Протести низ Македонија (Генерална дискусија)

Статус
Затворена за нови мислења.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Нека одат до студенските домови нека подзачистат мувлата. Ако толку многу се загрижиле.
За тоа ќе им организираме работнички акции на тие што ги пратиле вештеркиве, од Идризово. Со јазик да ја чистат мувлата.

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Сега испадна дека е срамота да се чисти. Болни работи. Е не.. треба да ја остават срамотијата што ја прават вандали.
Зошто ако се толку загрижени за Македонија како држава не одат во болниците или во училиштата каде што се работи за живи луѓе да позачистат малце..или спомениците се побитни дека ги бојадисаа протестанти што сакаат криминалците да завршат взатвор?....

Овци,тешки овци сте сите што ја подржувате оваа власт,загреота сте...во нормалните држави парите ги наменуваат за нешто што е корисно и што му служи на живите луѓе,овде се градат панорамски тркала,споменици и баркони фасади и сега оние тетките многу од што се засекираа за спомениците застанаа самоволно да чистат бидејќи си ја сакале татковината..

Ако толку си ја сакаат татковината нека одат нека протестираат против двоглавиот орел кај кружниот ..изроди диктаторски

Член од
14 август 2006
Мислења
45.267
Поени од реакции
84.369
Сега испадна дека е срамота да се чисти. Болни работи. Е не.. треба да ја остават срамотијата што ја прават вандали.
Срамота е да ги тераш вработените од основни училишта да идат на плоштад да рибаат, само затоа што у твојата криминална глава имаш состојба на умот која ти вели дека самото нивно вработување во администрација ги става во твоја сопственост целокупните нивни судбини.
Но, кога ќе види човек колку срамотни работи направи твојот криминален газда, без трунка срам и перде, тогаш ова не е чудо.
Ја викам, коа више Груевски им одредува на административците што ќе лајкаат на Фејсбук, на кои митинзи ќе одат, на кои протести ќе одат, а на кои никако, колку треба гласачи да обезбедат на избори и за кого да гласаат, на кои претстави и настани мора да бидат присутни, кога да ракоплескаат, кога да викаат УА! и така натаму.
Епа зашто да не им каже и што да рибаат и кога тоа да го прават?

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Зошто ако се толку загрижени за Македонија како држава не одат во болниците или во училиштата каде што се работи за живи луѓе да позачистат малце..или спомениците се побитни дека ги бојадисаа протестанти што сакаат криминалците да завршат взатвор?....

Овци,тешки овци сте сите што ја подржувате оваа власт,загреота сте...во нормалните држави парите ги наменуваат за нешто што е корисно и што му служи на живите луѓе,овде се градат панорамски тркала,споменици и баркони фасади и сега оние тетките многу од што се засекираа за спомениците застанаа самоволно да чистат бидејќи си ја сакале татковината..

Ако толку си ја сакаат татковината нека одат нека протестираат против двоглавиот орел кај кружниот ..изроди диктаторски
Capture.PNG
:oleee::oleee::oleee:

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983

Што има врска ова со поддржување на власт? За тоа јас и не пишувам. Нека одат и по болници, секаде нека одат. Само нека не се вандализира, а тие што вандализираат нека си добијат малку по „газо“... ебаго.[DOUBLEPOST=1463053787][/DOUBLEPOST]
Срамота е да ги тераш вработените од основни училишта да идат на плоштад да рибаат, само затоа што у твојата криминална глава имаш состојба на умот која ти вели дека самото нивно вработување во администрација ги става во твоја сопственост целокупните нивни судбини.
Но, кога ќе види човек колку срамотни работи направи твојот криминален газда, без трунка срам и перде, тогаш ова не е чудо.
Мој газда? Па и немам некој газда, во вистински смисол на зборот. (Сем жена ми, секако ;) ) А женичките мислиш ли дека се на сила пратени? Не верувам.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.267
Поени од реакции
84.369
Ја до сеа не веруев дека Serpico се шитнал у тој обем у кој тука на форумов го праат да личи и не сум рекол ништо по тоа прашање. Е сега, факт е дека не сум му ги читал многу-многу писанијата.
Не верувам дека било кој од нив искрено верува во глупостите кои ги пишува (тука и на форумскиве билбоарди мислам првенствено). Тоа се група на ликови кои за сопствен ќар и мајка би си продале, пошто није могуќе никој од нив да е толку изолиран од реалноста во земјава и да тропа напамет. Значи не станува збор за слобода на спротиставени мислења.

