Протест во Струга! Запалена црквата во Лабуништа/Мала Речица?

Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.502
Поени од реакции
2.805
Мене ова ми е политичко масло од опозицијава незнам зашто.
Пазете ... Грциве се бунеа за карневалот исто... Теута Арифи (иначе според некои информации тројански коњ на опозицијата во владата) оди кај Пангалос во Атина се враќа ... тука почнуваат Албанциве да мрсат м*да демек повредени биле од карневал замислете ...
Втора работа..Лабуништа е Македонско (муслиманско) село !!
Фијат Цановски секогаш добива убедливо во Лабуништа ... Хмм да не прејудицирам ама ...;) !!
Ако сакале ќе ја запалеле црквата одма а не да биде подметнат пожар во помошната просторија ... На петтоколонашиве им одговара внатрешни судири, искри, налик на 2001 за да ги остварат своите цели... Јас го имам ова мислење и имам право на тоа !!

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Криво ми е/се плашам, сето ова да не е планирано па на крај јас да платам ради нечии планови со мојата крв или крвта на Везилка/Дарк Кинг. На такво нешто мириса засега. Ќе видиме утрото што ќе донесе.
И да знаеш дека е планирано. Зашто?

Мене на едно ми мириса - нема да влеземе во НАТО и ЕУ и име ќе смениме. Максимум до 1 година ова. Зашто? Зашто еве го параванот, пред наши очи се прави. Со ова ќе се занимаваме место со тоа. Добро утро!

M

Mario Gómez

Гостин
Реакција од МВР за навивање :pos: Темава од тензична премина во хумор и сатира.
Некој си нема појма како функционира држава изгледа, ако мвр се занимава со карневали и со навивачки пароли ќе треба да вработат уште 5000 луѓе...

Член од
12 април 2010
Мислења
10.060
Поени од реакции
15.032
Од кај знаеш па ти дали палењето на цркви не е дел од „хуморот“?
читај добро не скокај ко прле пред магаре.
некои луѓе (атињани, македо-албанци) не разбираат хумор

Член од
7 октомври 2011
Мислења
3.831
Поени од реакции
3.616
Ако се извинат нашиве за нешто,за било што јас го палам Македонскиот пасош јавно ,ќе снимам и ќе поставам снимка на ју-туб и одма си зимам хрватски пасош и аривидерци !!

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.320
Поени од реакции
15.574
Реакција од МВР за навивање :pos: Темава од тензична премина во хумор и сатира.
Пази дома што збориш, оти и за тоа ќе треба да има реакција од МВР :pos:
И надвор кога ќе шеташ и гледаш како ти ја палат црквата, немој да мислиш на лоши работи, само розево и врви си по патот...

Оф леле...

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.049
Поени од реакции
83.489
-Можда на некој да му текне да ги праша да не знаат случајно нешто за случајов, овие здружението од Лабуништа што делеше летоци во кои се повикуваат Муслиманите да станат во одбрана на Алах.

-Иначе станува збор за неколку икони стари 200 години. Пих, само толку? Не знам дали е доволно до сега, две цркви (едната запалена).

А гарант сеа им е могу јако, мислат дека се Боко Харам.
-пошто нели они се специјализирани за тој бизнис -уништување цркви-

-Има некаква врска со црквава тоа што денес се зачукаа ДУИ и ДПА у Струга?

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.744
Поени од реакции
49.352
Сите овие сценарија што ги правите за да испушите кај едната или другата опција, или па за испаднете паметни кобајаги сте над ситуацијата, не го исклучуваат фактот дека живееме со полу-луѓе кои се спремни да запалат верски објект. крај !

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.206
Поени од реакции
34.443
Јас идам да спијам.
Џену и Princ (мешовита македонско-албанска контрола) ги имаат сите овластувања да ги казнат сите вжештени глави на темава кои ќе забегаат со дискусиите :)

P

Princ

Гостин
Кого затвориле и кого ќе осудат жити се !? Не ни продавајте празна слама аман веќе !!! Си ги познаваме добро табиетите...
Затворени се, а и ќе се судат. Дај ми линк во кој МВР уапсила некого од пеачите на песната за време на ракометот, или од главниот глумец во Вевчанската "шега".
Се додека не се случи тоа, ќути.

Член од
6 март 2007
Мислења
2.301
Поени од реакции
1.580
Ако има некој видео што кажал претседателот на Република Вевчани нека стави линк, баш сакам да видам ..
Која република вевчани бе, тоа повеќе личеше на некаква манифестација на омразата отколку на карневал.
Прав карневал е оној кој е интересен за СЕКОЈ, оној кој ке направи атмосфера без граници, тоа е поентата, да се зближат луѓето од разни краеви националности и религии ,да се спријателат, ди си поминат весело, а не а де палат знамиња и верски книги, и некакви си глупи шеги на туѓа сметка.
Ај прајте си на своја сметка шега ако имате гс да ве видам. Ама страв ви е дека ке се омаловажите себеси, а убаво ви е кога омаловажувате друг.
Јас иако сум Македонец, го оправдувам палењето на црквата и на македонското знаме што се случи пред неколку дена, затоа што да беше спротивна ситуацијата и ние ке им возвратевме на ист начин, со палење на некоја џамија што исто така не е добро.
Што кој к.. им требаше да провоцираат,од мирна ситуација прават глупости, не ли можеа нешто поубаво да смислат, или толку им дал господ во таа црпката?
Дури и за грција што беше провокацијата ми сметаше, иако навистина сум против грчките ставови спрема нас. Но тие проблеми не се решаваат на таков дивјачки начин. Не е поентата да го разгориш оганот, поентата е да го изгасиш оганот.
Вевчанци извинете им се на муслиманите, и покажете малку почит во иднина, ако сакате така да ви биде возвратено.

Kajgana Shop

На врв Bottom