Протест во Струга! Запалена црквата во Лабуништа/Мала Речица?

Член од
30 август 2008
Мислења
2.232
Поени од реакции
286
Ако не можат да се контролираат нека пијат лекарства, нека не ги палат црквите на граѓаните кои немаат врска со случката во Вевчани.
Како се случи поради 5 пијандури и нивната „маска“, поради некаква квази „освета“ да се запали знаме и црква?
Vidi znaes sto e rabotata, gradonacalnikot na Vevcani mozese slobodno da se izvini, mozese naprimer da kaze,se izvinuvam od Albancite,Turcite,Torbesite i od site muslimani ona sto se sluci, zaradi nekoi nasi pijanduri nie kako opstina ne sme krivi, no ve uveruvame a vo edno isto taka se izvinuvame deka poveke nema da se sluci toa, i gotovo zarvsena rabota, a ne na ognot da se dodava benzin,kako toj neprismenijot od Vevcani sto ne znaese nitu 1 zbor da si kaze na Tv sitel, a gradonacalnik na Vevcani e..

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.903
Глеам ја треба да се укине религијата.. што побрзо тоа подобро...

Ама не тоа било комуњарско.. :eek: !

пих какви глупаци има по планетава :facepalm: !
Што лупаш бе,религијата постои од кога постои човекот и ќе постои се додека и постои човекот.. ќе ја укинел некој серко да.

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.462
Поени од реакции
5.881
Според вас , за да минеш неказнет за дело Ширење етничка и верска омраза и нетрпеливост , треба да речеш КАРНЕВАЛ ПРАВЕВ.

Да , ќе се соберат пријателите , ќе излезат на плоштад , ќе запалат македонско знаме , Библија , ќе изработат на фотошоп некоја слика како Премиерот на Грција ја е*е жената на некој македонски висок државен функсионер ... па ќе извикат некои пароли против некој владика или светец ...

Карнавал бе , по бе , карневал правиме ... што сакаш ти бе , о ти , треба да се смееш ... зошто да ме казниш бе .... КАРНЕВАЛ ... знаете ли вие што е тоа , цел свет прави такви ... заостанати едни.

=

Дај не глумите ... џабе што ги полните страните со коментари , остајте да се прочитаме , со тие што имаат нешто паметно да напишат.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.368
Поени од реакции
84.607
Брзо ми оди темава, не видов дали си пишал, но да те прашам дали го оправдуваш ти палењево на црквата и кршењето на крстот?
Очекуваш некој да ти пише да?

Добро, освен овој:
Јас иако сум Македонец, го оправдувам палењето на црквата и на македонското знаме што се случи пред неколку дена,...
:pos:

P

Princ

Гостин
Брзо ми оди темава, не видов дали си пишал, но да те прашам дали го оправдуваш ти палењево на црквата и кршењето на крстот?
Да ти помогнам
Јас ги осудувам и песните на навивачите на првенството во ракомет (после кои престанав да гледам ракомет, иако на почеток навивав за нашата репрезентација... после тоа пеење од страна на навивачите и играчите едноставно престанав да ја чувствувам како моја репрезентацијата), и палењето на знамето, и "шегувањето" (во наводници бидејќи навредувањето не е шегување) на Вевчанци со цела една религија, и палењето на цркви. Ќе се согласам да се апсат и казнат сите актери во драмава, но не прифаќам само моите да бидат вечно апсени и казнувани. Овој пат не. Или ќе ја играме играва почитувајќи ги сите нејзини правила, или нема да ја играме. Скар.
Побогу, вечерва бев во големо друштво на Македонци, Срби, Албанци, Турци... бев со УБАВО друштво, и имаше се и сешто (вклучувајќи и една лезбејка, приметив дека е лезбејка штом не ми упали пуштањето). Јас сум еден од оние типци што секогаш со сите имале соживот, но имам еден проблем... ја сакам правдата премногу. Онаму кадешто не чини обострано, не чини обострано. Сакам тоа да го признаеме, за да можеме да поработиме на проблематикава. Во спротивно не ни се пишува на арно на никој од нас.

Член од
26 јануари 2012
Мислења
9
Поени од реакции
11
Abe edno ke ka@am neka pazat [to pravat so palewe na zname I crkva ne se na karneval oti ko ke mu pukni filmot na Makedonec ni{to ne mo@i da go spre^i.....

Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.502
Поени од реакции
2.805
Ако сега сите почнеме нашите вакви претпоставки да ги вадиме си иба мамата темата во меѓупартиски препукувања, затоа доста е, си го кажа мислењето, не видов некој да се сложи со тебе и крај.
КРАЈ ....реков претпоставка е .... толку за тоа од мене !!

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.903
Vidi znaes sto e rabotata, gradonacalnikot na Vevcani mozese slobodno da se izvini, mozese naprimer da kaze,se izvinuvam od Albancite,Turcite,Torbesite i od site muslimani ona sto se sluci, zaradi nekoi nasi pijanduri nie kako opstina ne sme krivi, no ve uveruvame a vo edno isto taka se izvinuvame deka poveke nema da se sluci toa, i gotovo zarvsena rabota, a ne na ognot da se dodava benzin,kako toj neprismenijot od Vevcani sto ne znaese nitu 1 zbor da si kaze na Tv sitel, a gradonacalnik na Vevcani e..
Пак те прашувам мушко.. за црквата кој ќе се извини и за гнасните графити ? Кој ќе се извини за музејот на кале што како пички у сред ниќ со оксигени ја исекоа конструкцијата..пази која дебилна работа,ти викај не е црква на кале него музеј,они пак црква е.. со сељаци краставици неможеш да садиш..

