Психоанализи на форумџии, аватари, потписи...

Serpico

Сковинистратор / I'm Batman
Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691
Како те повредив друже?

R

reactive89

Гостин
Како те повредив друже?

Од кај ти мене ми го знаеш минатото....!? Ме поврза со минато и ме повреди, баш на тоа што нејќам никад да се сетам тоа ти го направи.... сеа ме сфаќаш!???

а што е работа и како не е важно, зашто сепак ова е јавен форум, а тоа е ептен приватно, така да неможам да ти кажам....

С

Сатори

Гостин
Мици и Михаил

Мици и Михаил ... :back:

Мици т.е. Дотичната

Мјауууу ... личност која ме познава подобро него што јас сама се познавам, па веројатно треба релацијава некако да иде во 2 правци, не знам јас не се бавам многу многу со психологија.:)
Оваа девојка е толку сталожена што мене ми е ете така чудно како е тоа можно, си има некоја своја есенција.Мици знае што сака и зошто го сака тоа што го сака, вешта е со зборови, тоа можам јас лично да ви го потврдам а и сите нејзини раскази на Форумов нормално.
Лошто кај Мици е што многу се врзува за луѓето, премногу и се битни и сака кога веќе еднаш ќе станат „нејзини“ да не ги дели со никој друг.
Мици е личност која сака посебни работи, посебен парфем, посебна облека т.е. круто кажано Мици знае да биде сноб, ама од оние фините снобови.Мици е мало слатко девојче кое знае да ви ја плесне некогаш вистината во лице па вие слободно мислете си зошто бе сега вака ми рече и Мици не знае да теши.:(Што е боље, збори работи кои поубаво ќе ве утешат од што било друго што може да ви се каже.:)
Оргиналност пред се, пасија и љубомора.
Мјауууу ... мацо мислам дека едно мало делче кажав, а?
Михаил т.е. Реактив 89

Михаил е едно од најмилите суштества кои некогаш ги имам запознато, детето е фино во вистинската смисла на зборот.
Понекогаш премногу ми се нервира за работите кои навистина не би требало него да го засегаат и е презафатен за да се грижи за себе притоа грижејќи се и за другите.
Ако сте даун ви треба дечково за да ви направи лифт уп, иако и сам знае понекогаш да западне во некои депресивни и безнадежни ситуации и пак кога е таков е тука ако ви треба.
Секогаш подготвен да даде се за сите и тоа е тоа што не би требало да го правиш сонце, разбирливо е дека се грижиш, но луѓето често не се ружи без трња, имаат и тоа многу, не само еден или два.
Од искуство.
Треба и да научиш колку вредиш, да станеш свесен за своите вредности и за своите проблеми, не само за туѓите.
Имаш потреба од љубов, од внимание, од се околу тебе да се врти еднаш само за тебе!
Мислам дека ради тоа и ти се бедовите педер, ти треба љубов.
Но кога ќе размислам, зар не ни треба на сите? :smir:

* Со љубов, ваша Виолета!:back:

Serpico

Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691
Од кај ти мене ми го знаеш минатото....!? Ме поврза со минато и ме повреди, баш на тоа што нејќам никад да се сетам тоа ти го направи.... сеа ме сфаќаш!???
Сети се и надмини го.
Можев и цветчиња да ти постирам, делфини или зелена трева... Да ти го направам денот.

Јок. Јас ако анализирам, го правам тоа со целиот ризик дека може да ти го ебам денот - ама утрото да ти е поведро, а наредните денови подобри од претходниот, полоши од наредниот.

No hard feelings момче :smir:

С

Сатори

Гостин
.

Сети се и надмини го.
Можев и цветчиња да ти постирам, делфини или зелена трева... Да ти го направам денот.

Јок. Јас ако анализирам, го правам тоа со целиот ризик дека може да ти го ебам денот - ама утрото да ти е поведро, а наредните денови подобри од претходниот, полоши од наредниот.

А мене никако да се решиш да ми го заебеш денот/ноќта после анализата која ја направив за тебе.

