Протест!

rossoner stefan

Модератор
Член од
5 декември 2007
Мислења
1.770
Поени од реакции
192
Врски имало и ке има...има и на факултет па никој не ги тетсира нив дополнително нели?аман полесно ке завршам факултет со колуквиумите него средно:tapp:

Емкаа

the worst thing about prison was the dementors.
Член од
14 мај 2008
Мислења
5.005
Поени од реакции
12.629
немам нишо против тестојве,ама сепак мислам дека ке е поубо да имаме на секое тромесечие тестој...така пак ќе се знајт кој колку учел,поголеми резултати ќе имат и ќе се оценет професорите

maca_kaka'

тiƒosi јаossoηeјаo
Член од
6 октомври 2007
Мислења
3.515
Поени од реакции
640
глупости се тестовиве

кај историја на пример ке памтам се:shok:години, градови, имиња:shok:

или географија кај што е заебан материјалот на втора година

доволно ми е се што преживувам во орце неможам уште 12 тестови повеќе
јас сум против:pipi:

RIZTETO

Somebody stop me
Член од
3 јуни 2007
Мислења
2.508
Поени од реакции
75
Ного јасно. Нема шо да се буниш.:nenene: За горното мислење пишав.

И јас го подржувам ова ако влијае на оценката. Ама кога не влијае нема потреба од штрајк?
И како што гледам само 2ца прочитале у весник дека ке влијае. Дајте каде да видиме

Rock Girl

Liber, libertas!
Член од
11 август 2007
Мислења
500
Поени од реакции
28
Како прво овакви глупости шо ги праат нема да имаат никакво влијание за фаќање врски. Пак ќе си продолжат по старо родителите и професорите, а ние ќе си го јадеме стапот на крај на година, ќе учиме на +40 степени, ко што ги заебаа матурантите. Значи џабе е се!! Џабе даваат глупи тестови на крај на година, џабе се буниме кога никој не не слуша, џабе се палиме само кога нема што да се прави. Никој не не слуша! И што е уште потрагично, на никој не му е гајле. Ќе ни натрупаат нас по 500 часа неделно и ај после снаоѓајте се. И уште па на крај ќе треба да полагаш 300 чуда, тестови, матури, секакви срања ко шо ќе им прднат на ум! Преку к** со ова нашево образовние веќе!!

Член од
12 август 2008
Мислења
44
Поени од реакции
0
И јас сум одлична и јас сум учела по цела година и јас сум заспивала на книгата во 4 ноќеска,но и јас сум за протест против финалните тестови.Зошто? Епа еве еден пример:Значи сум си учела така јас по сите предмети и сум имала петки и зарем јас заслужувам сеа и сите тестови да ги полагам(не е малку да се повторат 10 книги еднаш или двапати),а некој не е учел ништо преку годината и му текнува последниот месец дека има шанси да си ја поправи грешката што си уживал цела година и последниот месец си научи и се подготвил за тестовите.И после и јас и тој петка.Тоа со врските(кој како што) ќе се виде на матурата.Таму треба да си го покажеме знаењето на тие 5 предмети,а не на овие финални тестови каде слабите ученици ќе си поминат подобро од они кои учеле континуирано.Така и професорите се во загуба,некој не учел преку год и му ставиле 2,и тој подоцна за тестовите че си научи и че извади 4 и професорите криви...
И јас го имам читано тоа за реформите во службен весник,дека ќе ни се намалуваат оцените

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.403
Поени од реакции
25.267
Остајте историја...ама физика луѓе, физика??? ФИЗИКА

RIZTETO

Somebody stop me
Член од
3 јуни 2007
Мислења
2.508
Поени од реакции
75
Секое тело потопено во вода ............. Е МОКРООООО

Ето ти физика:toe:
Ако влијае ке не еебат у мозок ама дајте луге нешто вистински доказ дека ке влијае? А не само видов и ми кажааа:toe:

GavolRulz

hippopotomonstrosesquipedaliophobia
Член од
23 март 2008
Мислења
12.725
Поени од реакции
11.565
Абе сите ќе не поебаат со овие тестови! СИТЕ

