Протести низ Македонија (Генерална дискусија)

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
, а та во 2016г на некој му текна да поднесе иницијатива.
И ова сосем случајно, баш во моментот кога на Грујо и компанија им требаше таа аболиција, и веднаш потоа фикусот да ги помилува? :icon_lol:

Член од
3 март 2013
Мислења
2.678
Поени од реакции
1.357
Сигурно не знаеш оти не си излегол од штабот на СДСМ, јас си стојам добро со сите, да знаеш дека братучед ми е редовен посетител на комуњарските заседанија во штабовите

Таков сендвич можам и самиот да си купам не ми треба некој да ми го дава, а народ се има, се уште не избегале од режимот.

Јас ги направив пресметките оти ги познавам луѓето во мојата околина, од погорниот болок нема да знам да кажам точно,
а ако сакаш подетални информации можеш да отидеш до штабовите на ВМРО и СДСМ таму ќе ти кажат и кој со кој е швалер за цело избирачко место.
Сега ми стана јасно со овај пост дека си тежок манипулатор и немаш појма од то што го пишуваш. Како прво не ми одговори на прашањето што ти го поставив, не мии даде никаков одговор како човек релевантен во таа област со анкетирањето. Што укажува на фактот дека си лажов и не си правел никакви анкети. Овие малски муабети може да ги вртите во плевната кај што се берите, овде не . Овде има луѓе што се многу многу многу поупатени од тебе, и точно се знае како функционират овие работи.

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.179
Поени од реакции
3.427
И ова сосем случајно, баш во моментот кога на Грујо и компанија им требаше таа аболиција, и веднаш потоа фикусот да ги помилува? :icon_lol:
Се согласувам за моментот, ама постапката си е 100% легална, кога сакаш можеш да поднесеш иницијатива да се провери некој закон, а уставниот суд треба да пресуди правилно, а не партиски!

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Претходните аболиции и помилувања беа поминати низ утврдените филтри за да имаат легитимитет, оваа не. Плус да не збориме за интензитет на делата, кои се неспоредливи.
Ама ја ѓорѓе џабе ти објаснувам, ти неук ретард, ништо повеќе. И сам си напиша претходно дека ништо не знаеш. Читај ѓорѓе.
Вики.. ти си приучен масард, затоа леташ како „швалер од нашее маало“. Те молам кажи ми како Бранко од „денес до утре“ помина филтри за да го аболира неговиот партиски војник З. Заев? Ти не сакаш да признаеш дека си масард... Интензитетот на делата што имаат врска со правото на претседателот да аболира. Ех, мали... многу се дигаш, а кратко леташ. Вака ли си начул?
Јас лично сум против аболиција како „институција“. Ама многу ме нервира вакво третирање на законите по потреба.
Плус, мислам дека аболицијата не смее (не е законски) да се повлече ниту за оние кои сами ќе побараат за себе. Ако не знаеш зошто, прочитај го Член 14 од Уставот.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Се согласувам за моментот, ама постапката си е 100% легална, кога сакаш можеш да поднесеш иницијатива да се провери некој закон, а уставниот суд треба да пресуди правилно, а не партиски!
Слушај ме, сега е касно за повикување на уставност, законитост и сите оние прекрасни работи на кои Грујо и ДПМНЕ се мочаа десет години. Сега е време за булдожер дипломатија и затвори. По Устав и закон, празно и формално, онака како што ДПМНЕ практицираше демократија.

Член од
31 јануари 2014
Мислења
5.169
Поени од реакции
2.272
Сега ми стана јасно со овај пост дека си тежок манипулатор и немаш појма од то што го пишуваш. Како прво не ми одговори на прашањето што ти го поставив, не мии даде никаков одговор како човек релевантен во таа област со анкетирањето. Што укажува на фактот дека си лажов и не си правел никакви анкети. Овие малски муабети може да ги вртите во плевната кај што се берите, овде не . Овде има луѓе што се многу многу многу поупатени од тебе, и точно се знае како функционират овие работи.
Напротив Тома кажува како што е. Еве кажи кој е тој поупатен за анекти? Еве ако си ти кажи како проценувате колку гласови има? Си седите и чекате да дојде денот на избори? Во место каде што се знаат луѓето, горе доле се знае кој како гласа. Плус имаш анализа на претходни резултати според избирачко место.

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.179
Поени од реакции
3.427
Овде има луѓе што се многу многу многу поупатени од тебе, и точно се знае како функционират овие работи.
Не сум правел анкети, ама немој да кажеш дека не се познаваме, само реплицирав на изјавата дека СДСМ ќе растурела на изборите, а со кој гласови нема никаков одговор!

А знам дека во штабовите имате поупатени луѓе, пред 4-5 години улетав во локалниот штаб на ВМРО и баш тогаш ги сметаа кој за кого ќе гласал, земале мапа од гугл на хамер испечатена :pos:, не ги знаат сите по точно име и презиме и по улица гледаа која куќа е и за кого ќе гласал:pos:

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Не сум правел анкети, ама немој да кажеш дека не се познаваме, само реплицирав на изјавата дека СДСМ ќе растурела на изборите, а со кој гласови нема никаков одговор!

А знам дека во штабовите имате поупатени луѓе, пред 4-5 години улетав во локалниот штаб на ВМРО и баш тогаш ги сметаа кој за кого ќе гласал, земале мапа од гугл на хамер испечатена :pos:, не ги знаат сите по точно име и презиме и по улица гледаа која куќа е и за кого ќе гласал:pos:
Супер е тоа, за смеење, баш во духот на демократијата. Чекор понапред би бил да ги изначуваат куќите на оние кои нема да гласаат за ДПМНЕ со некој знак, и на ракавите на жителите на тие куќи да им наредат да носат жолта трака.

Последно уредено:

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.179
Поени од реакции
3.427
Супер е тоа, за смеење, баш во духот на демократијата. Чекор понапред би бил да ги изначуваат куѓите на оние кои нема да гласаат за ДПМНЕ со некој знакч, и на ракавите на жителите на тие куќи да им наредат да носат жолта трака.
Тие куќи што се за СДСМ тие нон стоп си гласат за СДСМ, ама кај оние неопределените знам дека одеа со градоначалникот, некој пратеници, министри, да им ја презентирале програмата, ама немој да мислеш дека само кај тие, туку на цела улица се оде за да не си помислат дека е само за нив, тие на СДСМ и ВМРО ги поминуваат за секунда, додека кај неопределените се држат предавања

Член од
3 март 2013
Мислења
2.678
Поени од реакции
1.357

Јас не демантирам дека нема списоци и не се знаеме. Точно е има информации и се се знае во местото каде што се гласа. Ама со тие информации неможе секој да располага.
Сам се изјасни дека ти лично си ги броел на предх пост, на друг пост ги исмејуваш тие што ги броеле. Не ми даваш подетални информации на кој начин е правена анкетава, преку која организација,институт, исто не ми одговори како ги анкетиравте луѓево. Ако ти лично ги правеше пресметките, треба и да ги знаеш одговорите на овие прашања.

Ако не си никаков фактор во партијата и не те интересира како што се изјаснуваш, или не се бавиш со анкети, невозможно е да изнесуваш информаци за 100 фамилии во твое мало.

Последно уредено:
Член од
1 септември 2014
Мислења
625
Поени од реакции
606
„Спонтано“ собрани граѓанки во Северна Кореја и пред Триумфалната порта во Скопје :anco:

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Сега испадна дека е срамота да се чисти. Болни работи. Е не.. треба да ја остават срамотијата што ја прават вандали.

Член од
3 март 2013
Мислења
2.678
Поени од реакции
1.357
Сега испадна дека е срамота да се чисти. Болни работи. Е не.. треба да ја остават срамотијата што ја прават вандали.
Нека одат до студенските домови нека подзачистат мувлата. Ако толку многу се загрижиле.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.267
Поени од реакции
84.371
„Спонтано“ собрани граѓанки во Северна Кореја и пред Триумфалната порта во Скопје :anco:

Не е исто.
Не знаеме дали овие у Кореја се учителки од основни училишта кои се натерани да рибаат. Можда на тие у Кореја рибање им е струка.

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Подобро би било кога спонтано би се собрале, би се качиле на портата и би се фрлиле една по една, или сите заедно, сеедно.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom