Протест во Струга! Запалена црквата во Лабуништа/Мала Речица?

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.958
Поени од реакции
73.849
Не е така како што го кажуваш тоа. Преку стап е само државата постојано да си ги брани своите (навивачи/Вевчанци) а постојано пак да ги затвара и суди другите. Зошто немаше реакција за навивачите од страна на МВР? Тоа во нивна надлежност е ебаго. Ама не, си молчеа и молчат. Зошто немаше реакција од страна на МВР за Вевчанци? И тоа е во нивна надлежност. Пак молчеа.
Значи не е до Исламот, туку е до она што некој некого тука дупи. Ги затворија и ќе ги судат оние од Тетово што нацртаа мапа на Голема Албанија, а никаде ги нема да ги затворат и осудат оние што цртаат мапи на Голема Македонија, иако и втората постапка е неуставна. Арно ама ви се крева кога вие ја вршите неправдата, а боли кога друг ви врши неправда (и после сте јако ефикасни во вториов случај нормално).
Значи или сите ќе се затворат, или никој нема да биде затворен. Не може засекогаш така.
Абе не глуми глупав бе море.
Цртаат карта ГОЛЕМА АЛБАНИЈА сред МАКЕДОНИЈА, карта во која ја има ПОЛА ТЕРИТОРИЈА ОД МАКЕДОНИЈА, и ми споредуваш со цртање на карта за својата држава.
Да си цртате во Албанија кој ве ебе, ама не на територија на која планираш да и земеш пола земјиште :вонзем:

Они нашле да се бунат дека само нив ги казнувале :eek:
Ма немој да ме јебеш бе, немој само тој муабет да го пушташ :eek:
На Кале сред камери им одврзуваа лисици на вашите, во Нерези изедовме пријави колку сакаш, а за мирните душички што трчаа со секири по улица немаше ниедна казна.
Убаво ме потсети...

Многу брзо бегаат бабиве а???

Успеавте цела јавност да ја излажете, ама убаво се гледа дека уствари прави момци се тие што прво провоцираат и после бегаат.
Допрва ќе има видеа само нека се реши цел случај.

На Кале миснистерот крши црква :eek:
Груби кој се тепа со 15 годишјно дете станува член на собрание :eek:
Не ме јеби дека само наши биле казнувани.

Чист доказ, Јохан во Хаг, Хашките случаи помилувани.

Среќа имате што живеете во држава каде што 80% од луѓето се марионети. Ако им кажеш да се смеат ќе се смеат, ако им кажеш дај ја мајка ти да ја дупиме,ќе ја дадат.
Тоа се тие партиски пиуни...
Останатите и да сакаат да протестираат вероатно ќе ја доживеат судбината на Нешковски, или па во затвор ќе се самоубијат во кофа ;)

Отидена е Македонија одамна. Тука народот ни со милијарда протести неможе ништо да направи. Државата е одамна продадена. Етничкото чистење ќе го доживее крајот максимум за две три години, и тоа е тоа...
Никој не смее да се побуни пошто се знае што го чека. Па и во право е народот, зошто да изгуби работа, кога и онака веќе е готово. И да има војна ќе си наместат од кај нас ќе загинат толку и току, од кај вас толку и толку и крај.
Пола полиција се Албанци, а војна ќе имало. За кого би војувале тие? Пфффф....

И подобро да се одвоиме, размена на територии, пошто друг напредок на државава не гледам...
Убаво си викаше Љубчо на времето. Без овие инвалидиве сега може ќе бевме најпросперитетна држава. Они ќе си гниеа пошто и онака не се способни за ништо. Ќе си шверцаа дрога во безаконск држава Косове, ќе шиткаа органи и слично...
Само да имаше тогаш размена на територии ќе ги изгубевме само Албанските села во тетово и Гостивар, а сега пола Македонија ќе отиде во заборав.

Овие пичкиве од власт и опозиција не смее да гукнат. А меѓу себе очи си копаат.
Се спасија дека имаше ракометно првенство и дека имавме успеси па ја забошотуваат сериозната работа во Струшко...
Градат ли градат, убаво е во моментов, ама што ќе биде за 5 години. Кредити земаа, ни Чак Норис беможе да ги врати. Можеби истата судбина ко и Грција?
Пфффф можеби.... СИГУРНО!

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.052
Поени од реакции
83.494

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Затворени се, а и ќе се судат. Дај ми линк во кој МВР уапсила некого од пеачите на песната за време на ракометот, или од главниот глумец во Вевчанската "шега".
Се додека не се случи тоа, ќути.
Принц ај не треси зелени жити се бар кога станува збор за навивачки песни. Имаш комити овде и навивачи кои можат да ти потврдат што се пејат албанци на натпревари. Ако било така МВР требало се да испоапси. Повод: навивачка песна. Па после светот ќе ти се смее. Е не.

Член од
30 август 2008
Мислења
2.232
Поени од реакции
286
Не, не, после ќе треба да се извинат тие што ја запалија црквата и што го симнаа и запалија знамето...
Додуша, не мора да се извинат тие. Тие нека одат во затвор, а Вевчани нека се извинат.
Abe vidi, mora da sfatat site deka ova sto se sluci vo Vevcani, ne e samo protiv Albancite, ova e protiv Turcite,ova e protiv Bosancite, ova e protiv Torbesite, taka da nemam zborovi sto da kazam ponataka, a inace protiv sum nekoj da gi zapali crkvite ili dzamiite..

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Пер, јас сум Албанец и редовно следам спортски натпревари во кои игра нашата репрезентација. Кошарка, Ракомет... не дека велам, можеш да ги излисташ моите мислења, ќе видиш мое учество/навивање во тие теми.
Уствари следев и ваша е веќе. Не следам и не е наша после она со песната.
Што е до мене не ми смета Албанците да не бидат инфилтрирани во следењето на Македонските репрезентации...

