Протест!

Vetrence

...believe in yourself! :)
Член од
2 јули 2007
Мислења
7.469
Поени од реакции
676
А бе тие тестови не влијаат на нашите оценки, и затоа имаме подршка од некои професори. Бидејки тоа е за нивна оцена. А ако ги укинат , губиме можност да ги уценуваме нив како што тие знаат нас да ни прават:helou:
Грешка си брат. Ем нии ке сме оценани ем они.Доколко не се совпаге оценката на тај тест од министреството со тај од школото,професорите може да изгубат работно место,намалување на платата ке има и тва сигурно,а ние ке га добиеме таа оценка шо сме га добија на тесто од министерството. Тка пишаше и низ весници и така кажуваа

Па брат ако цела година си учел редовно, само еднаш да ги прочиташ лекциите ке го знаеш материјалот.
Ти ако можеш на крај да ги прочитеш сите лекции и да се сетиш на се и сешто можеби некој неможе.колко и да учиш пак ке се збуниш.. не е само еден или два предмети .. туку 10-11 предмети учиме.:uvo:

SrRulz

Siempre Real Madrid
Член од
8 декември 2007
Мислења
4.845
Поени од реакции
221
Ного глупа работа се тие тестовите... мора нешто да се превземе не така на празно да се праве муабет за неорганизирани протести!
Треба пред се добра организација а верувам дека ќе има и голема подршка од учениците!

bebush

Portable Heater
Член од
4 септември 2007
Мислења
4.468
Поени од реакции
5.166
Има нешто смешно во ова?
Да,има.Цел твој пост е за смеа.Неможе да се очекува од сите читај:редовни ученици кои учат континуирано да го знаат секое прашање,по секој предмет.Ти ако си феномен ти честитам браво,но не се сите како тебе:smir:И јас учам редовно,знам лекции од прва и втора но сепак не се секавам на сите.И ти очекуваш некој одличен ученик од едно читање т.е.повторување повторно да се сети на нив и да ги знае како што ги знаел тогаш?Извини ама нешто си утнал тука:pos::smir:

rossoner stefan

Модератор
Член од
5 декември 2007
Мислења
1.770
Поени од реакции
192
Секоја чест на форум имаме вундеркинд деца..еднаш да си читнат се си знаат..искрено ви се клањам во моментов:tapp::tapp::tapp::tapp:

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
За 4та разбирам и да ги укинат, дури и мислам дека е потребно донекаде, матура, приемни има на Медицина, што знам, ама за другите години мислам дека ова е добра шанса да видиме кој врти по телефони и дели подароци во канцеларија.
А не знам што сте се упрпале. Слушајте убаво кога ви читаат : СТАНДАРДИЗИРАНИ тестови од годината во која учите. Нема да има прашања ископани од малиот мозок или од минатите години на вашето образование. На пример, историја за трета ќе има : Кога почнала Втора Светска Војна, Што се случило во Кристалната ноќ и слично. Е ова да не се знае, а утреден да се биде академски граѓанин навистина е срамота.

THE_PIRAT

Avanti Formica atomica!
Член од
14 февруари 2007
Мислења
2.508
Поени од реакции
79
Која глупост е тоа некоја бубалица ако си има 5 цело време и накрај еве му се потрефило не научил лупне 1 и 1 ке си има накрај а:tapp:утре сите на штрајк!

Член од
30 мај 2007
Мислења
399
Поени од реакции
1
Тој што сака да оди на протест му гори под нозе за оцените кои најверојатно не ги заслужил. тој што редовно си учел нема да има никаков проблем да го реши и годишниот тест. Јас сум ЗА тестовите бидејќи на тој начин ќе видиме кој учи, а на кого татко му дреме пред канцеларија. Ако сега се буниме за годишни тестови, тогаш што правиме за матура? - И тогаш ќе рипаме ќе скокаме без врска!
Прашањата сигурно нема да бидат до детал (во тој ред на таа страна во учебникот по тоа што ти пишува?) туку општи работи кои би требало да ги знаеме.
a so se zamaras ti drugite sto oceni imale i kaj mene vo klas ima takvi pa sto da praam ja si gledam za mene a drugite ako spiele cela godina i na kraj imaat 5 pa sto si se snasle mene ne mi e krivo

RIZTETO

Somebody stop me
Член од
3 јуни 2007
Мислења
2.508
Поени од реакции
75
Да се мо12345ам у службенио весник. Ај некој да ми даде слика и јас да прочитам:toe:

