Протест во Струга! Запалена црквата во Лабуништа/Мала Речица?

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.179
Поени од реакции
18.251
Од фб:
Ја потценувате интелегенцијата на НАРОДОТ со провокации и обидот да наметнете страв кај Христијаните, наметнувајќи се како доминантна,
организирана и обединета етничка заедница (Албанци) во име на Муслиманите. Смешно е и срамота е за атерот на моите пријатели муслимани да кажам некој погрден збор, но едно знам: Ова Mуслиман наш сограѓанин не би го направил, тоа го направиле, платени, политички мотивирани еретици, во недостатотк на машкост, криејки се зад една чесна вера, тероризираат друга. Но Божјата рака не е далеку, дали сама или со помош наша ќе ве стигне...

Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.502
Поени од реакции
2.805
И подобро да се одвоиме, размена на територии, пошто друг напредок на државава не гледам...
Убаво си викаше Љубчо на времето. Без овие инвалидиве сега може ќе бевме најпросперитетна држава. Они ќе си гниеа пошто и онака не се способни за ништо. Ќе си шверцаа дрога во безаконск држава Косове, ќе шиткаа органи и слично...
Само да имаше тогаш размена на територии ќе ги изгубевме само Албанските села во тетово и Гостивар, а сега пола Македонија ќе отиде во заборав
Ако не си ти од тој дел ЈАС СУМ по потекло !! Не би дозволил мојата куќа во Тетовско село да ми ја земат, каде што се родил и живеел мојот дедо, мојот прадедо КОМИТА кој крв леел за оваа земја борејќи се со Турците и Качаците децата да не му ги земат ги пикал во дупка со земја. Мојот дедо ден денес има трауми како дете што го криеле од качаците да не го соберат како најмало дете и вика додека спие !! ДА МУ ГО НАПИКАМ НА ЉУБЧО ЈАС ПРЕДАВНИЧКО КО*ИЛЕ ... ЈАС МОЈОТ КОРЕН НЕ ГО ДАВАМ ОД ТАМУ !! Лесно е од тука да се каже ... ТОА Е МАКЕДОНСКА ЗЕМЈА ШТО ЈА БРАНЕЛ ПРАДЕДО МИ СО ЖИВОT !!

acetetovo

Македонец!
Член од
1 мај 2007
Мислења
4.002
Поени од реакции
2.375
Толку од мирот, поминаа 10 години.

Што не направија навредените муслимани контра карневал да ја исмеат христијанската религија кога веќе се налутиле?

И јас го осудувам случајот во Вевчани, но да се палат цркви е тука ја преминаа границата.

Не заборавајте сограѓани муслимани, еднаш ви простивме за Лешочкиот Манастир.

Ова последново нема да остане заборавено, око за око, заб за заб кога веќе сте се фатиле на орото!

Член од
26 јануари 2012
Мислења
9
Поени од реакции
11
Казни за навивачите во ниш ?! :pos:
А каде се казните за тоше педер и македонско девојче курва голема?!!
Каде се казните за палење македонско знаме???
Каде се казните за преименувањата на училиштата во чаир???
Каде се казните за дивата џамија што никна во чаршија???
Каде се казните за Кале???
Каде се казните за мавровските работтници???
Каде се казните за тоа шро НИТУ ЕДЕН албанец во западна македонија не плаќа струја и вода???
Каде се казните за невеење на Македонски знамиња на државен празник во тетово???
Каде се казните за пушење ресторани во тетово??
Каде се казните за тоа што се возите бесплатно во ЈСП?
Ниту еден пајак или полицаец не оди во чаир, зошто???
Зошто се собирате во чопори и напаѓате кога ќе видите македонец?? Нели соживот??
ШТО ЌЕ СЕ СЛУЧИ АКО СЕ ЗАПАЛИ АЛБАНСКО ЗНАМЕ ИЛИ ЏАМИЈА??
КАДЕ Е СЕГА РАЗБУДИ СЕ ДА ПРОТЕСТИРА ЗА ОВА???

Не се осеќам како да живеам во Македонија, не мора да глумите жртви?
Ke bidat kazneti ne se sekiraj nikoj ne ostanal ne kaznet..;)

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.179
Поени од реакции
18.251
А ако сакате да горите - бујрум. И така на крај ќе живеете сите во пепел.
Се што почнува со искра завршува со пепел.