И ти остај физика, еми хемија ? :tapp:

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
fati si vrski i sedi si cel den na kompjuter toa ti e realnosta ili imas vrski ili ke si ucis treto nema
Кажа и жив остана. Зошто ние, новите генерации, поучени од тоа што го гледаме, вртење телефони и фаќање врски да не се трудиме да го смениме? Утре и ние ќе бидеме професори, родители, па можеби некој од нас ќе успее да стигне и до некоја функција во Владата. Вака да коментира?
Моралните и етичките вредности се ниски, тоа е факт. А треба да ги покачиме.

Остајте историја...ама физика луѓе, физика??? ФИЗИКА
Тука е Агора, не се грижете. Во најдобра намера го кажувам ова, му оди на детето физика, сега заебанција за заебанција, ама ова сериозно го кажувам.:smir:

Zemzela

носител на титулата ултимативен клабер
Член од
19 јули 2006
Мислења
5.045
Поени од реакции
152
До дечкото што ја отвори темата...јас не сум против штрајкувајте но бидете организирано со 100 души нема ни вратата на Mc donalds да ја блокираш :toe: треба организација за штрајк,подготовки прашај како беше на протестите за името имаш и слики :vozbud:...е тоа е протест а не заврнало и сите дома...и не пред школо се протестира на улица,пред министерство :toe:

F

fantomX

Гостин
И јас го подржувам ова ако влијае на оценката. Ама кога не влијае нема потреба од штрајк?
И како што гледам само 2ца прочитале у весник дека ке влијае. Дајте каде да видиме
Ако оценката од тестот се разликува за две или појче оценки од оцента на професорот, тогаш се пишува оцената од тестирањето.
Ако има разлика само една оцена, се пишува таа од професорот.

Пример:
Оцена од професор: 5
Оцена од тест: 3
Во свидетелство: 3

Оцена од професор: 5
Оцена од тест: 4
Во свидетелство: 5

Оцена од професор:3
Оцена од тест: 5
Во свидетелство: 5

итн, итн, итн....

Ова е 100% сигурно, пошто имам копија од „Службен Весник на РМ“ од 22 јули 2008 година, каде што и се вели „ Закон за изменување и дополнување на законот за средното образование.“, т.е. новите членови во законо со кој се предвидува вакво тестирање.

Немам скенер, инаку че ја скенирав и поставев копијата овде.

Инаку, сум за матура да се полага, ама вакво тестирање е излишно, барем во сегашниов систем.
Секој ден имаш минимум 6 часа, од кои најмалку три се испрашувања, тестој...и то секој професор си тера по свое. И на крај, пак тестирање, од цела година. Да нема секој трет час оценување од професор, и на крај да има завршен тест или на секое тримесечие, во ред, ама вака е премногу.

Shorty

Вансериски
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.277
Поени од реакции
1.496
Ако ми паднат да праем тест Математика или Историја, одма идемо со песната: Запалиќу пола школоо!

Член од
12 септември 2008
Мислења
359
Поени од реакции
4
Како прво овакви глупости шо ги праат нема да имаат никакво влијание за фаќање врски. Пак ќе си продолжат по старо родителите и професорите, а ние ќе си го јадеме стапот на крај на година, ќе учиме на +40 степени, ко што ги заебаа матурантите. Значи џабе е се!! Џабе даваат глупи тестови на крај на година, џабе се буниме кога никој не не слуша, џабе се палиме само кога нема што да се прави. Никој не не слуша! И што е уште потрагично, на никој не му е гајле. Ќе ни натрупаат нас по 500 часа неделно и ај после снаоѓајте се. И уште па на крај ќе треба да полагаш 300 чуда, тестови, матури, секакви срања ко шо ќе им прднат на ум! Преку к** со ова нашево образовние веќе!!
Добро е матура да се полага за да се провери знаењето бидејќи овој професор со татко му се знал му ставил една две оцени повеќе оној со оној се познавал и после слаб кадар ќе имаме на учени луѓе !!!

Kajgana Shop

На врв Bottom