Протест во Струга! Запалена црквата во Лабуништа/Мала Речица?

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Свесен си што си напишал??

Како прво премиерот со цел владин тим е на повеќедневни економси средби во Турција.

Јас претходно пишав дека не е можно оваква коинциденција....бидејќи и кога рушеа на Кале,и тогаш премиерот беше отсутен.....значи некој одвај чека премиерот да биде во друга земја,за да неможе да реагира....а притоа целата вина да му се препише нему.
Yeah, right. Или пак да се надоврзам со мојата теорија - он ја напушта државата за да не биде тука за да коментира. Знам дека звучи смешно и конспирациски али се е можно. Само гледајте какви сценарија имавме минативе 2,3 години...

Член од
16 април 2010
Мислења
2.558
Поени од реакции
1.503
А добро значи вахабистиве почнале со стандардната уметност палење верски објекти, јас мислев дека ќе го пропуштат овој неизбежен ритуал :LOL: , а може момците ќе отидат подалеку со своите уметнички достигнувања како што е разнесување на автобуси полни со "неверници"(кафири), сечење глави и слична вахабистичка уметност.

А за оние Петорицана наркомани од Вевчани нема што да се коментира треба тие малце воспитна лекција да им се даде со скршени заба и нешто слично, затоа истите тие и слични на нив во многу ситуации го исмеваат и Христијанството и шират неморал и едно нешто што ми е најомразено во животот, Сатанизмот.

Едно прашање до вас муслиманите, зошто не отидете во фабриката на Кока Кола и преставништвата на истата низ планетава па таму да протестирате и да палите и рушите. Текстот Кока кола има анти исламска порака.

Со вакви потези ќе се чудите после зашто цел свет ве мрази и ве дискриминира, а се поради една мала криминална банда амерички и британски агенти платени и финансирани од Саудиска Арабија да го уништат Исламот со нивните потези, а највеќе од тоа ќе страдате вие обичните муслимани кои прекутувате на нивните негативни потези.

H

Hip.Hop_MKD

Гостин
Вести од Вевчани: Црквата изгоре до темел во Лабуништа! :mad:

Macedonia>>Europe

Faster Than Light
Член од
6 јуни 2007
Мислења
2.582
Поени од реакции
836
Тоа е момци, експлоатација на морално и културно деградирано општество е неверојатно лесен подвиг... зборувам за цел свет, кај нас е само експериментот за тоа како ќе се одвиваат работите на глобален план. Сите како да чекаме момент да го истуриме гневот, некој го знае тоа (истиот тој кој е причина за катастрофалната ситуација до која е дојдено човештвото) па лесно манипулира со нашито чувства. Работите за жал се одвиваат во многу погрешна насока, па дури и за оние силеџиите кои сега се ситат на ваквиот вандалски чин, но животот секогаш знае да ти ја одржи лекцијата која ти треба, па не се сомневам дека секој ќе плати за своите не дела.

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.179
Поени од реакции
18.251
Дедо ми беше командир на полиција, неговата чета го скина Џемо Балистот (доказот е двогледот и пушката на Џемо што ми се седат дома). Татко ми секогаш беше борец за правда, ги водеше сите протести на стечајците и во време на ВМРО и во време на СДСМ. Јадеше пендраци се бореѓше за сите, додека на денот кога се решаваше судбинта на сите вработени, најблиските го предадоа.
Отсекогаш сум се борел и јас против неправди по Скопскиве улици, сум гледал да помагам, али да гинам за нешто кое е одамна продадено?
Ако сакаш брат слободно...
Нашиот синдром :mad:

shady3

Никогаш не вели никогаш..
Член од
22 февруари 2009
Мислења
110
Поени од реакции
61
My god has a bigger dick than your god. Boom!

Ете така ја сфаќам јас оваа работа. Има една поговорка што одговара перфектно овде -

Нормалниот човек религијата ја сфаќа како вистинита, мудриот како лажна, а водачите како корисна.

Nonteizam

Полихистор
Член од
13 декември 2008
Мислења
1.130
Поени од реакции
795
Куранот под едната рака, упаљач у другата... Јебала те вера...

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.462
Поени од реакции
5.881
Алсат пренесува изјавите на Рамиз Мерко и на селаните дека огнот е подметнат од двајца македонци(православни) , нивниот идентитет е познат , а полицијата трага по истите.
Селаните муслимани помагале да се згасне пожарот.

Според Сител пак , гореле помошните простории на црквата каде имало дрвја ?

Член од
22 декември 2011
Мислења
1.291
Поени од реакции
1.285
Вести од Вевчани: Црквата изгоре до темел во Лабуништа! :mad:
Па зар очекуваше нешто поинакво, кога главниот во пожарната единица е Албанец, 100% си седел и си гледал од страна како гори...

Член од
13 јули 2010
Мислења
2.795
Поени од реакции
6.209
Тоа е момци, експлоатација на морално и културно деградирано општество е неверојатно лесен подвиг... зборувам за цел свет, кај нас е само експериментот за тоа како ќе се одвиваат работите на глобален план. Сите како да чекаме момент да го истуриме гневот, некој го знае тоа (истиот тој кој е причина за катастрофалната ситуација до која е дојдено човештвото) па лесно манипулира со нашито чувства. Работите за жал се одвиваат во многу погрешна насока, па дури и за оние силеџиите кои сега се ситат на ваквиот вандалски чин, но животот секогаш знае да ти ја одржи лекцијата која ти треба, па не се сомневам дека секој ќе плати за своите не дела.
....почнуваме да ја согледуваме позадината

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Лесен народ се тие за манипулирање со вакви националистички работи, лесен за манипулација од нивните. Но нашите неможат нив да ги манипулираат, нит обичните луѓе нит политичарите. Нашите се манипулирани од нив и од странскиот фактор. Енд оф стори!
Значи да сумирам твоево - албанците се манипулизирани од албанските структури а македонците се манипулирани исто од албанците и од странците. Така? Размисли малце. Колку страни се доволни да се запали нешто? Една. И тоа страната која според другите испадна победник на минатиот конфликт, страната која е доби нешто од минатиот конфликт, страната која е помала, поорганизирана и поструктурно силна меѓу себе. И сеа што мислиш, дали е доволно да се манипулира директно со две страни или со една директно а со другата индиректно преку првата?

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.062
Поени од реакции
74.697
Нашиот синдром :mad:
Тоа е друже, сега можевме да имаме имот колку Грујо и Бранко заедно, татко ми одбиваше функции за да ги заштити вработените, и еден од најдобрите пријатели колеги од работа, на последниот состанок за продажба на фабриката, гласаше против продажба по што фабриката пропадна и повлече пропаѓање на други фабрики...
Којзнае колку фамилии пропаднаа...
Се гордеам со него што до крај си остана на своето, па макар што мора да се преживува сега од ден за ден...
Али на штрајковите на синдикалците одеа по 20 000 луѓе, сега што е мисловна именка. Од сите градови доаѓаа луѓе, а сега ако излезеш ќе те погубат...
Тоа е Македонскиот синдорм.

Член од
16 април 2010
Мислења
2.558
Поени од реакции
1.503
Сега набљудувам една група христијански екстремисти се договараат за одмазнички акции.

Изгледа има многу вџештени и празни глави

Kajgana Shop

На врв Bottom