И едно прашање до Мерко, ако не се од Лабуништа пироманите на црквата од каде се?Да не случајно начул нешто?Само случајно да не налетал некогаш во животот на пироманите кои не се од Лабуништа?

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.591
Поени од реакции
22.312
Vidi,kako prvo jas ne zapaliv, a kako vtoro, kako TURCIN sum NAVREDEN ova sto se sluci vo Vevcani, a inace nesum golem vernik,ama sepak pak sum navreden..
Slusnav deka i Turskata Ambasada vo Skopje ke reagira zaradi glupostite na Vevcani, ehh sega neka se misli Gruevski,dali ima korist da gi narusi odnosite ne samo so muslimanite od Makeodnija, tuku i so TURCIJA.. A momentalno Gurevski e tokmu bas vo Turcija, se moli tamu na turskite biznismeni da investiraat vo Makeodnija..
Ме боли за Туркса амбасада...

Ија сум верник и сум навреден од палејнето на црква. Ете ќе бидам добар Христијанин и не осудувам никого пред да се дознајт сторителот. Но се спротиставувам на тоа што паленето на црква се брани како соодветен акт на случувајната во Вевчани. Значи ја тебе ако де навредам ти ќе ме утепаш? Така ве учи Исламот?

Иначе прееска пишав дека разбирам зошто се Муслиманите навредени и ете имало и од многу страни извинувајна. Но тоа не значи дека треба да се пали црква па ете фит а фит сме ќе заборавиме све.

Член од
22 декември 2011
Мислења
1.291
Поени од реакции
1.285
Да видам да не верувам, како што сме тргнале и ние изгледа ќе чекаме 14 дена дур да превземеме нешто, али што и да превземе ќе треба да биде мирно, нели со цел да им дадеме добар пример на нашите сограѓани од ПОНИСКА класа во интелект очигледно....

Член од
14 август 2006
Мислења
45.364
Поени од реакции
84.593
Освен обвинетите за воени злосторства што сексуално злоставуваа работници и им режеа по грбовите, како и оние што у тетовско влечеа живи луѓе со трактор по нивите.

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.967
Поени од реакции
57.733
Баш заради тоа што е поделен им одговара, лесни се запалување. Полесно е да запалиш мали дрвциња отколку цело дрво. И ти зборам мучки зашто 100000 посто сум сигурен. И немој да мислиш дека албанците се семоќни. Колку што им требаат на македонските партии, толку и албанските партии им требаат македонските. Некој треба да стигне на власт. Не ме дупи дека си прават што сакаат и дека им се плашат нашиве политичари. Си играат курот со нас само и двете страни. Зашто ги нема сеа да излезат политичариве да кажат нешто? Зашто им одговара ова. Се плашеле бе. Бегај таму.
Океј, еве да речеме играат ташакот со народот.

Зошто ние да не бидеме таа „половина“ со поголеми бенифиции !? И така сме мнозинство. Зошто да не биде како што е секаде у светот !? Зошто овде е обратно, зошто за нив не важни НИШТО !?
Значи не важи за нив, немој да ме негираш за ова, само матат очи...

Семоќни се, у Тетово, Гостивар, Струга се семоќни! Семоќни се и у Велес каде се бројат на прсти. Семоќни во однос на законите!

Немој да мислиш дека Вевчанци немаат притисок од владата да отстапат. Кој било друг да беше на нивно место, некој друг да го стореше ова, досега 10 пати ќе се извинеше, заради притисокот кој му го вршат од „горе“ да се извини.

Среќа или не, овие од Вевчани се малку забегани па не признаваат. Тераат инает каков што Македончето требаше да тера од 97ма до 2001ва. Арно ама, тогаш го насамарија Македончето.

Еве, и да играат к*рот со ова ко што викаш ти, зошто секогаш Македонецот да е крив, м !? Зошто они секогаш се претставени како угнетени, а не се !?

Лесен народ се тие за манипулирање со вакви националистички работи, лесен за манипулација од нивните. Но нашите неможат нив да ги манипулираат, нит обичните луѓе нит политичарите. Нашите се манипулирани од нив и од странскиот фактор. Енд оф стори!

Македонец

мразам патетика во натпис
Член од
12 февруари 2007
Мислења
3.928
Поени од реакции
3.814
КАДЕ Е ГРУГО ДА ИЗЛЕЗЕ СЕА? ПИЧКА МУ МАЈЧИНА!