SHANE

Др.Акула
Член од
30 април 2008
Мислења
1.453
Поени од реакции
853
Јас сум од Подгорци т.е село блиску до Лабуништа.Досега како што добив инфо(од пријатели лабуништани)-сите се во шок и го осудуваат тој потег. Палењето на црквата според нив е нечие масло или пак дело на некој квази албанец или нешто слично.

Инаку лабуништа,како село имаат добар соживот со христијаните од истото село,никогаш не дошло до на ова слични нереди.
BTW-Познавајќи ги лабуништани,ако имаа намера да палат црква ќе ја запалеа одма после гледањето на карневалската дебилност....

Дали има некој цел да ги вовлече торбешите во нешто поголемо? Какви се мотивите со овие потези? Многу прашања се вртат....Според мене нешто големо се спрема...

Мене не ми е јасно?ШТО КУР ПРАВИ ВЛАДАВА?ГИ ЧЕШКААТ ЈАЈЦАТА ГЛЕДАЈЌИ КАКО ТЕНЗИИТЕ РАСТАТ?

Несватливи работи....

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
А некој од тие што сакаат “соживот“ да каже нешто околу промената на имињата на школите низ Чаир,за палењето на знамето во Струга...на два пати ?!

Или гледаат дека не им одговара тоа,ај ќе си се фатиме за карневалот во Вевчани...ЗА КАРНЕВАЛОТ,пазете КАРНЕВАЛ !!

На тој карневал од самото постоење до сега се исмевани сите,буквално сите,така да џабе паламудите.

Macedonia>>Europe

Faster Than Light
Член од
6 јуни 2007
Мислења
2.582
Поени од реакции
836
Добро нека се извинат тие на карневалот... ама прво да се извинат албанците за тоа што го палеа знамето неколку пати без никаква причина, и тоа пред ракометот беше ако ви е изговор некаков.

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.206
Поени од реакции
34.443
Abe vidi, mora da sfatat site deka ova sto se sluci vo Vevcani, ne e samo protiv Albancite, ova e protiv Turcite,ova e protiv Bosancite, taka da nemam zborovi veke protiv Torbesite, a inace protiv sum nekoj da gi zapali crkvite ili dzamiite..
И тоа го оправдува палењето на македонското знаме и црква?

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
Сите овие сценарија што ги правите за да испушите кај едната или другата опција, или па за испаднете паметни кобајаги сте над ситуацијата, не го исклучуваат фактот дека живееме со полу-луѓе кои се спремни да запалат верски објект. крај !
Не не, само одвлекување внимание е ова... испланирано е се. Утре испланирано ќе запалат нечија куќа, и тоа ќе биде само одвлекување внимание, не се секирајте...

H

Hip.Hop_MKD

Гостин
Сите Македонци го осудија Карневалот додека не видовме палења на државни знамиња и цркви! Тоа значи дека на некој ситуацијата му одговара за да направи конфликт.
Кај беа после карневалот да се жалат, туку се чекаше Теута да се врати од Грција? Хм има многу нелогичности...

Член од
30 август 2008
Мислења
2.232
Поени од реакции
286
И тоа го оправдува палењето на македонското знаме и црква?
Abe normalno deka ne e za opravduvanje,ama deka treba da se izvini gradonacalnikot na Vevcani treba,oti moze da bide i poloso, jas gi osuduvam,ama ima i takvi luge sto nemozat da se kontroliraat.. Zaradi toa neka se izvini gradonacalnikot,i odma avtomatski ke se smiri situacijata..

methMKD

Евроскептик
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.826
Поени од реакции
723
Abe normalno deka ne e za opravduvanje,ama deka treba da se izvini gradonacalnikot na Vevcani treba,oti moze da bide i poloso, jas gi osuduvam,ama ima i takvi luge sto nemozat da se kontroliraat..
МОЖЕ ДА БИДЕ И ПОЛОШО ова е као закана или 0.о ? лелееиии значи не сте нормални бе 0.о 1/2 да имавте цивилизираност и човечност од христијаните ќе беше океј ама ни толку немате

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
КАДЕ Е ГРУГО ДА ИЗЛЕЗЕ СЕА? ПИЧКА МУ МАЈЧИНА!

Дечки, незнаете како сум нервозен. Ве гледам како се јадете еден со друг, додека политичарите го запалија фитиљот и гледаат у тие нивни скапани фотељи, кои вие ги плаќате, како се карате кој го запали и кој да го угасне. Пичка му мајчина, толку ли не гледате дека ова е намерно направено? Толку ли не приметивте дека ви прават мучки бе? Ако идете, тепајте се, палате. Ќе го јадеме сите максимално. Нема да влеземе во Европа и име ќе смениме. Ќе се вадат дека е заради ова. Ама не, ова е направено заради тоа да го скријат. Ти ебам државата скапана!

Acohipmk

Манипулативна кокошка.
Член од
3 ноември 2008
Мислења
1.456
Поени од реакции
2.010
Затворени се, а и ќе се судат. Дај ми линк во кој МВР уапсила некого од пеачите на песната за време на ракометот, или од главниот глумец во Вевчанската "шега".
Се додека не се случи тоа, ќути.
Зошто да уапсат некој од навивачите на песната за време на ракометот? Ти си присуствувал на некој од натпреварите каде што присуствувале balistet од Тетово? Си ги слушал нивните навивачки песни? КОЈ ОД НИВ е уапсен? Дај ми линк? Затоа немој да споредуваш навивање со сквернавење на објекти, јавни установи и јавни места.

Kajgana Shop

На врв Bottom