Протест во Струга! Запалена црквата во Лабуништа/Мала Речица?

Плавиот^

London is blue!
Член од
3 октомври 2011
Мислења
930
Поени од реакции
1.462
Алсат пренесува изјавите на Рамиз Мерко и на селаните дека огнот е подметнат од двајца македонци(православни) , нивниот идентитет е познат , а полицијата трага по истите.
Селаните муслимани помагале да се згасне пожарот.

Според Сител пак , гореле помошните простории на црквата каде имало дрвја ?
Сепак македонците се пак криви а? Сигурно и они го запалија знамето и они правеа графити на црквата. :cautious:

Не ми се верува, барем сега очекував нешто подобро! Незнам како успеавме да се најдеме во иста држава.

М

Мартин`

Гостин
Добро во 21 век толку не можат нашиве “професионални“ телевизии да испратат екипа и да видат дали црквата е изгорена, дали дел или што е навистина. Ти ебам професионалните телевизии когаво рок од 3-4 саати испаднаа 200 верзии на настанов и пак не се знае што се случило навистина ..

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
Очекувам да ми пратат слики од црквата.
Ако ги добиеш,постави ги тука сликите,па да ги видам после и Сител и сите што кријат како ќе се вадат,мамицата нивна продадена и клошарска.

karan

бивш поет, плукач, вљубеник во слободата
Член од
31 мај 2006
Мислења
3.595
Поени од реакции
2.719
Vidi,kako prvo jas ne zapaliv, a kako vtoro, kako TURCIN sum NAVREDEN ova sto se sluci vo Vevcani, a inace nesum golem vernik,ama sepak pak sum navreden..
Slusnav deka i Turskata Ambasada vo Skopje ke reagira zaradi glupostite na Vevcani, ehh sega neka se misli Gruevski,dali ima korist da gi narusi odnosite ne samo so muslimanite od Makeodnija, tuku i so TURCIJA.. A momentalno Gurevski e tokmu bas vo Turcija, se moli tamu na turskite biznismeni da investiraat vo Makeodnija..
Демек сега треба да се турчиме за турски инвестиции...
Ма деф....

Од се ова што читам, многу ми е страв... премногу...
Не можам да објаснам што ми се случува...
Еден куп глупости.
Ама се дури можеме да трпиме нема страшно.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Од се ова што читам, многу ми е страв... премногу...
Не можам да објаснам што ми се случува...

H

Hip.Hop_MKD

Гостин
Ако ги добиеш,постави ги тука сликите,па да ги видам после и Сител и сите што кријат како ќе се вадат,мамицата нивна продадена и клошарска.
Сликале мештаните, па преку еден другар па да видам дали ќе може да дојдам некако до нив.

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
Vidi,kako prvo jas ne zapaliv, a kako vtoro, kako TURCIN sum NAVREDEN ova sto se sluci vo Vevcani, a inace nesum golem vernik,ama sepak pak sum navreden..
Slusnav deka i Turskata Ambasada vo Skopje ke reagira zaradi glupostite na Vevcani, ehh sega neka se misli Gruevski,dali ima korist da gi narusi odnosite ne samo so muslimanite od Makeodnija, tuku i so TURCIJA.. A momentalno Gurevski e tokmu bas vo Turcija, se moli tamu na turskite biznismeni da investiraat vo Makeodnija..
Ако Ердоган прекине дипломатски и економски односи со земја заради ефтина и глупава навреда од тројца копиљаци на идиотски фестивал во некое затурено село, тогаш Ердоган е глупав идиот.

А верувај ми, Ердоган не е глупав идиот.

Член од
14 јуни 2008
Мислења
1.369
Поени од реакции
1.075
Не се они. Еве што го кажал Мерко :

Градоначалникот на Струга Рамиз Мерко за Сител потврди дека во гаснењето на пожарот учествувале жители на селото од исламска вероисповед кои и први го забележале пламенот.

Член од
13 јули 2010
Мислења
2.795
Поени од реакции
6.209
Чичко Ристо многу добро ја долови ситуацијава

Ко да не сум одовде
не, јас никому не припаѓам
стојам отстрана и посматрам
и во ништо повеќе не верувам
Ѕид од празни зборови
меѓу нас и она што е суштина
Чекам истрел да те разбуди
Чекам истрел кој ќе пресуди
Sieg Heil
uber Makedonische

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Еден куп глупости.
Ама се дури можеме да трпиме нема страшно.
Не ми делува ова на глупост и наивно.
Каде ќе биде крајот, кога ќе биде крајот?
Омраза, непочитување...
Не знам. Многу ми е страв, како што ја читам темава, ми солзат очите.
Срце ме боли за црквата, срцево ми се крши...
Тоа е Божји храм.

Arta

I AM THE YUMMY PIE!
Член од
26 јуни 2011
Мислења
142
Поени од реакции
49
ova e poradi toa shto hristianite i muslimanite sekogas gi diskriminirale zenite i gi otstranile od verata, i taka odmazdata od Gospod si doaga pa muslimanii hristiani da se tepat megu sebe:)

Kajgana Shop

На врв Bottom