.
И немој да ја порекнуваш интуицијата.Постои и ја имаш.

Како велеше Сун Цу за концентрацијата на сили на главниот дел на боиштето.Види каде е главен дел на боиштето и таму мора да се насочат сите сили кои ги имаш.А ги имаш.Сите ги имаме.

Комплексна личност какви што нема премногу во денешно време.
П.С. Знам и дека во тебе се крие голем верник.Не на религиозен план туку оној секојдневен каде си окорел верник.:smir:
Како и повеќето од нас...

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Јас само да кажам дека многу сакам да ги анализирам wot, магде и status quo (по овој редослед) , ама вечерва ме мрзи.
Ама ќе ги...наскоро.
Во следната епизода.
Aнтика стана постов :)

S

smart ass

Гостин
Очигледно добра психоанализа тукатер..:smir:

П.С да не имаш телепатија бее:vozbud:

V

VeniVidiVici

Гостин
Еј ме интересира ова. Како инженер психолозите не ги разбирам, но ги почитувам... Баш би сакал некој компетентен да одвои време и да продре во моите размислувања, за што би бил посебно благодарен...

Kajgana Shop

На врв Bottom