H

Hip.Hop_MKD

Гостин
Тоа што се случи во Вевчани го осудија сите, ама после кога премина во палење државни знамиња, испишување погдни графити, и сега палење на црква не знам кај ќе е крајот. Има закони и едните и другите нека бараат правда пред судовите, а не да ја земаат во свои раце.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.594
Поени од реакции
22.324
Да бе од ко запаливте црква ќе заборајме на све, исто ни вративте...

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Да ти помогнам

Побогу, вечерва бев во големо друштво на Македонци, Срби, Албанци, Турци... бев со УБАВО друштво, и имаше се и сешто (вклучувајќи и една лезбејка, приметив дека е лезбејка штом не ми упали пуштањето). Јас сум еден од оние типци што секогаш со сите имале соживот, но имам еден проблем... ја сакам правдата премногу. Онаму кадешто не чини обострано, не чини обострано. Сакам тоа да го признаеме, за да можеме да поработиме на проблематикава. Во спротивно не ни се пишува на арно на никој од нас.

Ти реков де ми брза темава, па не приметив. Фала на одговорот.
За другото ме мрзи да ти коментирам

Член од
22 декември 2011
Мислења
1.291
Поени од реакции
1.285
Не можам да ти ја сватам поентата зашто цело време ги ставаш (се ставаш) Турците тука, како да не ти е јасно, дека целава галама се крева само ради Албанци. Во ситуацијава некако молиш за да ти се обрне внимание, не! Не беше скечот за вас. Никој нема да се извини, зашо беше ШАЛА! И ајде сега и вие Турците како овие албанчиштава, почнете да се буните и да кревате галами... или идете и вие запалете некоја црква.. што друго да се каже...

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Дарк, не ме зезај бе, какви мучки !? Престанете веќе со ова мучки.

Сфатете дека тие од „државата“ НЕ СМЕАТ да им противречат, НЕ СМЕАТ !!! Дојдовме до дереџе каде органите на државата се немоќни кон вакви настани. Кој и да е, и Грујо и Бранко, не смее да им се спротистави.

Ако се осмели да им се спротистави, тогаш ќе почне големо срање какво што веќе имаше. Само што сега нема да можат да го исполитизираат како што беше тогаш.

Живееме у држава у која за малцинството не важат законите. ФАКТ! Не ти го зборувам ова со вжештена глава од вечерва, го зборувам од животно искуство. Мора и вие другите да го сфатите тоа, оти ќе трпите вакви работи понатака низ метрополата особено.

У ваква ситуација само народот може да ја „среди“ ситуацијата, но и народот кај нас е политички закржлавен, меѓусебно поделен и чекори кон самоуништување...
Баш заради тоа што е поделен им одговара, лесни се запалување. Полесно е да запалиш мали дрвциња отколку цело дрво. И ти зборам мучки зашто 100000 посто сум сигурен. И немој да мислиш дека албанците се семоќни. Колку што им требаат на македонските партии, толку и албанските партии им требаат македонските. Некој треба да стигне на власт. Не ме дупи дека си прават што сакаат и дека им се плашат нашиве политичари. Си играат курот со нас само и двете страни. Зашто ги нема сеа да излезат политичариве да кажат нешто? Зашто им одговара ова. Се плашеле бе. Бегај таму.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.382
Поени од реакции
18.525
КАДЕ Е ГРУГО ДА ИЗЛЕЗЕ СЕА? ПИЧКА МУ МАЈЧИНА!

Дечки, незнаете како сум нервозен. Ве гледам како се јадете еден со друг, додека политичарите го запалија фитиљот и гледаат у тие нивни скапани фотељи, кои вие ги плаќате, како се карате кој го запали и кој да го угасне. Пичка му мајчина, толку ли не гледате дека ова е намерно направено? Толку ли не приметивте дека ви прават мучки бе? Ако идете, тепајте се, палате. Ќе го јадеме сите максимално. Нема да влеземе во Европа и име ќе смениме. Ќе се вадат дека е заради ова. Ама не, ова е направено заради тоа да го скријат. Ти ебам државата скапана!
Мајсторе сме се јаделе и пред и после грујо,и бранко и сите..Ја а и бајаги други ич не ги сакаме..Бранко и Грујо и Али не го направија ова.Те читам тераш космополитизам..па не ти се јасни некој работи.Еве ја сваќам дека од нивна гледна точка они се у право,и дека не е се како што ние глеаме.Ама крајно време е да престанеме да глеаме кој е поправ туку да се фатиме за нашата страна обединето бидејки тие веќе буткаат заедно за нивната страна.Кој како е крив ке биде касно после,бидејки тоа е најмал проблем.Македонците се на една страна,албанците на друга..ваше си е на чива ке застанете,ама заедно живот нема да има,само соработка и преживување.

Kajgana Shop

На врв Bottom