Психоанализи на форумџии, аватари, потписи...

Blackout

An emotional retard
Член од
14 мај 2009
Мислења
1.690
Поени од реакции
451
Sajtler

И ти си тежок случај за анализирање.Не пишуваш многу, кратко и јасно се.Не објаснуваш воопшто па затоа и постовите ти се во принцип не поголеми од два реда.Можеби е поради мрза,не знам...ама ако комуницираш така и надвор од кајганава и виртуелниов свет...тогаш верувам дека ти е тешко да стекнеш пријатели.
Понекогаш е добро да дадеш објаснување за она што го пишуваш.На тој начин полесно ке си најдеш истомисленици,за разлика од сега кога не знаеме што мислиш.(а богами и полесно ке ми биде да те анализирам)
Шахист.Хммм не знам колку си добар но за таа игра во секој случај треба интелект,концентрација и моќ за перцепција и јас ќе претпоставам дека ги поседуваш тие особини.Ке изиграме некоја партија, па ке ти кажам :pipi:
Сакаш друштвени игри,особено покер колку што можам да забележам.
Те привлекуваат личности што имаат исти интереси како тебе (и не се работи само за привлекување со личности од спротивен пол.Мислам за општо,другари,пријатели....)
Едноставен си и не бараш многу.Немаш високи очекувања и затоа се задоволуваш лесно,но за кратко време.
Од онака проретчените реченици што испаѓаат од тебе може да се заклучи дека размислуваш и подлабоко понекогаш и ти стекнуваат некои прешања како доленаведеново.Прилично тешко за размислување и за одговарање е.

Кој е подобар човек, Ахил или Хектор?
Исто така интересно

http://forum.kajgana.com/showpost.php?p=2847921&postcount=1

А и ти текнуваат по некогаш да ти ибам детето
http://forum.kajgana.com/showpost.php?p=2830650&postcount=331

Доколку си во можност им помагаш на другите.Ако се побара тоа од тебе речиси секогаш се трудиш да направиш што можеш.
И :toe:
Не знам што повеќе вака да кажам.

Следен е pio-pzs ......

Blackout

An emotional retard
Член од
14 мај 2009
Мислења
1.690
Поени од реакции
451
Еј пак ке ја пренатрупате темава со барања а?
Дај бе смилуј те се, направете и вие по некоја анализа или барем нудете за возврат,да не се лажат луѓево (ко јас на пример:smir:)

J

Johnny Stulic

Гостин
Имаше едни флипери во времето Дај-Дам Земам - Земаш го играв онај скијачон многу и панг кецо таму.

Заинтересирани !?

Blackout

An emotional retard
Член од
14 мај 2009
Мислења
1.690
Поени од реакции
451
Ник: Пио-Псж
Хм... Пио-Пжс
Пио е мојот прекар така ме викаат сите веќе околу 10ина години а ПЖС тоа е местото каде што живеам
Се оградувам од анализирање на аватар,тајтл,потпис поради очигледноста на нивното значење.

Ти пријателе си како подвижна реклама на владата.Се на тебе зрачи ВМРО.Профилот ти е црвено-жолт,песната ти е 18 години умс, да не правам муабет за аватар и се што следува(па добро бе и албумите ти се полни со пропагандни слики).Ок,секој си има право на политичка определба,па демократија е да му се плукнам,нели.Ама твоево е повеќе од тоа.Ти друже си фанатик.Тоа е радикално а се што е радикално не е убаво ако се практикува.А и 16 години бе(сега веќе 17 ама во секој случај)!!! На твои години се прават други работи,политиката никаде не ти бега.

Никој никого не копира вие си правите филмчиња дека некој ве копира
Хмм...а ти создаваш сопствен имиџ со помож на твојата партија?

http://forum.kajgana.com/showpost.php?p=2876175&postcount=1720
Ок.Откривме дека имаш и други интереси освен партијата секако.Спорт,рекреација...убаво хоби.

Друга работа...не си идеалист. Ете тоа не ми се вклопува во сликава.
http://forum.kajgana.com/showpost.php?p=2873986&postcount=59
Значи,расфрлање со партии и патриотизам.Патриотите се идеалисти во принцип,бранат идеал.А ти, најголем мотив, парите! Тоа не е идеал,и што би ставил порво,партијата или парите.Или партијата ти е средство да дојдеш до нив.Доколку е така тогаш е жално,има и други начини освен да бидеш нечиј газолижач.Ако не е (ако ја ставаш партијата пред парите) се извинувам на погорепишаниот коментар и те замолувам да ми објасниш како ти ги спојуваш идеалот и парите.

Подобро еден ден Лав отколку цел живот ружа

ONLY THE STRONG SURVIVE
Мотото не е лошо ама споредбата не чини.Повторно лавови мешаш.Си можел нешто друго да ставиш.А суштината е добра во секој случај.И вистина е...

http://forum.kajgana.com/showpost.php?p=2871897&postcount=1677
тапатапатапатапатапатапатапатапаптапа
Па направи нешто де.Освен партија и фудбал има и други ствари(кладилница под фудбал спаѓа)!!!
Се на се ти се досадуваш во животов(не верувам дека партијата ти е до тооооооооолку забавна).Епа време ти е да си постапиш како што самиот си пишал.Не биди собно цвеќе и прави нешто забавно во животов и младосва твоја додека не ти поминала.
И смени тоа партиското одело...нешто друго облечи, изненади не.Можеби така и ќе покажеш нешто друго за себе а не само политичката определба.:smir:
И да среќен роденден,ај може сега како 17 годишен клинац ќе се зафатиш и со некои други работи у животов

Blackout

An emotional retard
Член од
14 мај 2009
Мислења
1.690
Поени од реакции
451
е пополецка сега.до 15 има уште една недела а јас имам уште 5 анализи по најновиот список
Ќе гледам јас и овие да ги завршам до тогаш.А ако се нафаќаш да чекаш ок.Ќе те ставиме на список.
А и мотив немам бе!!!
Јас од кога си имам побарано анализа и никој не се нафаќа:nenene::nenene::nenene:
Следен е Др.-АГАН

Paranoik

내 ♡, ∞.
Член од
10 август 2008
Мислења
1.873
Поени од реакции
451
Што викате, да му направам една психоанализа на Тојштогоболиглавата, м?

Целиот кајгански кворум напиша:
Даааааааааааааааааа!
Епа ај.

Болиглава, вечниот заробеник на хуморот [добриот хумор], стремецот кон совршенството, непоправливиот заљубеник.
Никот, еј! Болиглава. Имаш константна мигрена или луѓето од тебе ги заболува глава? Врска неам, а и сеедно ми е значењето на твојот ник [знам дека не е битно дали мене ми е сеедно или нe, но бидејќи нали, јас ја правам психоанализата, си давам мое видување на феноменот наречен Achehead :pos:]

Oкеј, знам дека не сакаш гзолижачка психоанализа, па ќе се потрудам да дадам критички осврт кон твоето постоење.
Димитар е типично 17годишно момче. И океј, не му судиме за тоа, си се однесува достојно на годините, додека некои се понашаат како да имаат 13. Има некои ептен малолетнички испади, ама се средува полека, расте.
Со детево ми беше најинтересен муабет на емесен. Колку и да бев даун, знаеше да ме орасположи, сум се газела од смеење, дефинитивно има добра смисла за интелигентен хумор, кој нали, не можат да го сфатат сите.

Причината поради која те почитувам највеќе, е твојата негрижа за авторитет. Пред никого не одговараш за постапките, затоа што и онака сам ги сносуваш последиците, „дрвење“ од некој што е над тебе не ти треба. И затоа си толку директен, секое свое мислење го изнесуваш на виделина.

Нетолерантноста ти е една од најлошите особини. Иако си добар пријател, избувлив си и нетолерантен, без разлика колку ти се блиски другарчињата со кои правиш муабет, ако сметаш дека ти е нанесена неправда, одма го кажуваш тоа.
На љубовно поле си малку заебан, затоа што мислам дека не учиш од грешките. Знам, љубов си е љубов, и речиси сите на тоа поле сме непоправливи, ама тебе ти треба подолго од вообичаеното за да увидиш каде е грешката и да се смениш, а со тоа и да ја подобриш врската, за доброто на тебе и партнерката. Така, на крајот само ти си повреден од таа врска. Можеби затоа што имаш розеви очила и стално си позитивен во врска со некој конкретен проблем.

Иако знаеш да ги поставиш границите на пријателството, за оние кои ти се докажани другари, ги браниш со сите сили, сакаш тие да излезат праведни од ситуацијата. Знам дека орден за храброст не ти треба, али малку се оние кои можат да ти кажат „фала“ и притоа да се спремни да ти го бранат грбот со истите сили како и ти на нив. Бирај ги мудро [оmg, i just sounded like a fortune cookie].

Епа ај јас да завршам.
Немам рандом видео за поздрав, имам само совет:
Попаметни одлуки во иднина,
и побогу, известувај ги MSN пријателчињата пред да ги избришеш од истиот. :back:

толку од Леја.

Fantom

Chikara
Член од
4 јуни 2006
Мислења
11.453
Поени од реакции
812
Очеквам сите шо ми борчет анализа да ми кажет ал планирет да ја прает ил да викам ватрогасци. Во спротивно... абе чеај... не можам нишо да напрам. :(

Однапред благодарам (да ми го подарите, и јас вас).

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
е пополецка сега.до 15 има уште една недела а јас имам уште 5 анализи по најновиот список
Ќе гледам јас и овие да ги завршам до тогаш.А ако се нафаќаш да чекаш ок.Ќе те ставиме на список.
А и мотив немам бе!!!
Јас од кога си имам побарано анализа и никој не се нафаќа:nenene::nenene::nenene:
Следен е Др.-АГАН
Ник - Blackout - замрачување,губење на паметењето,несвестица...има и помрачни значења но ова се основните...

Ако некој на форумов може да се земе како пример за баланс тоа се Блекаут и Лурц. Во постовите на Блекаут нема екстреми,нема глупости,нема провокации...но има многу middle-of-the-road мислења.Ретко влегува во долги дискусии низ подфорумите освен ако не ја изнервира некој или не се смета лично засегната.

Честа посетителка на подфорумите Драга Кајгана и Психоанализи на форумџии.И на многу рандом теми.Скокањето од тема на тема зборува за нервозен карактер кој често не може да се одлучи што и како.И променува тема.Стрпливоста не и една од најсилните страни.
Размислува за се што ќе чуе,види и прочита и ствара своја слика за тоа.

Во основа идеалистка.Иако не ги потценува и занемарува проблемите и предизвиците кои ги носи животот и кои ја очекуваат понатаму.
Сплетот на околности,семејството,образованието и друштвото,а пред се карактерот...ја имаат научено да мисли со своја глава.Hence, she`s an atheist. Во подфорумот религија го прочитав нејзиниот прв пост во судар со Мики1,алахов роб,Омар и слични на нив...

Добар спој на open-mindness и традиционалност.Особено за нејзина возраст. Панк и совршен правопис. Донекаде потпаѓа под лоботомијата на медиумите. Но го прави и тоа што веќе се заборава во оваа земја и меѓу нејзината генерација - чита! Најмногу од класичните дела со акцент на 19-ти век каде наоѓа спој на содржината,стилот и емоциите.Не се ограничува на тие теми.Достоевски и Маркес.

Повеќе сака да дели совети отколку да прима.

Има изграден однос со родителите (барем со мајка и) но со јасна дистанца.И сметаат претераната грижа и контрола.Тоа се коси со нејзиното сфаќање за приватност и слобода.Со помалата сестра е како Itchy & Scratchy но тоа е вообичаено за таа возраст, зрели односи меѓу браќа и/или сестри се градат подоцна.