Добро, добро, да си знам.:nesum:

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
:oftopik:
Без навреда (не ми е тоа целта, но извините, морам да си кажам), ама мене анализиве повеќе ми личат на раскажувања за тоа што прават и како живеат анализираните, отколку на психоанализи.
Не дека се очекува професионализам на темава, ама па и општи раскази не се баш тоа кон што треба да се стремиме, нали? Част и чест на исклучоци, стандард тоа.
Фала и уште еднаш извинете ме за заблешкава.

doti4nata

Drama Queen
Член од
25 септември 2005
Мислења
3.390
Поени од реакции
35

Мици т.е. Дотичната

Мјауууу ... личност која ме познава подобро него што јас сама се познавам, па веројатно треба релацијава некако да иде во 2 правци, не знам јас не се бавам многу многу со психологија.:)
Оваа девојка е толку сталожена што мене ми е ете така чудно како е тоа можно, си има некоја своја есенција.Мици знае што сака и зошто го сака тоа што го сака, вешта е со зборови, тоа можам јас лично да ви го потврдам а и сите нејзини раскази на Форумов нормално.
Лошто кај Мици е што многу се врзува за луѓето, премногу и се битни и сака кога веќе еднаш ќе станат „нејзини“ да не ги дели со никој друг.
Мици е личност која сака посебни работи, посебен парфем, посебна облека т.е. круто кажано Мици знае да биде сноб, ама од оние фините снобови.Мици е мало слатко девојче кое знае да ви ја плесне некогаш вистината во лице па вие слободно мислете си зошто бе сега вака ми рече и Мици не знае да теши.:(Што е боље, збори работи кои поубаво ќе ве утешат од што било друго што може да ви се каже.:)
Оргиналност пред се, пасија и љубомора.
Мјауууу ... мацо мислам дека едно мало делче кажав, а?
Михаил т.е. Реактив 89

* Со љубов, *ваша Виолета!:back:

[/LEFT]

Па не сум јас крива што не знам да тешам:nesum: Ниту пак што сум сноб:kesa: Иначе, можеш ти и подобро да ме изанализираш мене:smir: Љубоморна сум и посесивна... иииии, битен детаљ * МОЈА САТОРИ!:kesa: :smir: А ти Серпико, што се скри, не џабе се мачев да те анализирам:nesum:

R

reactive89

Гостин

Михаил т.е. Реактив 89

Михаил е едно од најмилите суштества кои некогаш ги имам запознато, детето е фино во вистинската смисла на зборот.
Понекогаш премногу ми се нервира за работите кои навистина не би требало него да го засегаат и е презафатен за да се грижи за себе притоа грижејќи се и за другите.
Ако сте даун ви треба дечково за да ви направи лифт уп, иако и сам знае понекогаш да западне во некои депресивни и безнадежни ситуации и пак кога е таков е тука ако ви треба.
Секогаш подготвен да даде се за сите и тоа е тоа што не би требало да го правиш сонце, разбирливо е дека се грижиш, но луѓето често не се ружи без трња, имаат и тоа многу, не само еден или два.
Од искуство.
Треба и да научиш колку вредиш, да станеш свесен за своите вредности и за своите проблеми, не само за туѓите.
Имаш потреба од љубов, од внимание, од се околу тебе да се врти еднаш само за тебе!
Мислам дека ради тоа и ти се бедовите педер, ти треба љубов.
Но кога ќе размислам, зар не ни треба на сите? :smir:

* Со љубов, ваша Виолета!:back:

Подобра анализа за мене во живот не сум слушнал. ФАЛА многу! иначе да тоа сум јас што да правам....! само кој како ќе ме сфати и ќе ме разбере на правилен начин!!!

Ова е сосема точно за мене :kesa: :nesum:

jkd

one name one country united macedonia
Член од
13 септември 2007
Мислења
1.261
Поени од реакции
27
еј лејди штом си почнала со анализиве за мене една или не може?

jkd

one name one country united macedonia
Член од
13 септември 2007
Мислења
1.261
Поени од реакции
27
ок без навреда Сатори не мислев ништо лошо:smir:

R

reactive89

Гостин
Сети се и надмини го.

Епа другар, можам само да ти кажам дека немаш доволно осет за луѓето околу тебе, и дека не размислуваш малку поопширно - малку подалеку од тебе! А денес тоа се бара... да имаш осет за луѓето околу тебе и да ги согледаш сите факти пред да кажеш или направиш било што....
Епа ти види сеа.....

Како второ, јас не барав да ми постираш цветчиња или делфини... но ете поголем си и сметав дека позрело размислуваш малку, но изгледа се прелажав! се се врти светов околу себе и под никој случај да се размисли малку подалеку од себе!!! Тоа е лошото.... не зборам само ради овој случај, но овој па случај докажува дека кон повеќето случаи постапуваш исто вака... епа извини брат но светов не се врти само оклу тебе или околу мене.... треба првин да се стаиме во друга кожа за да видиме дали тоа што сакаме да го кажеме ќе нема последици, а за ваков вид размислување премногу малку луѓе има на светов што размислуваат така!!!

Тоа јас, јас, јас и само јас, пројде одамна, сега дојде ние, ние, ние и само ние!!!

И да, уште нешто, животов некои работи не ти дава да ги заборавиш, некои се длабоко врежани во срцето каде што неможеш никако да ги искорнеш или надминеш, и со кој мораш секојдневно да живееш. Епа види ти сеа....

Ај сеа добра ноќ и слатки соништа на сите!!!

п.с. не ти се лутам, само иам мала забелешка за тебе... работата не е за лутење зашто незнаеше... но ете сеа имаш причини да си го промениш мислењето и да размислиш малку поопширно!!!

Поздрав!!!

Serpico

Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691
...Само што понекогаш, ако некој воопшто се осмели да каже дека не си во право, стануваш малку злобен и знаеш да го исмееш малку тој член. Нешто како, јас сум паметен и секогаш во право, а тебе штотуку ти докажав дека си тапа...
Почитувам мислења, и немам обичај да кажувам свое во однос на анализата на оној што се потрудил да ја направи :) Али, ај ќе прокоментирам на кратко, за цитираното: Mислам дека интелектуалниот натпревар е најважен. Ама далеку од тоа дека се поставувам преарогантно априори. Нудам своја варијанта, па бујрум :smir: Тапа моментот беше како на шала кажан... :) За останатото, кое е кажано во позитивен контекст по некакви си правила и прописи - нема да искоментирам ништо, во наплив на скромност. Фала на трудот :smir:

Мици а.к.а. Дотичната.... Ај ќе се обидам да ја направам најкратката анализа на свет за тебе, не со некаква деградирачка тенденција, ами онака со одбрани реченици.

*После тебе потоп. - Потоп од солзи, крв и гној/ радост, меланхолија, недостигање - зависно од моментално расположение. Значи, ПОСЛЕ тебе. И значи, има ПОТОП. Тоа е битно.

*Every poet needs an unrequited love. - "макар никад да не сме заедно, ќе си напишам најубава песна за тебе во која ќе те опеам и опцујам, ќе се тестирам себеси и нас. Можеби нема да направам ништо повеќе од истурање врз парче хартија или физичка меморија на компјутер...ама така сакам!"

*Love's bitch. - точно така. И да... љубовта е кучка. Лажлива кучка. Ретко е поинаква и обично тоа е во моментите кога веќе сме се наоштриле за пресметка со неа. Кој ја ебе... Си го бараше, ќе си го најде! А шо да се замарам устари...

*На дожд не љуби чадор, макар и да е кисел. На сонце носи очила, макар и да е делумно облачно. - не коментирам ништо повеќе од ова.

Oмилен ден: врнежлив, како овој. Буди инспирација, пере улици.
Омилен филм: веројатно некоја комедија со Лесли Нилсен.

Омилена изрека: "You can't handle the truth." (како Џек Николсон во A Few Good Men) /whispers:Maybe i cannot too....Doh! Impossible :)

Животот е комедија за оние кои размислуваат, трагедија за оние кои чувствуваат. Конечно, fuck the truth. Style is more important. :vozbud:

Serpico

Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691
п.с. не ти се лутам, само иам мала забелешка за тебе... работата не е за лутење зашто незнаеше... но ете сеа имаш причини да си го промениш мислењето и да размислиш малку поопширно!!!

Поздрав!!!
Фала на анализата. Знаев дека можеш :)

Мен, кога ќе научиш да се цениш себеси, ќе бидеш ценет. Кога ќе научиш да се цениш себеси, ќе можеш пореално да цениш и некој друг. А за да се научиш себеси, треба труд. Tреба сепеспознавање. Спознавање на зборот ЈАС, ама правата тежина. Правата моќ. Тешко е, ама вреди да се проба. Имаме цел живот за тоа...

Биди искрен, прво пред себе. Не мора да спасуваш од давење некој кој не сака да се спаси - може да се изгубиш себеси ако не си јак пливач. Been there, done that.... will do it again веројатно, али и јас знам да бидам папак или тапа, и да се лажам дека знам со делфин волга да ја препливам. На моменти тоа ме прави демагог, на моменти така работам и на себе.

Добар човек си. Ќе бидеш уште подобар. Тренингот е пред тебе.

п.с. Ноќта на вештерките помина. Вампирите сеуште се тука :) Стај шал на вратчето, или носи крст околу врат. Ама обавезно при рака имај и малку лук.

Добра ти ноќ.

R

reactive89

Гостин
Дивајн, сепак фативме 3 страници :pos:

Ако со ова темпо продолжи темава до сабајле ќе има асално страни, не туку само 3 хехехехехе.....

ај поздрав и добра ноќ, напуштам јас! Утре на работа, кој ќе стане во 7 саат..... :(

Kajgana Shop

На врв Bottom