sekogas i vo sekoja zemja na svetov , koga drzavata ne resava nekoj golem problem , toa go pravi narodot...
mene ne mie jasno zosto se site ovie sekojdnevni provokaci protiv Albancite i nivnata vera ???
"rakometarite , karnevalot"
Pa dobro be Makedonci zasto tolku ne provocirate, koga nie se zalagame za sozivot
gi podrzuvame site projekti koi se za dobroto na Makedonia, no vie sepak ne prekinavte so provokaciite.
Vie ne mozete da go razlikuvate priatelot so nepriatelot
1.srbite ne vi go priznavaat crkvata "verata" no vie sepak gi narekuvate (nasi braka.)
2.Bugarite ne ve priznavaat kako nacia no vie sepak gi narekuvate (nasi braka.)
3 Grcija (za ovie nema potreba za koment)
4.Albania ve podrzila vo site vasi projekti i planovi no vie sepak gi narekuvate (dusmani.)
Pa sega kazete mi koj tuka e priatel a koj nepriatel ?
Eden Makedonec sto ne go interesira verata i naciata , toj ne e Makedonec,
toj e srbin ili bugarin
razmislete malku poveke za ova...
Се надевам си се напил од лековите...
Ајде да почнам како што ти си пишал.
Ракометарите ?
Не го разбирам ова,дообјасни се.
Карневалот...самиот збор ти кажува дека се работи за хумор и сатира,прогуглај на нет малку,штом веќе си можел да се регнеш на форумов за да тресеш зелени,што всушност значи зборот карневал,во ред ?
Друго,
Ние со Србите го имаме тој проблем,јас како што знам вие не се декларирате како граѓани на Македонија ?
Ако се деклариравте,немаше да палите знамиња,немаше да рушите црква на Кале,немаше да вадите знамиња и пароли за Голема Албанија.
Бугарите ни сами немаат нација,ама за тоа треба да знаеш историја,ама ти тешко да си учел историја.
Никогаш татарите не сме ги нарекле наши браќа,не кур сери многу многу од почеток.
За педерите грчки ни јас немам коментар,ама вас изгледа ви се виде интересно дека тие протестираат за палењето на знамето,па ај и вие да се направите интересни,да се разбудите од зимски сон да видите дали ќе ви упали фората и вас.
Албанија...тоа ти е нешто за што немам зборови.
Да,не поддржила за некој проекти,а не ги признава Македонците што живеат таму како малцинство.
Што сакаш повеќе од ова ?
Па сега ти кажи ми дали ВООПШТО МАКЕДОНИЈА има искрени пријатели штом толку знаеш да паметуваш без врска.
Вие не,ни под разно не сте ни пријатели,ако бевте малку пријатели и навистина сакавте соживот,немаше години и години уназад да правите зулуми,ок ?
Ај сеа биди поздравен.