Член од
27 септември 2010
Мислења
5.074
Поени од реакции
7.162
@Ѓорѓи Н. ако си толко загрижен за портата оти ти не им се приклучиш на женичките? Нели си ја сакаш државата?

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
@Ѓорѓи Н. ако си толко загрижен за портата оти ти не им се приклучиш на женичките? Нели си ја сакаш државата?
Зошто секогаш муабетите ги терате во лош правец. Јас сум „загрижен“ за уништување на државниот имот и апелирам да се спречат вандалите во тоа. Ти не ја сакаш ли државата? Ќе им се приклучиш ли? Јас ниту ги знам жените, ниту имам поим кој ги пратил, дали некој ги пратил, итн итн.... Ама навистина е „дегутантно“ да се плука по нив дека чистеле.

Член од
31 јануари 2014
Мислења
5.169
Поени од реакции
2.272
Со тоа од што паметниот се срами глупавиот се гордее.
Ова ја опишува ситацијата кога добро организирана група со своја агенда фрла боја врз објекти и споменици а одредена група им аплаудира и ги поддржува па дури и се гордее со тоа.

Член од
5 мај 2016
Мислења
1.330
Поени од реакции
855
Зошто секогаш муабетите ги терате во лош правец. Јас сум „загрижен“ за уништување на државниот имот и апелирам да се спречат вандалите во тоа. Ти не ја сакаш ли државата? Ќе им се приклучиш ли? Јас ниту ги знам жените, ниту имам поим кој ги пратил, дали некој ги пратил, итн итн.... Ама навистина е „дегутантно“ да се плука по нив дека чистеле.
А да прашам што очистија? Ништо!
Незнам што мајка бараа!?

D

Darko_ufo

Гостин
Не бе овој Ди-Џејов забегал скроз, лудак... Не знае дека ако јас купам боја и влезам во болница ќе ме уапсат, тоа се прави тендерски, сепак се државни институции каде што чика Груле со Зоки и Токи ќе наместат тендер ќе купат едно што е како боја ама не е боја ќе испрскаат (тоа за 1 месец само од себе ќе се откорне и ќе стане мувла) и ќе ги лапнат парите...

Член од
27 септември 2010
Мислења
5.074
Поени од реакции
7.162
Не сакам да повторам, погоре ти пишаа што може да се чисте ако стварно ја бранат државата. Со ваквото "доброволно" чистење си ја погазуваат честа.

Meanwhile in Bitola :pos:
http://fokus.mk/po-chisten-eto-na-triumfalnata-porta-gragani-spontano-se-sobraa-da-go-chistat-spomenikot-na-filip-vtori-vo-bitola/

Член од
3 март 2013
Мислења
2.678
Поени од реакции
1.357
Ако, нека одат. И нив ли ги вандализирале?
Изгубен си најсериозно, незнам во кој свет живееш.
Како не ти е срам да пишуваш вакви работи за деца кој во буквална смисла преживуваат хорор по студентските домови? Како немаш малце од малце осет и да размислеш дека токму тие деца се иднината на Македонија?

Предпоставувам дупло си постар од мене, и се срамам со самата помисла дека човек од 40+ години размислува на овај начин како тебе. Засрмисе на годините шо ги носиш.

Последно уредено:
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom