Психоанализи на форумџии, аватари, потписи...

ada

Модератор! ок?
Член од
21 август 2006
Мислења
5.706
Поени од реакции
566
АДА!!!! I'm losing my temper
Please don't.:se_ molam:place::icon_razz Еве сеа Адето ќе те do-ува:icon_lol::icon_lol:

Прва асоцијација за тебе ми е интелегенција, рационалност и огорченост. Не знам зошто, али имам впечаток дека си човек кон кој животот не бил нежен, и дека имаш итекако осетено болка и разочарување(ова е само моја претпоставка, без никаков факт како поткрепа).И тоа е добро од една страна затоа што направило да гледаш прилично бистро на нештата, без непотребни илузии, и ти ја зголемило личната цврстина но, од друга страна и те огрубело па тешко ти е да веруваш во нештата и да се опуштиш, сметајќи дека тоа те прави наивен и лакомислен. Си ја осетил на своја кожа грдата страна од човековата природа, па сега гледаш, условно кажано, опасност и кај што ја нема и одбиваш да веруваш во искрени и без задна намера постапки од страна на луѓето. Да, мудро е да си претпазлив но, и лично имам осетено колку таквата претпазливост знае да ги ускрати уживањата и убавите нешта. Сепак останува фактот дека сите големи луѓе доживеале многу па затоа ја познаваат толку добро човековата суштина. И ти ме потсеќаш на нив, со тоа што како свесно да одбираш да додадеш поцрна нијанса на сликата за човекот, отколку што ја има реално.
Верувам дека после години личен сомнеж, си успеал да си изградиш прилично здрава самодоверба. Добро знаеш колку вредиш и не дозволуваш други да ти го разнишаат егото. Малку се нештата кои можат да те шокираат. Пре ќе поверуваш на најлошата варијанта и ќе ја прифатиш, отколку поубавата.
Личниот интерес го ставаш на прво место, и сметаш дека тоа е најдобриот начин. Претеран хуманизам и алтруизам ти асоцираат на детска илузија.
Презираш лицемерие и лажен морал. Умееш да насетиш кога луѓето се фолираат и не се устручаваш да им го кажеш тоа во фаца.
Твојата фамилија ти е светост. Би ја бранел со сите можни средства. Затоа претпоставувам дека ако имаш дете ќе бидеш прилично заштитнички настроен но, истовремено и со огромно чувство на љубов и одговорност кон своето дете.
Поседуваш смисол за сарказам и црн хумор, а го цениш истиот и кај другите. Би сакал и твојата партнерка да е духовита, а и силна и прилично интелегентна индивидуа. Но иако цениш цврстина, не би дозволил таа да доминира.Осебено не пред други.
А за крај, еве најискрено...Прилично ти го почитувам интелектот и затоа сакам да ги читам твоите постови(а тоа не можам да го речам за многу други).Едино нешто што сметам дека треба да промениш кај себе е да се опуштиш. Не само со друштво, у смисол да се глупираш и откачуваш, него внатре во себе да го намалиш песимизмот и недовербата!:smir:

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Ада еднаш одамна и јас ти побарав анализа...Ќе биде ли?:pipi::smir:

ada

Модератор! ок?
Член од
21 август 2006
Мислења
5.706
Поени од реакции
566
Ада еднаш одамна и јас ти побарав анализа...Ќе биде ли?:pipi::smir:
Ќе биде за тебе:)Само малку ќе треба да почекаш. Имам ветено на уште двајца дека ќе ги анализирам .Битно нема да заборавам:back:

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
Едино нешто што сметам дека треба да промениш кај себе е да се опуштиш. Не само со друштво, у смисол да се глупираш и откачуваш, него внатре во себе да го намалиш песимизмот и недовербата!:smir:
Thank you dear. Единствено не си ме проценила околу песимизмот, дека во друштво сум повеќе од опуштен, доверба имам само во луѓе кои ја заслужиле, а песимизмот не пости, со тоа што објективно гледам на работите како и самата ме процени како објективен.

In general, thanks for doing me ;)

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
6.050
Поени од реакции
24.862
Бацилус. The man of science

Интелигенцијата ја делам на три типа- улична, научна и уметничка. Ти си бачко од овие вториве. Тоа што особено ме изненадува е дека пишуваш на многу теми и на осетливи а не си се спукал со никој. Знак на мудрост и зрелост нетипична за твоите врсници. Гаго друже во основа си реалист златната средина меѓу песимизам и оптмизам. Некогаш отскокнуваш од овој опис и навлегуваш во дејдримерски мисли ама брзо се враќаш во нормала. Имаш очигледен тон на носталгија за дома (90% сум сигурен дека тоа е причината што си овде на форум). Една работа што отсекогаш ми била изречита кај луѓето што се бавеле со наука и што ја забележувам и кај тебе не во голема мера до душа е принципот на законитоста. Кај вас 2 и 2 се секогаш 4 а водата секогаш врие на 100 степени целзиусови освен ако не се смени атмосферскиот притисок. Во реалниот живот тоа не е секогаш така ќе дадеш прст ќе ти земат рака (со рима ова). Мислам дека на тој социјален аспект треба да поработиш малку не дека си тежок случај те бива ама треба уште. Запамти дека другари не се стекнуваат со познавања од антропологија а девојќи на жалост не паѓаат на интелигенција и манири изветоперен е овој наш толку сакан Балкански свет знам дека го знаеш тоа оти си имал прилика да направиш компарација. Несомнено е дека ќе бидеш успешен во својата струка твоето залагање го покажува тоа за среќа јас нема да ти бидам клиент од генетски причини. Имаш западњачки менталитет за мене исправниот ама не го аплицирај кај нас многу е прерано и ќе наидеш на не толку позитивна реакција ова ти го врзувам со погоре кажаниот социјален аспект.

Здравје-Знаете како да го сочувате. Внимавајте на зимите.
Работа-Вашите амбиции ќе ве однесат до посакуваната цел.
Љубов-Ќе ви се падне во животот интелектуалка.
Пријатели-Поработете на вашиот социјален механизам.

Со една реченица зрела личност си, вложуваш во кариера добродушен и луциден ама помешај се малку со улицата и стекни навика на толкување на нештата не само од логичен аспект.

On a personal note-еден од моите омилени пишувачи на форум уште од сам старт. Ауфидерзен, Мацедониа убер алес :pos2:.

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
Бацилус. The man of science

Интелигенцијата ја делам на три типа- улична, научна и уметничка. Ти си бачко од овие вториве. Тоа што особено ме изненадува е дека пишуваш на многу теми и на осетливи а не си се спукал со никој. Знак на мудрост и зрелост нетипична за твоите врсници. Гаго друже во основа си реалист златната средина меѓу песимизам и оптмизам. Некогаш отскокнуваш од овој опис и навлегуваш во дејдримерски мисли ама брзо се враќаш во нормала. Имаш очигледен тон на носталгија за дома (90% сум сигурен дека тоа е причината што си овде на форум). Една работа што отсекогаш ми била изречита кај луѓето што се бавеле со наука и што ја забележувам и кај тебе не во голема мера до душа е принципот на законитоста. Кај вас 2 и 2 се секогаш 4 а водата секогаш врие на 100 степени целзиусови освен ако не се смени атмосферскиот притисок. Во реалниот живот тоа не е секогаш така ќе дадеш прст ќе ти земат рака (со рима ова). Мислам дека на тој социјален аспект треба да поработиш малку не дека си тежок случај те бива ама треба уште. Запамти дека другари не се стекнуваат со познавања од антропологија а девојќи на жалост не паѓаат на интелигенција и манири изветоперен е овој наш толку сакан Балкански свет знам дека го знаеш тоа оти си имал прилика да направиш компарација. Несомнено е дека ќе бидеш успешен во својата струка твоето залагање го покажува тоа за среќа јас нема да ти бидам клиент од генетски причини. Имаш западњачки менталитет за мене исправниот ама не го аплицирај кај нас многу е прерано и ќе наидеш на не толку позитивна реакција ова ти го врзувам со погоре кажаниот социјален аспект.

Здравје-Знаете како да го сочувате. Внимавајте на зимите.
Работа-Вашите амбиции ќе ве однесат до посакуваната цел.
Љубов-Ќе ви се падне во животот интелектуалка.
Пријатели-Поработете на вашиот социјален механизам.

Со една реченица зрела личност си, вложуваш во кариера добродушен и луциден ама помешај се малку со улицата и стекни навика на толкување на нештата не само од логичен аспект.