Дечки, незнаете како сум нервозен. Ве гледам како се јадете еден со друг, додека политичарите го запалија фитиљот и гледаат у тие нивни скапани фотељи, кои вие ги плаќате, како се карате кој го запали и кој да го угасне. Пичка му мајчина, толку ли не гледате дека ова е намерно направено? Толку ли не приметивте дека ви прават мучки бе? Ако идете, тепајте се, палате. Ќе го јадеме сите максимално. Нема да влеземе во Европа и име ќе смениме. Ќе се вадат дека е заради ова. Ама не, ова е направено заради тоа да го скријат. Ти ебам државата скапана!
Свесен си што си напишал??

Како прво премиерот со цел владин тим е на повеќедневни економси средби во Турција.

Јас претходно пишав дека не е можно оваква коинциденција....бидејќи и кога рушеа на Кале,и тогаш премиерот беше отсутен.....значи некој одвај чека премиерот да биде во друга земја,за да неможе да реагира....а притоа целата вина да му се препише нему.

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Се што почнува со искра завршува со пепел.

И едно прашање до Мерко, ако не се од Лабуништа пироманите на црквата од каде се?Да не случајно начул нешто?Само случајно да не налетал некогаш во животот на пироманите кои не се од Лабуништа?
Зависи од што материјал сме. Како што ми изгледа сеа за сеа - листови сме. Жално али така е. Вжештени глави сме сите моментално. Како убаво се наредија случаевиве, неможе ни кај мизернион Јанко да се прави муабет за се а не па да оладиме глава па да размислуваме убаво. И утре ќе има инцидент. И задутре. Ќе заврши периодов за некое време. И од тоа што ќе добиеме ние народов? Ништо. Ама ај да не дрндам сеа...

Член од
26 јануари 2012
Мислења
9
Поени од реакции
11
Да видам да не верувам, како што сме тргнале и ние изгледа ќе чекаме 14 дена дур да превземеме нешто, али што и да превземе ќе треба да биде мирно, нели со цел да им дадеме добар пример на нашите сограѓани од ПОНИСКА класа во интелект очигледно....
Bog kaznuva... kako toj ke gi kazni ostavame da vidime

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.062
Поени од реакции
74.698
Ако не си ти од тој дел ЈАС СУМ по потекло !! Не би дозволил мојата куќа во Тетовско село, каде што се родил и живеел мојот дедо, мојот прадедо КОМИТА кој крв леел за оваа земја борејќи се со Турците и Качаците децата да не му ги земат ги пикал во дупка со земја. Мојот дедо ден денес има трауми како дете што го криеле од качаците да не го соберат како најмало дете и вика додека спие !! ДА МУ ГО НАПИКАМ НА ЉУБЧО ЈАС ПРЕДАВНИЧКО КО*ИЛЕ ... ЈАС МОЈОТ КОРЕН НЕ ГО ДАВАМ ОД ТАМУ !! Лесно е од тука да се каже ... ТОА Е МАКЕДОНСКА ЗЕМЈА ШТО ЈА БРАНЕЛ ПРАДЕДО МИ СО ЖИВО !!
Џабе друже, одамна е шитнато, и да има борба само будали би отишле да се борат. Можам сеуште да си водам борби по Скопски улици, да си го бранам своето, али да падне војна ни на крај памет не ми е да одам да војувам. Зошто?
Не ми се умира додека некој што стварно треба да потегне потези си ужива на одмор во Грција. Не ми се гине во наместена битка...
Дедо ми беше командир на полиција, неговата чета го скина Џемо Балистот (доказот е двогледот и пушката на Џемо што ми се седат дома). Татко ми секогаш беше борец за правда, ги водеше сите протести на стечајците и во време на ВМРО и во време на СДСМ. Јадеше пендраци се бореѓше за сите, додека на денот кога се решаваше судбинта на сите вработени, најблиските го предадоа.
Отсекогаш сум се борел и јас против неправди по Скопскиве улици, сум гледал да помагам, али да гинам за нешто кое е одамна продадено?
Ако сакаш брат слободно...

Член од
22 декември 2011
Мислења
1.291
Поени од реакции
1.285
Bog kaznuva... kako toj ke gi kazni ostavame da vidime
Е па тука е и нашиот најголем проблем, беруваме во Бог, и они веруваат и се вреѓаат ако им го исмеваш истиот на каневал, а нас, ако, нека ни кршат крстови, нека ни палат цркви, битно нив НАШИОТ Бог ќе ги казни... секоја чест за постов(n)

Kajgana Shop

На врв Bottom