Протест во Струга! Запалена црквата во Лабуништа/Мала Речица?

Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.502
Поени од реакции
2.805
Како не ни текна порано на сите дека уствари, Бранко е крив?
аман бе и за овоа ли бранко е крив....:eek:
Tипот-Сподоба направи толку многу работи до сега што со цело право може да го земам во ситуацијава како сомнеж. Реков тоа е мое мислење незнам ни јас ни сите форумаши дали е вистина ...претпоставка е сега дали претпоставката е лоша или точна тоа е друга тема на муабет !! Велија ќе го крка најмалку 15 години за ''дуќанчината'', на Фијат ''Глобал'' му го срушија, Груевски е во Турција на придобивање нови инвестиции и е на добар пат да направи јаки зделки за у Бунарџик а ова се случува а ?! Хмм... Некој не му одговара Што сме 4 у Кошарка во Европа, 5-ти во Ракомет, Македонија е стабилна земја постабилна и од Грција и од Албанија и од Србија заедно а некој сака со ефтини фори да прави глупости со народов !! И јас се запалив напочеток коа ја видов веста ама малце кога ќе ги согледаш фактите друго е !! ЛИНГУРИ НЕМА ДА ВИ УСПЕЕ !!

Член од
13 септември 2011
Мислења
143
Поени од реакции
469
Добро нека се извинат тие на карневалот... ама прво да се извинат албанците за тоа што го палеа знамето неколку пати без никаква причина, и тоа пред ракометот беше ако ви е изговор некаков.
Што ви е со ова извинување ? Никакво извинување, нема никаква основа за тоа.
Тие ги славеа нивните што гравираа по грбови на работници.
Дали ти веруваш дека концептот извинување им е јасен? Кој се извини за тие случаи? А поминаа само 11 години.

Само затвор за тие што сториле кривично дело, па што сака нека прават. Да ги видиме тогаш колку се храбри.
Некако ако може да ја притиснеме власта да почне да ги затвора криминалците.. и ќе биде сѐ во ред.

H

Hip.Hop_MKD

Гостин
И тоа го оправдува палењето на македонското знаме и црква?
Сами ја запаливе ние:

Мерко: Овој вандалски чин не е дело на муслиманите од Лабуништа

Македонија | 30. јануари 2012 - 23:42
Градоначалникот на Струга Рамиз Мерко тврди дека муслиманите од Лабуништа не ја запалиле црквата Св.Никола.

Непосредно пред дел од црквата да пламне Мерко бил на состанок со претседателоте на месните заедници од струшко и ги повикал на смирување на страстите.
„ Дојдовме до заклучок дека треба по секоја цена да се сопре секој инцидент и секое насилство како и подигањето на рака против објектите во Струга и покрај тоа што Вевчанскиот карневал ги иритира до крајна мера сите од албанска националност. Тврдам дека ова не е намерна работа од граѓаните на Лабуништа од муслиманска вероисповест“, вели Рамиз Мерко.
Мерко вели дека освен помошните простории запален е и дел од кровната конструкција на црквата.
Ја повикува полицијата итно да го расчисти случајот.http://www.press24.mk/story/makedonija/merko-ovoj-vandalski-chin-ne-e-delo-na-muslimanite-od-labunishta Не, на оние од соседното село е...

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.223
Поени од реакции
34.514
Abe normalno deka ne e za opravduvanje,ama deka treba da se izvini gradonacalnikot na Vevcani treba,oti moze da bide i poloso, jas gi osuduvam,ama ima i takvi luge sto nemozat da se kontroliraat..
Ако не можат да се контролираат нека пијат лекарства, нека не ги палат црквите на граѓаните кои немаат врска со случката во Вевчани.
Како се случи поради 5 пијандури и нивната „маска“, поради некаква квази „освета“ да се запали знаме и црква?

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Зарем не е поголем проблем тоа што се албанизира државава преку ноќ, тоа што се менуваат називи на школи и улици на албански преку ноќ, тоа што се градат џамии на секој чекор, тоа што Албански станува втор официјален јазик, тоа што Албанецот е во секоја сфера пред граѓанинот од друг етникум, ете градоначалникот на Чаир господинот Меџити што ја предводеше акцијата за рушење на црквата на Кале, Владата му подари плоштад поголем од Македонија и секако гратис џамија односно замена за онаа 50 метри подолу, на плоштад Македонија... Америка каква врска имаше со настаните?

MEDDLE

уставен кривичар
Член од
19 февруари 2008
Мислења
1.995
Поени од реакции
1.406
Глеам ја треба да се укине религијата.. што побрзо тоа подобро...

Ама не тоа било комуњарско.. :eek: !

пих какви глупаци има по планетава :facepalm: !

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Пер, јас сум Албанец и редовно следам спортски натпревари во кои игра нашата репрезентација. Кошарка, Ракомет... не дека велам, можеш да ги излисташ моите мислења, ќе видиш мое учество/навивање во тие теми.
Уствари следев и ваша е веќе. Не следам и не е наша после она со песната.
Брзо ми оди темава, не видов дали си пишал, но да те прашам дали го оправдуваш ти палењево на црквата и кршењето на крстот?

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Абе не глуми глупав бе море.
Цртаат карта ГОЛЕМА АЛБАНИЈА сред МАКЕДОНИЈА, карта во која ја има ПОЛА ТЕРИТОРИЈА ОД МАКЕДОНИЈА, и ми споредуваш со цртање на карта за својата држава.
Да си цртате во Албанија кој ве ебе, ама не на територија на која планираш да и земеш пола земјиште :вонзем:

Они нашле да се бунат дека само нив ги казнувале :eek:
Ма немој да ме јебеш бе, немој само тој муабет да го пушташ :eek:
На Кале сред камери им одврзуваа лисици на вашите, во Нерези изедовме пријави колку сакаш, а за мирните душички што трчаа со секири по улица немаше ниедна казна.
Убаво ме потсети...

Многу брзо бегаат бабиве а???

Успеавте цела јавност да ја излажете, ама убаво се гледа дека уствари прави момци се тие што прво провоцираат и после бегаат.
Допрва ќе има видеа само нека се реши цел случај.

На Кале миснистерот крши црква :eek:
Груби кој се тепа со 15 годишјно дете станува член на собрание :eek:
Не ме јеби дека само наши биле казнувани.

Чист доказ, Јохан во Хаг, Хашките случаи помилувани.

Среќа имате што живеете во држава каде што 80% од луѓето се марионети. Ако им кажеш да се смеат ќе се смеат, ако им кажеш дај ја мајка ти да ја дупиме,ќе ја дадат.
Тоа се тие партиски пиуни...
Останатите и да сакаат да протестираат вероатно ќе ја доживеат судбината на Нешковски, или па во затвор ќе се самоубијат во кофа ;)

Отидена е Македонија одамна. Тука народот ни со милијарда протести неможе ништо да направи. Државата е одамна продадена. Етничкото чистење ќе го доживее крајот максимум за две три години, и тоа е тоа...
Никој не смее да се побуни пошто се знае што го чека. Па и во право е народот, зошто да изгуби работа, кога и онака веќе е готово. И да има војна ќе си наместат од кај нас ќе загинат толку и току, од кај вас толку и толку и крај.
Пола полиција се Албанци, а војна ќе имало. За кого би војувале тие? Пфффф....

И подобро да се одвоиме, размена на територии, пошто друг напредок на државава не гледам...
Убаво си викаше Љубчо на времето. Без овие инвалидиве сега може ќе бевме најпросперитетна држава. Они ќе си гниеа пошто и онака не се способни за ништо. Ќе си шверцаа дрога во безаконск држава Косове, ќе шиткаа органи и слично...
Само да имаше тогаш размена на територии ќе ги изгубевме само Албанските села во тетово и Гостивар, а сега пола Македонија ќе отиде во заборав.

Овие пичкиве од власт и опозиција не смее да гукнат. А меѓу себе очи си копаат.
Се спасија дека имаше ракометно првенство и дека имавме успеси па ја забошотуваат сериозната работа во Струшко...
Градат ли градат, убаво е во моментов, ама што ќе биде за 5 години. Кредити земаа, ни Чак Норис беможе да ги врати. Можеби истата судбина ко и Грција?
Пфффф можеби.... СИГУРНО!
Колку е само се точно. Болдираното е 200% точно, и ја се осеќам така, зошто би губел работа, би си рушел економија во војна, зошто, за да доживееме уште една фингирана како 2001, за да доживееме уште еден присилен договор. Не фала, доста е. Во претходен коментар реков дека мирен граѓански протест за ова е добра идеја, ама сфаќам дека такво нешто не може да се случи, или ќе дојдат некои од нашите напатени малцински сограѓани и ќе не отепаат од ќотек или пак ќе се најде некој „теледиригиран“ од нашиве да ни опне контра-протест, оти нали, ЦРКВА не е запалена, ПЛЕВНА се заплила- ОД ОФИЦИЈАЛНИОТ БИЛТЕН НА ТВ ГЕБЛС.

M

Moon Child

Гостин
Tипот-Сподоба направи толку многу работи до сега што со цело право може да го земам во ситуацијава како сомнеж. Реков тоа е мое мислење незнам ни јас ни сите форумаши дали е вистина ...претпоставка е сега дали претпоставката е лоша или точна тоа е друга тема на муабет !! Велија ќе го крка најмалку 15 години за ''дуќанчината'', на Фијат ''Глобал'' му го срушија, Груевски е во Турција на придобивање нови инвестиции и е на добар пат да направи јаки зделки за у Бунарџик а ова се случува а ?! Хмм... Некој не му одговара Што сме 4 у Кошарка во Европа, 5-ти во Ракомет, Македонија е стабилна земја постабилна и од Грција и од Албанија и од Србија заедно а некој сака со ефтини фори да прави глупости со народов !! И јас се запалив напочеток коа ја видов веста ама малце кога ќе ги согледаш фактите друго е !! ЛИНГУРИ НЕМА ДА ВИ УСПЕЕ !!

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
Пишав јас ќе излезе на крај дека или Севернокорејска терористичка организација ја запалила црквата или дека НЛО ја запалиле или дека се запалила од дотраена инсталација...бидејќи нели,се тоа е за “соживот“

До кај стигна државава...

Macedonia>>Europe

Faster Than Light
Член од
6 јуни 2007
Мислења
2.582
Поени од реакции
836
Што ви е со ова извинување ? Никакво извинување, нема никаква основа за тоа.
Тие ги славеа нивните што гравираа по грбови на работници.
Дали ти веруваш дека концептот извинување им е јасен? Кој се извини за тие случаи? А поминаа само 11 години.

Само затвор за тие што сториле кривично дело, па што сака нека прават. Да ги видиме тогаш колку се храбри.
Некако ако може да ја притиснеме власта да почне да ги затвора криминалците.. и ќе биде сѐ во ред.
Нејќев пак да коментирам на оваа тема затоа што сум нервозен во вакви моменти но поентата беше дека бараат извинување а не им текнува дека ова е реакција на претходните нивни вандализми.

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Ако сега сите почнеме нашите вакви претпоставки да ги вадиме си иба мамата темата во меѓупартиски препукувања, затоа доста е, си го кажа мислењето, не видов некој да се сложи со тебе и крај.

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.967
Поени од реакции
57.733
КАДЕ Е ГРУГО ДА ИЗЛЕЗЕ СЕА? ПИЧКА МУ МАЈЧИНА!

Дечки, незнаете како сум нервозен. Ве гледам како се јадете еден со друг, додека политичарите го запалија фитиљот и гледаат у тие нивни скапани фотељи, кои вие ги плаќате, како се карате кој го запали и кој да го угасне. Пичка му мајчина, толку ли не гледате дека ова е намерно направено? Толку ли не приметивте дека ви прават мучки бе? Ако идете, тепајте се, палате. Ќе го јадеме сите максимално. Нема да влеземе во Европа и име ќе смениме. Ќе се вадат дека е заради ова. Ама не, ова е направено заради тоа да го скријат. Ти ебам државата скапана!
Дарк, не ме зезај бе, какви мучки !? Престанете веќе со ова мучки.

Сфатете дека тие од „државата“ НЕ СМЕАТ да им противречат, НЕ СМЕАТ !!! Дојдовме до дереџе каде органите на државата се немоќни кон вакви настани. Кој и да е, и Грујо и Бранко, не смее да им се спротистави.

Ако се осмели да им се спротистави, тогаш ќе почне големо срање какво што веќе имаше. Само што сега нема да можат да го исполитизираат како што беше тогаш.

Живееме у држава у која за малцинството не важат законите. ФАКТ! Не ти го зборувам ова со вжештена глава од вечерва, го зборувам од животно искуство. Мора и вие другите да го сфатите тоа, оти ќе трпите вакви работи понатака низ метрополата особено.

У ваква ситуација само народот може да ја „среди“ ситуацијата, но и народот кај нас е политички закржлавен, меѓусебно поделен и чекори кон самоуништување...

Член од
10 јануари 2012
Мислења
131
Поени од реакции
28
абе ај сето е политичка работа..некој седи и го боли ку*ац за државата дали ние сме се степале дали знаме сме запалиле..идат избори и сето тоа е од оној мерко..тие пак ќе крадат милиони ..а ние ќе гиниме и нервираме..тепанио тепан-ебанио ебан

Kajgana Shop

На врв Bottom