On a personal note-еден од моите омилени пишувачи на форум уште од сам старт. Ауфидерзен, Мацедониа убер алес :pos2:.
Фала брат, за социјалниот живот јасно ми е, може порано и подобар бев ама тука во германијава кога сум (10 месеци од годината) кога не сум на факс, воглавно сум сам, и отупувам на тоа поле и јасно ми е за тоа, ама се надевам дека тоа би било мала жртва за тоа што го добивам овде. Токму и затоа за да си ја пополнам таа празнина сум почесто на форумов. Кога сум во Скопје многу поретко сум на форум и поретко пишувам, ама сега што е тука, се фатив за орото и го играм, ама ќе се потрудам максимално да го направам мене лично да ми е попријатно за играње.

ПрИтИ_гРл

Unforgivable ♥
Член од
6 јуни 2006
Мислења
2.554
Поени од реакции
22
по 100 пат...мене?:pipi:
Може ли јас да пробам?

Епа вака ...
Првин никот. Mary_jane
Која читам Мери Џејн ме асоцира на девојка која зрачи секспилност. Исто ме потсеќа на име на марка од чевли али неврмајнд. :pos:
ИСто така да пообјаснам за тоа зашто мислам сексипил : бидејки имам гледано стрипови (девојката така се викаше) и така, ми звучи храбро, силно, и патем убаво.
Што со тоа мислам дека и ти самата си доста убава (гледаќи според сликите во галеријата) би требало колку од надвор толку и одвнатре. :)

Тајтлот. La Vitta E Bella..

Животот е убав. Со ова ни даваш до знаење дека му даваш големо значење на оваа реченица, дека се надеваш, дека после секој пад, лесно стануваш-со дигнат нос, го цениш животот, ги искористуваш секој момент за да го направиш уште поубав, и да уживаш во него.

Аватари.

Скоро секогаш имаше аватари од девојки кои свират на тапани, изгледа поради тоа што и ти самата свириш на тоа, па љубота кон нив ни ја пренесување преку аватарот. Искрено девојка која чука на тапани, ми зрачи силна позитивна енергија, и многу невообичаено, со што покажуваш дека гледаш за себе да ти биде убаво, а за другите ретко.(не обрнувањ многу, многу внимание на трачарањата ако ги има за тебе или околу тебе)
За сегашниот аватар, малку поинаков од другите, има усни од девојка со исплазен чуден јазик, малку даркерски ми е, не мој тип али ок. Ме асоцира на повредена девојка, која очајно бара бакнеж ....

Попис.

Сега немаш, али како што кажав погоре, скоро секогаш имање нешто во врска со тапаните, што како шо кажав ни ја искажување љубовте према нив, преку аватарот и потписот.

Постови.

Ти си една како да речам од поретките, изгледа од обавези ова-она, али кога си наппишала напишано е. Имаш еден сопствен став и не мрдаш од него. Стрикно го тврдиш она што го мислиш, и размислуваш правилно (барем според она што го имам прочитано до сега ми имаш оставено таков впечаток), имаш смисла за хумор кога се наоќаш во таква ситуација, и да, некогаш правиш и шеги на своја сметка со што ни кажувањ дека и во реалниот живот си таква по природа.
И уште нешто, секогаш те читам во постовите. Сите ми се убави.

И уште ова, имаш ретко убави очи.

Ух, се надевам дека е добра, бидејки ми е прва анализа во животов на форумов. Ако имаш замерки слободно кажи, или друг кој и да е, се разбиура ќе ги прифатам, бидејки сигурно има поискусни од мене, за да знам каде грешам и да можам да се поправам. :smir:

Fantom

Chikara
Член од
4 јуни 2006
Мислења
11.453
Поени од реакции
812
Ада, и јас побарав, ама шо се деси и јас не знам. :)

Bada Bing!

шшшшшш
Член од
14 јули 2006
Мислења
2.671
Поени од реакции
114
по 100 пат...мене?:pipi:
Eве и јас.

Една од рокерките на форум, али не од оние што рикаат на мрачност и не знам какви тинејџ срања. Умна девојка, со големо срце ама не знае да се грижи. Не знам дали животот ја научил или си е родена така, ама знае да ужива и во ситници и во големи работи и да се фрли во моментот. Да, размислува понекогаш за иднината и прави планови, ама тоа сега тука и е најважно. Беше едно време девојка на тапанарот, али пошо моменталното уживање не и дозволи да сфати дека тие имаат групис се сјеба. ОД тогаш не знам дали научи нешто, пошо ставила потпис животот е убав. Ја мислам дека пак се трти да ја сјебат, ама времето ќе покаже.

Онаков тип е што многу го сакаат, често насмеана, ведра, постигнува рапорт во 13 секунди и е тип на човек што кој сакаш да поновиш искуство на запознавање само затоа што не бил напорен муабетот. Отворена е во погледите, не за друго туку да се дружи затоа што многу работи не ги зема при срце, и успева да мислиш дека таа е единствената која те сфаќа.

