Јас кажав дека СЕГА ги пребројав од мојата околина и нема никакви индиции дека СДСМ ќе победи на изборите, во мојата населба има 3 избирачки места и се над 1500 гласачи и поима немам како гласаат сите. амо овие 20-сетина куќи ги знам, контактирам секој ден и точно знам кој за кого гласа или ќе гласа!Јас не демантирам дека нема списоци и не се знаеме. Точно е има информации и се се знае во местото каде што се гласа. Ама со тие информации неможе секој да располага.
Сам се изјасни дека ти лично си ги броел на предх пост, на друг пост ги исмејуваш тие што ги броеле. Не ми даваш подетални информации на кој начин е правена анкетава, преку која организација,институт, исто не ми одговори како ги анкетиравте луѓево. Ако ти лично ги правеше пресметките, треба и да ги знаеш одговорите на овие прашања.
Ако не си никаков фактор во партијата и не те интересира како што се изјаснуваш, или не се бавиш со анкети, невозможно е да изнесуваш информаци за 100 фамилии во твое мало.
Камо среќа у државата то да беше најголема грижа ко оваа твојата , све цвета само уште да спречиме боја да не лета.Зошто секогаш муабетите ги терате во лош правец. Јас сум „загрижен“ за уништување на државниот имот и апелирам да се спречат вандалите во тоа. Ти не ја сакаш ли државата? Ќе им се приклучиш ли? Јас ниту ги знам жените, ниту имам поим кој ги пратил, дали некој ги пратил, итн итн.... Ама навистина е „дегутантно“ да се плука по нив дека чистеле.
Pari plakame za da imaat bolnicite, nastrana tenderite sto gi spomna ama najtesko e da diskutiras so polupismen expert koj osven relativiziranje i trupanje otok fori koga ke se najde co tesnoНе бе овој Ди-Џејов забегал скроз, лудак... Не знае дека ако јас купам боја и влезам во болница ќе ме уапсат, тоа се прави тендерски, сепак се државни институции каде што чика Груле со Зоки и Токи ќе наместат тендер ќе купат едно што е како боја ама не е боја ќе испрскаат (тоа за 1 месец само од себе ќе се откорне и ќе стане мувла) и ќе ги лапнат парите...
И јас не знам. Се знае кој треба да исчисти и кој би требало да одговара за тоа. (И да си плати казна, секако).А да прашам што очистија? Ништо!
Незнам што мајка бараа!?
Нели спомениците се градени со наши пари, а со тоа тие се наши и што сакаме може да си правиме со нив? Зошто да се плати казна?И јас не знам. Се знае кој треба да исчисти и кој би требало да одговара за тоа. (И да си плати казна, секако).
Ако е твој споменикот, значи дека е и мој..јас несакам да ми го фарбаш и уништуваш....сакам заедно да отидеме кај тие што не доведоа на ова дереџе и на нив ташаците да им ги офарбаме..Нели спомениците се градени со наши пари, а со тоа тие се наши и што сакаме може да си правиме со нив? Зошто да се плати казна?
Дали плаќаш казна ако ти падне сендвичот на подот и кечапот се размачка наоколу(во твојот дом)?
Плаќаме пари ако сме вработени, ако не сме ( а 25% не се) тогаш се ни е гратис.Pari plakame za da imaat bolnicite, nastrana tenderite sto gi spomna ama najtesko e da diskutiras so polupismen expert koj osven relativiziranje i trupanje otok fori koga ke se najde co tesno
Нели и државата е наша и според тоа можеме да мочаме и на сред плоштад во фонтаната на аце, или да дојдам да се исерам пред твојата врата, сепак тоа е наша улица не е твоја.Нели спомениците се градени со наши пари, а со тоа тие се наши и што сакаме може да си правиме со нив? Зошто да се плати казна?
Дали плаќаш казна ако ти падне сендвичот на подот и кечапот се размачка наоколу(во твојот дом)?
Не бе.. еднаш веќе реков: порано сите, а денес повеќето се раѓаат во државни болници (платени од наши пари), ама тоа не значи дека луѓето смееме да ги тепаме убиваме... демек, наши сме.. со заеднички пари родени.Нели и државата е наша и според тоа можеме да мочаме и на сред плоштад во фонтаната на аце, или да дојдам да се исерам пред твојата врата, сепак тоа е наша улица не е твоја.
Со самата помисла што мислеш дека е мед и млеко по студенските и имаш позитивно мислење ги вреѓаш сите студенти кој седат таму, што беше причина за да прокоментирам уште пред овај пост. Ништо не ти вметнав што не си го кажал. И да, не сум седел, точно, ама имам многу другари кој се таму и доволно сум информиран и медиумски и лично во какви услови живеат.Што е бе Мафо. Не ти е срам да ми се обраќаш на тој начин? Што пишувам за студентските домови? Ти си бил ли во студентски дом? Јас сум бил, во истите за кои ти пишуваш. И не е преживување, верувај. Ама зошто ми ставаш в уста зборови кои не сум ги кажал. Нека ти е срам што се служиш со лаги и измислици.
Ти живееш во својот партиски свет и се дрзнуваш да лажеш обвинувајќи ме за нешто што не сум напишал. Кај ве најдоа в партија, сé лажговци.
Не би да ти навлегувам на почетокот од твојот текст то је твоја авантура, твој свет, твоја населба ако немаш по битни работи во то место продолжи да етикетираш, да правиш луди математики, пресметки. Незнам колку години имаш дај боже да не си некој млад дечак па да ова толку те засега, а ако имаш и некоја корист, а претпоставувам е така пошто ептен си навлегол во материјата онда и да те разбереме некако.Јас кажав дека СЕГА ги пребројав од мојата околина и нема никакви индиции дека СДСМ ќе победи на изборите, во мојата населба има 3 избирачки места и се над 1500 гласачи и поима немам како гласаат сите. амо овие 20-сетина куќи ги знам, контактирам секој ден и точно знам кој за кого гласа или ќе гласа!
ЗНАЧИ НЕ СУМ ОДЕЛ ОД ВРАТА НА ВРАТА ДА ГИ АНКЕТИРАМ, туку онака направив пресметка кој за кого би гласал, по тоа кој од кого е вработен во администрација, кој не го сака СДСМ поради тоа што го избркале од работа, кој спие по штабовите на двете партии, кој оди на митинзи/протести, сл
ЗНАЧИ ПАК ЌЕ КАЖАМ разликата е тука некаде како што и беше на претходните неколку избори 2 и нешто спрема 1
или поточно нема никакви индиции дека СДСМ ја намалила разликата, а уште помалку дека би победила.
Се фалите имало масовни протести и еве народот готово ќе гласа за СДСМ, а мнозинството протестанти се едни исти луѓе, манекенката Катерина дошла еднш, каде е да протестира секој ден, колку од оние што немаат интерест (немаат добиено некое ветување) се секој ден на протести??!!!!
Што работи СДСМ да ги привлече ПРВО неопределените, па потоа да почне да им ги зима и сигурните гласачи на ВМРО? Неопределен не можеш да придобиеш со фарбање, со изјави за федерализација, учење албански од бебе, неопределен се добива со БОМБИ, ама прави бомби, оти повеќето не беа ништо спектакуларно.
Да имаше избори во април лани СДСМ немаше да победи ама верувам дека разликата ќе беше многу намалена.
Сега разликата се зголемува и само ќе се зголемува ако продолжат да се одложуваат до недоглед, на обичниот народ им е скурчено.
Пред некој месец ќе речеше дека има фантоми, ама сите ги видевме фантомите, оние што мислев дека ќе ги има во фантомскиот список оти се иселени во странство, тие ги немаше, а имаше луѓе кој со децении не мрднале никаде.
Во врска со медиумите што плачете, тоа се приватни медиуми и газдата од каде има корист таму ќе биде, не можеш на приватна фирма да и кажуваш кој и колку време треба да биде фален.
Во америка Трамп и демократските и републиканските медиуми парче го прават, во франција сите медиуми Ле Пен ја направија како да му е ќерка на Хитлер и ако победи ќе го окупира светот, во Германија се апсат сатиричари оти го навредиле Ердоган и ќе ми зборувате за демократија и правично известување.
Единствено треба да се стегне во МРТ, па лидерите да мора да учествуваат во дебата (нормално со тајмер оти нема да престанат да брчат).
И да јас не сум никаков фактор во ВМРО, само сум про ВМРО и знам дека има многу грешки и тие грешки ги критикувам, знам дека сите политичари од најмал ешалон до врвот зимаат провизии (така е веќе 25 години), ама нормално дека не си ги уплаќаат директно на своја лична сметка, туку ќе ја завртат цела планета по 100 пати додека да си ги земат во раце.
Еве јас кога одлучувам за кого да гласам го гледам минатото, што имаат направено за мене, секако ништо ама... , ама СДСМ лажеше дека ќе вработи по еден член од семејството (подоцна и градоночалникот тоа им го беше ветил на многумуна), ВМРО не ми вети дека ќе ме вработи, туку вика ако сакаш работа ете ти странски инвестиции, ние еден куп донесовме. Погледнувам во иднината, ВМРО покрај сртанските инвестиции ми нуди и да живеам на село без никакви инфраструктурни услови и да се греам на пелети, додека СДСМ ми нуди моите деца да учат албански уште од болница.
Нормално го бирам тоа што ми одговара!!!!
Па на глупости мораш соодветно да реплицираш. Каков е тоа одговор дека објектите биле државни, на сите.. па ќе си правиме што сакаме. Ова вреди ли да се зема за сериозно? На ова немаш ли „легендарна“ забелешка? Се губите во инаетлук, само за да се каже нешто против.старо, у каква легенда се претвораш полека