Член од
2 октомври 2008
Мислења
12
Поени од реакции
0
За 4та разбирам и да ги укинат, дури и мислам дека е потребно донекаде, матура, приемни има на Медицина, што знам, ама за другите години мислам дека ова е добра шанса да видиме кој врти по телефони и дели подароци во канцеларија.
А не знам што сте се упрпале. Слушајте убаво кога ви читаат : СТАНДАРДИЗИРАНИ тестови од годината во која учите. Нема да има прашања ископани од малиот мозок или од минатите години на вашето образование. На пример, историја за трета ќе има : Кога почнала Втора Светска Војна, Што се случило во Кристалната ноќ и слично. Е ова да не се знае, а утреден да се биде академски граѓанин навистина е срамота.
Потполно се согласувам тука
кај средношколците од четврта веке има една проверка на знаење, зошто уште една... еве зошто да јас полагам финален тест по математика ако планирам да одам на правен факултет, во четврта веќе сме насочени кон идните професии зошто да обрнуваме внимание и да се создава безпотребен стрес на безпотребни работи.
ок е за другите години, ај мош утре ке им текне друго да се запишат и добро е да имат основни познавања од се. ама матура и финални а и приемни за некои .. премногу

Lorddd

Титула - Лорд
Член од
18 март 2007
Мислења
1.067
Поени од реакции
53
Напочеток кога разбрав за овие тестови, бев онака, ок. Но сега почнувам да менам мислење. Само мислам дека добро би било, 1ва, 2ра и 3та година да имаат нешто накрај, например тие да можат да си изберат 1-2 предмета за полагање, и мислам тоа добро ќе им дојде во 4та, за матура. Е сега да не изгледа како еве тој е 4та и само тој несака да полага, милам дека ептен ќе ни дојде, и матура и овие испити, и приемен ако има на некој факс. И ве молам поштедете не од такви мислења-Абе ако си учел цела година, ќе повториш само и готово. Кој ќе успее само од едно прочитување на материјалот од цела година да научи, добива награда од мене.
Например предметот Логика, нема врска предметот. Се мора напамет да се учи, и сега накрај ќе треба да го полагаш и што? Одново цел учебник ќе треба да го учиш, пошто си учел напамет и веќе се си заборавил. :helou:

Член од
5 јуни 2008
Мислења
3.632
Поени од реакции
5.724
a so se zamaras ti drugite sto oceni imale i kaj mene vo klas ima takvi pa sto da praam ja si gledam za mene a drugite ako spiele cela godina i na kraj imaat 5 pa sto si se snasle mene ne mi e krivo
Незнам за тебе, ама јас не можам да гледам некои лижигузковци што ни насловот на лекцијата не го знаат да имаат 5. или што, цела година си го дрват и послем ќе дојде татко, вујко и останата блска и подалечна роднина и ќе ги реши сите проблеми. зошто некој да има иста оцена со мене? - Зошто јас цела година да се потресувам што сум добил на тест, дали сум спремен за утре, што заборавив да повторам исл, кога можам едноставно по цели денови да дремам на комјутер и да си се заебавам. ЕДНОСТАВНО ТОА НЕ Е ФЕР!

RIZTETO

Somebody stop me
Член од
3 јуни 2007
Мислења
2.508
Поени од реакции
75
Па нормално дека не е фер. Но врски имало, има и ке има. Тука не може ништо да смениме. Но затоа се тие тестови, да видат како оценуват професорите а не нас да не заебат:toe:

Член од
30 мај 2007
Мислења
399
Поени од реакции
1
Незнам за тебе, ама јас не можам да гледам некои лижигузковци што ни насловот на лекцијата не го знаат да имаат 5. или што, цела година си го дрват и послем ќе дојде татко, вујко и останата блска и подалечна роднина и ќе ги реши сите проблеми. зошто некој да има иста оцена со мене? - Зошто јас цела година да се потресувам што сум добил на тест, дали сум спремен за утре, што заборавив да повторам исл, кога можам едноставно по цели денови да дремам на комјутер и да си се заебавам. ЕДНОСТАВНО ТОА НЕ Е ФЕР!
fati si vrski i sedi si cel den na kompjuter toa ti e realnosta ili imas vrski ili ke si ucis treto nema

Kajgana Shop

На врв Bottom