Има наркоманско име али се сомневам дека се дружи со тие супстанци. Тоа е незаконски и не ни треба да помисли да го прави. :nenene:

Доколку би имала коњ она е тип на каубојка што би го водела до себе наместо да го јавне затоа што докторите рекле може да настане до кривење на прекрасниот грб на животното. Ама ќе ја болат ножињата после. Мисли на ножињата малце! Дефинитвно треба да мисли на ножињата повеќе. Треба да ја носат на многу места тие ножиња. На многу коњови. :back:

Bada Bing!

шшшшшш
Член од
14 јули 2006
Мислења
2.671
Поени од реакции
114
Sweden

Човекот. Генијалецот. Легендата.

Он нон стоп се конвертира во песок спремен да влезе во некоја вагина на плажа. Сака да боцка, сака да го боцкаат. Секојдневната болка од сусретите е негов тик и го шармира. Се со него влече во сексуална конотација така да чичко Фројдчо би му бил прв другар. Не дека е далеку од вистината ама другите луѓе сакаат да се залажуваат дека има нешто повеќе од најголемото задоволство - сексот. Као уметност и чувај боже, хуманизам. Но си чиста душа во природа па забегуваш во тешка иронија со твоето однесување и знаеш дека и ти треба да бараш други вредности понекогаш али јебеш, курвите се ефтини... So why the hell you shouldnt fuck them?

Кога си бил мал си сакал да станеш пилот, али после ти рекле дека коштаат 5 миљона авионите и те одвлекло тоа пошо нејќеш да правиш хаварии, камо ли човечки жртви. Си станал адвокат и сега живееш пак негде на медитеран, шо би се рекло, иста хоризонтала. А бог знае дека обожаваш хоризонтали. Не си ти за високи, далечни, ладни места ко Шведска.

Аватарит ти е со некој stalker шо гледа низ грмушка. Искрено абер немав до пред завчера кога некој го спомна тоа па накачував брајтнес да видам шо кој кур е тоа црнилото на сликицата. И го видов типот шо ѕирка језиво у паркче некое пуно со мали девојчиња (машта ради свашта:P). Затоа стави си ти аватар со "I ache", потпис "Understanding Pain' и во потпис "I heart deep ladies'. Тоа е ин. И пишувај веќе за нешо битно као меѓучовечко разбирање, и еврејската кауза. Не биди лешпер.

Малце рап, малце турбо и спремен си за освојавање момичиња од поновите генерации. Транзициски девојчиња за капиталист како тебе. Си видел подобра комбинација? СИ ВИДЕЛ?!

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
6.050
Поени од реакции
24.862
Ангелче

Што да пишам тука? Нормала, мејнстрим стереотип. Да ме праша некој како изгледа нормална просечна Македонка би кажал Ангелче. Заслужено модераторско место. Најзаслужено се трудиш на тоа поле. Ангелче прво демунитив. Мода второ. Класично женско. Најкласично. ја имаш таа типична нота на адолесцентка со мечињата дома и изгледот како битен моментум во животот. Лично извини вака (секогаш си коментирам искрено) сум ги избегнувал таквите девојки. Да не беше беше еден аспект што те издава тука ќе ја завршев анализата. Едно нешто ми ја сврте мислата-како им ги правеше анализите на другите. како некој друг што го знаел твојот пасворд да седнал. Значи сепак не си мејнстрим. Значи друга е работата. Битна ти е една работа да бидеш прифатена. Ќе проголташ многу твои карактеристики, ќе одглумиш многу работи за средината. Се плашиш. Се плашиш како некои твои атрибути ќе делуваат на околината. Затоа ќе бидам краток. Влегуваш во трансформација на жена. Немој да станеш шмизла или кучка тоа прво. Второ завземи став. Заслужуваат другарство само тие што ќе те прифатат комплетно каква што си сосе сите квалитети и мани. Не мора да го живееш стереотипот на Македонска девојка која што се што и треба е во секој момент да знае кои штикли со која сукња одговараат поседуваш ти и повеќе од тоа нели? Можеби ќе наидеш на лош публицитет ама само така ќе ги исфилтрираш оние работи и луѓе што вредат од они другите. Другото се е во ред позитивен и дружељубив карактер добри размислувања и поставеност. Be you чупе.

Kajgana Shop

На врв Bottom