Ај што се чуствувам како да не сум за тука,туку и кога ќе ги проанализираш работите испаѓа дека и стварно не сум.Едноставно сметам за развојот на светот бе.Луѓето (мнозинството барем,чест на оние кои не припаѓаат во оваа група) не мислат.Едноставно ги мрзи и не се замараат со градење на сопствено мислење па едноставно го пастираат во нивниот мозок мислењето на другите, на општеството.Обожаваат пропаганди и си потпаѓаат под нив со огромно задоволство.Јас пошто се замарам да имам свој став,независен и најчесто различен сум ко марсовец од време навреме.И тоа шо убаво се гледа кога ќе кажеш нешто а како одговор ќе добиеш еден толку добро познат поглед полно со недоверба и потсмев.Ееее јас дефинитивно не сум за тука.
Према времето кое го поминува на форумот се работи за личност на која и е полесно да се анонимно да се искаже за многу теми и дилеми,а тоа да го направи обмислено а не импулсивно.За разлика од реалниот свет.Каде подлегнува на својата затвореност и недоверба.Интровертноста и смета но си наоѓа и одредена вредност во повременото целосно повлекување во самата себе.Веројатно и форумот игра улога во нејзината битка со повлеченоста.

Често кај неа се сменуваат оптимизмот и песимизмот како плима и осека во зависност од односот на другите луѓе према неа. Повеќе и значи мислењето на околината отколку што сака да си признае.
Секојдневното расположение и е крајно променливо и знае да варира заради ситници. Тврдоглавост - `не бев јас!`

Става сериозен акцент на почитта како вредност која ја бара од другите. Важно и е да ја почитуваат за тоа што е,тоа што го прави, а не по надворешноста. Исто и љубовта за која има идеалистички поглед.

Има голема доза на алтруизам,повремено напади на себичност.Се обидува да помогне,барем на форумов,да подели сознанија за некој проблем.Иако на форумов тоа и носи еден куп барања за психоанализи.

Има предзнаење за медицината која и ќе ја студира. Веројатно изборот на овој факултет бил во некоја мера под влијание на здравствените проблеми кои ги имала, а некои уште ја мачат повремено.

Чувствува сериозна носталгија кон детството и безгрижноста кое е составен дел од него.Соочена со обврските кои ја очекуваат,оваа носталгија ја осеќа поинтензивно отколку обично.

Прилично самокритична кон својот физички изглед,спремна да се шегува на своја сметка во врска со тоа.Иако на моменти би сакала да изгледа поинаку.Особено кога не може да дофати нешто на повиските полици, на пример.Сепак добро се носи со својата конституција,за разлика од огромниот дел девојки сака да има некое кило плус.Повремено се бави со спорт (карате) кој покрај физичката активност и анти-стрес и дава и самодоверба.

P.S.и уште да ти кажам која лицемерка сум.се обидувам да ги средам проблемите и животите на сите околу мене за да не посветам внимание на моите желби.Изгледа го чекам Дедо Мраз да дојде и да ме праша што сакам......
ама ептен сум бутни ме да запалам понекогаш

---------------------------------------------------

А сега и да дефинираме суд.
За скоро се што ќе чујам имам свое мислење па сега ако тоа може да се нарече суд....
Не можам да му кажам на некој како да се однесува или што да прави но и не можам да не мислам ништо за некоја ситуација.Моето мислење ќњ го кажам ако ме прашаат за тоа но и тоа не би било некаков суд.....
Убаво би било кога би успеала да го надмине стравот.Оној страв кој ја тера да не се искажува до крај,да биде секогаш резервирана,да избегнува полемики иако знае дека има што да каже,општиот страв од конфронтација кој ја тера често да избере линија на помал отпор.И онаа несигурност која ја наведува да одлага многу работи и одлуки за кои е свесна дека треба да ги направи.

И каква личност е Блекаут?

Личност (во формирање:smir: ...но со неверојатен потенцијал) која може да изгради некои од најдобрите особини кои не красат како луѓе.Но ќе треба да се избори со некои нејзини демони и да пристапи похрабро кон иднината и животот.

Kajgana Shop

На врв Bottom